FUNDATIA IOAN BARBUS

FEMEN și reacția unui fundamentalist creștin


Arhiepiscopul Andre Leonard, un fundamentalist creștin recunoscut, răspunzand într-un mod absolut blamabil intențiilor de dialog ale „sextremistelor” din ramura belgiană a grupării Femen. Revoltată, una dintre domnișoare a declarat presei după regretabilul incident:

“A fost foarte calm; și-a luat poziția de rugăciune și cred că se ruga pentru noi”.

Filozoful Guy Haarscher, cel care trebuia să-i dea replica monseniorului în cadrul conferinței organizate de Universitatea Liberă din Bruxelles, a avut în schimb o atitudine demnă, nu numai în comportament, dar și în declarații. El a spus:

“Sunt în total acord cu ele (Femen) pe fond și în total dezacord cu Leonard asupra homosexualității.”

Inexplicabilă reacția de simpatie a publicului prezent în sală față de intoleranța manifestată atât de vizibil de arhiepiscop!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Bogdan Calehari

Bogdan Calehari

3 comentarii

 1. adi
  25 aprilie 2013

  Ce impertinent! ????

 2. octavian
  25 aprilie 2013

  Buna ziua! dati-mi voie sa exprim un punct de vedere: in fotografie se vad clar un preot catolic intr-o profunda stare de reculegere,si cateva femei aflate intr-o stare de agitatie psiho motorie f puternica; expresiile de pe fetele lor sunt oribile,sunt schimonosite de ura… probabil ca intr-o zi in loc de apa vor folosi acid sulfuric sau un cutit… totusi,ni se vorbeste de intoleranta monseniorului… ceva nu se leaga,ostilitatea se manifesta din partea acelor femei. in alta ordinede idei: daca monseniorul ar fi ”tolerant” s-ar dezice de Dumnezeu,ale carui legi revelate omenirii de MILENII , nu accepta valorile promovate de acele femei; de fapt nu monseniorul este intolerant ci legea revelata este intoleranta; acele femei si toti cei care impartasesc valorile promovate in mass media de persoane gen madonna,lady gaga(uitati-va la spectacolele ei in care dansatorii mimeaza sexul in grup,si asta se numeste arta/cultura) & co,ar trebui sa se certe cu divinitatea,nu cu oamenii;din cate stim un asemenea conflict exista in lumea spirituala,intre Dumnezeu si diavol;desigur,e dreptul oamenilor sa spuna ca toate astea sunt aiureli… dar cand privesc fetzele acelor femei nu pot sa nu ma intreb: de unde atata uratenie sufleteasca,de unde atata ura? iar cel numit ”intolerant” este preotul. Preotul are RESPONSABILITATEA de a invata omenirea ca binele si raul nu sunt acelasi lucru,iar uneori/pt unii deosebirea nu e usor de facut.oamenii au primit de la Dumnezeu LIBERTATEA si biserica nu face decat sa invete cum poate fi folosita libertatea pt a ajunge la fericire aici pe pamant dar si dupa moarte. Oare este intoleranta sa scrii pe pachetele de tigari ca fumatul ucide?Dar sunt si alte obiceiuri care ucid,daca nu trupul atunci sufletul.Daca a-i avertiza pe oameni ca merg pe un drum gresit se numeste INTOLERANTA, cred ca avem o mare problema. drogati-va,imbatati-va,faceti sex in grup sau fiti homosexuali daca va place,dar dati voie bisericii SA VA AVERTIZEZE, dati voie bisericii sa spuna celor care INCA nu au luat-o pe acest drum,ca el duce la o imensa suferinta;a nu fi de acord cu toata aceasta nebunie colectiva nu inseamna intoleranta,inseamna responsabilitate fata de omenirea ratacita,despre care profetul Isaia spunea: ”vai celor care numesc raul bine si binele rau”

 3. Bogdan Calehari
  25 aprilie 2013

  @2 Octavian

  De acord cu tot ce ati scris; va impartasesc intru totul ideile. Prin urmare, daca recititi cu atentie cele cateva randuri, o sa realizati ca este vorba de o stigmatizare ironica facuta sextremistelor, „filozofului” si stilului „corect politic”, ce caracterizeaza textele si limbajul de azi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian