FUNDATIA IOAN BARBUS

Gerhard Schröder radiază în îmbrăţişarea lui Putin

Gerhard Schröder radiază în îmbrăţişarea lui Putin, în plină invazie rusească în Ucraina.


sursa foto: spiegel.de

Poza a fost făcută la Sankt Petersburg, pe 7 aprilie, când fostul cancelar a împlinit 70 de ani. Schröder, preşedinte al acţionariatului într-o companie controlată de Gazprom, a fost însoţit de un alt important socialist german, şeful landului Mecklenburg-Vorpommern (în nord-estul ţării).

Schröder n-are nicio jenă în a ţine partea lui Putin. În 2004 îi revolta pe nemţi spunând că rusul este un democrat perfect, iar despre actuala criză din Ucraina a zis că Uniunea Europeană nu e capabilă să înţeleagă structura regiunii.

În general însă, socialiştii nemţi îl apreciază mai mult pe despotul de la Kremlin decât la valorile spaţiului occidental şi o arată cu mai mult sau mai puţin curaj. Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, susţinea că nu e de acord cu înăsprirea sancţiunilor împotriva Moscovei şi că anexarea Crimeei e un fapt împlinit, iar Sigmar Gabriel, actualul preşedinte al Partidului Socialist German, respingea luna trecută ideea căutării unei alternative la gazul rusesc.

în curând: mondorama.info

Dorelian Bellu

Dorelian Bellu

2 comentarii

 1. Mihaela Bărbuş
  29 aprilie 2014

  si cu M Schultz, dar nu chiar asa radios

 2. Daniel Francesco
  29 aprilie 2014

  Lacheul in asteptare:

  Lacheul lui Putin

  Corriere della Sera titreaza: Schroder si Putin, o imbratisare care jeneaza Germania

  http://www.corriere.it/esteri/…..ac59.shtml

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian