FUNDATIA IOAN BARBUS

În urma Lui, ochii închişi se deschid în mod spontan

Miracole se întâmplă – Giffords deschide un ochi pentru prima oară după vizita lui Obama 8 ianuarie: Gabrielle Giffords, deputată în Congres a statului Arizona, este împuşcată în cap de un asasin deranjat mental. Giffords este transportată de urgenţă la spitalul din Tucson, în stare foarte gravă. 12 ianuarie: Preşedintele Obama se află în Tucson …

Miracole se întâmplă – Giffords deschide un ochi pentru prima oară după vizita lui Obama

8 ianuarie: Gabrielle Giffords, deputată în Congres a statului Arizona, este împuşcată în cap de un asasin deranjat mental. Giffords este transportată de urgenţă la spitalul din Tucson, în stare foarte gravă.

12 ianuarie: Preşedintele Obama se află în Tucson şi participă la festivitatea de comemorare a victimelor masacrului din urmă cu câteva zile. Preşedintele Obama ţine un discurs către naţiune în care vorbeşte, în premieră, mai degrabă ca un preşedinte american şi mai puţin ca Barack Obama. Momentul emoţional de vârf s-a petrecut atunci când a anunţat, tot în premieră, un semn de îndreptare în condiţia medicală disperată a deputatei Giffords : „Şi vreau să vă spun… imediat după ce am fost în vizită, la câteva minute după ce am ieşit din camera de spital şi în timp ce câţiva dintre colegii ei din Congres încă se aflau acolo, Gabby a deschis ochii pentru prima oară. Gabby a deschis ochii pentru prima oară”.

9 ianuarie: Ziarul local Sonoran Chronicle anunţă un semn de speranţă în condiţia medicală disperată a deputatei Giffords: „Giffords poate să deschidă ochii, dar nu poate să vorbească deoarece este cuplată la un aparat de respiraţie artificială”. După discursul lui Obama, articolul a fost retras de pe internet.

13 ianuarie: Articolul este republicat, cu precizarea: „Acest articol a fost retras ieri seară după discursul din Tucson al preşedintelui Obama, în care a afirmat că Giffords a deschis ochii pentru prima oară în ziua de miercuri, după atentatul de sâmbătă. O singură altă organizaţie de ştiri a mai raportat acest lucru, faţă de zeci altele care au raportat că Giffords nu era capabilă să deschidă ochii… Oficialii de la Centrul de Ştiinţe Medicale din Arizona confirmă faptul că Gabrielle Giffords a deschis ochii pentru prima oară în ziua de miercuri 12 ianuarie. Se pare că s-a produs o confuzie, datorită deosebirii dintre deschiderea ochilor ca răspuns la un stimul şi deschiderea lor ca un act spontan. Vă ţinem la curent cu ştiri pe măsură ce investigaţia continuă.”

Emil Borcean

Emil Borcean

Ce ai mai putea citi

Comentarii

  1. GMTSpune:

    Răspunde
    ianuarie 14, 2011

    Emil, asta imi aminteste de anii 90: „Iliescu apare, soarele răsare”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian