FUNDATIA IOAN BARBUS

Galeria atrocităților (foto)

Post dedicat cu nemăsurată oroare sufletească ‘telectualului sufist, râmătorulului după sensuri absconse ale urii și ignoranței de tip tribal-nomad, celui impotent din punct de vedere al facultăților sufletului, căci sofismele rațiunii ”corecte” îl lasă mereu în off-side, Înaltului, Preamăritului apologet de serviciu al subteranului uman, Radu Iliescu…

Coran 4:34 Bărbații să fie înaintea femeilor, pentru că și Allah i-a pus pe aceia înaintea acestora și ei le țin din averile lor. Femeile cele cinstite să fie ascultătoare și să păzească tainele, ca să le păzească și Allah. Pe acele femei însă, care vă vor fi nesupuse, certați-le, izgoniți-le din pat și bateți-le (biciuiți-le); iar dacă apoi vor asculta de voi, nu le mai căutați pricină, căci cu adevărat Înalt și Preamărit este Allah!
În traducerea făcută de Yusuf Ali au apărut niște paranteze: ”bateți-le (ușor)”. Ar fi de râs, dacă nu ar fi prea jalnic tertipul.

Apologeții musulmani moderni caută să înmoaie tonul acestui verset și să-l alinieze întrucâtva civilizație occidentale moderne. Brusc au revelații semantice în legătură cu sensul originar al versetului. De parcă adevărata semnficație ar fi fost criptată până acum învățaților musulmani timp de 14 secole și dintr-o dată iese la iveală adevărul adevărat: lovirea femeii indiferent de motiv este ceva total străin de Islam. Curios cum se mulează perfect după concepțiile occidentale.

Mohamed a folosit cuvântul arabic ”idribuhunna”, care provine din rădăcina ”daraba” și care înseamnă aproape în toate cazurile: ”a lovi/a izbi”. Cealaltă semnificație foarte rară este ”a pleca/a se îndepărta”… deci iată o ușiță interpretativă de scăpare pentru apologeții disperați în a mai șlefui imaginea Islamului. De fapt, asta dorea Mohamed să spună: dacă bărbatul nu reușește s-o scoată la capăt cu soția, atunci ar face bine să se mute din casa lui și să locuiscă o vreme la părinți, până ce consoarta își bagă mințile în cap. Sună mult mai mult a Islam, nu?

Cam cât de realist ar putea fi ca Mohamed, care a învățat că femeia trebuie să-și împartă patul marital cu celelalte soții la dorința soțului (dar ucisă prin lapidare dacă nu este fidelă), care a inventat tripla talaq, regula conform căreia bărbatul își poate azvârli soția din casă oricând, care și-a încurajat oamenii să violeze femeile luate ca pradă de razboi… cam cât de veridic ar fi ca acest Mohamed să-i fi învățat pe bărbați să-și părăsească propriile case, mai degrabă decât să-și folosească forța fizică pentru a-și struni femeile???

Și apoi, același cuvânt este folosit și în versetul 8:12, unde nu mai lasă loc de nicio altă interpretare: ”Eu voi arunca teroare în inimile necredincioșilor, deci izbiți-le capetele (tăiați-le gâturile) și tăiați-le toate vârfurile degetelor”. Hmm… la acest pasaj nu se înghesuie niciun apologet să adauge vreo paranteză de genul: izbiți-le (ușor) capetele.
Apoi avem același cuvânt în cărțile tradiției Hadith, unde Aisha relatează la un moment dat:
Hadith Muslim (4:2127) ”M-a izbit în piept și mi-a provocat durere”. (Mohamed și-a izbit în piept soția preferată într-o seară, pentru că ieșise din casă fără permisiunea lui). S-o mai spunem o dată: soția preferată!

Sigur, sunt de înțeles aceste încercări ale credincioșilor de a-și scoate religia cu fața curată și de a o reforma, eliberându-o de izul medieval (în sensul impropriu de barbaric). Dar dacă soluția stă în a forța sensuri lingvistice/lexicale ce rezultă în sofisme ieftine… se pune problema: de ce ar merita atât efort doctrina islamică? De ce nu și-ar alege credinciosul o religie a cărei doctrină răspunde deja reformei pe care și-o dorește în Islam…
Ah, da…uitasem, apostazia se pedepsește cu moartea. Upss… CLICK AICI, (să nu spuneți că am zis-o eu, e de la mama ei de-acasă, pustia Arabiei)

Hadith Bukhari (72:715) O femeia l-a rugat pe Profet să o protejeze de soțul ei, care o bătea mereu. Era atât de vânătă, încât se precizează că era ”mai verzuie decât vălul ce o acoperea”. Mohamed nu doar că nu i-a mustrat soțul, în schimb i-a mai și ordonat femeii să se întoarcă la bărbatul ei și să i se supună dorințelor lui sexuale.

Hadith Abu Dawud (2141) când Umar s-a plâns Profetului că femeile țin piept soților (adică au devenit mai îndrăznețe în fața lor), Profetul le-a dat permisiunea să le bată. Iar când acestea au venit să i se plângă, le-a expediat, spunându-le: femeile virtuoase nu sunt dintre voi, cele care vă plângeți

Hadith Abu Dawud (2142) Profetul (pacea fie asupra sa), a spus: ”bărbatul să nu fie luat la întrebări de ce își bate soția”, deci nu are de dat explicații nimănui.

Șeicul Yousef al-Qaradhaw, unul dintre cei mai respectați clerici musulmani din lume, este cunoscut și pentru această faimoasă (și ridicolă) declarație: ”Este interzisă bătaia femeilor, dacă nu este cazul”. Tot el a mai spus și: ”cel ce aplică bătaia, să o facă doar pentru a proteja obiceiurile islamice”… de unde se înțelege limpede că maltratarea femeii în Islam are valoare religioasă consfințită de tradiție.

Dr. Muzammil Saddiqi, fost președinte al ISNA (Islamic Society of North America), spune că este important ca soția ”să recunoască autoritatea soțului în casă” și că el poate să se folosească de forța fizică, dacă este ”convins că situația se va ameliora”.

În conformitate cu legea islamică, bărbatul își poate lovi soția pentru următoarele motive:
– Nu se îngrijește să fie frumoasă pentru el
– Se împotrivește unor cerințe sexuale (când ea este taahirah, adică nu este la menstruație)
– Părăsește casa fără permisiunea lui
– Își neglijează îndatoririle religioase

Oricare dintre aceste motive sunt acceptate ca valide în caz de divorț.

~”După roadele lor îi veți cunoaște„~ (Mt.7:15-20)… că tot este un amator de texte sacre, acest Radu Iliescu

Să ne amintim de Pakistan…
Efectul acidului aruncat pe piele; doar li s-a spus de nenumărate ori că trebuie să fie obediente

Warning: Disturbing content!

Pakistan 1
Pakistan 2
Pakistan 3
Pakistan 4
Pakistan 5
Pakistan 6
Pakistan 7
Pakistan 8
Pakistan 9
Pakistan 10
Pakistan 11
Pakistan 12

thereligionofpeace

Materiale VIDEO: FEMEIA ÎN ISLAM

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad P.

Vlad P.

3 Comments

 1. emil
  30 November 2009

  Am schimbat prezentarea fotografiilor. Cred ca e mai bine asa.

 2. vlad
  30 November 2009

  mersi emil de ajutor ????

 3. Turnofftheglory
  30 November 2009

  Flash mob, la ora 18:00, la Universitate, în semn de solidaritate cu Timişoara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi