FUNDATIA IOAN BARBUS

În urma Lui, ochii închişi se deschid în mod spontan

Miracole se întâmplă – Giffords deschide un ochi pentru prima oară după vizita lui Obama

8 ianuarie: Gabrielle Giffords, deputată în Congres a statului Arizona, este împuşcată în cap de un asasin deranjat mental. Giffords este transportată de urgenţă la spitalul din Tucson, în stare foarte gravă.

12 ianuarie: Preşedintele Obama se află în Tucson şi participă la festivitatea de comemorare a victimelor masacrului din urmă cu câteva zile. Preşedintele Obama ţine un discurs către naţiune în care vorbeşte, în premieră, mai degrabă ca un preşedinte american şi mai puţin ca Barack Obama. Momentul emoţional de vârf s-a petrecut atunci când a anunţat, tot în premieră, un semn de îndreptare în condiţia medicală disperată a deputatei Giffords : „Şi vreau să vă spun… imediat după ce am fost în vizită, la câteva minute după ce am ieşit din camera de spital şi în timp ce câţiva dintre colegii ei din Congres încă se aflau acolo, Gabby a deschis ochii pentru prima oară. Gabby a deschis ochii pentru prima oară”.

9 ianuarie: Ziarul local Sonoran Chronicle anunţă un semn de speranţă în condiţia medicală disperată a deputatei Giffords: „Giffords poate să deschidă ochii, dar nu poate să vorbească deoarece este cuplată la un aparat de respiraţie artificială”. După discursul lui Obama, articolul a fost retras de pe internet.

13 ianuarie: Articolul este republicat, cu precizarea: „Acest articol a fost retras ieri seară după discursul din Tucson al preşedintelui Obama, în care a afirmat că Giffords a deschis ochii pentru prima oară în ziua de miercuri, după atentatul de sâmbătă. O singură altă organizaţie de ştiri a mai raportat acest lucru, faţă de zeci altele care au raportat că Giffords nu era capabilă să deschidă ochii… Oficialii de la Centrul de Ştiinţe Medicale din Arizona confirmă faptul că Gabrielle Giffords a deschis ochii pentru prima oară în ziua de miercuri 12 ianuarie. Se pare că s-a produs o confuzie, datorită deosebirii dintre deschiderea ochilor ca răspuns la un stimul şi deschiderea lor ca un act spontan. Vă ţinem la curent cu ştiri pe măsură ce investigaţia continuă.”

Emil Borcean

Emil Borcean

Un comentariu

  1. GMT
    14 ianuarie 2011

    Emil, asta imi aminteste de anii 90: „Iliescu apare, soarele răsare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian