FUNDATIA IOAN BARBUS

Iliescule, ia zi mă, ţi-e cald?

În 2007, pe când grupararea Prostănacului îl marginalizase în PSD, Iliescu umbla în gură cu adevărurile altora, la fel de valabile, de altfel, ca şi ale lui. Undeva prin toamnă, nea Nelu a participat la lansarea în România, a cărţii lui Al Gore, „Un adevăr incomod”. Lansarea a fost un spectacol chicios şi penibil, unul dintre vorbitori reuşind chiar performanţa de a cita deopotriva din Al Gore şi din Ştefan cel Mare. După cum probabil ştim cu toţii, conducătorul Moldovei nu se lupta doar cu turcii, tătarii, polonezii şi muntenii, ci şi cu încălzirea globală.
Iliescu a participat la eveniment ca reprezentant al fostului vice american, iar din discursul său n-au lipsit celebrele atenţionări apocaliptice pe care le auzim şi azi din gura verzilor pripăşiţi în viaţa publică. Fostul ministru al regimului Ceauşescu ne atenţiona că dacă nu o lăsam mai moale cu arderea gazului, a pădurilor si dacă nu renunţăm la duşul zilnic, nu trece mult si o sa vină peste noi o încălzire globală de o să creştem portocali in Titan şi kiwi în Drumul Taberei.
Din păcate, aşa cum se întâmplă de obicei, faptele îl contrazic pe Iliescu, pentru că ultimele atenţionări meteo arată că în următoarele zile temperatura minimă va scădea la 4 grade, iar maximele nu vor depăşi 14 grade. Să nu uităm că în România, în anii trecuţi, se făcea plajă la mare, în aceeaşi perioadă.
Vă spun sincer, sunt extrem de supărat pe Ion Iliescu. Ne-a minţi cu revoluţia, cu mineriadele, ni i-a făcut mari pe alde Năstase, Ponta, Hrebenciuc, Micky Spaga, Paunescu, Vadim, s.a. Dar tovarase, să ne minţi în faţă că vine căldura când noi nu mai putem de frig? Huooo, nesimţitule!

George Rîpă

George Rîpă

Comentarii

 1. teofilsSpune:

  Răspunde
  mai 4, 2011

  Eram la târg (cred că Gaudeamus era ăla din toamnă), când se făcu aglomerație la intrarea în Romexpo și lumea se îmbulzea către standul RAO, undeva pe dreaptea, cum intrai.
  Fiindcă eram cam cald (deci Iliescu putea dovedi atunci că are dreptate), am dat să ies să-mi iau ceva răcoritor, că mi se usca gâtlejul. Și atunci năvăli din limuzina lui de om sărac și cinstit nea Ionică. M-am speriat și am fugit. Poate că nu strica să încerc să-l ascult, căci, cu alte prilejuri, am tras cu urechea la ce zicea Năstase, Bucurenci sau alții (care mă cam plictiseau).
  Cum-necum, omul își gată cuvântarea fără ca eu să aflu că mă paște canicula globală. Dar asocierea dintre cei doi (autor și recenzor) se dovește, peste timp, providențială. Deci, dacă Dumnezeu există (ceea ce Nică nu prea crede), se pare că îi place să le facă farse bune ateilor.

  Ar mai fi însă de ținut minte – de dragul preciziei – că încălzirea globală se manifestă (zic unii) și ca răcire.

 2. Costin A.Spune:

  Răspunde
  mai 4, 2011

  teofils Schimbările climatice s-au răcit .

  Gata, PSD-ul s-a moderniza, s-a europenizat, este la curent cu ultimele mituri progresiste, iar de 1 mai a cerut mariri de salarii pentru bugetari, moarte dictatorului si incalzirii globale.

  PSD lanseaza duminica, de 1 Mai, o campanie de ecologizare la nivel national, iar social-democratii spun ca aceasta actiune va continua cu o „curatenie politica” ce are drept scop inlaturarea PD-L de la putere.

  In citiva ani vor deveni frecventabili si celor de la Critic Atac iar iliescu, Vanghelie, Ponta (daca va mai exista in citiva ani) si toti to’arasii isi vor da mina cu neoto’arasii, Rogozen, Ernu, Bucurenci, Remus Cernea si…. Mugur Mihaescu de la Vacanta Mare care dupa ani de zile de facut glume deocheate s-a apucat sa lupte pentru salvarea planetei in Partidul Verde. Ca presedinte executiv!. ???? Tuturor le sta foarte bine alaturi de Al Gore.

 3. Liv St OmerSpune:

  Răspunde
  mai 4, 2011

  Radu Paraschivescu:
  „imi vine greu sa ma obisnuiesc cu ideea ca Iliescu e inca liber”. Subscriu.

 4. Anca CerneaSpune:

  Răspunde
  mai 4, 2011

  Jos Iliescu.

 5. euNukeSpune:

  Răspunde
  mai 4, 2011

  io cre’că îl cam trec năduşelile acu, că simte iadu aproape. mai e o ţîră şi ajunge şi el jos, chiar dacă ar vrea să rămînă ultimul pe lista toarşilor strînşi in cooperativa de după colţ.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian