FUNDATIA IOAN BARBUS

„Francezii nu ne-au înșelat așteptările ;) Trebuie să le mulțumim cumva.”

Hackerii ruși Shaltai Boltai (cei care au dezvăluit și Lista lui Dughin) produc dovezi privind motivul exact al finanțării cu bani rusești a Frontului Național condus de Marine Le Pen.

Shaltai Boltai (în traducere – Hopa Mitică) au interceptat și publicat schimburi de e-mailuri și SMS ale lui TIMUR PROKOPENKO, angajat al Kremlinului responsabil cu media, internetul (unul dintre liderii industriei de trolli, fost șef al organizației putiniste Tânăra Gardă) și „KOSTIA”, cel mai probabil KONSTANTIN RYKOV, fost deputat, apropiat al lui Putin, unul dintre oamenii săi de legătură în Franța.
СМС переписка из Управления внутренней политики АП РФ. 2011-2014 гг.

Le Monde a scris în 3 aprilie un articol despre dezvăluirile Shaltai Boltai – Financement du FN : des hackers russes dévoilent des échanges au Kremlin, articol dezvoltat de Newsweek – Hackers Leak Messages ‘Between Kremlin and France’s Front National’.

În 10 martie 2014, Prokopenko îl întreabă pe Kostia dacă o poate face pe Marine Le Pen să vină ca „observator” al referendumului organizat de Kremlin în Crimeea:

„Avem foarte mare nevoie de ea. I-am spus șefului că ești în contact cu ea.”

Kostia îi răspunde în 11 martie 2014 că:

„- Marine Le Pen este în campanie electorală pentru primărie dar FN va lua poziție oficială în chestiunea Crimeii.”
„- Fantastic!”,

îi răspune prin SMS Prokopenko.

Cinci zile mai târziu, are loc un alt schimb de mesaje, inițiat de Prokopenko:

„- Te-a contactat cineva de la fonduri cu privire la finanțare?”
„- Da, ministrul adjunct de externe îi va răspunde.”

Aymeric Chauprade, europarlamentar al Frontului Național este trimisă ca „observator” la referendum (europarlamentarul FN Jean-Luc Schaffhauser avea să fie trimis și el, ulterior, „observator” la mascaradele similare organizate de Kremlin in Donbass).

În 17 martie 2014, Marine Le Pen declară că „rezultatele referendumului sunt dincolo de orice contestații”, explicând că rezultatele erau previzibile și că poporul Crimeii care a trăit până atunci în teamă s-a aruncat în brațele țării din care s-a născut.

Urmează în aceeași zi acest schimb de mesaje SMS între Kostia și Prokopenco, oficialul Kremlinului.

„- Marine Le Pen a recunoscut oficial rezultatul referendumului din Crimeea.”
„- Nu ne-a trădat așteptările ;)”
„- Va trebui să mulțumim francezilor, într-un fel sau altul. E important.”
„ -Da super !”

putin_and_marine_le_pen__marian_kamenskyÎn 18 aprilie 2014, asociația de finanțare politică Cotelec, condusă de tatăl Marinei – Jean Marie Le Pen, este împrumutată cu 2 milioane de euro de către Vernonsia Holdings, un offshore cipriot înființat de un fost KGB-ist, Iuri Kudimov, și banca de stat rusă VEB Capital.

În septembrie 2014, First Czech Russian Bank deținută de oligarhul rus Roman Popov împrumuta Frontul Național cu alte 9 milioane euro. Și se pare că ar fi vorba doar de o primă trașă dintr-un împrumut rusesc de 40 de milioane euro.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

4 comentarii

 1. silvapro
  4 aprilie 2015

  Nu mai inteleg nimic. Le Pen nu erau extrema dreapta?

 2. Anca Cernea
  4 aprilie 2015

  Silva, programul Frontului Național al lui Le Pen e tot o formă de socialism. Statul e lucrul cel mai important, Statul se bagă peste tot, Statul are grijă de economie, Statul hotărăște, nu societatea, nu cetățenii. Frontul Național e cunoscut peste hotarele Franței în primul rând ca fiind opus imigrației. De fapt, dacă mă întrebi pe mine, FN se opune în primul rând Americii, chestia cu imigrația e secundară. Pe americani, FN îi urăște cu adevărat. Și îi iubește pe ruși și pe Putin.
  De când s-a înființat FN, s-a bazat pe un electorat comun cu cel al comuniștilor, care fluctua între cele două partide, chipurile „extrem opuse”, în realitate foarte apropiate – în funcție de frustrările de moment ale respectivului electorat, exploatate cu măiestrie de demagogii FN, resp. PC – electoratul respectiv fiind înclinat să voteze pentru o utopie revoluționară, cu condiția ca programul să fie agresiv, adică să promită, pe cât posibil, ghilotine, că așa le place ăstora. Dacă ce se propune în loc e viabil sau nu, asta contează mult mai puțin în ochii unor astfel de alegători.
  La începutul sec XX, înainte de divorțul istoric dintre comuniști și fasciști, exista o conviețuire pașnică și armonioasă între diferitele secte socialiste, un continuum. Pe atunci Gramsci încă era prieten cu Mussolini. Asta a întemeiat prietenia adâncă dintre URSS (condus de PCUS) și cel de-al III-lea Reich (condus de Partidul Național Socialist al Muncitorilor din Germania, NSDAP), consfințită oficial de Rapallo și de Ribentropp-Molotov.
  Sinergia dintre fascism și comunism este și una dintre tezele de bază ale lui Dughin – ambele curente sunt prevăpzute a lupta împreună pentru distrugerea Lumii Libere. Ceea ce și fac, după cum s-a văzut, de ex, cu ocazia „referendumului din Crimeea”, pe care extremele în chestiune l-au sprijinit – fără a se părui între ele câtuși de puțin în the process. La fel fac și în Parlamentul European, când e vorba de interesele Rusiei.

 3. Daniel
  4 aprilie 2015

  De ce ne miram? Oricine a ascultat interviurile pe care le-a dat acum ceva ani zile putea deduce ca ceva nu e clar (la fel si Farage). Femeia a spus clar: daca iese presedinta scoate Franta din UE/NATO si face o alianta cu Rusia. Putin a profitat de pe urma imaginei proaste a socialistului Obama si s-a deghizat in „conservator” , un soi de „true America” . O demagogie din care au muscat multi „conservatori” din Europa si chiar din SUA. In acest moment ne aflam intre un socialism internationlist „tolerant” reprezentat de Obama, Hollande si altii, si unul bolsevic-nationalist reprezentat de Putin si China, si evident, islamo-comunism. Alegerea intre rele a devenit globala..

 4. David
  4 aprilie 2015

  Problema ca emigratia aceasta haotica , ..apropos de „opus migratiei”, trebuie oprita. Trebuiesc recreate lagarele de refugiati politic, unde sa stationeze toti 18 luni, in care sa fie monitorizati si sa educati si adusi la civilizatie. Transfugii ajung intr-o civilizatie ffff avansata, de nivel „iubire neconditionata”, pe care vor s-o subjuge, vor s-o distruga. Frati frati, intru umanitate, dar iaca branza-i pe bani! Nu poti avea orgoliul „superioritatii absolute a crestinatatii/secularismului vs. noncrestini” si sa primesti teroristi cu bratele deschise. Am zis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian