FUNDATIA IOAN BARBUS

Euro şi înfrăţirea între popoare

Tonic: substanţă care are proprietatea de a fortifica sau întări un organism. Euro: moneda tonică a continentului. Exemplu de întrebuinţare într-o propoziţie foarte populară circa 1999, anul lansării monedei unic-tonice: euro va contribui decisiv la întărirea păcii şi armoniei între popoarele europene.

Grecia a înfiinţat un „grup de lucru” a cărui sarcină constă în cercetarea arhivelor istorice şi estimarea sumei pe care Germaniei ar putea să o datoreze Greciei pentru crimele naziste din al doilea război mondial, a anunţat luni ministrul de finanţe.

„Această chestiune aşteaptă o rezolvare”, a declarat Christos Staikouras, ministru adjunct de finanţe. „Grecia nu a renunţat niciodată la drepturile ei.”

El a cerut o abordare „realistă şi calmă” a acestei probleme spinoase, care ar putea înrăutăţi şi mai mult relaţiile dintre Germania şi Grecia. Grupul format din patru membri va prezenta un raport pînă la sfârşitul anului, a afirmat ministrul într-o declaraţie de presă.

Ekathimerini, 2012

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

1 Comment

 1. VASILIU MIRCEA PAUL
  11 September 2012

  Pe hotnews scriam despre acelasi subiect:

  BA PARDON ! RUSII SI-AU BAGAT COADA LA GREU incercind sa destabilizeze tara cu partizani stipendiati puternic. Ce, ati si uitat purcoiul de strazi „Nikos Beloiannis” din fiecare oras romanesc ? De Manolis Glezos ? De copiii rapiti si transferati in Romania si alte tari „fratesti” ? Precum in cazul tezaurului nostru si al aurului spaniol (500 de TONE) furat la inceputul razboiului civil PENTRU AJUTORUL CE URMAU SA-L DEA, rusii ar avea de platit gros de tot.

  Intrebare: cit costa un copil furat de linga parintii lui ?

  Asa ca grecii ar trebui sa cerceteze un pic si arhivele lui ceacea Stalin. Dar N-O VOR FACE si iata motivul (fragment dintr-o lucrare proprie):

  …După ce a uimit lumea cu talentul şi personajele sale, magnificul Burt Lancaster a dat în mintea BURICADELOR: în 1978 şi-a pus mutra şi gura în slujba propagandei sovietice prezentînd un serial documentar (20 de episoade) despre al Doilea Război Mondial (The unknown war). Producţiunea este atît de falsă încît în Occident a fost retrasă de pe micile ecrane la protestul unanim al istoricilor.

  Ca să vedeţi mai bine cum lucrează prostia îngemănată cu perversiunea aflaţi că GRECIA, spre deosebire de restul ţărilor civilizate, l-a difuzat în 1980. ŞI DIN NOU ÎN DECEMBRIE 2010 ! Adică în plină criză. Adică într-o ţară membră a Uniunii Europene, la dezvăluirea greţoaselor minciuni economice locale, s-a răspuns cu radioactive minciuni bolşevice vechi de 30 de ani (prin televiziunea PARLAMENTULUI de la Atena)…

  Q.E.D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi