FUNDATIA IOAN BARBUS

Încă un mall de lux pentru oropsiții din Noul Auschwitz

Cine nu a auzit de condițiile inumane de viață din teriitoriile palestiniene? Cine nu a auzit de asediul militar israelian asupra palestinienilor din Gaza, privațiunile impuse de sioniști, de la întreruperea curentul electric, la cea a apei potabile și restricționarea accesului la obiecte și servicii de strictă necesitate.

Vorba lui Radu Iliescu, „PENTRU CĂ TOŢI SUNTEM, MAI MULT SAU MAI PUŢIN, PALESTINIENI…”, nu putem rămîne indiferenți la soarta acestor oropsiți ai sorții, care trăiesc, conform Preşedintelui Adunării Generale a ONU, în condiții „mai groaznice ca în lagărele naziste”

Hamas a anunțat că un nou mall va fi construit în Fîșia Gaza. Yusuf Mansi, Ministrul Locuințelor și Lucrarilor Publice al Guvernul Hamas din Fîșia Gaza, a declarat joi agenției de știri din Gaza, Safa, că plănuiește să construiască un nou mall. Mall-ul de 44 de acri va fi construit în Gaza City și va fi cel mai mare shopping center din Fîșie, a spus Mansi.


Acesta nu este primul mall construit în Gaza. În această vară, primul mall de lux din Gaza City a fost deschis. Acolo se vînd haine israeliene pentru bărbați, produse din Turcia, Franța și SUA. O varietate de magazine vînd cosmetice, haine, consumabile de birou, jucării, pantofi, electrocasnice, etc. Mall-ul are aer condiționat și un serviciu de livrare la domiciuliu.

Deși Hamas a acuzat Israelul că impune un asediu asupra Gaza și în ciuda poveștilor despre lipsurile și suferința din Gaza, rapoarte recente au descris o Gaza foarte prosperă, în care prețurile sînt mici și afacerile de lux se dezvoltă vertiginos. Jurnalistul egiptean Ashraf AbuAl-Houl a spus că „de fapt, Gaza nu e sub asediu”, adăugînd: „Impresia de prosperitate absolută domină, de exemplu marile stațiuni de-a lungul și lîngă coasta Gazei. Mai mult, imaginea marfurilor de lux care umplu Gaza mă uimesc.
New Mall Planned for Gaza

Primul mall din Gaza, la deschidere:

Alte imagini din Lagărul Concentraționar Sionist:

in gaza, ca in iad

in Gaza, mai rau ca la nazisti

In Gaza, copiii traiesc in teroare

Mai multe imagini din Iad, aici

În încheiere, cireașa de pe tortul orwellian numit, paradoxal, realitate:

Comisia Europeană a aprobat un pachet financiar adițional în valoare de 71 de miliane de euro pentru Teritoriul Ocupat Palestinian, adăugat celor 224 de milioane de euro deja alocate de UE în cadrul 2010 European Neighbourhood and Partnership Instrument, cît și mărirea volumului ajutorului umanitar oferit refugiaților palestinieni.
IP/10/944 Brussels, 14 July 2010
europa.eu: The EU continues to support the Palestinian people

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

17 comentarii

 1. GMT
  5 noiembrie 2010

  France 2 a difuzat in 2008 un reportaj in care vorbea despre foametea din Gaza. La un moment dat era prezentat un interviu cu un tip care spunea ca nu au nimic de mancare, nici lapte pentru copii. Interviul era luat intr-un magazin si, la un moment dat, se vedeau in reflectia unui geam rafturi pline de produse care nu fusesera filmate.
  Amanunte si foto aici:

  Critics Say French TV Network Broadcast Fabricated Footage in Gaza, Again
  According to Mizrahi, France 2 committed an additional infraction of late: Staged footage.

  In a report maintaining people are starving in Gaza, Mizrahi said, France 2 showed a Gaza resident in a food store saying: „Apparently, there is nothing, as you can see. There are no natural products for the kids. There is no milk. There is nothing here.”

  But, upon closer inspection, shelves filled with food can be seen in the reflection of a refrigerator door.

  +++++++++++
  France 2 Public Television aired video showing the purported aftermath of an Israel Air Force strike in the Palestinian territory, which has been under siege by the Israeli military for more than two weeks. But the footage was actually amateur video shot during a 2005 incident involving Gaza civilians killed in an explosion caused by militants.

  The footage shows dozens of bodies, including Hamas gunmen and civilians. In the report, the narrator claimed the victims were killed in an Israeli bombing raid. But it soon surfaced that France 2 had erroneously aired the 3-year-old aftermath of the explosion of a gruck filled with ammunition and incendiary devices.

 2. cristoiu
  5 noiembrie 2010

  Acum cateva luni a aparut un reportaj,in care,o familie mixta (el palestinian,ea romanca)au venit in Romania ,din fasia Gaza, impreuna cu copilul,fiindca se simteau amenintati de Israel.Dupa o luna au plecat inapoi,deoarece el,medic de profesie nu a gasit ceva corespunzator de lucru si banii nu le ajungeau pentru un trai decent.Dna. in cauza a avut si cateva consideratii la adresa autoritatilor,care nu au ajutat niste bieti refugiati. Ramasesem atunci cu o nelamurire vis-a-vis de traiul in fasia Gaza.

 3. Costin A.
  5 noiembrie 2010

  Una draguta: Coexist? ????

 4. Corneliu
  5 noiembrie 2010

  Cred ca amicul Radu Iliescu s-ar bucura daca cineva i-ar posta acest articol. Numai ca nu stiu daca postarile la el sunt libere si fara aprobarea „moderatorului”…

 5. calehari
  5 noiembrie 2010

  In urma cu o ora m-am intors de la cumparaturi . Am fost intai la BILLA din cartierul meu , unde erau cozi la toate cele 5 case care functionau . M-am oprit apoi la un centru de paine ( cu specialitati de panificatie ) , ale carui rafturi erau aproape goale . Am cerut doua briose . Vanzatoarea mi le-a dat pe ultimile , dupa care m-a intrebat , daca este zi de salariu ?. Ramasese fara marfa .I-am raspuns ca asa ” arata ” Romania televiziunilor , in care oamenii ” mor de foame ” pe strazi . A izbucnit in ras .
  FASIA GAZA , lagarul de exterminare sionist al Mediei Occidentale , este Romania Presei Mogulilor , tara in care oamenii sunt exterminati de catre Lagerfuhrer-ul Basescu .
  Romania , aceasta Fasie Gaza a Uniunii Europene !

 6. Pataphyl (Andrei R.)
  5 noiembrie 2010

  Nu-i chiar on-topic, dar e o veste de la prietenul nostru Radu „Retrogradu” P.:

  Jos sutienele!

 7. Costin A.
  5 noiembrie 2010

  pata, stii asta, nu? http://inliniedreapta.net/jos-sutienul/ ????
  ah, si radu se intreba:

  Si as mai da un exmplu, pe care l-am notat intr-un caiet. Nu tin minte de unde il am. Sa-l fi notat dintr-unul din articolele acelea despre Islam rasunatoare ca o palma ale lui Valeriu Gherghel? Se poate. In orice caz, fragmentul merita recitit. Sint citeva povete pentru credinciosi ale ayatholahului Khomeini: „Un barbat poate face sex cu animale precum oile, vacile, camilele si asa mai departe. In orice caz, el trebuie sa omoare animalul dupa ce are orgasm (aici nu inteleg: cine sa aiba orgasm? Animalul cu patru picioare sau cel cu doua? -n.m.). Nu trebuie sa ii vinda carnea in propriul sat; totusi vinderea ei in satul urmator este permisa”.

  http://inliniedreapta.net/din-…..-khomeini/ ????
  faina treaba face Radu

 8. Pataphyl (Andrei R.)
  5 noiembrie 2010

  Costin, nu, n-o știam, mai am de citit cîteva kilotone din arhive, am să-i semnalez lui R.P.

 9. abbu
  5 noiembrie 2010

  in Gaza sunt multi ororpsiti.Nu trebuie mult sa-i cauti.
  Sunt locuitorii celor mai dense populate zone pe glob,tabarele de refugiati.
  Care sunt tinuti in starea asta de catre Hamas,pentru a profita de ajutoarele uniunii europene,americii si mai ales ale tarilor din golf.
  Si carora li se pastreaza statutul de refugiati de 60 de ani,pentru a beneficia in continuare de ajutoare UNRWA.
  Hamas,creatia Israelului,ajuns la putere tot prin greseala lui cand a permis alegeri libere exact cand hamas era puternic in teren, datorita imensei coruptii din Fatah.
  Hamas care trage rachete spre Israel din curtea scolilor,spitalelor si a curtilor acestor oropsiti.
  Multi dintre ei se se bucura,multi nu.
  Nu se bucura cei ce au pierdut serviciul in Israel,un salariu bunicel si o sursa de venit datorita celor ce se bucura.

  Mall-urile nu sunt pentru oropsiti.
  Ci pentru noua protipendada,noua ciocoime care a facut bani din trafic prein tunelele la granita cu Egipt,la eliberarea certificatelor de trecere si la „vamuirea” ajutoarelor din strainatate.
  Gaza este impanzita de militii,brigazi al Acsa,fratii si alte fractiuni.
  Si de un numar de oropsiti ramasi in plata domnului si a nimanui.

 10. abbu
  5 noiembrie 2010

  PS
  atentie la pozele din piata …la fel de bine pot fi din Iordania sau Egipt,sau un oras arabesc din Israel.
  numai cele facute personal,sau transmise direct, poti fi sigur 100% ca sunt din Gaza.

 11. Pataphyl (Andrei R.)
  5 noiembrie 2010

  abuu, sînt de pe safa.ps, poate ne faci un rezumat al sitului (front page), pozele sînt de pe situl respectiv, numai pune „mall” la search.

  Ubi-Dubi-Dubi, mai eZistă dubii! (folclor din Abu-Dhabi)

 12. emil b.
  5 noiembrie 2010

  Abbu, informatiile si fotografiile prezentate de Tom Gross (sursa articolului lui Costin) sint confirmate si din alta directie. Jurnalistul danez Steffen Jensen a vizitat Gaza in iunie acest an. Iata reportajul lui orginal:
  Problemet mere mangel på arbejde end på mad
  … si o traducere in engleza:
  Danish report from Gaza: „Where’s the humanitarian crisis?”
  Citeste si admira produsele alimentare durdulii din Gaza-care-moare-de-foame.

 13. Costin A.
  5 noiembrie 2010

  Abbu, iata sursa originala a pozelor:
  من بلادي / عدسة “فلسطين اليوم” تلتقط مشاهد استعدادات الغزيون لعيد الاضحى المبارك

  Uite aceasi sursa, in traducere aproximativa in limba romana, cu google translate:

  :: Din mea / lentile „Palestina Azi” pick up pregătirile pentru scene Gazani Eid Al-Adha::

  M-am asigurat ca nu sint contrafacute inainte sa le public. Am avut la un moment dat o discutie in contradictoriu cu o romanca casatorita cu un palestinian, si dupa multe contradictii mi le-a confirmat.

 14. Dinny
  5 noiembrie 2010

  Hotelul ala arata grozav! ????

 15. abbu
  5 noiembrie 2010

  Costin,eu insumi am cautat poze din Gaza,asa am gasit poze similare din diverse regiuni arabe.
  Nu trebuie sa ma convingi, caci am incredere totala in buna ta credinta.Doar am avertizat.
  Si eu am folosit pe blog poze ,dar pentru ca nu am avut sansa intalnirii unei romance eroina casatorita cu un palestinian, am pus o nota:” pozele nu sunt pe raspunderea mea…!!”

 16. Israelianca
  5 noiembrie 2010

  John Ging, seful de la UNRWA se vaita ieri la BBC ca ridicarea restrictiilor nu se resimte in Gaza: „Nu se vede nici o schimbare materiala pentru localnici in ceea ce priveste statutul si dependenta de ajutoare. Nu s-a reconstruit nimic, nu exista economie, Gaza nu si-a revenit.”

  Adica Israelul poate sa impuna iarasi restrictii? Daca nu e nici o diferenta, la ce bun sa ne ostenim?

 17. Corneliu
  5 noiembrie 2010

  Vizitez deseori blogul simpaticei d-ne Abbu Viorica si-mi place stilul ei direct si la obiect.
  Uneori mai las cate un comentariu.
  Nu o data ea reuseste sa trezeasca furia unor „comentatori” ce o gratifica intr-un stil ce spune totul despre cloaca din care vin.
  Ieri, insa, apare cineva care se intrece pe sine. Nu ma pot abtine sa nu-l citez:

  Anonim spunea…
  IDIOATO
  Nu pune capu pe butuc ca ramai fara el.
  Fi atenta.
  12.11.2010, 01:51

  Se poate ilustra mai bine termenul de „islamo-nazism”?
  I-am replicat cele cuvenite. Nu stiu daca a fost capabil sa realizeze.
  Dar mai bine cititi originalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian