FUNDATIA IOAN BARBUS

Intruziv?

Am instalat un plugin care afişează cine se află pe site, inclusiv adresa de IP. Vezi în banda din stînga, sub Categorii. Îl scot dacă o singură persoană consideră că adresa de IP este informaţie personală pe care nu o doreşte comunicată în public. Acesta e sensul întrebării la care vă rog să răspundeţi. Sondajul rămîne deschis pînă luni inclusiv.

Te deranjează în vreun fel pluginul acum online?

 • Nu (71%, 5 voturi)
 • Da (29%, 2 voturi)

Număr total de voturi: 7

Loading ... Loading …

update
Mea culpa, îmi cer scuze. De fapt, adresa de IP e afişată doar după ce un vizitator se loghează pe site. În mod normal nu e vizibilă. Vezi comentariile şi mulţam Imperialistului pentru corecţie. Menţin întrebarea şi pentru acest caz aparte, iar dacă cineva are obiecţii la acest plugin, renunţăm la el.

update 2
Cineva a avut o obiecţie şi am dezactivat pluginul. Mulţumesc celor care au răspuns la întrebare.

ultimul update
Am modificat codul sursă al pluginului şi în prezent nu mai afişează adresa de IP, indiferent de context. Acum online is back online şi aici e raţiunea deciziei.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

13 comentarii

 1. Imperialistu'
  31 ianuarie 2008

  Emil, nu vad unde este afisata adresa de IP. Am intrat pe site si nelogat – nici urma de IP.

 2. emil
  31 ianuarie 2008

  Ai dreptate, cind esti nelogat nu e afisata. Apare doar dupa ce te loghezi. Eu eram logat cind am observat asta si am crezut ca asa apare mereu. Poor me. Multam pentru corectie. Te rog verifica si tu ca adresa de IP apare doar dupa ce te-ai logat.

 3. Imperialistu'
  31 ianuarie 2008

  Emil, eu tot nu o gasesc. Cred ca tu in calitate de administrator ai ceva mai multe detalii decat noi, ceilalti. ???? Drept urmare, propun un nou sondaj: „Nu-i asa ca pluginul Acum Online e foarte tare?” ????

 4. emil
  31 ianuarie 2008

  Uite, acum sint logat si pagina Acum Online afiseaza IP-urile celor care sint online. Serios, tie nu ti le arata cind esti logat?

  PS
  Imi vad de treaba si ramin logat pina cind ajung acasa. Daca cineva care trece pe aici acceseaza pagina cu pricina si observa adresa mea de IP, il rog sa lase un mesaj.

  cheers

 5. Imperialistu'
  31 ianuarie 2008

  Eu to nu am observat, sa stii. Sunt gata sa pun all my money pe ideea ca tu in calitate de administrator esti primul dintre egali. ???? Eu cred ca sistemul trebuie mentinut. E fain si parca nu are sens sa renuntam la el pentru un singur voi, mai ales daca tinem cont ca nu este afisat nimic. IP-ul de unde ai postat apare oricum pe bloguri, in sensul ca este cunoscut de administrator => acolo la comments.

 6. emil
  31 ianuarie 2008

  Il scot. Cuvintul dat e luat si ascult de decizia celui caruia i-am promis ca nu vreau sa se simta inconfortabil. Nu uita, primul dintre egali e impus, primul intre egali se afirma. Nu sint nici una nici alta. In schimb, noi salutam oricind pe oricine din a doua categorie.
  I know you joked and it’s fine by me. I had to say what I did because if I had not it would have been a tacit endorsement on my side. If it had been in private I might have shrugged it off silently, but in public one has got explaining to do…. when it matters. Anyway, there’s something else that truly matters and you reminded me somehow. Me and a good, very talented friend were talking once about writing stuff and he made a startling admission. I don’t want to be a great writer, I want to be an average writer. How come, I asked. Because if what I do is average then you can rest assured that we’ll have pretty high standards of writing and readership in this country. Moreover, a tradition of great writers can only be built upon a large base of good ones. This last argument won me over.

 7. The Nightfly
  31 ianuarie 2008

  Asta da democratie ????
  Poate ar trebui lasat doar numele utilizatorilor, oricum asta apare pe mai toate forumurile si nu am auzit comentarii, in plus ar fi destul de util.

 8. Imperialistu'
  31 ianuarie 2008

  Nu cred ca am fost bine inteles. Tu esti administratorul blogului. Ai alte „puteri” comparativ cu mine sau cu Francesco; tehnic vorbind, ai alte puteri => primul dintre egali => s-ar putea sa *vezi* chestii pe care eu sa oricare alt utilizator nu le pot accesa. Una dintre aceste optiuni era IPul. Eu nu am vazut nimic public si nu apare nimic public. In ceea ce priveste ip-urile, uita-te la sectiunea comentarii => apar si acolo. Ce facem? Inchidem si sectiunea de comentarii pentru ca cineva nu e de acord cu publicarea IP-ului? Nici macar nu e public, fiind cunoscut doar de administratorul de blog, asa ca nu vad de ce sa fim mai catolici decat Papa… Skinski mi-a trimis un mail folosind adresa de mail pe care am introdus-o comentand pe blogul lui.

  Asta nemaivorbind de faptul ca zau nu e mare lucru sa intru pe un blog care nu-mi place si sa trantesc un Nu doar ca sa ma distrez. Atata timp cat poate vota oricine, nu poti lua decizii pe baza a catorva voturi. Si chiar si in situatia in care i-am cunoaste pe toti, tot nu poti renunta la tot pentru ca o mica minoritate se opune.

  Pluginul era foarte fain si trebuia pastrat, Emil.

 9. emil
  31 ianuarie 2008

  Ai dreptate, dar uite, de exemplu comentariile. Ip-urile sint vizibile doar cind intram noi pe usa adminului in site, nu sint afisate pe blog pentru toata lumea. De asta am pus intrebarea, fara sa am habar ca pluginul afiseaza una pentru admin si alta pentru ceilalti vizitatori. Some people are touchy when this thing gets displayed in public without consent, and I fully understand that.

  M-am gindit la chestia asta si o sa fac asa. Problema nu e pluginul in sine, cit faptul ca afiseaza IP-urile, nu conteaza cit de limitat e contextul. De aceea l-am scos in cele din urma. Intrebarea era si ea formulata in sensul asta. Singura modalitate de respecta in continuare vizitatorul care nu vrea adresa lui de IP afisata de acest plugin si in acelasi timp de utiliza pluginul este sa modific codul sursa in asa fel incit IP-ul nu va fi niciodata afisat public. Asta pot face. I’ll sort it out over the weekend.

 10. fishbone
  31 ianuarie 2008

  Dragii mei colegi internauti ce votati DA. Adresele de IP sunt overrated deci nu va faceti griji nici macar in cazul in care devin publice. Sunt dinamice, se schimba, sunt departe de a fi identificatoare personale decat in cazuri delicate si speciale. Chiar si asa, singura sansa la anonimat ar fi proxy-uri.

 11. TheNightfly
  31 ianuarie 2008

  Cateva precizari:
  Nu toata lumea beneficiaza de IP dinamic, chiar daca adresa IP este dinamica se poate ajunge la utilizatorul final prin consultarea logurilor ISPului care pastreaza alaturi de adresa IP si adresa hardwareului folosit pentru conectarea la internet (modem/router/placa de retea). Nu spun ca ar merge cineva pana acolo pentru a afla datele personale ale unui poster de pe blog, dar teoretic e posibil.

  Mai exista si posibilitatea ca informatiile sa fie folosite cu alt scop decat unul pur informativ, nu e greu de imaginat ca un „script kiddie” vede niste ipuri si decide ca ar trebui sa iti „testeze” securitatea PCului ????

  Revenind la subiectul afisarii ipurilor, nu vad utilitatea decat ca o dovada de transparenta, altfel nu cred ca prezinta interes pentru un utilizator obisnuit. Oricum toata povestea mi s-a parut a fi un test legat de mentalitatea internautului ;).

  P.S. eu am votat nu.

 12. ceasuri
  31 ianuarie 2008

  Vad ca nu mai ai plugu’ pentru ca s-au gasit 2 din 7 sa zica ca ii deranjeaza. Acum s-ar putea sa aiba dreptate si asta pentru ca marele avantaj al Internetului este faptul ca iti garanteaza confidentialitatea (bine ca si asa intimitatea ar fi existat deoarece oamenii obisnuiti nu pot localiza decat serverul, mai e si chestia ca poti fi prins daca folosesti mai multe aliasuri dar asta chiar ca e o copilarie).

 13. Imperialistu'
  31 ianuarie 2008

  Pluginul e acolo si functioneaza (vezi Acum Online), numai ca nu mai afiseaza IP-urile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian