FUNDATIA IOAN BARBUS

Iarna taie gazele, iar vara Gazprom suflă în pânzele velierului Uniunii Europene

Stele actuale si foste ale UE precum Barroso si Cox patroneaza proiectul „Esimit Europa 2”, un velier care va participa la regate sub steagul Uniunii Europene. Alaturi de steagul UE sta la loc de cinste sigla Gazprom, sponsorul yachtului si textul „Energie europeana”. Velierul, unul dintre cele mai rapide din lume – se mândresc proprietarii, urmeaza sa fie lansat joi, 10 iunie, la Cannes, chiar de catre seful Gazprom Alexei Miller.

Gazprom a decis sa ne sponsorizeze pentru viziunea promovata – toti europenii in aceeasi barca. Vrem sa câstigam,, suntem onorati sa avem un sponsor atât de distins”, a declarat pentru EUObserver Gorazd Mauri, sef de PR al proiectului.

Pregatiti-va de vâslit cand va înceta sa sufle vântul Gazprom în pânzele velierului.

Potrivit lui Mauri, „patronajul Parlamentului European si al Comisiei Europene este doar pentru yacht. E o sustinere exprimata in scris ce ne permite sa navigam sub steagul UE. Au fost informati ca Gazprom  a devenit sponsor iar noi nu am primit nicio obiectie în legatura cu asta.”

EUObserver noteaza ca nici Cox, nici Barroso nu se gândesc sa-si retraga sprijinul pentru acest proiect.

Nici nu vreau sa ma gândesc ce val de proteste si demonstratii ar fi stârnit o eventuala sponsorizare a velierului UE de catre British American Tabacco. (GMT)

GMT

GMT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian