FUNDATIA IOAN BARBUS

Fanaticii corectitudinii politice

Campania sângeroasă a islamismului rămâne fără urmări în citadela Stângii. Deși marii luptători ai Coranului comit atrocități în fiecare zi și anunță, în înregistrări trimise televiziunilor sau publicate direct pe Internet, că se află în război cu Occidentul necredincios și cu toți păgânii lumii, amenințarea islamului continuă să fie ridiculizată de o categorie specială de cetățeni. Puternic infiltrați în media și în mediul universitar, cu influență considerabilă în lumea politică, adepții corectitudinii politice refuză să accepte realitatea conflictului ireconciliabil dintre ummah și restul planetei. Disperați să țină sub control discursul public, aceștia oferă explicații tot mai întortocheate pentru șirul nesfârșit de masacre comise de jihadiști.

Reductio ad hitlerum

Fanaticii corectitudinii politice se infiltrează, încetul cu încetul, în toate forțele politice de pe continent. Stânga este cea mai vulnerabilă la tentația political correctness, dat fiind că ideologia PC a fost îmbrățișată de intelectualii săi, dar lozincile ei au ajuns să fie preluate și de mulți dintre cei care pretind a fi de dreapta. În încercarea lor de a se arăta deschiși, noii dreptaci își acuză contemporanii de rasism, xenofobie, bigotism, șovinism și în general de toate păcatele menționate în cărțile sfinte ale Noii Stângi. Grație acestor colaboraționiști, refuzul de a îmbrățișa imigrația islamică a devenit astăzi sinonim cu extremismul politic.

În România, fanaticii corectitudinii politice se laudă adesea cu rolul lor în apărarea statului de drept. În realitate, statul de drept este important doar câtă vreme nu intră în contradicție cu valul islamic abătut asupra Europei. Pentru activiștii din organizațiile non-guvernamentale de la noi, simpla existență a granițelor este adesea un simbol al purității rasiale sau al discriminării religioase, în vreme ce apărarea legii este asemănată practicilor național-socialiste din vremea lui Adolf Hitler. Marea ironie este că mila și dragostea față de aproapele sunt invocate tocmai pentru a șubrezi fundația civilizației care le-a făcut posibile.

Fanaticii corectitudinii politice au reclamat Automobil Clubul Român pentru „lezarea demnităţii feminine”, dar privesc cu seninătate violența criminală la care sunt supuse femeile din lumea musulmană. Pentru feministe, o reclamă cu femei atrăgătoare este o reclamă sexistă, dar misoginia musulmanilor nu știrbește cu nimic farmecul oriental al islamului. Amazoanele se mai laudă cu deschiderea față de chador, burka şi celelalte piese de vestimentație folosite pentru a ține femeia în lanțurile sharia. Feministele trăiesc multicultural, savurându-și noblețea sufletească pe spinarea suratelor din lumea islamică și a tuturor celor care au de suferit din cauza radicalismului musulman.

Fanaticii corectitudinii politice denunță adesea „cultura violului” din România, Europa și America, dar nu sunt îngrijorați câtuși de puțin de primirea în lumea euro-americană a mii şi mii de oameni care provin din societăți unde violul este o pedeapsă aplicată în mod curent atât femeilor, cât și bărbaților. Când inevitabilele agresiuni sexuale au loc, soluția aleasă nu este aceea de a proteja victimele și de a-i reține, condamna, închide și expulza pe infractori, ci de a face scut în jurul musulmanilor pe motiv că ar fi victime ale „diferențelor culturale” între Occident și Orient. Violul este inacceptabil doar dacă este săvârșit de un non-musulman. Când făptașul este un adorator al „profetului” Mahomed, se așterne tăcerea – sau se mai pregătesc câteva cursuri de educație sexuală.

Fanaticii corectitudinii politice au descoperit în ultima vreme nenumărate asemănări între situația legală a evreilor europeni din interbelic și cea a „refugiaților” musulmani care invadează Europa. Ni se spune pe mai multe voci că europenii care atunci au fost rasiști cu evreii sunt acum rasiști și cu noii veniți. Potrivit explicației date de political correctness, legile date pentru a împiedica imigrația ilegală în țările europene ar face parte din aceeași familie cu cele adoptate în interbelic pentru a-i deposeda pe evrei de drepturile și proprietățile lor.

În mod ironic, tot fanaticii corectitudinii politice îi acuză și pe evreii din Israel că se fac vinovați de atitudini naziste în lupta contra terorismului „palestinian”. Separarea teritoriilor administrate de Israel de cele aflate sub conducerea palestinienilor ar fi o formă de manifestare a rasismului criminal al evreilor. Desigur, acuzațiile de nazism la adresa Israelului se transmit simultan cu ignorarea senină a manifestărilor naziste din întreaga lume musulmană.

Absurdul nu se oprește aici.

Întoarcerea la cruciade

Fanaticii corectitudinii politice acuză și astăzi întreaga creștinătate pentru cruciadele de acum 800 de ani, dar califică drept „islamofobie” și „rasism” orice critică la adresa islamului. Nu contează că terorismul jihadist decapitează, mitraliază și aruncă în aer creștini, atei, evrei, musulmani etc. Nu pare să conteze nici măcar că islamul nu este o rasă, ci o religie. Dacă lumea creștină nu și-a ispășit încă vina pentru trecutul său, cea islamică rămâne fără de păcat. Nici o crimă, oricât de odioasă, nu poate pune sub îndoială Coranul sau moralitatea comunității mondiale a credincioșilor lui Allah. Explicația este mereu aceeași: o minoritate de „radicali” face de rușine o mare religie a lumii, altfel profund „tolerantă” și „pașnică”.

Fanaticii corectitudinii politice au transformat excesele unor occidentali în Irak și Afganistan drept crime reprezentative pentru civilizația occidentală. Puși în fața actelor de cruzime cu care adoratorii lui Mahomed au însângerat mapamondul, zeloții PC suferă de nevoia patologică de a nuanța ad infinitum samavolniciile coranice. Citatele din „cartea sfântă”, comportamentul lui Mahomed și al tovarășilor profetului, expansiunea islamică și realitățile lumii musulmane sunt ridiculizate ca lipsite de importanță. Islamul este doar neînțeles – nici măcar Statul Islamic nu este cu adevărat islamic!

Fanaticii corectitudinii politice simt numai dispreț față de obiecţiile creștine la adresa stilului de viață gay, dar apără cu încăpățânare comunitatea mondială musulmană, în care pedepsele pentru homosexualitate variază de la aruncarea de pe clădiri (Siria, Egipt) la spânzuratul cu macaraua (Iran, Arabia Saudită). Un florar sau un cofetar care refuză să ia parte la o căsătorie între gay este un inamic public care trebuie umilit și distrus; un compatriot care semnează o petiție pentru apărarea căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie este un fascist periculos. În schimb, musulmanii ii pot arunca pe homosexuali si de etajul al 7-lea fara a li se știrbi câtuși de puțin faima de mari umaniști. Mai nou, îi pot masacra și în cluburile de gay fără ca bunul renume al islamului să aibă de suferit: tot creștinii sunt de vină și pentru ticăloșia asta.

Fanaticii corectitudinii politice sunt tot timpul îngrijorați de existența unor opinii diferite pe tema avortului, dar ignoră cu seninătate valul de extremism care se ridică în comunitățile musulmane din Europa. Deși nu ezită să dea alarma când întâlnesc compatrioţii care deplâng tragedia avortului, zeloții PC propăvăduiesc buna înțelegere în raport cu dreptcredincioșii lui Allah. În mintea lor, pacifismul multiculturalist poate coexista cu violența sălbatică și metodică a jihadismului, dar nu și cu apărătorii drepturile nenăscuților.

Fanaticii corectitudinii politice strâmbă din nas când aud despre preoți ortodocși sau catolici, pastori protestanți sau neoprotestanți, dar se revoltă când văd campanii publice împotriva discursului extremist încurajat de imami. Toți preoții ortodocși sunt responsabili de corupția unora dintre colegii lor, toți preoții catolici trebuie puși la îndoială pentru că printre ei s-au strecurat prădători sexuali, toți pastorii sunt demni de ridiculizat pentru accentul pus pe astinența sexuală, dar imamii nu pot fi trași la răspundere pentru miile de morți pe care islamismul îi lasă în fiecare an. O asemenea încercare trădează „islamofobie”.

Fanaticii corectitudinii politice nu mai pot dormi de indignare din cauza Catedralei Mântuirii Neamului, dar sunt uimiți și revoltați că Marea Moschee de la București are detractori în rândul populației majoritare. În ochii lor, finanțarea într-o țară creștină a unei catedrale este o culme a indecenței, dar construirea unei moschei simbolizează toleranța de cel mai înalt grad. Creștinismul trebuie marginalizat pentru că este periculos; islamul trebuie îmbrățișat pentru că este neînțeles și, deci, cu atât mai demn de dragostea și admirația noastră.

Fanaticii corectitudinii politice simt oroare față de menținerea în programa școlară a unei ore de religie creștină, dar cer ore de cultură islamică pentru a-i familiariza pe cu bogăția culturală a islamului. Dacă Biblia e periculoasă pentru societate, promovarea islamului este sinonimă cu decența, toleranţa și un înalt grad de civilizație. E firesc: icoanele sunt o amenințare la adresa psihicului copiilor, în vreme ce cultul urii din lumea islamului este parte a diversității culturale a lumii.

Concluzie

Având de ales între creștinism și islamism, zeloții politically correct aleg mereu să stea alături de islam. Civilizația fondată de violatorul ucigaș Mahomed e demnă de sprijinul lor, cea modelată de Biblie nu.

În loc să țină lecții despre toleranță, fanaticii corectitudinii politice ar face mai bine să se prezinte la un doctor. Obiectiv vorbind, au mare nevoie de ajutor de specialitate. Ignoră realitatea, ajustează faptele în funcție de prefabricatele mentale cu care operează; când detectează o inadvertență între realitate și constructele ideologice în care băltesc atât de conforabil, recurg la intimidări și agitarea delictului de opinie; se bucură să facă rău „dușmanului ideologic”, indiferent de prețul personal pe care trebuie să îl plătească; sunt gata să dea foc lumii doar pentru a se simți împăcați cu sine.

Nu se întrevede vreo scăpare pentru acești nihiliști. Fanaticii corectitudinii politice refuză cu încăpățânare să-și recunoască problemele de sănătate: nu-și tratează afecțiunile și se afundă și mai tare în boală. Mai grav, încearcă furibund să-i aducă în pragul nebuniei și pe cei care au rămas întregi la minte.

Alte articole despre corectitudinea politică:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad M.

Vlad M.

9 Comments

 1. John Galt
  4 August 2016

  Postez mai jos un schimb de replici cu un progresist roman, plecat la studii pe afara. Noua generatie de lideri, cat de curand. Dialogul e plin de trimiteri spre origini (* l-am periat un pic, sper sa nu fi scapat ceva), dar il las asa cum a fost ca sa se vada cat mai bine personajul, si care este metoda prin care intoxicatiile probabil luate cu copy paste ajung sa infiltreze orice subiect. Un studiu de caz cred reprezentativ pentru mitologia cu care lucreaza ei:

  Zice:

  Dex: RELÍGIE, religii, s. f. 1. Ansamblu de idei, sentimente și acțiuni împărtășite de un grup și care oferă membrilor săi un obiect de venerare, un cod de comportament, un cadru de referință pentru a intra în relația cu grupul și universul

  Ii spun ca pe logica lui, a progresistilor de la SNSPA sau de la Litere, inclusiv Islamul militant ar trebui sa fie religie. Insa nu e. Pentru ca religie inseamna respect pentru sacralitatea vietii. Inseamna protejarea oricarui om, nu instigare la violenta, anarhie, pedepse corporale sau decapitari. Altfel iese in afara legii si trebuie interzisa, nu recunoscuta drept cult. Cultele care cereau sacrificii umane pentru „a intra in relatia cu universul” au fost interzise in partea asta de glob de vro 2000 de ani, dovada ca mintea lor (cat si definitia celor de la Litere / Filozofie) inca a ramas la nivelul mentalitatii de trib.

  Ce religie e aia care instiga la violenta, pedepse corporale, persecutii, crima, decapitari? Bine cu forta numai socialistii isi doreau. De aici toate confuziile si parerile gresite pe subiect.

  Aici i se rupe filmul si raspunde:

  vrei sa discutam despre crestinism ca religie, si istoria sa care a cauzat genocide pe toata planeta? 2 continente unde populatia nativa a fost aproape complet exterminata(americile), zeci de genocide in Africa, India, Asia de sud-est si orientul mijlociu, totul in numele crestinatatii. dar stai asa, ca nu am terminat. sa vorbim de Europa cea batrana: exterminarea si expluzarea evreilor si musulmanilor din sudul si centrul Spaniei si a Portugaliei in timpul si imediat dupa”Reconquista”. Cruciada Albigensiana din sudul Frantei, Genocid la scara larga produs de francezii din nord impotriva francezilor din sud care erau Cathari, nu catolici. Genocidul italienilor si a normanzilor cand au cucerit Sicilia de la Maori, crimele comise impotriva grecilor din sudul Italiei in zona Bari-Taranto-Lecce(grecii erau ortodocsi, zona era parte a imperiului bizantin). Razboaiele Religiei din Franta(catolici vs calvinisti). Razboiul de 80 de ani din Tarile de Jos(catolici vs calvinisti). Razboiul de 30 de ani(catolici vs luterani vs calvinisti) combinat cu cel de 80 de ani (independenta Olandei) si razboaiele religioase din Franta care i-au permis lui Ludovic al XIV-lea sa devina un autocrat suprem + cateva alte teatre separate in Ungaria, Prusia, Anglia, Scotia, Irlanda si coloniile din lumea noua – per total, Europa in unele zone a avut 75% victime, in medie, Germania si Cehia au avut pe undeva la 50% din populatie exterminata de idioti care ucideau in numele lui dumnezeu.

  cruciadele nordice impotriva paganilor din Pomerania (nordul Germaniei si al Poloniei), razboaiele Imperiului Franc impotriva maorilor in Spania si sudul Frantei si in nord impotriva vikingilor si a frisianilor.

  cruciadele nordice ale germanilor, polonezilor si a danezilor impotriva paganilor din Prusia, Lituania, Letonia, Estonia, Republicii Novgorod (republica crestin ortodoxa din nordul Rusiei).

  cruciada a IV-a dusa de papa si venetieni impotriva bizantinilor.

  cruciadele I, II, III, V, VI, VII, VIII si IX impotriva musulmanilor.

  celelalte cruciade care au fost mai mici in dimensiuni.

  inchizitiile din domeniile conduse de spanioli.

  razboaiele civile si revoltele religioase din Anglia, Scotia si Irlanda.

  Razboaiele Nordului intre suedezi (luterani), rusi (ortodocsi), polonezi+lituanieni(catolici).

  Razboaiele rusilor impotriva otomanilor, turkmenilor din Asia centrala.

  **** mea, pot sa continui lista pana in zilele noastre cand ortodocsii din Serbia, catolicii din Croatia si musulmanii din Bosnia si Albania s-au macelarit unii pe altii pana a venit NATO si i-a pus pe toti cu botu’ pe labe.

  traficul cu sclavi pornit de portughezi si spanioli era baza ambelor imperii, mai tarziu continuate de olandezi, britanici si francezi ia de citeste ca nu am timp sa te invat https://en.wikipedia.org/wiki/Triangular_trade

  idotule, de ETA, IRA si idiotul ala din Norvegia ai auzit? tu imi zici mie 9 atentate comise de musulmani impotriva tarilor vestice, dar cand iti argumentez clar ca crestinii au omorat de mii de ori mai multi oameni din 313 pana in zilele noastre, te faci ca ploua si nu mai esti capabili sa zici ceva.

  crestinismul nu are nici o treaba cu iisus. daca crestinii ar urma invataturile venite de la aia, ei nu ar fi exterminat atatia oameni.

  cine a exterminat nativii din Americi? nu cumva au fost spaniolii si portughezii (initial), pe urma francezii, britanicii, olandezii, danezii si suedezii care si-au facut colonii peste tot si au venit cu boli care i-a exterminat pe aia? din ce motiv s-au dus acolo? pentru bani! cu aprobarea cui s-au dus acolo, cu aprobarea papei si a altor clerici. de tratatul de la Tordesillas ai auzit?

  mai baga aici argumente stupide fara o dovada istorica. mai injura, ca asa e crestineste, asa te-a invatat Iisus.

  apropo idiotule, Iisus era mort de 1400 de ani cand s-au apucat portughezii si spaiolii sa omoare africani si americani cu miile, totul in numele domnului (si al aurului, argintului si sclaviei). dar ei au facut totul in numele lui dumnezeu, cu aprobarea papei de la Roma.

  idiotule, tu vrei sa-mi spui mie ca nu exista separare intre religie si stat in tari ca Maroc, ca Japonia, India, China, Coreea de Sud, Australia, Africa de Sud, Noua Zeelanda, Indonezia, Malaezia, Singapore, Tailanda, si toate tarisoarele din sud-estul Asiei. nu exista separarea intre stat si religie in tarile din centrul Asiei (exceptie Iran si Pakistan). totul este o inventie crestineasca? da’ cand a fost un calugar Shinto imparat sau Shogun peste Japonia? cand a fost vre-un calugar Taoist sau Budist imparat in China? vorbesti ***** fara sa cunosti pic de istorie, Japonia e o tara unde religia e separata de stat de peste 2500 de ani, cu 500 de ani inaintea lui Iisus. China a fost Imperiu, conglomerat de monarhii sau republici de mai bine de 3000 de ani, niciodata nu a fost vre-un cleric sef peste vre-un stat chinezesc. unde era crestinismul pe vremea aia?

  ti-am dovedit in nu stiu cate posturi ca esti praf, ca argumentezi fara sa cunosti adevarul, ca jignesti fara sa fii crestin, jignesti mai bine de un miliard de musulmani din cauza la cativa idioti care ucid si zic ca e in numele lui Allah, dar nu vezi ca si crestinii sunt la fel de cacat si de extremisti, asa cum actualul Papa a afirmat acum cateva zile.

  timp de 24 de ore te zbati sa-ti expui punctul de vedere xenofob si rasist, incerci sa argumentezi dar esti incapabil sa dovedesti postarile cu nimic altceva decat postarile de pe pagina ta personala, inspirate din pseudosite-uri de stiri finantate de crestini extremisti (*nota mea: era vorba de ILD). te crezi mare intelectual din cauza ca o gramade de spalati pe cap iti urmaresc postarile extremiste, rasiste, xenofobe, postari care intr-o tara normala ti-ar goli portofelul sau te-ar baga dupa gratii pentru o perioada buna.

  la final, iti mai repet 1 singura data: esti 0 barat, nu ai nimic in capul ala decat moaste, apa sfiintita si povesti de adormit copii scrise la Consiliul de la Niceea din anul 325. nu meriti timpul si cunostiintele mele, drept urmare o sa dau unfollow la acest post, ca sa nu mai primesc notificari si o sa te ignor.

  p.s. cu prima ocazie cand ajung in tara, o sa trag o flegma zdravana spre catedrala curului de langa parlament, si cand o sa fac asta, o sa ma gandesc si la tine, nu doar la preacoruptul Danny.

  Well, dementa progresista se amplifica direct proportional cu perioada studiilor din vest. Dupa cum vedeti, astia de la noi inca sunt mici copii.

 2. AT
  4 August 2016

  Dubla masura e de speriat, si nici nu se sinchisesc. Un comedian zice bancuri cu lesbiene si trebuie sa plateasca amenzi de zeci de mii. Un cantaret incita la masacrat crestini si nu numai ca n-are nici pe dracu’, dar face bani si audienta din asta.

  https://www.youtube.com/watch?v=hw2J7KwSIoo

 3. Anca Cernea
  4 August 2016

  Poliția franceză a dat dovadă de un curaj eroic deunăzi împotriva unor credincioși care participau la Sf. Liturghie. Biserica trebuia neapărat evacuată PE LOC, pt a fi dărâmată, ca să se facă acolo un parking frumos. Neînfricații apărători ai legii l-au înșfăcat fără ezitare pe preot, chiar în timp ce slujea, apoi l-au târât pe jos prin biserică, spre ieșire. Credincioșii, indiferent de vârstă și de starea fizică, au fost tratați cu gaze lacrimogene, îmbrânciți și scoși afară în șuturi.
  Întrebare: ați văzut vreodată vreo scenă echivalentă în vreo moschee unde se predică jihadismul și se fac recrutări pentru următoarele atacuri teroriste ?

 4. silvapro
  4 August 2016

  @ Anca, ma mira ca transforma biserica in parcare si nu o „convertesc” in moschee.

 5. DanC
  4 August 2016

  @John Galt: Tot asa m-am contrazis cu unul despre cele 400 mil cash dati de Obama Iranului. Idiotul mi-a raspuns ca era un ‘bad deal’ de-a lui Reagan ???? Adica vezi Doamne, Obama a fost complet nevinovat, el doar a jucat tablele iar zarurile au fost aruncate de altul. I-am raspuns: nu cumva a fost ‘reparation’ pt Tea Act din 1773? ????

  Tot despre chestia asta, alt idiot util astazi: ca nu-i adevarat, n-a fost nici-un cash, a fost doar un ‘scheduled payment’ absolut normal. Asta pt ca Obama (alunecos, baiatul!) a zis ca n-a fost ‘ransom’. Bine, dar n-a negat, n-a spus ca n-au fost paleti de cash, in the dead of the night. Plus toate big MSM outlets au confirmat. Chestia cu n-a fost ransom e ca aia a lui Bill Clinton: „I did not have sex with that woman!” ????

  Fascinant cum imbecilii astia rastalmacesc si prelucreaza TOT, ideea fiind ca idolii lor sunt fara pata. Exact ca jihadistii, daca intrebi vreunul ‘cum bre a fost baiat bun Mohamed al vostru daca s-a casatorit cu Aisha cind fata avea 6 ani si au consumat casatoria cind fata avea 9 ani?’ Raspunsul alahu-akbarilor e de multe ori: ‘da, ca Aisha era foarte dezvoltata fizic la 9 ani’.

 6. Liviu
  4 August 2016

  1. PC este adapostul perfect pentru prostie.
  2. Preotii PC nu-si dau seama – si e firesc – ca ei vor fi primele victime ale islamistilor – e teoria cu „idiotii utili”, care se verifica intotdeauna – ex.: Guta Tatarascu si „liberalii” lui.
  3. Concluzie:
  Daca occidentalii vor alege:
  – bine, se va sfirsi cu cancerul PC, la adapostul careia traiesc foarte bine tot felul de incapabili.
  – rau, inseamna ca vor sa fie distrusi si atunci nu ne ramine decit sa crapam luptind.

 7. AC
  4 August 2016

  Foarte binevenit articolul despre dublul standard `progresist`…

 8. EDK 0xBFA3F737
  4 August 2016

  Prima cruciada a inceput in 1095. Adica…

  – la 460 de ani dupa ce primul oras crestin a fost ocupat de armatele musulmane.
  – la 443 de ani dupa ce musulmanii au invadat si jefuit Sudul Italiei (Sicilia bizantina), in 652 A.D.
  – la 421 de ani dupa ce armatele musulmane au inceput primul asediu al Constantinopolelui, capitala a crestinatatii (674–678 A.D.).
  – la 380 de ani dupa ce Spania a fost cucerita de armatele musulmane.
  – la 363 de ani dupa ce Franta a fost prima oara atacata de armatele musulmane (Batalia de la Tours, 732 A.D., Charles Martel).
  – la 249 de ani dupa ce capitala lumii crestine, Roma insasi, a fost jefuita de armatele musulmane (in 846 A.D. au fost jefuite inclusiv basilicile Sf. Petru si Sf. Pavel).

  In momentul in care, in sfirsit, cruciadele au inceput, armatele musulmane cucerisera deja doua treimi din lumea crestina.

  P.S.
  De ce nu se invata in scolile din Romania lucrurile astea? De ce li se ascunde adevarul si li se livreaza propaganda mincinoasa copiilor romanilor? Si de cine?

  Daca si de data asta ne miscam cu tot atita talent ca pe vremea cruciadelor, putem sa tragem obloanele de pe acum. Sau sa-i cerem lui Putin un hectar gratuit de mocirla siberiana cu sloiuri, poate acolo nu vor veni sa ne decapiteze.

 9. Krakatau
  4 August 2016

  Cruciadele au fost razboaie de aparare impotriva jihadului musulman dar ce sa stie stangistii indoctrinati. Sunt aceiasi gandaci de bucatarie lobomizati care cred ca religia crestina este responsabila pentru colonialism si sclavie. Astea doua au fost practicate de absolut toate culturile si civilizatiile umane, ce sa facem acum sa ne autoflagelam toti din cauza asta? Mari smintiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi