FUNDATIA IOAN BARBUS

Goliciunea morală a lui George Soros

George Soros: un speculant care a făcut foarte mulţi bani la bursă – cea mai faimoasă dintre loviturile sale fiind legată de Miercurea Neagră din 1992 (se estimează că în aceea zi, Soros a câştigat pe seama Băncii Naţionale a Angliei circa 1 miliard de lire sterline), finanţator renumit al fundaţiilor şi partidelor de stânga. Jurnalistul canadian Ezra Levant a readus în discuţie trecutul acestui „mare filantrop” care a reuşit, în ultimele două decenii, să îşi lase amprenta asupra politicii mondiale.

Notă: Articolul a apărut în The Ottawa Sun sub titlul Moral Hollowness at Work.


Goliciunea morală a lui George Soros de Ezra Levant

George Schartz s-a născut în 1930 în Ungaria, nu cel mai fericit loc şi nici cea mai fericită perioadă pentru a te naşte evreu. Tatăl lui, Theodor, a încercat să schimbe soarta familiei prin schimbarea numelui în ceva care să sune mai puţin evreiesc. Nu a folosit la nimic şi, în curând, a venit războiul. Când naziştii au preluat controlul total asupra Ungariei în 1944, a urmat Holocaustul. În două luni, 440.000 de evrei unguri au fost deportaţi către lagărele morţii. Pentru a supravieţui, George, pe atunci un adolescent, a colaborat cu naziştii.

Mai întâi, a lucrat pentru Judenrat. Acesta era consiliul evreiesc înfiinţat de nazişti pentru a le face treburile murdare. În loc ca naziştii să îi strângă în fiecare zi pe evrei pentru îmbarcarea pe trenuri, ei delegau această sarcină criminală acelor evrei care erau gata să o facă pentru a supravieţui, pe seama vecinilor lor, încă o zi.

George Soros

Theodor a venit cu un plan mai bun pentru fiul lui. A mituit un oficial ne-evreu de la ministerul agriculturii pentru a-i permite lui George să trăiască împreună cu el. George l-a ajutat pe acesta să confişte proprietăţi de la evrei. Prin colaborarea cu naziştii, George a supravieţuit Holocaustului. S-a întors împotriva altor evrei pentru a se cruţa pe sine. După război, s-a mutat la Londra şi apoi la New York, unde a devenit agent de bursă. Acum este bogat. Revista Forbes spune că el este cel de-al 35-lea om ca avere din lume. Poate aţi auzit de el – foloseşte numele pe care tatăl lui l-a inventat special pentru el: George Soros.

Ce simte Soros despre ce a făcut ca adolescent? A avut insomnii din cauza asta? Steve Kroft de la 60 Minutes l-a întrebat chiar asta. A fost greu? „Deloc”, a răspuns Soros. „Nici un sentiment de vinovăţie?”, l-a întrebat Kroft. „Nu”, a spus Soros. „Nu exista nici un motiv pentru ca eu să nu fiu acolo. Dacă nu o făceam eu, o făcea altcineva, fie că eram acolo, fie că nu. Aşadar nu am avut nici un sentiment de vinovăţie.”

Un nazist ar fi luat oricum proprietăţile evreilor. Aşa că de ce n-ar fi făcut-o el?

Acea goliciune morală a modelat viaţa lui Soros. Este un critic turbat al capitalismului, dar în 1992, când a găsit oportunitatea, a speculat pe seama lirei britanice, determinându-i prăbuşirea, devastând economiile a milioane de britanici. Soros a pus în buzunarul propriu 1,1 miliarde. Dacă nu ar fi făcut-o, altcineva ar fi făcut-o în locul lui, nu?

În 2002, Soros a fost condamnat pentru insider trading (vinderea sau cumpărarea de acţiuni în baza unor informaţii care nu sunt publice şi provind din interior n.t.) şi amendat milioane de dolari. A recunoscut că a cumpărat acţiunile cu pricina, dar a negat că ar fi constituit o infracţiune. Anul trecut, când a făcut 3,3 miliarde de pe urma colapsului bancar, a numit criza financiară mondiala „culminarea muncii mele de o viaţa.”

Acesta este omul care s-a lăudat că şi-a ajutat mama să se sinucidă. După câte se pare, nu a văzut destulă moarte în Ungaria.

Soros este un sociopat, dar este un sociopat cu 14 miliarde $ şi îi face plăcere să le cheltuiască pe politică. Uneori cadourile lui sunt generoase, precum cele 24 de milioane $ pe care le-a cheltuit în 2004 pentru a-l învinge pe George W. Bush. Uneori ele sunt mici, precum cei 20000 $ pe care i-a acordat unei femei care a ajutat terorişti.

Acum Soros şi-a îndreptat atenţia spre Canada. Unul din grupurile lui principale, Avaaz, face lobby pentru împiedicare acordării Sun Media a unei licenţe pentru un nou canal de ştiri. Soros nu cunoaşte nimic despre Canada – Avaaz a numit ziarele Sun „ziarele Suncor” – dar noi suntem cea mai nouă jucărie a lui.

Avaaz a trimis o petiţie către autoritatea de reglementare a audiovizualului din Canada, CRTC, susţinând că mii de canadieni vor cenzurarea The Sun şi împiedicare transmisiei lui. Petiţia este un fals – este o petiţie de pe Internet şi fiecare poate semna pe oricine altcineva fără permisiune acestuia. Numele false sunt permise, ca şi semnăturile unor cetăţeni străini; întreaga campanie este condusă din New York.

Credeţi că Soros trebuie să stabilească la ce vă puteţi uita la televizor? Credeţi că decizia trebuie luată la New York? Libertatea noastră de exprimare este doar un alt fleac pe care îl poate cumpăra şi vinde?

Nu a redus la tăcere destule voci în timpul vieţii lui?

Ripostaţi.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad M.

Vlad M.

19 comentarii

 1. Anna
  10 septembrie 2010

  Finalul e rupt cumva. Asteptam sa mai urmeze…

 2. Imperialistu'
  10 septembrie 2010

  Ai dreptate. Am tradus si restul, Anna.

 3. dr pepper
  10 septembrie 2010

  Holocaust Denial: George Soros vs. the Tea Parties

  mai demult pe foruul unui ziar romanesc am raspuns unui comentator care si’l dorea pe soros guvernatorul bancii nationale si am explicat despre black Wednesday si despre porecla castigata cinstit de acesta de „omul care a falimentat banca angliei”.
  moama ce papara mi’am luat de la ‘telectuali ????
  mi’a placut un pasaj din articolul lui simon foarte mult:

  Well, okay, you’re thinking — he was fourteen. Give the guy a break. And I must admit that I — a secular Jew like Soros — have occasionally speculated about how I would have behaved in similar circumstances. And, although in my fantasy I might be a noble resistance fighter, laying my life on the line against fascism the way Primo Levi and others have described it, I certainly have no way of knowing. I might have been a sleazy collaborator myself. But I do know this: if I had done something like that just to survive, it would have haunted me the rest of my days.

 4. murfi
  10 septembrie 2010

  un alt front pe care trage din greu soros zilele astea: schimbarea modului de selectare a judecatorilor, trecerea de la alegeri libere (unde pot vota toti prostovanii neinformati si cu simpatii republicane) la un sistem meritocratic (model pe care o sa-l vedem in toata splendoarea la bucuresti la sfirsitul anului cind vor avea loc alegerile din meritocraticul CSM dimbovitean)

  http://www.heritage.org/Resear…..-Judiciary

  Report: Soros spent millions to ‘undermine’ judiciary

 5. Anna
  10 septembrie 2010

  Multumesc Imperialistule.

 6. Imperialistu'
  10 septembrie 2010

  Cu placere, Anna. ????

 7. DanCanada
  10 septembrie 2010

  Din pacate Soros o sa reuseasca. In marsul asta nebun spre Stinga, Canada e undeva la mijloc intre Europa si SUA. America e inca cea mai de Dreapta.
  Ezra Levant e TARE, il aud citeodata la radio: e direct, acid, expresiv. A avut o lunga lupta cu HRC (Human Rights Comission) care sunt de fapt comitete ordinare orweliene de cenzura. Puteti vedea „procesul” lui Ezra Levant cu HRC pe YouTube.
  Ezra a sters pe jos cu cenzorii de la HRC ????

 8. NTN
  10 septembrie 2010

  Well, don’t get so hopeless.. George Soros actually has a right-wing twin ???? Bruce Kovner, a former president of American Enterprise Institute. http://nymag.com/nymetro/news/…..res/12353/

 9. emil b.
  10 septembrie 2010

  DanCanada, il urmarim pe Ezra Levant:
  Canguri Canadieni

  O veste buna. Ezra a fost angajat pe post de analist politic si va avea emisiunea lui de comentarii pe viitorul canal tv canadian de dreapta, SunTV. Cu putin noroc, din ianuarie o sa avem un canal de stiri si politica neinfestat de socialismul CBC, CTV, CityTV si restul.

 10. DanCanada
  10 septembrie 2010

  @ #8 NTN & #9 emil b.
  Merci pt. links & good news ????
  Deci lupta nu e chiar pierduta nici in SUA si nici in Canada.
  In SUA o sa vedem acusi, probabil Obambi o s-o ia pe cocoasa in Noiembrie, iar in Canada lupta a ajuns in sfarsit si in Ontario, un vechi bastion al Liberalilor. Cred ca Rob Ford,care e de dreapta, o sa cistige Primaria Toronto char ASTAZI. Lumea s-a saturat in sfarsit de taxe peste taxe si de guvernari de stinga.

 11. NTN
  10 septembrie 2010

  And now this scumbag got a fight against Fox News. Paid 1 million dollars to fight Glenn Beck. http://blogs.forbes.com/clareo…..-fox-news/ Just for everybody to see how pathetic he is ????

 12. dr pepper
  10 septembrie 2010

  “No American should be quiet about these developments — the degradation of our media and the reckless endangerment of innocent lives,” Brock said. “George Soros, a philanthropist of the highest integrity, unfortunately knows first-hand what it’s like to be grotesquely caricatured and flatly lied about on Fox.”

  Dude! I mean, saperlipopette!
  Is that guy, Brock, for real?

 13. NTN
  10 septembrie 2010

  @dr pepper: Brock is a left-wing scumbag leading Media Matters, a leftist organization. Got 1 million bucks from Soros to fight Fox News. http://www.investors.com/NewsA…..-News.aspx He thinks the main reasons Americans won’t embrace socialism is Fox News ????

 14. dr pepper
  10 septembrie 2010

  Why I Support Legal Marijuana
  We should invest in effective education rather than ineffective arrest and incarceration.
  e de parere mr soros.
  I mean, back in time, this guy was selling jews to gas chambers for a living, then he bankrupt the Bank of England and lots of Brits wake up in the morning w/ their economies wiped-out and now, suddenly he’s a philanthropist of the highest integrity.
  Dude! That freaked me out!

 15. Vlad M.
  10 septembrie 2010

  Mare om, mare caracter. Trebuia sa ii fi pus o alta poza.

 16. Mossad
  10 septembrie 2010

  Ce poate fi mai rau decat un antisemit? Un antisemit evreu. Soros e un mizerabil de joasa speta dar banii pe care ii are face ca sa cumpere o gramada de limbi care il ajuta in ochii unora sa ramana curat. Minunata lume.

 17. Vlad M.
  10 septembrie 2010

  Da, individul asta a facut si face bani din suferinta. N-are nici o greata in a se da mare filantrop, desi a confiscat case pentru nazisti si s-a imbogatit prin inselaciuni. In timpul asta, Fareed Zakharia si alte unele stangiste ii elogiaza personalitatea „multilateral-dezvoltata”!

 18. C
  10 septembrie 2010

  On September 5, 2010, a column by Ezra Levant contained false statements about George Soros and his conduct as a young teenager in Nazi-occupied Hungary. – http://www.lfpress.com/comment…..90196.html

 19. Vlad M.
  10 septembrie 2010

  Colaborarea lui Soros nu a aparut nici in articolul lui Levant, nici in cel care este dat ca sursa de inspiratie. Despre ea s-a scris mai demult.

  Discover the Networks – George Soros

  When the Nazis occupied Budapest in 1944, Tivadar decided to split up his family so as to minimize the chance that all its members would be killed together. For each of them—his wife and two sons—he purchased forged papers identifying them as Christians; paid government officials to conceal his family’s Jewish heritage from the German and Hungarian fascists; and bribed Gentile families to take them into their homes. As for George in particular, the father paid a Hungarian government official named Baumbach to claim George as his Christian godson, “Sandor Kiss,” and to let the boy live with him in Budapest. One of Baumbach’s duties was to deliver deportation notices to Hungary’s Jews, confiscating their property and turning it over to Germany. Young George Soros sometimes accompanied the official on his rounds.14

  14 Connie Bruck, “The World According to Soros” (The New Yorker: January 23, 1995); Peter Schweizer, Do As I Say (2005), p. 157.

  Many years later, in December 1998, a CBS interviewer would ask Soros whether he had ever felt any guilt about his association with Baumbach during that period. Soros replied: “… I was only a spectator … I had no role in taking away that property. So I had no sense of guilt.”15

  15 http://sweetness-light.com/arc…..-holocaust

  Discover The Networks, site-ul lui David Horowitz, este mai de incredere decat multe alte surse de informatie, iar articolul lui Connie Bruck e din New Yorker, editia din 23 ianuarie 1995. 1995, cu 15 ani inainte de Ezra Levant.

  What has probably been Soros’s most intractable problem is the pattern of duality and detachment which has been, in effect, the leitmotif of his life. And now that he has succeeded in creating such a highly visible persona, he says that duality has become troublesome. He traces its origins to 1944 – a year that he has said he recalls more vividly than any other of his life – when, aged fourteen, he posed as the son of a Hungarian government official as he delivered deportation notices to Jews, or took possession of property owned by them. Self-control and detachment were the keys to survival.

  […]

  Sometimes it seems that even today Soros dares not to let that control slip; when he was questioned by an interviewer for British TV about that year’s experience, Soros rejected the suggestion that it had been traumatic, insisting, rather, that it was „an adventure”.

  Interviul lui Kroft nu apare in format video nicaieri. Exista acest fragment din transcript, imediat dupa introducere.

  George Soros Interview On 60 Minutes

  When the Nazis occupied Budapest in 1944, George Soros’ father was a successful lawyer. He lived on an island in the Danube and liked to commute to work in a rowboat. But knowing there were problems ahead for the Jews, he decided to split his family up. He bought them forged papers and he bribed a government official to take 14-year-old George Soros in and swear that he was his Christian godson. But survival carried a heavy price tag. While hundreds of thousands of Hungarian Jews were being shipped off to the death camps, George Soros accompanied his phony godfather on his appointed rounds, confiscating property from the Jews.

  (Vintage footage of Jews walking in line; man dragging little boy in line)

  KROFT: (Voiceover) These are pictures from 1944 of what happened to George Soros’ friends and neighbors.

  (Vintage footage of women and men with bags over their shoulders walking; crowd by a train)

  KROFT: (Voiceover) You’re a Hungarian Jew…

  Mr. SOROS: (Voiceover) Mm-hmm.

  KROFT: (Voiceover) …who escaped the Holocaust…

  (Vintage footage of women walking by train)

  Mr. SOROS: (Voiceover) Mm-hmm.

  (Vintage footage of people getting on train)

  KROFT: (Voiceover) …by–by posing as a Christian.

  Mr. SOROS: (Voiceover) Right.

  (Vintage footage of women helping each other get on train; train door closing with people in boxcar)

  KROFT: (Voiceover) And you watched lots of people get shipped off to the death camps.

  Mr. SOROS: Right. I was 14 years old. And I would say that that’s when my character was made.

  KROFT: In what way?

  Mr. SOROS: That one should think ahead. One should understand and–and anticipate events and when–when one is threatened. It was a tremendous threat of evil. I mean, it was a–a very personal experience of evil.

  KROFT: My understanding is that you went out with this protector of yours who swore that you were his adopted godson.

  Mr. SOROS: Yes. Yes.

  KROFT: Went out, in fact, and helped in the confiscation of property from the Jews.

  Mr. SOROS: Yes. That’s right. Yes.

  KROFT: I mean, that’s–that sounds like an experience that would send lots of people to the psychiatric couch for many, many years. Was it difficult?

  Mr. SOROS: Not–not at all. Not at all. Maybe as a child you don’t–you don’t see the connection. But it was–it created no–no problem at all.

  KROFT: No feeling of guilt?

  Mr. SOROS: No.

  KROFT: For example that, ‘I’m Jewish and here I am, watching these people go. I could just as easily be there. I should be there.’ None of that?

  Mr. SOROS: Well, of course I c–I could be on the other side or I could be the one from whom the thing is being taken away. But there was no sense that I shouldn’t be there, because that was–well, actually, in a funny way, it’s just like in markets–that if I weren’t there–of course, I wasn’t doing it, but somebody else would–would–would be taking it away anyhow. And it was the–whether I was there or not, I was only a spectator, the property was being taken away. So the–I had no role in taking away that property. So I had no sense of guilt.

  Este citat si Congressional Record, V. 152, Pt. 16, September 29 2006. Pana si Media Matters recunoaste ca Soros a zis ca n-a avut nici o greata, numai ca se preface ca nu intelege ce spune Soros acolo.

  Pe LFPress scrie asa:

  On September 5, 2010, a column by Ezra Levant contained false statements about George Soros and his conduct as a young teenager in Nazi-occupied Hungary.

  Upon receiving a letter of complaint from Mr. Soros’s legal counsel on September 13, 2010, Sun Media Corporation always intended to publish a retraction and apology for this column. Despite constant efforts on both sides, Sun Media and Mr. Soros’s counsel were unable to reach agreement on the content of a retraction.

  The management of Sun Media wishes to state that there is no basis for the statements in the column and they should not have been made.

  Sun Media, this newspaper and Ezra Levant retract the statements made in the column and unreservedly apologize to Mr. Soros for the distress and harm this column may have caused to him.

  Este dreptul Sun Media sa faca dupa cum doreste cu materialele publicate si cu angajatii pe care ii are, dar hotararea pe care a luat-o nu schimba cu nimic realitatea ca George Soros a participat la exproprierea evreilor unguri si nu simte nici o urma de regret. Nu cred ca multi oameni de pe acest pamant s-ar simti atat de impacati cu ei insisi dupa ce ar fi vazut ce a vazut marele „filantrop”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian