FUNDATIA IOAN BARBUS

Hipsterul, reptilienii, masculul beta si bogatiile patriei

un text de Alex Amarfei

Mihai Gotiu - mascul Omega la datorie

Mihai Gotiu – un mascul omega isi apara dreptul la sclavie

Miturile toxice cu care stanga iti inhama viata

Exista o functie cerebrala la toate animalele care au creier, si ea reprezinta dezvoltarea unei functii care exista pana si la animale rudimentare, pe care am putea-o numi „anticiparea si evitarea pericolelor”. Ea este conectata cu functia apararii teritoriului la animale teritoriale sau cu cea a protejarii resurselor.

Discursul anti-virtute al stangii este construit de oameni deosebit de atenti sa deturneze orice aptitudine umana in viciu, si nu orice fel de viciu, ci unul care face din victima un sclav sigur al propagandei. Unul care nu numai ca ia de buna orice baliverna a „corifeilor” ci mai produce si de la sine. De aici se trage discursul despre conspiratia care ameninta bogatiile patriei.

Textul: tara este frumoasa, nemaipomenita, bogata. Conspiratia puterilor rele vrea sa ne jefuiasca si sa ne deposedeze de acest formidabil patrimoniu. Istoria ei e glorioasa (gloria patriei este un fel de banca fara dobanda, de unde orice ticalos isi poate imprumuta pe cuvant de onoare mediu si stramosi respectabili). Chiar cand suntem calici lipiti, mai ramane in arsenalul stangii povestea lesinata cu „occidentul capitalist ne injoseste”. Occidentul capitalist, unde orice nene umbla dupa profit, isi stoarce creierii sa il injoseasca pe hipsterul Gicu, baiat de camionagiu si coafeza, ai carui parinti suspinau la „Liceenii” si faceau sex in cort la Vama. Well, se pare ca a reusit. Gicule, stii ce e considerat josnic in Occident? Simplu. Sa fii bozo si sa crezi ca esti Mihai Viteazu sau cel putin un super-erou din echipa.

Realitatea: hipsterul trebuie momit sa creada ca doamna stanga este scutul lui si sursa de inspiratie in apararea avutiei pe care nu o are si nu o va avea niciodata. Averea fictiva este pictata propagandistic atat de atragator incat de dragul ei victima accepta saracia, impozitele, sefi dementi si sefuleti sordizi. Discursul este: acceptam acestea temporar ca infamii sa nu castige dfinitiv razboiul. Uitati-va cati spalati pe creier povestesc istoria lesinata a datoriilor achitate de Ceausescu (mai putin datoria eterna a poporului de a fi automat sclavul oricarei fantezii bolnave a tovarasiei sale) si cum scuza orice crima cu „da, dar occidentul ameninta sa ne inrobeasca, cel putin ne-am pastrat demnitatea”. Nu numai in occident, nici macar in Burkina Fasso nu e demnitate sa consimti la crima si persecutie pentru teoria ca undeva intr-o mina e un diamant sau undeva in subsol e o balta de petrol care trebuie vezi-Doamne aparate de cineva. Se cheama amanetarea constintei pe vise.

Toxina mai perversa: RAMAI MASCUL BETA PE VIATA, FRAIERE. Ceea ce sistemul propagandistic ascunde cu grija este un pact al injosirii. Cetateanul este pus permanent in defensiva, i se spune ca e slab, ca nu avem nicio aparare in fata conspiratiei dezlantuite. Aparare permanenta = statut de mascul beta. E suficient sa urmarim cu cata grija comunismul, desi oficial eram toti super-eroi, descuraja orice manifestare de demnitate personala, de curaj personal, nivela cu brutalitate orice iesire in fata. Erai erou doar sub seful pus de partid. Ai voie sa lupti doar daca ai ordin. Si daca pui intrebari o sa fii reprimat prompt. Adica esti erou cum si cand iti spunem noi, mama ta de sclav.

Ce trebuie sa li se spuna: simplu. Tovarase, dumneata pretinzi ca esti seful luptei cu infama conspiratie? Ia zi-ne cine te-a uns sef peste eroismul neamului? A, gura proprie si partidu’. Ok. Asta inseamna sa punem sef peste „avutia neamului” un gurist. O preferam pe Nana Mouskouri. Macar canta frumos. Si by the way, tovarase. Nu exista avutia neamului. Exista situatia ca un cocalar vrea sa fie ministrul minelor pentru ca apara uraniul patriei de conspiratii. Ok, ia aparati voi tara de roiul de plosnite care sunteti.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi