FUNDATIA IOAN BARBUS

Gitenstein: Reducerea pensiilor şi salariilor, cea mai bună soluţie; creşterea impozitelor, nepotrivită

Stire Mediafax

Intrebat daca masurile de reducere a salariilor cu 25% si a pensiilor cu 15% sunt cele mai bune masuri care puteau fi luate de Guvernul român, ambasadorul a spus:

„Sunt niste solutii mai bune decât oricare alte solutii pe care le-am auzit. Aproape toate partidele politice au fost implicate în luarea deciziilor politice care au dus la cresterea deficitului bugetar, fie în luarea deciziei de a împrumuta bani în conditii foarte clar stabilite. Toate partidele au stiut foarte bine care vor fi consecintele deciziei lor”, a spus ambasadorul.

El a adaugat ca s-a stiut de la început ca deficitul trebuie mentinut sub un anumit prag iar pentru aceasta erau necesare fie taieri de cheltuieli, fie cresteri de impozite.

„Cresterea impozitelor nu este o solutie. Cred ca Mugur Isarescu a avut dreptate: cresterea taxelor nu este o masura de luat în mijlocul recesiunii. Noi nu facem asa ceva în Statele Unite si cred ca nici aici nu ar trebui luate astfel de decizii. Deci ce alta solutie exista? (…) Aveati nevoie de o alta transa pentru a va sustine economia. Sincer, nu era alta optiune”, a comentat ambasadorul.

Citeste si:

Dreapta.net

Dreapta.net

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian