FUNDATIA IOAN BARBUS

Introducere la mariajul islamic

Oficial saudit explică fineţurile căsătoriei islamice. Tatăl unui bebeluş de un an poate întocmi un contract de căsătorie cu un peţitor încrezător în potenţialul fetei, dar mariajul nu poate fi consumat decît după ce fata a atins maturitatea cuvenită… cuvenită în legea islamică, adică vîrsta de 9 ani.

De la teorie la practică. Reportaj despre o fată din Yemen măritată de taică-său la respectabilă vîrstă de 10 ani. Altceva este ieşit din comun: a reuşit să divorţeze.

Emil Borcean

Emil Borcean

4 comentarii

 1. Imperialistu'
  29 noiembrie 2008

  Uite ca a reaparut Nea Ion Soporla, cu un alt mesaj inteligent. De data asta, cu un clip despre dowry, o alta traditie infricosatoare a hindusilor. Vezi tu, Emil, in opinia acestor soparle triste, barbaria islamica este de inteles; daca nu este de inteles, nu poate fi condamnata, din moment ce si la alte comunitati religioase din zona – hindusii – pot fi intalnite practici la fel de barbare.

  Spune si tu, ce poti sa discuti cu astia? :mrgreen:

 2. Peciorin
  29 noiembrie 2008

  Lucruri groaznice se intâmplă și la noi: vezi căsătoriile și schingiuirea soției la țigani (i se taie nasul în caz de adulter). Mă întreb de ce nu vorbește nimeni de asta, Imperialistule, Emil? Nu ar fi logic să ne ocupăm mai întâi de mizeriile din propria ogradă? E numai o observație.

 3. Vlad M.
  29 noiembrie 2008

  Nu suntem niste fani ai acestei etnii, Peciorin, si suntem in egala masura dezgustati de aceste „obiceiuri”. Zic altceva, ce ar fi sa ne ocupam cat mai multi de cat mai multe din probleme, fie ele din ograda proprie sau a altora? Noi facem ce putem, cat de bine putem. Sigur, e loc de mult mai bine, dar poate ca ar fi bine sa mai faca si altii. Uneori timpul nu este fizic de ajuns. Ai fi uimit cate subiecte trebuie abandonate din acest motiv aparent neserios.

  Raman la ce am spus mai sus: barbaria ramane barbarie si nu este anulata cu nimic de salbaticia altor popoare/ comunitati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian