FUNDATIA IOAN BARBUS

Islamizarea Europei (documentar israelian) – Ep. 3, Teroare

Episodul 3 – Teroare

„Sînteți invitați într-o călătorie prin centrele de radicalizare religioasă a tinerei generații de musulmani a Europei. O călătorie prin centrele de înflăcărare religioasă și extremism care duc în final la activitățile din celulele de terorism islamic.”

abu hamza

Episodul 3 al documentarului lui Zvi Yehezkieli începe cu secvențe din Amsterdam (populație musulmană, 180.000, 24% din populația totală), imagini din moscheile și centrele de radicalizare a musulmanilor.

Episod tradus de colaboratorul În Linie Dreaptă, Corneliu. Puteți citi mai multe articole scrise de Corneliu aici.

„Europa trebuie să devină conștientă de ce se întîmplă în țările noastre”, spune David Cameron. „Cea mai mare amenințare cu care ne confruntăm sînt atentatele teroriste de teroriste, unele dintre ele înfăptuite de cetățenii țării noastre… ce vedem în atît de multe țări europene este un proces de radicalizare.”

Episodul prezintă mai multe moschei și centre culturale islamice din Suedia, Belgia, Marea Britanie, Franța recunoscut ca fiind centre de recrutare a teroriștilor și de radicalizare.

„Ce s-a întîmplat acum un an ar fi trebui să fie un semnal de alarmă. Lipsa de pregătire, faptul că nici nu ne-am gîndit că așa ceva se poate întîmpla, a fost total greșit”, spune un polițist suedez referindu-se la atacul atacul terorist islamist din Stockholm, 2010, în care un bărbat care dorea să se arunce în aer într-un mall, a detonat bomba din greșeală într-un culoar retras. El a fost singura victimă. Soția lui era româncă, de asemenea, musulmancă extremistă.

„Credem că sîntem feriți de acte teroriste, pentru că sîntem prietenoși și politicoși, dar aceste lucruri se întîmplă, și atunci cînd de întmîmplă trebuie să fim pregătiți”, continuă polițistul suedez.

Problema imigranților musulmani nu se ameliorează. Musulmanii din a doua și a treia generație sînt mai radicali decît părinții lor.

vedeți și:

Episodul 1, „Izolare” 

Episodul 2 – „Legile lui Allah sau legile țării”

Episodul 4: „Evreii din Europa”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

27 de comentarii

 1. Bogdan Calehari
  8 ianuarie 2015

  Azi am vazut si eu, insfarsit, toate cele 3 episoade. Un film documentar foarte bine realizat, care descrie cu obiectivitate realitatea ascunsa de mainstream media. Excelenta treaba, multumesc!

 2. Lucian Vâlsan
  8 ianuarie 2015

  Am văzut doar episodul 3 (că ăla mi-a apărut în subscriptions la youtube). După primele 10 minute din episodul 3 îmi venea să dau alt+f4 – însă după 15 minute… îl sorbeam mai ceva ca pe documentarele anti-feministe (preferatele mele).
  Se pare că dimineața asta nu dorm înainte să plec la muncă… ci mă uit la filmulețe. Urâtă treabă! Urâtă rău!

  Recent am fost în Amsterdam (decembrie 2012) și pot să spun că până și-n cartierul evreiesc te-mpiedecai de musulmani. Cred că-s chiar mai mult de 24%. În multe momente dădeau senzația că-s majoritatea. Noroc de turiști care mai spălau impresia…

 3. tai tei nik
  8 ianuarie 2015

  Scopul acestor filme este unul propagandistic. Acest tip de propaganda serveste un plan mai vechi, pus la lucru prin diverse mijloace, care are la baza conceptul the clash of civilizations sau inclestarea intre civilizatii.

  Voi recomanda aici un articol scris de Thierry Meyssan, pentru mine esential, care explica fara perdea intentiile acestei strategii: http://www.voltairenet.org/article30037.html (articolul are traduceri, alaturi de engleza, in franceza, spaniola, portugeza si araba).

  Planul a fost conceput de Bernard Lewis (http://en.wikipedia.org/wiki/Bernard_Lewis) si aparut prima data in 1990 intr-o lucrare publicata in Atlantic Monthly si intitulat The Roots of Muslim Rage. Intre altele vreau sa amintesc, Atlantic Monthly este una din publicatiile conceputa si finantata pentru a promova interesele neo colonialiste ale SUA si blocului nord-atlantic fireste acoperite in motivatii savante.

  Acest plan are ca scop crearea de conflicte intre diferite grupuri, religioase, etnice si rasiale, respectiv crestini versus musulmani in Europa si nu numai, arabi versus africani negri in Africa, americani caucazieni versus latino-americani pe continentul american (vezi masiva imigratie a mexicanilor in SUA iar insiruirea poate continua.

  Metoda principala in atingerea scopurilor definite in lucrarea lui Lewis este inlesnirea pe toate caile a migratiei diverselor grupuri, populatii din spatiul geografic nativ intr-unul nou, adoptiv.

  Un exemplu graitor, organizatiile domnului George Soros (http://en.wikipedia.org/wiki/George_Soros), Open Society Foundation, se ocupa printre altele cu promovarea si finantarea aceastui tip artificial de migratie.
  Un alt exemplu, organizatie infiintata in SUA, Center for Immigration Studies (http://cis.org/).

  Toate aceste organizatii promoveaza aceleasi lucru, in vederea aceluiasi scop, „the clash of civilizations”.

  In consecinta, prezentarea acestor migratii ca pe un lucru care are loc natural este o denaturare a adevarului.

 4. tai tei nik
  8 ianuarie 2015

  Voi adauga inca un articol (doar in engleza) care nu face decat sa aduca mai multa lumina in intelegerea acestei chestiuni:

  Targeting of Christian Syrians and Black Libyans: The „Clash of Civilizations” is on the march by Mahdi Darius Nazemroaya

  Recomand aceste lecturi scrise intr-o nota moderata, analitica si rationala.
  Mai jos, cateva note despre autor:

  Award-winning author, sociologist and geopolitical analyst, Mahdi Darius Nazemroaza is the author of The Globalization of NATO (Clarity Press) and a forthcoming book The War on Libya and the Re-Colonization of Africa. He is Research Associate at the Centre for Research on Globalization (CRG), a contributor at the Strategic Cultural Foundation (SCF), Moscow, and a member of the Scientific Committee of Geopolitica, Italy

 5. tai tei nik
  8 ianuarie 2015

  aici link-ul pentru articol: http://www.voltairenet.org/article171927.html

 6. DanCanada
  8 ianuarie 2015

  @tai tei nik:

  Bullshit.

  Sursa ta (voltaire network) a sustinut ca 9/11 a fost „inside job”. Orice sursa care sustine asemenea imbecilitate nu merita credibilitate. Iar teoriile lor cu „încleştarea” cum ca ar fi cine stie ce plan secret de emigrare/amestec etc sint sorry! cretine.

  Clash of civilizations exista insa nu e „scop”, e un efect. Se refera la barbarismul islamic vs. crestinism/postcrestinism. Ia si citeste istoria Spaniei de exemplu sau chiar si istoria „dragostei” de sute de ani dintre Imperiul Otoman si Europa de SE. Ce scop ascuns a fost atunci, hm? Ca doar Islam e Religia Pacii si avea/are dupa tine scopuri nobile, nu?

 7. Bogdan Calehari
  8 ianuarie 2015

  @6 Dan

  Ce faci Dane, il pui sa citeasca carti? Auzi carti? Omu’ e cu linku’, nu vezi? Ce-i mai trebuie carti cand o are pe Wiki, care-i cuplata si cu Voltaire.org!
  Ce-i trebuie lui Tai Tei cunoastere ( ce-i aia?) cand el are acces la informatie? Sa stii, mai Dane, ca linku’ bate, in ziua de azi, cunoasterea. Ai auzit: „Recolonizarea Africii”! Degeaba asistam noi la islamizarea ei daca linku’ zice altceva!
  Tai Tei si civilizatia linkului! E tare omu’ ! ????

 8. tai tei nik
  8 ianuarie 2015

  @ DanCanaDa(n)

  Voltairenet.org nu e o sursa preferentiala de articole si informatii, nu e a mea. Aceste informatii sint de gasit si in alte locuri pe internet, cu semnatura si credentials din partea autorilor.

  Voltairenet.org este o agentie de presa independenta, cum nu sintem obisnuiti sa vedem in Romania.
  Autorii celor care contribuie cu articole si studii sint persoane, au nume si raspund personal pentru ce publica.

  Subiectul 9/11 e diferit de cel propus in acest articol dar se pare ca cineva (DanCanaDan) e grabit sa faca legatura cu filmele „documentare” de propaganda prezenate de domnul Andries.

  DanCanaDan spune Sursa ta (voltaire network) a sustinut ca 9/11 a fost “inside job”. Orice sursa care sustine asemenea imbecilitate nu merita credibilitate.

  Cuvinte dure folosite aici…

  As zice doar ca DanCanaDan, pentru ca imi plac vorbele din popor, „s-a grabit ca fata la maritat”.

  Si sigur, la timpul cuvenit vom aborda temeinic subiectul 9/11, cu „surse” din cele mai alese.

  Pina atunci e bine de stiut ca fondatorul acestei agentii (VoltaireNet), Thierry Meyssan, a scris intr-adevar o carte cu subiectul 9/11 intitulata 9/11: The Big Lie.
  Fiecare e liber sa parcurga aceasta lectura si sa decida pentru sine daca sint nelamuriri in legatura cu varianta oficiala despre acele evenimente.
  Unele dintre cartile lui Meyssan sint la a-6-a editie, este primul jurnalist cu o reputatie greu de incercat de catre autorii acestui site care scoate o carte lamuritoare cu acest subiect, in mai putin de un an de la producerea evenimentelor.

  Dar daca, treaca-mearga, domnul Thierry Meyssan nu e pe placul tuturor sa vedem ce cusur vor gasi domnului Ferdinando Imposimato, actualmente presedinte de onoare al Curtii Supreme din Italia, fost lider al luptei anti-mafia, parlamentar in Camera Deputatilor din partea Partidului Democrat (de stinga, asa cum spune textul in engleza). Noua carte a lui Ferdinando Imposimato, doar in italiana pentru moment, o veti gasi prezentata aici impreuna cu un scurt interviu: http://www.voltairenet.org/article177340.html

  Ferdinando Imposimato a supravegheat investigatiile asupra citorva cazuri importante de terorism incluzind pe aceea privind rapirea si asasinarea primului ministru al Italiei, Aldo Moro. Ca fost senator a activat ca membru al Comisiei anti-mafia in timpul a trei administratii (guvernari) diferite. Imposimato a fost consilier, in chestiuni legale, al ONU in ce priveste instituirea controlului legal asupra traficului de droguri.

  Imposimato a acceptat sa faca parte dintr-o comisie care, in perioada 8-11 septembrie 2011, in Toronto, Canada a investigat in mod independent imprejurarile evenimentelor petrecute la 9/11. Aici veti gasi lista cu toti membrii acestei comisii, experienta care ii recomanda pentru o asemenea pozitie: http://torontohearings.org/panelists/

  Cu ocazia acestui eveniment domnia sa a recomandat Curtii Criminale Internationale – International Criminal Court sa deschida un caz penal in legatura cu evenimentele 9/11.

  Imposimato a declarat ca menirea Curtii Penale Internationale este sa ne protejeze impotriva unor astfel de acte criminale si ca aceasta organizatie este cea mai potrivita sa demareze o astfel de investigatie.

  Acesta nu e singurul specialist care recomanda dosare de acuzare si investigatii serioase in acest caz.
  Multi alti juristi, profesori de drept si avocati spun acelasi lucru. Lawyers for 9/11 Truth (vezi http://l911t.com/)

  Si ca incheiere, pentru moment, sa stiti ca fostul prim ministru al Marii Britanii, Tony Blair, are toate sansele sa incapa pe mina acestei Curti Penale Internationale pentru presupuse crime ale coalitiei armate in timpul invaziei contra Iraq-ului.

  Nici Bush Jr. nu e tocmai departe insa dumnealui e un caz special. (vezi Francis Boyle http://www.globalresearch.ca/unlawful-enemy-combatants-and-the-international-criminal-court/5894)

  P.S. domnule Calehari, nu mai pierde vremea pe aici, cu dumneata ma voi intalni la articolele dumitale, sa vezi acolo ce grozavii…
  Pina atunci, te rog, lamureste audienta: link-urile care duc la carti in format digital nu sint link-uri sau cartile in format digital la care ajungi printr-un link nu sint carti?
  Cum spui dumneata nu prea se intelege ce si cum: Ce faci Dane, il pui sa citeasca carti? Auzi carti? Omu’ e cu linku’
  E vorba de wiki, wiki-ce, wikileaks sau wikimaps, sau wikipedia, sau metapedia…?

  Altfel se vede cumva, sint sigur ca toata lumea a remarcat, ca ai un soi de camaraderie deja „incercata” cu DanCanaDan, te incurajezi intr-un fel dindu-i ghes (lui Dan) sa confirme ce ingaimi tu, acolo. Eu intreb numai: e bai daca dai batalia asta parte in parte? Sau ai nevoie de Dan ca sa te tina de minuta, spuna ceva ce nici el nu stie prea bine, ceva nici tu nu stii sa intrebi prea coerent…pina acum n-ai spus nimic substantial. Atac la persoana, da, am vazut, am remarcat asta si la Andries. Dar mai departe ce faceti, cum va prezentati in fata tuturor fara argumente, fara trimiteri, fara persoane desirabile la care sa faceti referire, fara nimic…?

 9. Bogdan Calehari
  8 ianuarie 2015

  @8 tai tei

  Daca-ti imaginezi ca voi veni cu argumente, trimiteri si persoane desirabile tie, ca sa te vindec de albeata la ochi si sa te ajut sa-ti revii dupa indelungatul proces de lobotomizare prin care ai trecut, te inseli amarnic. Nu este treaba mea sa-i conving pe unii sa-si ia pastilele la timp si, atunci cand o fac, sa nu foloseasca apa de la caine.

 10. Catalin
  8 ianuarie 2015

  Ok si pana la urma asa mai pe scurt si fara palavrageala lunga , care ar fi scopul colonizarii europei si americii cu arabii, negrii, indieni si alti babuini si de catre cine e sustinuta toata treaba asta???.
  Am eu o teorie dar pentru a-mi intari comvingerile vreau sa aud si parerea altora.

 11. tai tei nik
  8 ianuarie 2015

  Incerc sa postez si degeaba, de doua zile domnii de aici imi blocheaza mesajele!
  E bine sa stie toata lumea cu cine avem de a face la inliniedreapta.

 12. Vlad M.
  8 ianuarie 2015

  tai tei nik, ti-am explicat ca sistemul retine mesajele cu link. Din punctul meu de vedere, nici unul dintre cele doua aflate in spam nu merita sa fie publicate. Nu aduci nimic interesant si suferi de conspirationism.

 13. Bogdan Calehari
  8 ianuarie 2015

  Mare-i gradina lui Dumnezeu! Probabil ca nu mai are efect nici distonocalmul.

 14. tai tei nik
  8 ianuarie 2015

  Ia vezi domnu’ Vlad, pentru tine cu dedicatie, si documentul asta e plictisitor pentru domniile voastre. Pun ramasag ca nu sunteti in stare sa publicati asta!

  http://ccrjustice.org/files/TJ%20Harrington%20Ltr%207%2014%2004.pdf

  Va trimit ca sa studiati lucruri adevarate, nu te miri ce sau „contributii care nu aduc interesant”.

 15. Bogdan Calehari
  8 ianuarie 2015

  Pe pariu ca nu veti publica asta!

  http://spitaluldepsihiatriecapalnas.blogspot.ro/

 16. DanCanada
  8 ianuarie 2015

  De fapt link-ul de la 15 spune mai multe decit cel de la 14 ????

  tai tei, OK o sa fiu mai direct, scuze daca o sa fiu mai ‘dur’, dar poate de data asta intelegi – esti nesimtit, plicticos si manelist:
  1. Nesimtit pentru ca esti musafir pe ILD, asa cum sint si eu. S-ar parea ca mama dumitale nu te-a invatat in primii 7 ani – ca orice musafir nu e frumos sa ceri cont gazdei, sa ridici vocea in casa omului. Pentru ca asta faci: ceri cont celor care mentin site-ul/celor care scriu (Bogdan, Costin, Vlad), cum ca de ce nu ti-au pus link-urile tale sau ‘las ca ma rafuiesc eu cu mata mai tirziu’ ori asta/ba asta e interesant.
  2. Plicticos pentru ca pui cearsafuri intregi de chestii sau link-uri timpite tip teoria conspiratiei care nu au legatura nici cu textul nici cu discutia pe marginea textului.
  3. Manelist pentru ca insisti cu timpenia ‘9/11 inside job’ sau cu link-uri care crezi ca o sa dea pe toti gata cum ca ce criminali or fi fost US si o dai in parerisme in legatura cu o presupusa ‘relatie’ intre mine si cei care mentin ILD. Nu e nici-o relatie, ok? De fapt daca e sau nu, n-are nici-o legatura nici cu textul nici cu comentariile de aici sau din alta parte.

  Asta ar fi ca un subtext la poza de la 15. Sanatate si un weekend placut!

 17. Costin Andrieş
  8 ianuarie 2015

  DanCanada, bine zis! ????

  apropo de tai tei nik, daca mai gasesti chestii faine pe critispanac, sa imi spui si mie ????

 18. Costin Andrieş
  8 ianuarie 2015

  @10 Catalin

  E mai degraba un simptom, decit un scop in sine. In mare, parerea mea, e vorba de o civilizatie vlaguita care delireaza despre multiculturalism si „islamofobie”

 19. Bogdan Calehari
  8 ianuarie 2015

  Astept cu nerabdare episodul 4.

 20. Corneliu
  8 ianuarie 2015

  @ 3 tai tei nik

  Stimabile, care vrei sa ne tai, ai scris acolo asa:

  Scopul acestor filme este unul propagandistic. Acest tip de propaganda serveste un plan mai vechi, pus la lucru prin diverse mijloace, care are la baza conceptul the clash of civilizations sau inclestarea intre civilizatii.

  Nu puteai sa rezumi mai concis ideea care iti conduce rationamentul si de fapt nu a trebuit mai sa adaugi nimic la asta, cu atat mai putin stufoasa ta argumentatie adusa din burta imensa a fantezistilor rupti de realitate si cufundati in propriile lor halucinatii.
  Omule, documentarul acesta este facut cu oameni vii, cu situatii vii, adevarate, palpabile, din viata de zi cu zi, este facut din interiorul fenomenului insusi, intr-un mod atat de adevarat incat trebuie sa fi absurd ca sa faci abstractie de el.
  Ce-ti ramane, poate, daca vrei sa-ti sustii argumentele in mod credibil, ar fi sa intri personal in aceleasi locuri in care a intrat realizatorul filmului, in aceleasi situatii si sa realizezi un documentar care sa-ti furnizeze baza necesara pentru a-i intoarce concluziile pe dos.
  Pana atunci, ramai totusi in domeniul de bla bla si nu mai mult.

 21. Silvapro
  8 ianuarie 2015

  Chiar asa, dupa cum spune Corneliu, oameni vii, situatii adevarate, locuri existente. Nemaivorbind ca apar interviuri si cu figuri publice din tari europene, politisti, primari etc. in care impartasesc parerea lor si nu auzim doar ideile regizorului. Deci toti astia s-au vorbit sa faca o conspiratie impreuna?!!! Ca ce chestie? Doar nu le-a dat mita realizatorul filmului, si nu i-a amenintat cu Fatwa. Asemenea practici provin din alte parti, exact cele expuse in film, carora se opune filmul.

 22. Stelian D.
  8 ianuarie 2015

  @tai tei (?!?!):La timpul ei o simpla lectura obligatorie de scoala generala (El Cid) ti-ar fi putut da o jumatate de idee reala despre extinderea islamismului prin distrugerea Africii antice in Europa, citind inteligent, of course! Stiu asta de mai bine de 40 de ani, si de atunci incoace am mai citit cite ceva, cam putin,recunosc, doar cind aveam timp. Acelasi drum istoric exista si in arhiva ILD, bine documentat, n-am avut si nu am nevoie de link-uri, nici tu nu ai nevoie daca vrei sa inveti, doar fa ce spunea taica (tau) Ulianov :” Invatati…”.
  V-ati cam imblinzit cu alungarea neavenitilor corecti politic, domnilor de la ILD, Emil ar fi trimis la dracu-n praznic un asemenea idiot util de la prima strigare!

 23. iudit gherghiteanu
  8 ianuarie 2015

  dar si la noi incepe…in moldova , la Rediu s-a facut un interviu despre prima moschee construita de romani convertiti, merita sa vedeti…ma intreb ce fel de frati ii ajuta pe fraierii astia? care s-au si lasat de munca, stau acasa, isi fac moschee…si tot aici se spune ca au frati peste tot in tara. Iar guvernantii nostri dorm, cu toate ca exemplul din franta a aratat ca nu e bine sa ii lasi in comunitati.
  https://www.youtube.com/watch?v=tii_SaZqyNM#t=144

 24. Cristina
  8 ianuarie 2015

  Am citit comentariile si asta m-a facut sa urmaresc filmul.
  Dincolo de cuvinte din acest film rezulta un mare adevar exprimat prin raspunsul la intrebarea: „Ce vad la voi ca oameni sa consider ca religia mea e gresita?” iar comentariile de aici o sustin din greu.
  Un om care-si exprima opinia, prin cuvinte frumoase, formata din lecturile lui primeste un raspuns care pentru a fi „elocvent ” foloseste cuvinte boolshit, imbecilitate, nu merita credibilitate, teoriile sunt cretine.
  Raspuns pentru Dan: un raspuns corect era opinia ta sustinuta de lecturile tale si sa ne lasi pe noi sa decidem daca concluziile tale vor fi si ale noastre.
  Mai mult obtine si adepti si cel mai „cult” dintre ei este Bogdan Calehari.
  Surpriza vine in momentul in care tai te nik raspunde frumos in ciuda vocabularului celor doi.
  Raspuns Dan pe masura: trecut la jigniri si chiar remarca cu psihiatria.
  Cineva a spus ca nebunii sunt pe strada, la psihiatrie sunt oameni bolnavi si ii dau dreptate.
  Revin cu intrebarea „Ce vad la voi ca oameni sa consider ca religia mea e gresita?” si pe langa exemplele date de ei, raspundeti-mi voi?

 25. Costin Andrieş
  8 ianuarie 2015

  Cristina, vezi aici despre voiltairenet, site-ul pe care il lauda tai tei –
  http://inliniedreapta.net/claude-karnoouh-si-noul-fascism-de-stinga-dreapta/

  Rețeaua Voltaire a apărut ca o mișcare pentru „promovarea Libertății și a Secularismului, pentru emanciparea individului aflat în război cu dogmele și cu imperialismul”. Conducătorii mișcării sînt Thierry Meyssan (Franța, președinte), Issa El-Ayoubi (Liban, vice-președinte, membru al Partidului Social-Naționalist Sirian!!!), Sandro Cruz (Peru, vice-președinte).

  După atentatele din 11 septembrie 2001, poziția rețelei a fost că acestea au fost opera… unei conspirații interne americane. Legăturile strînse cu Iranul și cu Hezbollah au dus la retragerea unora dintre reprezentanții stîngii franceze din asociație. În 2005 se retrag chiar și comuniștii acuzînd deviația islamistă și antisemită a mișcării și a instalării ca director al consiliului director a D-lui Claude Karnoouh, negaționist notoriu. Reprezentanții mișcării spun că nici vorbă să fie director Dl Karnoouh, acesta este un simplu membru, iar linia politică nu a fost alterată. Thierry Meyssan, președinte: „Am fost surprins de faptul că unii dintre directorii noştri, sincer angajați în lupta împotriva rasismului, apără principii opuse atunci cînd vine vorba despre Orientul Mijlociu. Acolo par foarte mulțumiți cu apartheidul israelian. Consiliul nostru a devenit un cîmp de luptă. Însă în cele din urmă sioniştii au fost îndepărtați. Ei au demisionat, unul după altul, nu însă fără insulte grele în special către unul dintre directorii noştri, care este evreu anti-sionist.” Ghiciți cine este acesta?

  În timp mișcarea s-a extins în Europa de Est(!) și Orientul Mijlociu și și-a modificat statutul, transformîndu-se într-o „agenție internațională de presă nealiniată”. „În 2008, preşedintele Meyssan spunea că se simte foarte apropiat de Hezbollah ca mișcare principală de rezistenţă în Orientul Mijlociu şi și-a exprimat admirația pentru secretarul său general Hassan Nasrallah. A subliniat, de asemenea, „contribuţia sa personală” la revoluţia iraniană şi „prietenia venezueleană.” Prezentîndu-se drept un radical de stînga, fiind cel care a denunţat de mult timp alianţa dreptei cu extrema dreaptă, s-a declarat acum gata „să lucreze cu toată lumea, cu excepţia celor care au participat activ la agresiuni imperialiste”, inspirîndu-se astfel din gîndirea radicalului Jean Moulin, care „accepta să lucreze cu oricine era gata să apere libertatea, de la extrema stîngă la extrema dreaptă.”

  Sediul principal al Reţelei Voltaire se află acum în Liban.

 26. Cristina
  8 ianuarie 2015

  Costin, comentariul meu a vrut sa scoata in evidenta modul in care comunicam si ne respectam unul pe altul.
  Dupa parerea mea intotdeauna lucrurile vor fi prezentate in functie de interese.
  Dar e revoltator degradarea umana dovedita aici de reactiile celor doi.

 27. Costin Andrieş
  8 ianuarie 2015

  Cristina, impolitetea e impolitete, nu degradare umana. Degradare umana e ce se poate citi pe voltairenet. Te rog sa retragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian