FUNDATIA IOAN BARBUS

Goracolul şi un virgin salvează planeta

Azi, la ora 20, asta era tot ce se vedea de la mine.

Ieri, Sir Richard Branson zis Virginul, mega miliardar englez şi suflet caritabil, se sufoca de căldură la New York, în clădirea ONU. Dînsul e om de afaceri versat şi are al treilea ochi fixat pe trendul la bursă, kharma din buzunarul consumatorului şi de cînd cu epifania de luni, expert în dharma climei. Şi, ca să se răcorească, a anunţat un cabinet de război împotriva căldurii.

Da! Virginul are un plan, ONU are banii altora de tocat şi Goracolul are premoniţii.

Eu mă uit afară la ce se adună în stradă şi le-aş zice aşa.

Măi băieţi, dacă tot vă aia grija climei, vă dau eu cîte o lopată şi hai să deszăpezim puţin, că mîine trebuie să scot maşina din garaj. Altfel am de gînd să stau acasă şi să comit cel mai mare păcat posibil.

Dau căldura la maxim!

‘War room’ to battle warming proposed

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

6 comentarii

 1. Grădinariu
  12 februarie 2008

  „We are not waiting for others to act first,” Bloomberg said. „I believe that the American people are prepared for our responsibility to lead by example.”

  Printre ţările cu cele mai mici emisii de gaze cu efect de seră se numără Namibia, Niger şi Bhutan. Să le urmăm exemplul!
  În altă ordine de idei, nu te-am auzit niciodată spunând pe blog cu ce te ocupi în Canada. ????

 2. Imperialistu'
  12 februarie 2008

  Hahaha, „war room” pentru combaterea incalzirii globale! Marele razboi al vremurilor noastre, comparabil in importanta cu lupta impotriva terorismului si a proliferarii armelor nucleare, daca ar fi sa ne luam dupa marele om de afaceri. Mda, nu stiu de ce, dar parca pe vremuri razboaiele aveau ceva mai mult sens. Acum venim cu vini imaginare si ne punem pe butuci industria pentru a „lead by example” . Poate va amintiti nebunia cu centralele nucleare care a cuprins Germania acum cativa ani… Italia importa 85% din necesarul de energie pentru ca si-a inchis toate centralele.

  Oare domnul Branson crede in Dumnezeu? Daca da, atunci this one’s for him: STOP GOD-MADE GLOBAL WARMING!

  P.S. Faina poza, Emil. I love winter. ????

 3. emil
  12 februarie 2008

  Ocupatia mea e cit se poate de comuna: programare software. As putea sa-ti spun alte lucuri interesante despre romani. Toronto este foarte cosmopolit. Toate rasele si in jur de 100 de nationalitati. Stii cu cine seamana romanii cel mai mult? Ca aspect fizic. Cu bulgarii si iranienii. Evident, e o observatie personala. Si am si confirmare. Am fost luat drept bulgar si iranian. Prima nu m-a surprins, dar a doua mi-a dat de gindit. Era proprietarul unui magazin de antichitati specializat in harti si atlase. Dupa ce s-a lamurit ca nu inteleg farsi mi-a povestit citeva lucruri interesante despre persani si arabi. M-am simtit indatorat si am cumparat o harta. Superb businessman. Daca nu imi povestea acele lucruri interesante nu as fi cumparat nimic. Imi placea tot, insa cam scump. Totusi stilul lui era unic. El nu vindea, in primul rind crea amintiri. Avea ceva memorabil de spus fiecarui client. La plecare, mai toti cumparau ceva pentru ca mai toti simteau nevoia de un suvenir care sa le aduca aminte de minutele petrecute in compania unui persan intelept.

  Imperialistu’, I love winter too. I just hate shoveling ????

 4. Francesco
  12 februarie 2008

  Fara legatura cu Branson, ci doar cu fotografia inspirata parca din maestrii olandezi, o poezie de Philip Larkin:

  “Morning at last: there in the snow”

  Morning at last: there in the snow
  Your small blunt footprints come and go.
  Night has left no more to show,

  Not the candle, half-drunk wine,
  Or touching joy; only this sign
  Of your life walking into mine.

  But when they vanish with the rain
  What morning woke to will remain
  Whether as happiness or pain.

  1 February 1976

 5. Francesco
  12 februarie 2008

  Luna ianuarie 2008 a fost cea mai rece luna de dupa 1989. Global warming? Nu, global cooling, even global chilling. In Yukon-ul canadian au fost -50 Celsius!
  Emil, cine crezi ca va veni la shoveling, Branson sau Yeti?

 6. emil
  12 februarie 2008

  Tot nu-s de ajutor, primul ar zice nu da cu lopata ca transpiri si dupa aia iti vine ideea sa faci un dus… DUS?? consuma apa, energie, distrugi eco-sistemul. Al doilea ar zice ai innebunit, pai eu unde imi las urmele.

  Nice poem. It fits the weather and the Valentine theme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian