FUNDATIA IOAN BARBUS

Felix, Pontifex Maximus

Abia ieșit de la o întâlnire din sediul USL la care a participat Dan Voiculescu, Victor Ponta a repetat că-l poate confirma doar pe șeful formal al Partidului Conservator ca făcând parte din guvernul ce va fi anunțat la orele 21:10.

„Există un singur nume sigur: d-l Daniel Constantin.”

De unde această necesitate, ca pe lângă premierul desemnat să existe doar un nume sigur înainte ca lista viitorului guvern să fie dată publicității? De ce a fost nevoie ca la Agricultură să fie numit omul lui Felix, aka Dan Voiculescu, care are un proces pe rol cu ministerul ? Evenimentul Zilei scrie că miza este privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare, iar dacă va fi găsit vinovat, Felix, împreună cu acoliții, va avea de plătit 60 de milioane de euro.

Aflat pe valul succesului, Victor Ponta joacă totuși așa cum îi cântă Dan Voiculescu, patronul Grivco, a PNL-ului, a Antenelor și liderul spiritual al coaliției uslașe. Victor Ponta anunțase că în cazul unei victorii la moțiune va prezența lista viitorului guvern în 30 de secunde, practic a avut loc o dilatare a timpului de patru zile, perioadă în care s-a pertractat cu partenerul Crin Antonescu sub atenta supraveghere a lui Dan Voiculescu. În aceste zile a fost nevoie de asigurări peste asigurări date ziariștilor curioși ca să le între bine în cap numele celui care este de neatins, ca și postul său.

În mod normal, ar fi fost de așteptat ca asupra lui Victor Ponta să existe o presiune oarecare a polilor de putere din PSD: Ion Ilici Iliescu și Adrian Năstase. Dacă Președintelui Pentru Liniștea Noastră nu prea i-a plăcut la început că USL se înhamă la guvernare, în schimb, lui Adrian Năstase au început să-i ardă obrăjorii de nerăbdare spunând – și scriind pe blog – că trebuie să se facă o schimbare în Justiție și o rediscutare a angajamentelor României la nivel european. Dacă la Justiție înțelegem interesul d-lui Năstase, inclusiv prin decizia pe care trebuie să o ia instanța supremă pe 2 mai în dosarul Trofeul Calității. În negocierile pe care le-a avut cu PNL-PC, Victor Ponta s-a rupt aparent de controlul baronilor PSD, iar Crin Antonescu, acționând la comanda lui Felix. Guvernul va fi o expresie a „soluției imorale”, treimea politică Ponta-Antonescu-Constantin se află sub patronajul spiritual al lui Felix pe post de Pontifex Maximux. Politica nu se mai face la partide, ci este o reflectare a gândirii cațavencilor și vuvuzelelor angajate de Antena 3, post care și-a asigurat supremația și față de celelalte forțe media: Realitatea TV, RTV, TVR și ziarele așa-zis independente. În direct, mereu prin Breaking News, insurecția continuă, revanșa Stângii conduse de varanul politicii românești este abia la început.

Prin decizia comună a liderilor USL, PSD-ul și PNL-ul – că de PC nu se poate vorbi ca entitate decât pe hârtie, nu și prin idei sau oameni – , politicienii lor de vârf și parlamentarii lor au devenit anexele voinței lui Dan Voiculescu. Slujbele pe care le ține Pontifex Maximus nu sunt pentru uzul public, el își are propriul colegiu de clerici și slujbași care-i îndeplinesc ordinele. Spre binele României. Binențeles…

UPDATE 1. A fost un Întâi de Mai USLaș.
București. Demonstrații ale structurii cvasi-militare Cadre Militare de Rezervă și Disponibilizate în București; în Piața Victoriei le-a venit alături Victor Ponta; de acolo au plecat în Piața Universității; sloganul lor: Jos Băsescu!

Orașul roșu Galați l-a aclamat pe Daniel Constantin care a vorbit mai agresiv decât Crinișor Antonescu. S-a strigat: Jos Băsescu!

Sibiul peste o mie de oameni, înfrățiți pnl-ști cu psd-iști și felixoizi, au huiduit copios în față sediului PDL. Jos Băsescu!

Iași, mici (plus berica la colțuri, din banii primăriei) și voie bună, plus huiduielile clasice: Jos Băsescu!

Cluj-Napoca – Uslașii au dansat Pinguinul și au strigat Jos Băsescu!.

La Constanța primarul glamour-nazi Radu Mazăre a împărțit mici plus bere.

Moscova. Peste o sută de mii de ruși au participat la o demonstrație de 1 Mai. Au fost pe acolo Medvedev și Putin. Au! Am greșiiiiit! Moscova e în Rusia, dar mergem cu Ponta către Est! Ciudat, nu s-a strigat Jos Băsescu!

UPDATE 2
Guvernul USL
Premier – Victor Ponta
Ministul Agriculturii – Daniel Constantin (PC)
Ministrul Finanţelor – Florin Georgescu (PSD) – vicepriministru
Ministrul Apărării – Corneliu Dobriţoiu (PNL)
Ministerul de Externe – Andrei Marga (PNL)
Ministrul Transporturilor – Ovidiu Silaghi (PNL)
Ministrul Administraţiei şi Internelor – Ioan Rus (PSD)
Ministrul Economiei – Daniel Chiţoiu (PNL)
Ministrul Educaţiei – Corina Dumitrescu (PSD)
Ministrul Dezvoltării şi Turismului – Eduard Hellvig (PNL)
Ministrul Culturii – Mircea Diaconu (PNL)
Ministrul Muncii – Mariana Câmpeanu (PNL)
Ministrul Sănătăţii – Vasile Cepoi (PSD)
Ministrul Comunicaţiilor – Dan Nica (PSD)
Ministrul Mediului – Rovana Plumb (PSD)
Ministrul Afacerilor Europene – Leonard Orban
Ministrul Justiţiei – Titus Corlăţean (PSD)
Ministrul delegat pentru Administraţie – Victor Paul Dobre (PNL)
Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul – Mircea Duşa (PSD)

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

3 comentarii

 1. mariusmioc
  1 mai 2012

  Cu voia dv. amintesc că înainte de Evenimentul Zilei, locul în care s-a comentat despre posibila conexiune între stăruinţa Partidului Conservator de a prelua Ministerul Agriculturii şi procesul penal în care e implicat Dan Voiculescu, este „blogul lui Marius Mioc”.
  http://wp.me/pjejF-3s9

 2. UPDATE de 1 Mai USLas sau ce a fost astazi pe Antena 3.
  @mariusmioc
  Marius, asa este.

 3. UPDATE 2 – Lista Guvernului

  Onor Daniel Constantin, Ministrul propus la Agricultura primeste in plus si PADURILE! Sa nu-mi spuneti ca nu e coada lui Felix!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian