FUNDATIA IOAN BARBUS

ICR, Mircea Dinescu, cultura rusa si nostalgia pentru URSS

Institutul Cultural Roman organizeaza, pe 6 octombrie 2014, impreuna cu fundatia lui Mircea Dinescu si alte doua fundatii, evenimentul „Civilizatia europeana si cultura rusa”.

Dedicat, cf. icr.ro, orasului Bucuresti, poetului si pictorului Mihail Lermontov, sederii lui Lev Tolstoi in Romania, precum si operei scriitorului Feodor M. Dostoievski, evenimentul este moderat de socrii lui Mircea Dinescu, Elena Loghinovschi si Albert Kovacs.

Faptul ca evenimentul dedicat de ICR culturii ruse este moderat de Elena Loghinovschi, cunoscuta si ca Elena Loghinovskaia-Kovac, si de Alber Kovacs, nu este tocmai intamplator. Ambii sunt cunoscuti drept infocati nostalgici ai Uniunii Sovietice.

Nu este pentru prima data cand, sub egida ICR, se organizeaza evenimente in care nostalgicii Uniunii Sovietice sunt promovati ca personaje centrale. In luna mai, ICR l-a desemnat pe Vasile Ernu drept „reprezentantul Romaniei in cadrul programului Europe at 16”, la Targul international de carte de la Torino.

8 dintre participantii la eveniment vor veni din Rusia. Consultati pe site-ul ICR lista completa.

Implicarea ICR este cu atat mai bizara, cu cat menirea ICR este sa promoveze cultura romana inafara tarii, nu sa promoveze cultura rusa in Romania.

Astazi, cand in Ucraina, la granita Romaniei, tancurile rusesti isi fac din nou de cap, cand Rusia ameninta in mod direct Romania, Institutul Cultural Roman gaseste de cuviinta sa promoveze cultura rusa. Vorba unui cunoscut, „ce-aveti cu ei, bai fratilor, de ce ii denuntati si le dati sanctiuni, n-ati auzit de marea cultura rusa? Adica, din moment ce Lev Tolstoi a scris „Razboi si pace”, atunci Putin are tot dreptul sa dea cu tancul prin vecini”.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Comentarii

 1. nae girimeaSpune:

  Răspunde
  octombrie 6, 2014

  Ce 2 moderatori nu sint cumva si socrii lui Dinescu ? Iar ICR finanteaza „reintregirea familiei „. L-au dat afara pe Patapievici dar duhul lui bintuie inca pe la ICR : la londra , la Horniman Museum , alaturi de expozitia de vesminte populare , ne trezim cu formatia Paprika . Nu mai pot bre cu ferentarienii astia ! Cine vrea cu tot dinadinsul sa tiganizeze folclorul romanesc ?
  http://www.horniman.ac.uk/visi…..ty#image-0
  si
  http://www.horniman.ac.uk/visi…..ka-concert

 2. Georgescu M.Spune:

  Răspunde
  octombrie 6, 2014

  Rusii ne dau kultura, Lukoil, Mekel, cianuri la Baia Mare, agenti acoperiti, proteste si peste 1500 de functionari la ambasada lor la Chisinau. Ne dau de toate.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian