FUNDATIA IOAN BARBUS

Făurar

Ziceam aici că am încredere în februarie. Eh, a venit. A nins noaptea şi a nins ziua. Pe un 4 februarie am sosit în Canada. Era soare şi un cer albastru de parcă oceanul îngheţase deasupra oraşului. În aeroport, foarte cald. Dupa zbor vamă, formulare, ştampile… ies în sfîrşit afară la aer curat. Şi soare, etc.

Am simţit că mă fărîm în bucăţi. Eram într-o cămaşă transpirată la minus 27. Un taxi s-a oprit în dreptul meu şi pe highway-ul aglomerat m-am gîndit „it’s time to re-learn life in baby steps”.

bridge in sight snow dragon don’t drink and drive cold fusion gasoline dream silent corner naked neighbourhood in white and grey

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

9 comentarii

 1. Grădinariu
  4 februarie 2008

  Brr… La „Foarte pe scurt” scrie Toronto, dar… sigur n-ai făcut un ocol prin Yukon?

 2. Schwarzmann Skinski
  4 februarie 2008

  Am avut şansa o dată în viaţă să experimentez ce înseamnă -22 de grade – culmea, asta în temperatul oraş de pe Bega -, cu toată armura necesară pe mine, şi trebuie să recunosc că sentimentul e extrem. Sunt curios într-o cămaşă udă cum ar fi fost…

 3. Imperialistu'
  4 februarie 2008

  Faine poze, Emil. Cred ca mi le salvez pe toate. Sa stii ca am avut parte si noi de o ninsoare monstru pe 31 decembrie – 2 ianuarie. Heh, eu am prins-o de fapt si de drept in frumoasa tara „vecina si prietena” , Bulgaria, ramanand blocat (dupa un drum criminal) vreo 6 ore in vama. In urma acestui episod, am tras cateva concluzii:
  1. bine ca nu m-am nascut in Bulgaria;
  2. politia bulgara e ceva intre hotii de cai si Stan si Bran (sau Oliver & Hardy pe numele lor);
  3. Romania e parfum, iar Bulgaria lumea a treia.

 4. Grădinariu
  4 februarie 2008

  -22 am avut în seara de la BlogMeet 4. Însă cu frigul extrem am făcut cunoştinţă într-o noapte de ianuarie, la Sebeş, când am aşteptat 40 de minute un autobuz care venea din oraşul de pe Bega şi se ducea la Botoşani, într-o intersecţie deschisă, bătută de toate vânturile. Deşi în Ardeal era ninsoare, frig şi vânt, autobuzul era să se înfunde tocmai pe porţiunea Hârlău-Botoşani!

 5. emil
  4 februarie 2008

  Iarna, Yukon incepe de la -30 ????
  Acuma, ca sa fiu corect, temperaturi sub -20 in Toronto sint in general timp de 1-2 saptamini pe iarna. Ca tot omul care la greu tinde sa vada partea plina a paharului, am observat ca dupa citeva zile consecutive de bocna adevarata, minus 10 se simte ca o adiere de primavara.

 6. emil
  4 februarie 2008

  Imperialistu’.

  Pai, treptat-treptat o sa scot de la naftalina niste poze.

 7. Francesco
  4 februarie 2008

  Emil,
  M-am intrebat intotdeauna cum faci, este vorba de un hocus-pocus sau ce poate fi cand intr-o postare la comentarii iti apare steguletul american iar apoi nu-ti apare? Uita-te la comments-urile tale de mai sus, nu cred ca erai in State la 11:41 AM si apoi ai trecut in …no man’s land la 8:46 PM.
  La mine stiu, apare steguletul Romaniei cand acasa, iar cand ajung – sa zicem – departe, nu mai apare.

 8. emil
  4 februarie 2008

  Ma joc cu steguletele ????
  De fapt, lucrez pentru o companie americana si calculatoarele lor au adrese IP care apartin de SUA. Cind postez de acasa IP-ul e canadian. Insa si pluginul pentru stegulete are tabieturile lui. Nu imi afiseaza steagul canadian si nu stiu de ce.

 9. împricinatul de corn
  4 februarie 2008

  tati! astea DA, poze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian