FUNDATIA IOAN BARBUS

Iliescule, ia zi mă, ţi-e cald?

În 2007, pe când grupararea Prostănacului îl marginalizase în PSD, Iliescu umbla în gură cu adevărurile altora, la fel de valabile, de altfel, ca şi ale lui. Undeva prin toamnă, nea Nelu a participat la lansarea în România, a cărţii lui Al Gore, „Un adevăr incomod”. Lansarea a fost un spectacol chicios şi penibil, unul dintre vorbitori reuşind chiar performanţa de a cita deopotriva din Al Gore şi din Ştefan cel Mare. După cum probabil ştim cu toţii, conducătorul Moldovei nu se lupta doar cu turcii, tătarii, polonezii şi muntenii, ci şi cu încălzirea globală.
Iliescu a participat la eveniment ca reprezentant al fostului vice american, iar din discursul său n-au lipsit celebrele atenţionări apocaliptice pe care le auzim şi azi din gura verzilor pripăşiţi în viaţa publică. Fostul ministru al regimului Ceauşescu ne atenţiona că dacă nu o lăsam mai moale cu arderea gazului, a pădurilor si dacă nu renunţăm la duşul zilnic, nu trece mult si o sa vină peste noi o încălzire globală de o să creştem portocali in Titan şi kiwi în Drumul Taberei.
Din păcate, aşa cum se întâmplă de obicei, faptele îl contrazic pe Iliescu, pentru că ultimele atenţionări meteo arată că în următoarele zile temperatura minimă va scădea la 4 grade, iar maximele nu vor depăşi 14 grade. Să nu uităm că în România, în anii trecuţi, se făcea plajă la mare, în aceeaşi perioadă.
Vă spun sincer, sunt extrem de supărat pe Ion Iliescu. Ne-a minţi cu revoluţia, cu mineriadele, ni i-a făcut mari pe alde Năstase, Ponta, Hrebenciuc, Micky Spaga, Paunescu, Vadim, s.a. Dar tovarase, să ne minţi în faţă că vine căldura când noi nu mai putem de frig? Huooo, nesimţitule!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

George Rîpă

George Rîpă

5 comentarii

 1. teofils
  4 mai 2011

  Eram la târg (cred că Gaudeamus era ăla din toamnă), când se făcu aglomerație la intrarea în Romexpo și lumea se îmbulzea către standul RAO, undeva pe dreaptea, cum intrai.
  Fiindcă eram cam cald (deci Iliescu putea dovedi atunci că are dreptate), am dat să ies să-mi iau ceva răcoritor, că mi se usca gâtlejul. Și atunci năvăli din limuzina lui de om sărac și cinstit nea Ionică. M-am speriat și am fugit. Poate că nu strica să încerc să-l ascult, căci, cu alte prilejuri, am tras cu urechea la ce zicea Năstase, Bucurenci sau alții (care mă cam plictiseau).
  Cum-necum, omul își gată cuvântarea fără ca eu să aflu că mă paște canicula globală. Dar asocierea dintre cei doi (autor și recenzor) se dovește, peste timp, providențială. Deci, dacă Dumnezeu există (ceea ce Nică nu prea crede), se pare că îi place să le facă farse bune ateilor.

  Ar mai fi însă de ținut minte – de dragul preciziei – că încălzirea globală se manifestă (zic unii) și ca răcire.

 2. Costin A.
  4 mai 2011

  teofils Schimbările climatice s-au răcit .

  Gata, PSD-ul s-a moderniza, s-a europenizat, este la curent cu ultimele mituri progresiste, iar de 1 mai a cerut mariri de salarii pentru bugetari, moarte dictatorului si incalzirii globale.

  PSD lanseaza duminica, de 1 Mai, o campanie de ecologizare la nivel national, iar social-democratii spun ca aceasta actiune va continua cu o „curatenie politica” ce are drept scop inlaturarea PD-L de la putere.

  In citiva ani vor deveni frecventabili si celor de la Critic Atac iar iliescu, Vanghelie, Ponta (daca va mai exista in citiva ani) si toti to’arasii isi vor da mina cu neoto’arasii, Rogozen, Ernu, Bucurenci, Remus Cernea si…. Mugur Mihaescu de la Vacanta Mare care dupa ani de zile de facut glume deocheate s-a apucat sa lupte pentru salvarea planetei in Partidul Verde. Ca presedinte executiv!. ???? Tuturor le sta foarte bine alaturi de Al Gore.

 3. Liv St Omer
  4 mai 2011

  Radu Paraschivescu:
  „imi vine greu sa ma obisnuiesc cu ideea ca Iliescu e inca liber”. Subscriu.

 4. Anca Cernea
  4 mai 2011

  Jos Iliescu.

 5. euNuke
  4 mai 2011

  io cre’că îl cam trec năduşelile acu, că simte iadu aproape. mai e o ţîră şi ajunge şi el jos, chiar dacă ar vrea să rămînă ultimul pe lista toarşilor strînşi in cooperativa de după colţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian