FUNDATIA IOAN BARBUS

In memoriam erou sublocotenent (post mortem) Florin Bădiceanu, căzut la datorie in Afganistan

Sergentul-major Badiceanu Florin a cazut la datorie si fruntasul Zamfir Marian a fost ranit marti, 23 februarie, în Afganistan.

Militarii, din cadrul Batalionului 33 Manevra, executau o misiune de patrulare într-o coloana formata din patru autovehicule HMMWV, în provincia Zabul, pe autostrada A1, Kandahar-Kabul. În jurul orei 5.00 (ora României), la aproximativ 3 km Nord-Est de Baza Lagman, vehiculul blindat în care se aflau cei doi a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma deflagratiei, cei cinci membri ai echipajului au fost evacuati de urgenta pe calea aerului la spitalul din Baza Lagman, conform procedurilor.

Pe timpul acordarii îngrijirilor, cu toate eforturile depuse de personalul medical, sergentul major Badiceanu Florin a decedat. Subofiterul, promotie 2005, era la a doua misiune în Afganistan. Avea 31 de ani, era casatorit si tata al unui copil.

Fruntasul Zamfir Marian se afla internat în spital pentru tratament medical si investigatii de specialitate.
Ministrul apararii nationale Gabriel Oprea si seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, îsi exprima profundul regret pentru aceasta pierdere si sunt alaturi de familia greu încercata, urmarind cu atentie evolutia starii de sanatate a fruntasului Zamfir.

Biroul de presa MApN

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Dreapta.net

Dreapta.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian