FUNDATIA IOAN BARBUS

Jihadul violului: „Părăsiţi pământul dacă nu vreţi să vă violăm”

Mulţi încă mai susţin că între Israel şi inamicii săi nu există nici o diferenţă. Ei bine, uite încă una din nenumăratele diferenţe: „părăsiţi pământul dacă nu vreţi să vă violăm”. Cuvintele au fost rostite pe 31 octombrie 2008 la televiziunea Al-Arabia, cu două luni înainte ca Israelul să intervină în Gaza. Autorul lor nu este un războinic musulman din Hamas, ci tocmai o femeie, mai precis, un avocat egiptean de sex feminin, afirmaţiile fiind făcute în cadrul unei pledoarii în favoarea hărţuirii sexuale a femeilor israeliene de către tinerimea arabă. Scopul? Ştergerea de pe hartă a Israelului, „entitatea sionistă” care „violează” pământul arab prin însăşi existenţa ei.

Traducerea conversaţiei.

Intervievator: Avocatul egiptean Nagla Al-Imam a propus ca tinerii arabi să hărţuiască sexual fetele israeliene oriunde s-ar afla ele, folosind orice metodă, ca mijloc de rezistenţa împotriva Israelului.

[…]

Intervievator: O avem cu noi pe Nagla Al-Imam din Cairo. Bine aţi venit. Care este scopul acestei propuneri a dvs.?

Nagla Al-Imam: Este o formă de rezistenţă. După părerea mea, toţi arabii au dreptul să vâneze israelience şi nu este nimic rău in asta…

Intervievator: Pe ce motive?

Nagla Al-Imam: În primul rând, ne încalcă drepturile şi „violează” pământul. Puţine lucruri sunt la fel de grave ca violarea pământului. În opinia mea, este o nouă formă de rezistenţă.

Intervievator: Ca avocat, nu credeţi că un astfel de comportament ar putea expune tineretul arab la pedepse pentru încălcarea legilor privind hărţuirea sexuală?

Nagla Al-Imam: Majoritatea ţărilor arabe… cu excepţia a trei sau patru, care oricum nu cred că permit intrarea femeilor israeliene, nu au legi împotriva hărţuirii sexuale. Tocmai de aceea, dacă ele (femeile arabe n.t.) pot fi hărţuite, nu este permis ca femeile israeliene să poată fi la rândul lor hărţuite.

Intervievator: Hărţuirea sexuală include violul?

Nagla Al-Imam: Nu. Hărţuirea sexuală… În opinia mea, (femeile israeliene) nu au nici un drept să riposteze. Luptătorii din rezistenţă nu ar recurge la aşa ceva pentru că valorile lor morale sunt la un nivel foarte ridicat. Dacă însă aşa ceva li s-ar întâmpla, (femeile israeliene n.t.) nu au nici un drept să vină cu pretenţii, pentru că un astfel de comportament ne-ar pune pe picior de egalitate; părăsiţi pământul dacă nu vreţi să vă violăm. Aceste două lucruri sunt echivalente.
[…]

Nu vreau ca tinerii arabi să fie interogaţi. Vreau ca aceste fete sioniste cu cetăţenie israeliană să fie expulzate din ţările noastre arabe. Este o nouă formă de rezistenţă şi un mod de a le respinge prezenţa.

Declaraţiile acestei Nagla Al-Imam îmi aduc aminte de un articol scris cândva de Robert Spencer, „Jihadul violului”, despre rolul pe care violul l-a jucat şi îl joacă încă în jihad.


JIHADUL VIOLULUI (Robert Spencer)

„Fiecare dintre noi a fost violată de un număr de trei până la 6 bărbaţi… O femeie a refuzat să facă sex cu ei şi atunci i-au crăpat ţeasta cu o secure, de faţă cu noi.”

S-a întâmplat în Darfur, regiune din care personalul militar sudanez a transportat femei spre Khartoum pentru a servi pe post de sclavi sexuali.

Între timp, Indira Djeţkelova, mama unuia dintre copiii luaţi ca ostateci în Beslan, Rusia, a mărturisit că mai multe „fete de 15 ani au fost violate de terorişti.” Fata ei „a auzit ţipete şi plânsete îngrozitoare când acei monştri le-au luat cu ei.”

Înregistrare din timpul atacului de la Beslan.

Înregistrare din timpul atacului de la Beslan.

În concluzie, masacrul din Beslan are două lucruri în comun cu masacrele din Darfur: ambele, întocmai precum atacurile din 11 septembrie, sunt exemple ale terorismului practicat de jihadul islamic şi amândouă sunt caracterizate prin prezenţa violului.

Elementul jihadic a fost scos în evidenţă de conducătorii ambelor atrocităţi. Generalul sudanez Mohamed Beshir Suleiman a declarat recent: „Uşa jihadului este încă deschisă şi dacă a fost închisă în sud va fi redeschisă în Darfur.” Desigur, în sudul Sudanului, jihadul este dus împotriva creştinilor; în Darfur, ţintele sunt musulmani negri al căror fond islamic nu satisface Khartoumul. Cât despre Beslan, liderul cecen Samil Basaiev a avertizat guvernul rus încă de iarna trecută: „Slavă lui Allah, visăm să murim în jihad, visăm să murim pe calea către Allah, pentru a ne câştiga intrarea în Paradis şi mila lui Allah.”

Atunci ce are în comun violul cu aceste conflicte religioase? Din păcate, totul. Manualul islamic Umdat al-Salik, ce poartă amprenta Universităţii Al-Azhar, cea mai înaltă autoritate în Islamul sunnit, stipulează: „Când un copil sau o femeie este luat-ă în captivitate, devin sclavi, iar căsătoria anterioară a femeii este anulată imediat.” De ce? Pentru ca ele să fie libere a fi luate drept concubine de către cei care le-au capturat. Coranul permite bărbaţilor musulmani să aibă acte sexuale cu nevestele şi cu sclavele lor „Interzise vouă vă sunt… femeile căsătorite, cu excepţia celor pe care le deţineţi ca sclave.”

După o victorie în luptă, Mahomed le-a spus oamenilor săi „Mergeţi şi luaţi orice sclavă doriţi.” A luat una şi pentru el. După vestitul masacru al tribului evreiesc Quraiza, a recidivat. Conform biografului său timpuriu, Ibn Ishaq, Mahomed „s-a dus în piaţa de la Medina (care este şi în prezent piaţa oraşului) şi a săpat tranşee. Apoi, i-a chemat (pe bărbaţii din Banu Quraiza) şi le-a tăiat capul în acele tranşee, pe măsură ce îi erau aduşi în grupuri.” După uciderea a „600 sau 700 în total, deşi unii duc numărul până la 800 sau 900”, Profetul Islamului a luat-o ca nouă concubină pe una din cele pe care tocmai le-a văduvid, Rayhana bint Amr.

Ieşind victorioşi în urma unei alte bătălii, oamenii lui Mahomed i-au pus o întrebare de ordin etic, conform unei tradiţii general-acceptate islamice: „Am luat captive femei şi vroiam să facem ‘azl (coitus interruptus) cu ele.” Mahomed le-a spus: „Este mai bine să nu o faceţi întrucât Allah are deja lista celor pe care îi va crea până la Ziua Resurecţiei.” Când Mahomed afirmă că „este mai bine să nu o faceţi”, se referă la coitus interruptus, nu la violarea captivelor. Presupune că aceasta va avea loc.

Cum Mahomed este adorat în întreaga lume islamică drept al-isan al-kamil, bărbatul perfect, violurile din Darfur şi Beslan nu sunt nimic surprinzător. Ceea ce este surprinzător, sau trebuie să fie, este tăcerea lumii islamice în ambele cazuri. Unde sunt reformatorii care vor îndrăzni să spună că exemplul lui Mahomed nu trebuie urmat în acest caz? Cine va recunoaşte că lumea a dezvoltat principii ale drepturilor omului care trebuie să le anuleze pe cele formulate în Arabia secolului şapte? Unde sunt purtătorii de cuvânt occidentali care nu sunt îndeajuns de ahtiaţi după multiculturalism încât să condamne violul care este justificat de principiile religioase islamice? Mult-lăudatul „Martin Luther musulman”, Tariq Ramadan, abia de cere un moratoriu, nu o interzicere, a lapidării adulterilor. Dar violarea captivilor? Nu cunoaştem părerile sale pe subiect. Unde este Soljeniţîn-ul musulman care să vorbească sincer despre elementele Islamului care au nevoie imediată de reformare şi să cheme o pentru o revizuire pe care sistemul o necesită în mod evident?

Întreaga lume aşteaptă. Dar pentru fetele şi femeile din Darfur şi Beslan, este deja prea târziu.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad M.

Vlad M.

26 de comentarii

 1. andreanum
  15 ianuarie 2009

  nu pot să cred…
  Deja ştirile despre acest război şi ce pot face extremiştii nu doar că îmi întoarce stomacul pe dos, dar îmi creează şi întreţin o stare de angoasă… Nici nu vreau să mă gîndesc ce o fi în sufletul celor de acolo.

 2. Oceania
  15 ianuarie 2009

  asta e o afirmatie oribila facuta de o femeie inconstienta. ura poate depasi uneori limitele rationalului.

 3. Theo-Phyl
  15 ianuarie 2009

  Doua linkuri interesante pt. domniile voastre:

  Hamas

  Israel. Hamas. „So… be nice”

 4. emil
  15 ianuarie 2009

  Vazut, citit, placut. Thanks, Theo-Phyl.

 5. Addy
  15 ianuarie 2009

  In primul rand privirea acelei femei este inspaimantatoare.

  In al doilea rand este vorba de Tariq Ramadan.

  In al treilea rand, o reformare a islamului ar trebui sa porneasca din interior (desi asa ceva pare aproape imposibil), nu la presiunea Occidentului. Presiunea occidentala s-ar putea sa inchisteze si mai mult lumea islamica, in raport cu Occidentul.

  In al patrulea rand, atunci cand femeile musulmane vor avea aceleasi drepturi pe care le au si barbatii, abia atunci vom putea vorbi de o religie adaptata spatiului european.

  In al cincilea rand, in Afghanistan, chiar si dupa ce au venit americanii, problemele nu au disparut. Unele femei spun ca situatia nu s-a schimbat cu mult :
  Afghan MP Malalai Joya – Karzai and his Warlord Government

 6. Panseluta
  15 ianuarie 2009

  Addy:
  Ai asa de mare dreptate. O lume care-si subjuga si umileste programatic, prin fiat de la Allah si Mohamed, jumatate din populatie, femeile, nu are cum sa functioneze „normal”.

  Oceania:
  Femeia asta nu e un fenomen singular–vezi „femeile kamikaze” din Palestina, Iordania, Iran si Iraq din anii din urma. Cind natura de femeie ti-e permanent denigrata in societate si moschee(esti buna doar de a face copii si a servi nevoilor sexuale ale barbatului, esti cam ca o vaca, nu mai inteligenta ca ea, si esti in general „invizibila” si „muta”), un mod de-ati depasi conditia si a cistiga ceva statut in trib e de a mima standardul de masculinitate, care implica victimizarea femeilor vazute ca prada, ca si martirajul de tip kamikaze.

  Addy a observat bine ochii de nebuna ai tipei. Nu ma mira, si am vazut si mai rau. Cind Islamul iti siluieste personalitatea, bunul simt si decenta pe o asemenea scara, o iei razna in delir politic/anti-Israel/anti-femeie sau te faci „kamikaze” si/sau iti trimiti toti copiii sa fie kamikaze.

 7. toro
  15 ianuarie 2009

  O femeie abjecta.

 8. atol
  15 ianuarie 2009

  Prieteni, faceti bine si incercati sa traduceti unele din materialele prezentate, nu toti stiu engleza

 9. atol
  15 ianuarie 2009

  Exista un proverb care spune:” Spunem cu cine te insotesti ca sa iti spun cine esti”. Acest proverb se poate adapta „Spunem ce link-uri ai pe pagina ca sa iti spun cine esti”. De cateva zile „navighez „pe net plecand de la pagina Altermedia (am gasit-o pe ziare.com si nu este sigura de acest fel)si constat cu stupoare ca foarte multe( uluitor de multe) site-uri cu caracter politic si religios in limba romana au ca punct nodal miscarea legionara. Toate propaga un antisemitism desantat,idei antiamericane, anti UE si impotriva capitalismului liberal. Din pacate patrupedbun.net este o „voce ” singulara si fara mare influenta.

 10. costin
  15 ianuarie 2009

  salutare atol,
  sintem si noi constienti de siturile din jurul altermedia, e o intreaga increngatura de descreierati pe acolo.
  cit despre traducerile materialelor, in articolele propriu-zise, cel putin in ultimele luni, totul este tradus. se intimpla ca in comentarii sa dam citate si articole pe care nu le mai traducem. ar fi un volum de munca foarte mare. dar ca sa citesti si sa intelegi ce se spune in articole nu este nevoie sa vorbesti engleza. ne-ar fi fost mult mai usor daca nu am fi tradus totul, dar situl este in romana si il vom pastra asa.

 11. costin
  15 ianuarie 2009

  atol, inca ceva:
  multumumim pentru apreciere ????
  te mai asteptam

  P.S.
  comentariile tale au fost oprite de filtrul spam si le-am dat eu drumul, se intimpla din cind in cind chiar si cu comentarii postate de mine sau de ceilalti autori.

 12. Imperialistu'
  15 ianuarie 2009

  Atol > Salut si bine ai venit! ???? Blogroll-ul este un bun evaluator al opiniilor celui/ celor care scrie/scriu pe blog. Il folosesc si eu pe post de detector de nebuni ???? . Am fost foarte dezamagit cand am realizat ce influenta au in blogosfera site-uri precum Altermedia, Novopress si alte asemenea trasnai. Omul neinformat poate cadea prada foarte usor acestor dezinformatori.

  Una este sa fi eurosceptic, cu totul altceva este sa imbini antisemitismul cu antiamericanismul, ceea ce fac cei mai multi dintre asa-zisii „incorecti politic”. Intr-un fel de amuza cand vezi ca au indrazneala sa se bata cu pumnul in piept ca ar fi impotriva curentului, cand nu fac altceva decat sa vasleasca de zor in directia mainstream: antiamericana, antievreiasca, antioccidentala. Sunt atat de conformisti…

  Costin> cred ca Atol se refera la insemnarea cu discursul lui Bush. Are dreptate, trebuie sa traducem cat mai mult. Voi reveni asupra insemnarii.

 13. israelianca
  15 ianuarie 2009

  Eu am la serviciu filtru pentru site-urile de pe internet. Altermedia este blocata – se incadreaza la categoria „porno”.

 14. Addy
  15 ianuarie 2009

  @Atol,Imperialistu

  Din pacate influenta AlterMedia si a altor site-uri asemenea a depasit granitele blogosferei. Esecul campaniei de vaccinare impotriva cancerului de col uterin li se poate imputa in mare parte intoxicatiei media venite din partea acestor fanatici. Mai grav este ca anumiti oameni din presa s-au lasat pacaliti de acesti bigoti (care, fie spus, si cu mijloacele contraceptive sunt certati).

  Un semnal de alarma ar trebui tras. Ei poarta astfel de actiuni mai ales offline(ziare, fitzuici, dvd-uri, materiale „informative” ), nu doar online. Multi oameni onesti cad in plasa acestora.

 15. verespataky
  15 ianuarie 2009

  Curand am aflat ca acum 10 ani sotia mea a fost violata de prietenul arab al colegei de camera cu care locuia. nu a avut puterea sa-mi spuna pana acum.
  am simtit tot timpul ca ceva s-a schimbat la ea .acum am confirmare.
  in tot acest timp a suferit enorm .cel mai mult s-a temut ca o voi dispretui, ca nu ma voi casatorii cu ea daca-mi va spune ce s-a intamplat.
  a planuit totul , a mers la locuinta ei cand stia ca prietena este plecta la parinti,dupa putine discutii a trecut la fapte.a amenintat-o cu moartea, rugamintile nu au contat.foarte greu a putut sa vorbeasca acum dupa 10 ani despre aceasta oroare.acum nu-mi ramane decat sa-l gasesc pe nenorocit, si sa-l fac sa plateasca dupa legile locului.un preot cu care am discutat spunea: iubeste aproapele si uraste dusmanii.l-am intrebat ce este aproapele, un om care violeaza o femeie? araspuns ca nu.legea talionului nu s-a abrogat. voi face dreptate

 16. verespataky
  15 ianuarie 2009

  Si mai stiu ca acest individ nu s-a oprit atunci. sunt sigur.a continuat sa faca la fel la fiecare ocazie
  nu conteaza cat timp, nu conteaza unde, tot il voi gasii.
  chiar daca va trebui sa-l caut in minunata lume a islamului(religia pacii) acesta gandul care ma face sa merg mai departe.sunt crestin iubesc oamenii, dar iertarea inseamna cu totul altceva, inseamna ca acela pe care il ierti sa ceara iertare prima data.
  voi vedea daca se va intampla asta, si atunci el va mai trai restul mizerabilei vieti pe care a primit-o de la Cel de sus

 17. Imperialistu'
  15 ianuarie 2009

  Salut verespataky! Imi foarte rau ca si sotia ta a fost nevoita sa treaca printr-o astfel de experienta. De-a lungul timpului, am citit si despre alte cazuri de acest gen si am ajuns sa nu ma mai mir deloc de ce sunt capabili acesti… indivizi. Dimensiunea religioasa a violului in Islam este ignorata si este promovata in mod constant ideea ca Islamul este o religie ca oricare altele, ca sustine aceleasi valori si principii precum crestinismul, numai ca in alte cuvinte. Atata timp cat vom ramane captivi ai acestei minciuni, amenintarea nu se va indeparta.

  Religia islamica il propune pe Mahomed drept model al barbatiei. Acest om a avut nenumarate neveste, iar una dintre ele a fost doar un copil. Aisha avea 6 ani cand profetul s-a casatorit cu ea si 9 cand a violat-o (daca nu ma insel, mahomed avea 54 e ani atunci). Celelalte sotii nu au avut nici ele parte de un tratament mai bun. Mahomed le folosea cand avea chef. Unele dintre ele au fost luate ca sclave dupa ce arabii le-au omorat sotii. Nu trebuie uitat si ca acelasi Mahomed i-a invatat pe adoratorii sai sa isi bata nevestele daca nu ii asculta. Asa ca din pacate, nu e de mirare ce se intampla. Se poate vedea si la noi, si in Vest, astia nu dau doi bani pe femei.

  acum nu-mi ramane decat sa-l gasesc pe nenorocit, si sa-l fac sa plateasca dupa legile locului.un preot cu care am discutat spunea: iubeste aproapele si uraste dusmanii.l-am intrebat ce este aproapele, un om care violeaza o femeie? araspuns ca nu.legea talionului nu s-a abrogat. voi face dreptate

  Nu sunt un teolog, dar Legea a fost modificata prin Noul Testament. Nu stiu daca termenul de „abrogat” poate fi folosit in legatura cu Legea talionului, dar stiu sigur ca Isus spune ca trebuie sa iertam si sa ne iubim vrajmasii. Eu nu prea pot sa o fac, daca greselile fata de persoana mea le pot ierta, imi vine foarte greu sa iert raul facut apropiatilor mei, dar ceea ce pot e sa iti recomand sa nu faci vreo prostie… Javrele ca asta nu merita.

 18. verespataky
  15 ianuarie 2009

  Am folosit un termen poate impropriu.preotul cu care am vorbit a spus ca Isus avenit sa implineasca legea, adica Vechiul testament.
  Vreau doar sa-l privesc in ochi si sa vad vreo urma de remuscare.
  Cu greu am reusit sa o conving pe sotia mea ca furia mea in momentul cand mi-a spus, este indreptata catre faptuitor.I-am spus ca pana la urma sunt si eu ovictima a lui.
  O victima colaterala , un termen la moda.
  Nu stiu ce sa fac sa pot sa trec peste sentimentul ca nu am putut sa-mi protejez prietena actuala sotie.eu eram student ina lat oras, faceam la greu auto stopul sute de km ,doar ca sa fiu cu ea in fiecare weekend, dar in sesiune nu puteam. acest sentiment al neputintei ma doboara.
  Acum cand sunt realizat material, am resursele necesare sa repar acest lucru.
  sper sa realizeze cea facut . sa ceara iertare , si atunci va fi ok.
  dar tare ma tem ca pentru indvizi ca el acest lucru nu este posibil pentru ca nu sunt setati din fabricatie sa respecte femeia asa cum ofacem noi

 19. Imperialistu'
  15 ianuarie 2009

  Sa nu iti pui prea multe sperante in cainta lui, verespataky, doar e genul de mizerie care nu se intampla intr-un moment de ratacire. Chiar tu ai zis ca totul a fost planificat, asa ca nu stiu ce ai putea rezolva intalnindu-te cu nemernicul asta. Inteleg prin ce treci si te asigur ca si eu as simti nevoia sa ii rup oasele, dar vezi sa nu ai vreo reactie necugetata.

  Nu uita ca ai o familie.

 20. Francesco
  15 ianuarie 2009

  Salut verespataki! O astfel de suferinta este greu de indurat. Foarte important este ca voi sa treceti peste asta si sa aveti o familie unita. Ei folosesc violul nu numai pentru satisfacerea unor nevoi imediate (imi este sila cand scriu asta), ci si pentru sublinierea superioritatii lor, in calitate de muslimi. Constient sau inconstient, individul acela a „pedepsit” o fiinta inferioara de alta religie.
  Vietile voastre valoreaza mai mult decat o razbunare. Faptele nemernice ale acestui/acestor individ/zi trebuiesc intelese si judecate si de ceilalti. Asa isi primesc rasplata aici, pe pamant, pana cand vor fi judecati de-a pururi.

  Si nu te iluziona. „Ala” nu are remuscari, chiar constrans, va minti. Asa este educat, o pasare de prada nu are remuscari.

 21. John Galt
  15 ianuarie 2009

  Cred ca am gasit solutia la TOATE problemele omenirii:

  Ii TRIMITEM INAPOI PE TOTI, indiferent daca sunt asimilati de 3 generatii sau nu.

  Daca vor sa fie musulmani sa fie LA EI! Sa vedeti atunci probleme „din interior”..

 22. singeorzan-sebastian
  15 ianuarie 2009

  sunt nascut pe 6 septembrie, si mi-ar face placere sa -leo trag si eu celor ce fac razboaie pentru dumnezeu {jihad}

 23. Vlad M.
  15 ianuarie 2009

  Errr… e musai sa ne violam reciproc?

 24. Silvapro
  15 ianuarie 2009

  @ Israelianca, #!3
  PORNO SUFLETESC

 25. Silvapro
  15 ianuarie 2009

  Si on topic.
  Unii de-ai lor invinuiau Israelienii ca nu vor sa violeze musulmance din rasism.

 26. Vlad M.
  15 ianuarie 2009

  Adrian Gabriel Simionescu spune asa:

  Nagla Al-Imam este de religie crestina si a fost rapita de doua ori si batuta de persoane purtand burka pentru acest fapt. Vlad Modoran Inregistrarea cu interviul respectiv este o facatura ordinara, Nagla Al-Imam acuzand acea televeziune pentru acest fals. http://www.jmm.org.au/articles/24224.htm

  Nu sunt convins.

  1. Linkul pus dat de el este din 2010. Interviul de mai sus este din 31 octombrie 2008. In link-ul pus A.G.S. mai sus scrie ca Nagla al-Imam s-a convertit „recent” (candva in apropiere de 2010) la crestinism. Este irelevant pentru tema de fata;

  2. Daca s-a convertit la crestinism, este firesc sa devina victima violentei islamice. Musulmanii devin violenti cu cei ce parasesc islamul. Totusi, convertirea nu anuleaza declaratiile sale de mai sus;

  3. Nagla al-Imam sustine ca interviul a fost falsificat. As minti daca as spune ca am vreun mare respect fata de scoala islamica de jurnalism, dar e destul de clar dispretul care i se poate citi pe chip cand vorbeste despre „ocupatie” si Israel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian