FUNDATIA IOAN BARBUS

hotnews.ro: A fost atacul de la WTC din 9/11 un “Inside Job” motivat de “ura adîncă” pentru musulmani? (sondaj online)

(sondajul e la finalul postării)

Hotnews.ro are o secţiune specială dedicată atacului de pe 11 septembrie 2011.

Ce am înteles eu din colecţia de articole publicată de hotnews.ro: 911 este probabil o făcătură, prea miroase a Inside Job, doar aşa ne-o spun grupurile de „activisti sociali si partizanii”: Zece motive care ne indreptatesc sa punem sub semnul intrebarii Incidentul 9/11.

Dar în ce scop? Tot Hotnews.ro ne dă răspunsul, prin vocea Dr. Laila Al-Marayati:

Ce a insemnat 11 septembrie pentru musulmanii din SUA? Dr. Laila Al-Marayati: Unii au profitat pentru a-si exprima ura adanca fata de noi

Imediat dupa atacuri, multi dintre musulmanii americani au fost injurati, urmariti, acuzati de extremism si persecutati, pentru simplul fapt ca „pareau” teroristi. Lideri evanghelisti radicali s-au grabit sa declame in fata enoriasilor ca Islamul e „Satana” si o religie „daunatoare”.

Climatul de suspiciune care i-a inconjurat atunci continua, in multe cazuri, si astazi, iar eforturile musulmanilor de a-si defini identitatea sunt extrem de dificile. Denver Post scria zilele trecute ca „musulmanii sunt tintele principale ale reconfigurarii legilor, politicilor si prioritatilor americane in lumea post 9/11”.

Citind hotnews.ro astăzi stau şi mă gîndesc: „nu cumva atacul de la WTC din 11 septembrie 2001 a fost o făcătură americană gîndită pentru a justifica „ura adîncă” faţă de musulmani? Nu au profitat americanii de 911 precum au profitat evreii de Holocaust?… ca să urască şi să ucidă musulmani legal(ca să nu mai vorbim de petrol!)?”

(Ideea că Holocaustul este o crimă mult exagerată şi mană cerească pentru evrei nu am auzit-o de la un singur cunoscut, şi nu doar odată.)

Nu există foarte multe statistici oficiale privind numărului celor care cred în această teorie a conspiraţiei, dar Universitatea Ohio a dezvăluit ieri rezultatele unui sondaj din 2006, realizat cu Scripps Howard, ce ar putea fi utile.

Cît este de probabil ca unii membri ai guvernului fie au contribuit la atacurile din 9/11, fie nu au făcut nimic pentru a le preveni, deoarece doreau ca Statele Unite să pornească un război în Orientul Mijlociu?, întrebă sondajul.

22,6 dintre democraţi spuneau că acest lucru este „foarte probabil”. Alţi 28,2% au spus că este „oarecum posibil”.

Asta înseamnă că mai mult de jumătate dintre democraţi cred că Bush a fost complice atacurilor teroriste din 9/11. (Politico)

hotnews întreabă, cititorii ILD răspund:

A fost atacul de la WTC din 9/11 un „Inside Job”?

 • Nu
 • Improbabil
 • Probabil
 • Da
 • Nu, nu a fost Inside Job, dar au meritat-o

View Results

Loading ... Loading …

P.S. Mă întreb, oare ei cum ar vota:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

3 comentarii

 1. dr pepper
  10 septembrie 2011

  http://l.yimg.com/os/152/2011/…..232021.jpg

  un lucru e sigur cu conspirationistii astia: nu obosesc niciodata.

 2. Nea
  10 septembrie 2011

  De hoţul care strigă „prindeţi hoţul!” aţi auzit?
  Probabil că da. Dar când tata hoţilor, Bin laden, îşi recunoaşte cu mândrie rolul, a pasa vina asupra altora devine penibil.

 3. Costin A.
  10 septembrie 2011

  Artist olandez care locuieste in Germania a facut de 11 sep un monument pentru talibanii cazuti in lupte

  On September 11, Wouter Mijland a Dutch artist living in Dresden, Germany, plans to create a monument — not for the innocent victims or heroes who perished on that fateful day — but for fallen Taliban fighters. According to an interview in a German-language blog, Mijland alleges his monument will look like a large jelly can with a heart in the middle.

  According to Tundra Taboids, the artist wants to set up a two-meter high sculpture in secret yet counter to logic, do so in a public square. He is purportedly creating his monument to protest a new German war memorial to be erected in the same area — a memorial he claims is both “frightening and wrong.”

  Mijland, who allegedly claims the Islamic threat “is a product of Western propaganda,” calls his monument a “cheap provocation.” He also said that “some people think differently about the 11 September 2001 and its consequences on the polarization and stigmatization of people of Muslim religion.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian