Wall Street este ocupat de trei săptămîni de sute și mii de protestatari cîtă frunză cîtă iarbă și numărul lor crește necontenit. Mișcarea a năpădit ca un foc purificator și în Boston, Chicago, Los Angeles. Azi, în districtul comercial al orașului Toronto, agenția de știri care ne ține la curent cu cele mai fierbinți știri a afișat din zece în zece minute pe ecranele deasupra ușilor din lifturi vestea minunată că filiala revoluționară locală va organiza un protest și în fața sediului TSX, Toronto Stock Exchange. Ce va fi, ce va fi, cade Bastilionul exploatării și lăcomiei, oamenii freamătă și se încolonează la lupta cea mare. Ce face PudelAtac, iar freacă mărgica cu Jijiek și Ciomsky, când tot astăzi Roseanne Barr Robespierre de Hollywood, pe fir direct cu revoluția din octombrie, a spus adevărul gol-goluț pentru Russia Today: moarte bancherilor, cine e mai bogat de 100 milioane să dea restul statului, altfel în lagărul de re-educare cu el, iar cine se opune să fie ghilotinat. Pe baricade les enfants de la patrie, se aude Gavroche Claudel dela Karnouh? Înmugurește primăvara arabă marinată în toamna leninistă, hai băieți, șepcile bine îndesate pe scăfârlii și ieşiţi în stradă, se dau gratis și pe moca slujbe gârlă cu lefuri bani grămadă, învățămînt și sănătate cu lopata pentru tot oropsitul, jos extemporale, teze și examene! Nătăfleții nu vor mai fi discriminați și vor primi cele mai lucioase diplome, nimeni să nu mai aibă datorii, se prescrie totul și vom fi toți neprihăniți și în sfârșit egali! Salariul minim pe economie să fie de 20 RON pe oră, afară cu privații din învățămînt și sănătate, care sug creierii elevilor și sîngele pacienților. Salvați planeta de foc și pară și imediat să dispară criminalii petrol și cărbune, de acum încolo vrem numai energie curată de la adierea vântului și mângâierea soarelui. Să fie grabnic construite șosele noi, blocuri confort maxim, poduri și căi ferate, să fie plantați copaci și udate toate mlaștinile secate, să nu mai aud de bani. Luați trilioanele furate de bancheri și corporații, desființați toate granițele, ca să fie oamenii liberi să se așeze unde vor ei, iar toată porcăria asta numită „comerț liber” să dispară. Ați exploatat destul omenirea și planeta!
Nu, nu este un pamflet. E pe bune. Dați o căutare google cu „occupy wall street” și veți afla repede despre noua mișcare de mase. Numărul rezultatelor va fi de cîteva zeci de milioane mai mare decât numărul participanților, dar e de înțeles, toată lumea chibițează pe marginea revoluției. Au început să între și sindicatele în horă, deci gogoașa asta se va mai umfla în săptămînile ce vin. Deocamdată, comitetul central de ocupație de pe Wall Stret a dat publicității lista de cerințe imperioase pentru îndreptarea tutulor relelor din America.
E o operă de artă:
Ordinul 1 Să se restaureze leafa de viețuire decentă. Această cerință poate fi realizată numai prin abolirea „comerțului liber”, prin impunerea de tarife vamale pe toate bunurile importate. Să crească salariul minim la $20 pe oră.
Ordinul 2 Să se instituie un sistem unic de stat pentru sănătate. Pentru aceasta trebuie interziși toți privaţii de pe piața asigurărilor medicale, deoarece singurul lor efect este de a lua bani de la doctori, surori și spitale, împiedicându-i să-și facă treaba, și apoi de a da acești bani investitorilor de pe Wall Street.
Ordinul 3 Salariu garantat de viețuire decentă, indiferent de locul de muncă.
Ordinul 4 Învățămînt superior gratis.
Ordinul 5 Să înceapă un proces rapid de eliminare a economiei pe combustibili fosili și în același timp să crească economia bazată pe energii alternative.
Ordinul 6 Un trilion de dolari, acum, pentru infrastructură (apă, canalizare, căi ferate, drumuri și poduri, sistemul electric).
Ordinul 7 Un trilion de dolari pentru restaurație ecologică: plantarea de păduri, restabilirea mlaștinilor, a cursului natural al râurilor și scoaterea din uz a tutulor centralelor nucleare.
Ordinul 8 Amendament pentru egalitate rasială și de gen.
Ordinul 9 Emigrare fără granițe, oricine să poată călători, trăi și munci oriunde.
Ordinul 10 Sistemul electoral american să fie adus la standardele internaționale de vot pe un buletin tipărit, cu numărătoare dublă în fața unor observatori independenți și din partea partidelor.
Ordinul 11 Anularea imediată a tutulor datoriilor pentru toată lumea. Să fi anulate datoriile țărilor, împrumuturile comerciale, ipotecile pe case, datoriile pe cărțile de credit, împrumuturile luate de studenți și toate împrumuturile în scop personal! Toate datoriile trebuie șterse din toate evidențele contabile. Toate împrumuturile date de bănci statelor, datoriile intrabancare, toate cele 65 trilioane dolari de datorii de pe planetă să fie anulate. Toate datoriile de pe planetă, clar?!
S-a auzit, băi capitalişti burtoşi? Ordinul se execută, nu se discută!
O mînă de protestatari a ieșit la încălzire și în Washington, D.C. Majoritatea sunt studenți la colegii grele (ca duduia frumușică de la Harvard). Ce produce educația „superioară” americană? Minți năclăite de etatism și socialism – statul să facă și să dreagă, să îmi plătească datoriile pe care le-am acumulat ca să urmez studii fără valoare în lumea reală, să îmi dea locul de muncă pe care îl merit (doar nu mi-am năclăit creierii degeaba, am dreptul la o recompensă superioară pentru efortul de a deveni cretin cu diplomă) – și un narcisism inviolabil (a cărui denumire corect politică este „încredere de sine”). Este evident că lucrurile în care cred sunt de valoare și ar trebui urmate de toată lumea, iar dacă porcii de corporatiști sau diverși peizani needucați nu fac de bunăvoie ce vreau eu, atunci este de datoria statului să folosească violență pentru a-i constrânge să se încadreze într-un „maximum de justiție socială”. Mai orwelian decât Orwell – drepturile civile sunt o limitare a democrației, guvernul să forțeze contribuții benevole – lumpentineretul universitar îl depășește pe Orwell și în privința naturii protestului lor: este prima mișcare de protest proguvernamentală din istorie. Îl sprijină și îl vor vota încă o dată pe Obama. Singura lor nemulțumire este că Obama nu le-a dat și mai mult guvern, dirijism și împărțire echitabilă a tortului însiropat cu bunăstare – cine are carte știe că o felie care să asigure un trai garantat este cel mai gustos drept al omului. Cîteva naționalizări cu forța, suspendarea drepturilor civile pentru salvarea democrației și instaurarea unui plan cinicinal supervizat de un comitet central al poporului (al celor 99% opuși caracatiței capitaliste de 1%) vor înfăptui justiția socială și una de nomenclator: vax Republica, vivat Republica Populară.
Hai Obama, arată că ai cojones. Așa te roagă Harvard.
Nu ştiu cum să ajung la eliberarea colectivă, pe care toţi o dorim, dar cred că totul trebuie să aibe loc în acelaşi timp, iar noi suntem aici luptând și ocupând un spaţiu.
Să-i facem conştienţi pe oameni. Pentru că oamenii sunt în casele lor și se simt confortabil. Atîta timp cît au mîncare și o casă nu vor face un efort ca să îşi ceară drepturile.
Și a sosit timpul ca oamenii să se ridice și să ceară o democraţie adevărată, astfel încât să eliminăm lăcomia corporațiilor.
Deoarece este vorba despre oameni înfăptuind ceva, în loc să aştepte ca altcineva să aibe grijă de ei. Și poţi să vezi că aici este un fel de microsocietate.
Este un model pentru o societate nouă. Nu este un protest în sensul de a fi împotriva ceva, este un fel de a formula ceva nou.
O conştientizare de mase, o deşteptare a maselor… față de obstrucţia justiției, care a făcut prea mult timp parte din viața noastră.
Bancherii îţi fură pâinea.
Sună familiar? Iată de ce:
Suntem martori la creşterea mondială a unei mişcări sihastrice ne-religioase, care predică reînnoirea globală a omului şi prezice apocalipsa ca alternativă la prezent. Asemeni predecesorilor din secolul XX, noua ideologie oferă o formulă intelectuală de identificare cu nedreptăţile din lume, imaginează o lume nouă şi pură care să le elimine şi îi mobilizează pe nemulţumiţi şi înstrăinaţi în scopul schimbării radicale. Asemeni discipolilor totalitarismelor din trecut, noii ideologi se văd pe ei înşişi ca avangardă a celor mai înalte idealuri ale umanităţii.
Noua ideologie este cel mai uşor de identificat prin lucrurile la care se opune. Inamicul ei este monolitul global numit Imperiu, care exercită dominaţie sistemică peste vieţi omeneşti, în special Statele Unite. Imperiul face posibil acest lucru prin mijloacele puse la îndemînă de liberalismul economic, militarism, corporaţiile multinaţionale, mass-media corporatiste şi tehnologii de supraveghere, în tovărăşie cu (sau subordonat la) cea mai sinistră manifestare a Imperiului, anume sionismul. Până aici nu există nici o controversă – aceste puncte sunt admise atât de suporteri, precum şi de critici.
Exprimat într-un termen de contrast, lumea prefigurată de această mişcare este pură. Pământul va fi protejat, justiţia va domni, economiile vor fi durabile, iar energia va fi regenerabila. Comunităţi diverse vor sărbători alte comunităţi, cu condiţia să adere la doctrină. Mult mai pur decât democraţiile din trecut, acest regim viitor va funcţiona prin intermediul reuniunilor participative la nivel local, astfel realizîndu-se împuternicirea tuturor comunităţilor. Pe măsură ce dispar graniţele vechi ale statului-naţiune, comunităţile se vor coordona reciproc la nivel global, prin intermediul unor cadre de ajustare şi rectificare numite organizaţii non-guvernamentale (ONG-uri).
Chiar dacă este greu de crezut, aceste idei nu sunt un mişmaş sentimental ci mai degrabă principiile unei dogme mai mult sau mai puţin organizate. Această perspectivă conţine chiar un concept de schimbare istorică: agenţii de schimbare vor fi noduri în reţea, numite “mişcări sociale”. Milioane de oameni din întreaga lume deja găsesc această dogmă suficient de convingătoare încât să dea un contur pregnant politicilor lor. Pentru unii, această dogmă funcţionează ca ideologiile fanatice din trecut, ca un ghid pentru sensul vieţii şi o sursă de inspiraţie pentru angajament exaltat şi sacrificiu de sine.
45 Comments
John Galt
4 October 2011Ciomsky de la Naum Ciomsky, pentru ca dupa ce citesc o carte scrisa de el unii raman marcati pe viata definitiv. ????
Radu Ionescu
4 October 2011Totusi, este o lista de-a dreptul impresionanta. Adica sunt uimitoare culmile pe care se ridica lipsa ratiunii. Daca era lista putin altfel ziceam idealism hipiot, dar deja e vorba de comedie absurda. Daca nu e comedie intentionata, e de-a dreptul prostie. Ma gandesc ca puteau avea o strategie de soc, sa ceara ceva exagerat to prove a point, dar e prea de tot.
Radu Ionescu
4 October 2011Oricum daca se anuleaza toate datoriile globale sper sa stiu si eu cu macar o luna inainte sa iau vreo 7 credite de nevoi personale.
bogdan
4 October 2011SCHIZOFRENIE FARA FRONTIERE!
bogdan
4 October 2011N-ar fi rau daca ati adauga cumva acces la editarea comentariilor. Apasai botonu inainte sa termina ce voiam sa zic.
Ariadna
4 October 2011Tot am crezut ca exagerati, dar cand am citit lista in original …. m-am speriat! Asta e pe directia socialit-comunistoida ”statul TREBUIE sa-mi asigure un loc de munca si un acoperis”(citat dintr-un comentariu real la o discutie despre dreptul la munca), nu conteaaza cat freci menta, ”jos capitalismul”. Oamenii astia habar n-au de istorie sau trebuie sa o repete ca s-o priceapa?
Vlad M.
4 October 2011Unii dintre ei nu o vor pricepe nici macar atunci, Ariadna. Da, habar n-au de istorie, de economie, de religie, etc. In general, acesti oameni traiesc in deplina ignoranta. Cucoana aia dezbracata este nu exceptia, ci regula. Numai genul asta de sariti se prezinta la apelurile extremei stangi.
emil borcean
4 October 2011Ann Coulter despre „Occupy Wall Street”:
Costin A.
4 October 2011Corespondenta de la fata locului:
Shocker: Soros Says He Supports Far-Left “Occupy Wall Street” Protests…
DanCanada
4 October 2011Soros e ca proasta aia corespondenta in Haiti care simpatiza cu violatorul ei…
????
anarchix
4 October 2011Ati vazut careva „The Taking of Pelham 123” cu Travolta?
emil borcean
4 October 2011Eu unul nu, dar continua…
anarchix
4 October 2011@ emil b.
daca esti in RO, descarca torentul cu filmul respectiv (in 30′ n-ai ce face) si iti vei da seama la ce se referea postul meu.
emil borcean
4 October 2011Mersi. Nu sunt in Ro, dar o sa inchiriez un DVD.
emil borcean
4 October 2011Nathan Schneider, de la publicatia liberal-marxistoida The Nation, a publicat un FAQ. Ocupatie fara FAQ nu se poate.
Cine sunt organizatorii:
…On the ground in New York, though, most of the planning was done by people involved in the NYC General Assembly, a collection of activists, artists and students.
Adunarea Generala, formata din activisti, artisti si studenti.
Cum se iau decizii?
The General Assembly has become the de facto decision-making body for the occupation at Liberty Plaza… the General Assembly is a horizontal, autonomous, leaderless, modified-consensus-based system with roots in anarchist thought, and it’s akin to the assemblies that have been driving recent social movements around the world, in places like Argentina, Egypt’s Tahrir Square, Madrid’s Puerta del Sol and so on.
Deciziile se iau la orizontala, autonom, fara conducatori, in baza unui sistem consensual cu radacini in gindirea anarhica.
???? ???? Monty Python a imortalizat demult chestia asta:
roadrunner
4 October 2011# 10 @DanCanada
Is he?
Dar Warren Buffet? Dar Bill Gates? Dar baietii de la Google? Dar Peter Lewis, proprietarul companiei de asigurari pe care si-a botezat-o „Progressive” special ca sa faca un statement. Dar intreg Wall Streetul care, dupa cum just zice si Ann Coulter in clipul de mai sus, a contribuit cu de 5 ori mai mult la Obama decit la republicani? Nu e o contradictie aici? Wall Streetul, care astazi indura eroic si martiric asediul „stingii”, sustine de 5 ori mai mult „stinga” decit „dreapta”.
Ma uitai si in dimineata asta la CNN sa vad ce mai zic despre ei, despre protestanti. Nu prea ii vorbeau de bine. Eu am o regula: cind CNN-ul nu vorbeste de bine pe cineva devin imediat alert. In tonul comentariilor de la CNN am recunoscut modulatii pe care le mai auzisem inainte pe vremea cind ii comentau pe Tea Party.
Ca tot felul de politruci de tot felul de culori se prezinta ca mustele la kkat de cite ori apare cite-o miscare spontana precum asta de mai sus si tulbura apele nu-i o noutate. I-am vazut si la Tea Party.
Aproposito de Soros, Buffet, Lewis si restul, un lucru trebuie sa ne fie clar: cei care se pricep sa faca niste purcoaie de bani asa de mari precum le-au facut ei nu sint prosti. Pot sa fie orice altceva, dar nu prosti! Daca iau o atitudine, o pozitie, n-o fac din prostie. Stiu foarte bine ce fac si de ce o fac.
Hai sa profitam de ocazia asta ca sa discutam o tzira mai departe decit niste simple caricaturi. Iti propun spre lectura (asta daca nu ai alergie la cuvintele Ron si Paul: iti garantez ca articolul nu este unul electoral si ca cuvintele cu pricina nu apar decit de doua ori in el):
http://dougwead.wordpress.com/2011/10/03/ron-paul-and-the-occupy-wall-street-protest/
Autorul, Dough Wead, a lucrat pe vremuri in the belly of the beast. A vazut animalul de aproape si stie despre ce vorbeste. Doua sint temele abordate: Prima, the colusion between the big business and the government, explicata cu o precizie chirurgicala. A doua, rolul lui Federal Reserve. Concluzia:
Iti propun apoi articolul http://thenewamerican.com/usnews/politics/9207-herman-cain-denies-federal-reserve-flip-flop-economic-cluelessness la care te sfatuiesc sa sari direct la transcriptul cu raspunsurile pe care vicele lui Federal Reserve, Donald Kohn, le da congressmanilor la o audiere. Citeste-le cu atentie. Cu foarte mare atentie.
O discutie pe temele astea ar fi mult mai interesanta, desi concluzia ar fi tot una singura. In ultima instanta totul se reduce la who’s screwing who. Lucru pe care de altfel il putem afla direct, fara prea multe tribulatii, de la doamna dezbracata din poza aia.
Hongse
4 October 2011În 90 ascultam lozincile „noi muncim nu gândim” şi mă îngrozeam. „Mai rău de atât nu se poate”, mă dumiream eu, dar găseam scuze: că o fi la două luni după patrujcinci de ani de comunism, că lasă că se trezesc ei până la urmă. Eram tinerel şi credul. Se poate şi mai rău. „Noi nu muncim nici nu gândim”. Şi nu de pe cheiu Dâmboviţei, de la Apaca, ci în America. Sau Londra. Doamne ajută-ne, că avem mare nevoie, la ceas greu.
DanCanada
4 October 2011@roadrunner 16: Mersi pt links! Ziceam de Soros ca „e ca”. Bineinteles ca nu e prost, probabil face asta just for show. Discutam acu’ citeva luni cu sefu’ lu’ nevasta-mea: om destept cu doua cetatenii (americana si canadiana) si comparam si noi politica americana si cea canadiana.
Printre altele spunea ca din pacate, in US marea politica e vasala capitalului. Marile corporatii dirijeaza Washington-ul. In prag de elections mai pe fata, intre elections mai mascat.
De aia ma bucur in continuare ca a aparut Tea Party. E intr-un fel Alba ca Zapada americana. Asta mi se pare o lupta viabila, la nivelul Washington-ului, nu imbracindu-te outrageous and shouting stupid things on Wall St.
roadrunner
4 October 2011# 18 @DanCanada
Ma bucur ca le-ai citit. Sper ca te-ai uitat si pe comentariile de la articolul lui Doug. Vin de la oameni care se gindesc serios la ceea ce se intimpla, care nu se entuziasmeaza si nici nu se apuca sa critice la modul facil, care-si dau seama de lipsurile miscarii Occupy Wall Street (este unul singur: faptul ca au realizat ca au fost trasi in piept de Obama si nu stiu unde sa se duca), comentarii foarte profunde si valoroase. Merita sa-ti pierzi 5 minute dind o diagonala la ele.
Ei sint impotriva „capitalismului”, pentru ca asa le-a zis Michael Moore ca se cheama sistemul asta actual, „capitalism”. Foarte putini sint aceia care le spun ca asta nu-i capitalism, ci crony-capitalism (capitalism de cumetrie, pe romaneste). In nici un caz nu le-o vor spune mass-mediile care apartin de acelasi crony-capitalism. De la Fox pina la MSNBC, inclusiv!
Ei injura capitalismul fara sa realizeze ca de fapt ceea ce injura (si problema adevarata!) este crony-capitalismul.
Noi trebuie sa avem grija de un singur lucru. Ca nu cumva:
din dorinta noastra sincera de a sustine capitalismul (un sistem pe care eu unul il consider drept cel mai fair pe care l-a vazut omenirea in indelungata ei istorie – din pacate pentru foarte putin timp, max 100 de ani, dupa care ea, omenirea, a cazut in vechile ei obiceiuri),
sa devenim cumva aparatorii crony-capitalismului.
Pentru ca crony-capitalistii pe asta se bazeaza! Ca vor fi aparati de sustinatorii capitalismului adevarat. Confuzia pe care o raspindesc si o mentin Michael Moore si altii ca el nu este directionata doar catre adversari ci si catre sustinatori.
Iar daca, din dorinta de a apara capitalismul voi denunta din toti bojocii crony-capitalismul, si voi fi acuzat de stingism pentru asta… well, I don’t give a f*ck about it! ????
John Galt
4 October 2011Occupy Wall Street:
„I am upset that other people worked hard and got jobs where they make a lot of money. It’s not fair. I should be rewarded for simply existing. It’s my right! *stamps food* I am a sensitive artist and it shouldn’t matter that no one likes any of my art.” – Wendy Loreti .
????
roadrunner
4 October 2011Ah, mi-am recitit comentariul si am impresia ca am lasat loc de o confuzie.
Cind zic „Ei” la inceputul paragrafului al doilea, ma refer la protestantii lui Wall Street, nu la comentatorii lui Doug.
Sper ca acum totul este foarte clar.
P.S. (catre admin): intreba unul acum citeva zile despre feature-ul „edit”. Ar fi foarte welcome… ????
Nea
4 October 2011Vorba activistului Obama: puneţi-vă pantofii de marş şi hai la treabă.
Theo
4 October 2011Unele cerinte ale demonstrantilor sunt de-a dreptul absurde. Altele au un miez pe care pot pot sa-l inteleg.
As vrea sa ma refer in mod specific la „ordinul 1” din articol. Acest ordin este legat de globalizare. Globalizarea a fost unul din cele mai mari esecuri ale occidentului permitand intarind pauperizarea paturilor sarace din Vest si accentuand problema islamizarii Europei (intrucat majoritatea musulmanilor europeni sunt saraci) si saracirea paturii mijlocii, ridicand China la rangul de puterea a doua in lume si poate pe viitor detronand America. Si India merge in aceiasi directie.
Globalizarea a insemnat scurgerea capitalurilor in directia Asiei de Est, cresterea somajului in Vest si invadarea pietelor din Vest cu produse de proasta calitate la preturi exorbitante fata de costul de productie in China. Capitalismul hraparet a castigat de doua ori: 1) costul de productie a scazut enorm bazandu-se pe muncitorii chinezi care lucreaza pentru cativa centi pe ora in standardele capitalismului vestic din urma cu 300 de ani. 2) Produsele create in China la costuri derizorii se vand pe pietele europene si americane cu preturi enorme, taxele de vama occidentala nu mai apara industria locala fata de invazia chineza.
In fine, o alta lovitura: guvernele occidentale trebuie sa plateasca somajul celor si-au pierdut posturile in favoarea lucratorilor chinezi si indieni.
In ultimul timp, intru-cat salariile au inceput sa creasca si in China, chinezii insisi cauta mana de lucru ieftina pe care au detectat-o la mii de kilometrii de ei, in Africa. Chinezii invadeaza Africa, in goana pentru minimalizarea costului de productie.
Europa si America au avut numai de pierdut din globalizare.
Radu Ionescu
4 October 2011Totusi e uimitor cum s-a ajuns ca o bucata de hartie pe care scrie diploma sa dea sentimente atat de puternice de entitlement cat si convingerea absoluta ca ai dreptate, mai ales bazat pe niste cunostinte superficiale. Si sunt atat de clueless majoritatea studentilor … Si cel mai tare mi se pare ca, cel putin in Romania, daca ai alta parere iti zic asa cu dispret „mai citeste si tu despre astea, mai informeaza-te” in ciuda faptului ca ai citit mult mai mult decat ei si oricum la asta cu cititul toti neglijeaza o componenta importanta – nu trebuie doar sa citesti trebuie sa intelegi ce citest, daca nu intelegi nimic degeaba.
Dar in mare parte sunt de acord cu roadrunner, lumea e innecata in crony capitalism. Am observat ca in cazul multor stangisti care au ceva in cap, daca le explici cum trebuie, inteleg diferenta. Doar ca nu cred ca e o televiziune mainstream in lumea asta sa incerce asa ceva, cam toate manipuleaza si cam toti au „moguli” lor care nu au interesul de a informa corect, asta se vede in ce zic toti „analistii” economici pe la teveuri.
DanCanada
4 October 2011@roadrunner 19&21: Da! Nu-l numeam in sinea mea crony-capitalism, da’ inca de cind a aparut mizeria aia cu mortgages swap (banci mari sa trateze milioane de morgage-uri NEPLATITE as assets) mi-am zis hopa! ceva-i putred in
DanemarcaUSA.Din cauza unor asemenea exagerari Stinga profita: arata cu degetul „uite profit cu orice pret!” iar boborul zice da! au dreptate!
emil borcean
4 October 2011Discutie intre un evreu si un protestatar tipic. Da-mi bani, evreule, ca tu esti plin de bani!
DanCanada
4 October 2011Iaca! Daca tot vorbeam, si Ann Coulter e saptamina asta cu acelasi subiect („This is what a mob looks like”):
http://www.anncoulter.com/columns/2011-10-05.html
Aduce si ea vorba de o comparatie intre Tea Party si Occupy Wall Street.
Nu stiu, da’ OWS se intinde in prea multe directii si are caracteristicile unui grup pus pe linsaj, pe witch hunting.
Nu asa obtii ceva in State. Ca Tea Party maybe, da’ nu asa!
Asa doar te faci auzit si ajungi in mass media si nimic mai mult.
Ca vita aia de Roseanne, care a spus acu’ citeva zile “Behead The Rich, Send Them To Reeducation Camps”
Pataphyl
4 October 2011Off topic: http://www.apple.com/
Steve Jobs (1955-2011) RIP
Liviu Crăciun
4 October 2011Odihneasca-se in pace!
Pataphyl
4 October 2011Let’s teach „Occupy WSJ” some strong communism!. Afiș publicat de Superkomissar Maksim:
John Galt
4 October 2011The „leaderless” movement is made up of more than a dozen smaller groups, such as the „Information” group with Macbooks hooked up to generators who maintain the „OccupyWallStreet” Twitter feeds and liveblogs, a „People’s Library” consisting mostly of donated leftist literature, and a well-stocked kitchen where organic vegetables are sliced for communal salads.
Trecand peste faptul ca nu e deloc „leaderless” (cum nici o miscare de la „firul ierbii” nu prea e), as vrea sa va aduceti aminte de incercarile unora de a promova carti gratuite prin metroul bucurestean, in urma cu vro 2 3 ani. Lecturi urbane parca ii zicea. Cine sunt respectivii? Cum cine, niste „oameni de bine”, leftisti in cuget si simtiri insa de tip nou, gen Bucurenciu, noua stanga samd. Pudel atac sigur ii avea prin blogroll la inceput.
roadrunner
4 October 2011Kind of on topic:
Former U.S. Under Secretary of Commerce and current senior advisor to the IMF, Robert Shapiro, said today in an interview with the BBC that only a credible plan can prevent a total meltdown:
http://www.youtube.com/watch?v=6UGDTtqklSo
Sursa: http://lewrockwell.com/slavo/slavo62.1.html
Costin A.
4 October 2011Occupy Wall Street Journal is Funded By George Soros’ Tides, Code Pink and Michael Moore
o spune si Reuters acum:
Costin A.
4 October 2011emil, sper ca nu ai uitat de varianta locala: „ocupati piata obor!”
http://bestiar.blogary.ro/2011/05/01/mina-isi-face-de-lucru/
in care hipsterul cu simbrie la Vantu si socialistii Germani, Costi Rogozanu ,viseaza la revolutia comunista si da un mesaj capitalistilor: „Mina de Lucru va va stringe de git!”
Costin A.
4 October 2011Occupy Bucharest! Românii se strâng în Piaţa Unirii
Românii se vor strânge pe 15 octombrie în Piaţa Unirii din Bucureşti într-o acţiune similară “Occupy Wall Street”
daca si ai nostri vor fi la fel de cretini ca ai lor, nu avem de ce ne face griji
Costin A.
4 October 2011am fost la party-ul occupy bragadiru..revin cu poze si filme
Costin A.
4 October 2011partidul comunist american sustine protestul Occupy Wall Street:
si puteti ghici cine mai sustine Occupy Wall Street? Partidul Nazist!
http://www.thegatewaypundit.com/2011/10/figures-nazi-party-throws-support-behind-occupy-wall-street-movement/
Mih
4 October 2011„Parohul unei mici biserici din zona Merulana, langa San Giovanni, a povestit, citat de Corriere della Sera, cum un grup de protestatari cu fata acoperita a intrat in locas, au distrus tot, au pus un afis, apoi au luat statuia Sf. Fecioare de la Lourdes si un crucifix, le-au dus in strada si le-au distrus”.”
http://www.hotnews.ro/stiri-international-10431908-video-lupte-gherila-roma-intre-politisti-indignati.htm
mbidea
4 October 2011Tipul de socialism pe care il propun acesti oameni este diferit de comunismul nostru. Am avut aceleasi reactii ca voi prima data cand am fost in Franta si am vazut ca toti francezii detesta capitalismul. Mi-a luat multi ani sa inteleg despre ce vorbesc, cu atat mai mult cu cat eu nu lucram in momentul acela, ci eram student bursier, deci viata mi se parea roz. Intre timp, lovindu-ma de aberatiile sistemului si de dificultatea incadrarii pe piata muncii, in ciuda numeroaselor realizari scolare, am tras concluzia ca s-ar putea ca francezii astia sa stie ceva. Desigur, stiind de victimele comunismului, nu am putut nici pana acum sa spun ca acel soi de socialism poate fi o solutie, insa sunt sanse ca, daca as reusi sa las trecutul in spate, sa fiu convinsa de necesitatea schimbarii sistemului intr-un mod asemanator. Desigur, multe dintre cererile acestor protestatari sunt stupide, dar au dreptate in ceea ce priveste dreptul la munca. Angajatorii de azi nu mai pun pret pe scoala, vor experienta, dar, daca nu ai studii, atunci nu poti fi angajat. Ceea ce inseamna ca acestia vor, de fapt, sa faci scoala de forma si sa muncesti inca din adolescenta. Nu mi se pare cea mai buna decizie. Mai mult, in ciuda faptului ca multe companii au terminat anul financiar precedent pe profit, acestea continua sa le dea angajatilor textul cu „e criza” in momentul in care cei sclavagiti cu cate 10 ore de munca pe zi cer un salariu mai mare de 1000 de lei, cat sa-si poata plati darile care, culmea, se maresc permanent. Suntem sub nivelul subzistentei, in ciuda faptului ca sunt multi magari extrem de bogati pe carca noastra. Si da, o astfel de situatie poate fi enervanta. Desigur, exista si situatii precum cea de aici, http://www.traininguri.ro/ro/cat/cursuri-open/seminar-cum-sa-obtii-un-job-mai-bun/, care te pot ajuta pentru o perioada de vreme, dar cred ca, pe termen lung, modificarile trebuie sa apara la nivelul structurii sociale. Si da, chiar si noi ar trebui sa ne cerem drepturile in strada, desi nu stiu neaparat daca termenul potrivit e socialism.
Vlad M.
4 October 20111. Socialismul nu functioneaza. S-a dovedit empiric, indiferent de forma pe care a luat-o (democractica, nationalista, comunist nationalista, comunist internationalista, s.a.m.d.).
2. Daca nu te poti incadra pe piata muncii, inseamna ca te-ai orientat gresit in momentul in care ti-ai ales studiile. Cele mai multe universitati scot experti in nimic de care nu are nimeni nevoie. Lumea are prea multi „universitari”, nu prea putini.
3. Daca te-ai orientat gresit, inseamna ca raspunderea pentru situatia in care te afli iti apartine intru totul.
4. Daca raspunderea iti apartine, ai doua optiuni:
a) optiunea matura: cauti o solutie, te reorientezi, inveti altceva, muncesti orice si oricum te zbati pana iesi la liman;
b) optiunea adolescentin-stangista: te revolti impotriva capitalismului, sortii, lui Dumnezeu etc. si ceri (!) sa ti se dea (!!) pentru ca meriti (?).
Inutil sa mentionez, este preferabila varianta 4 a), singura rationala, singura care iti permite sa mai fii demn de denumirea de om.
emil borcean
4 October 2011mbidea.
Ce inseamna pentru tine „drept la munca”? Te impiedica cineva sa muncesti? Exista vreo legislatie in acest sens, de interdictie? Ce vrei tu, de fapt, este loc de munca garantat. Nicio problema, dar acesta nu este un „drept” – este comunism. Sau mai piezis, prin legislatii cum ar fi cele din Franta in domeniul pietii muncii si reglementarii contractului de munca, socialism. In Franta despre care vorbesti, angajatorul privat este sever restrictionat de catre stat in libertatea sa de a angaja si da afara personal muncitor. Este extrem de costisitor pt patronul francez sa concedieze un lucrator, indiferent cat de neproductiv ar fi. Adaugi la asta salarii minime impuse care nu tin cont de realitatea economica, saptamina de lucru de 35 de ore, 4-6 saptamini de concediu platit pe an, alte 2-3 saptamini platite de concediu pt migrene, nunti, inmormantari, etc… si te miri ca Franta are o piata a muncii sclerotica. Este exact ce iti doresti, interventia statului in economie. Desigur, efectele nu te incanta, dar ai o solutie: si mai multa interventie a statului in economie. Statul „stie” si „simte” alaturi de tine. Si, mai ales, „dă”.
euNuke
4 October 2011Pentru un salariu net de 1000 de lei patronul trimite încă 800 la stat, o parte in contul obligaţiilor proprii şi o alta in locul angajatului care nu trebuie să ştie că este ‘sclăvăgit’ de stat. Aşijderea, in ceea ce priveşte regimul de stat care dictează aceste condiţii contractului de muncă. Oamenii care cer astăzi socialism ne demonstrează pe viu că ei nu ştiu că trăiesc într-un regim socialist, asemănător celui interbelic, oarecum mai democratic dar cu aceleaşi propensiuni fasciste. Versiunea de socialism clamată pe ici şi colo in văgăunile roşii ale netului este cu atît mai ineptă cu cît nu ţine seama de realitatea post-comunistă, adică de absenţa capitalului puternic autohton şi a pieţelor libere şi de supremaţia politicilor socialiste preluate din diverse modele vesteuropene. De pildă, modelul suedez ce a fost făcut public de Ilici cînd se afla in fruntea statului şi totuşi se găsesc indivizi care să pretindă că instituţiile statului necesită o reformă tot socialistă, in direcţia unui nou socialism pe care de altfel nici măcar nu reuşesc să-l definească coerent.
Desigur, socialismul, falimentar in esenţa sa, durează mai mult cînd este grefat pe o societate capitalistă, căci resursele materiale şi umane supuse raptului sistematic etatist sînt cu atît mai vaste şi mai rezistente, in timp socialismul adoptat de un stat post-comunist sau post-feudal va provoca cu atît mai iute colapsul economic cu cît elitele burgheze vor fi fost mai şubrede sau, chiar inexistente, deci urgia naţionalizărilor, monopolizării, sindicalizării şi cooperativizării nu va întîmpina nicio opoziţie. Aşa s-a întîmplat in Rusia lui Lenin, dictator speriat de amploarea dezastrului produs de bolşevicii săi şi obligat să ia măsuri de dreapta, recte NEP, adică o politică de temporizare a naţionalizărilor şi a planificării preconizate a pieţelor. Alţii însă au fost chiar mai tîmpiţi decît lenin şi au fost atît de credincioşi idealurilor socialiste încît au săvîrşit acte de genocid pentru a rezolva problemele, foametea şi haosul provocate tot de ei, de pildă Stalin, Mao, Castro, iar acum ar putea candida şi Lukashenko, Barosso şi Obama, cei 2 din urmă fiind salvaţi de la turbarea totalitaristă de acea opoziţie de care vorbeam, adevărată stavilă in calea zelului religios al reformării, adică al adîncirii in socialism.
Franţa, Suedia, Spania, Italia, Portugalia state conduse de decenii de partide socialiste [unele pe faţă altele autoproclamate liberale] sînt şi ele in stare de faliment, insă bunăstarea creată de 1 secol de capitalism [defectuos dat totuşi real] va întîrzia deznodămîntul. Grecia e într-o situaţie şi mai rea, acest stat păşind in modernitate direct din evul mediu cel mai negru şi intrînd după ww2 sub influenţa comunistă, suportînd decenii de guvernări socialiste hard care au dizlocat mental majoritatea populaţiei transformînd-o in anexă a statului multilateral-subdezvoltat.
DanCanada
4 October 2011@euNuke #42: Superb, palaria jos!
Tot textul, incepind cu „Oamenii care cer …” ar trebui pus la memorable quotes…
Cu raspunsul asta ar trebui plesniti toti aurolacii rosii de fiecare data cind pretind in mod serios ca socialismul/comunismul in orice forma ar fi el e bun de ceva.
mercenar
4 October 2011Care frunza si iarba? Am fost acuma recent prin Boston si am vazut adunatura lor. Nu erau nici cinci sute. Si-au pus corturi si pancarte si erau cativa de la stiri care luau interviuri. Cateva lozinci: „This is class warfare. Get organized”; „Ron Paul 2012”. erau si vreo doi anarhisti cu carpe care le acoperea mutra si ascultau ce le predica un activist „intelectual”.
Se vede clar ca multi din astia sunt idioti utili care nu stiu istorie sau economie, n-au nici cele mai elementare cunostiinte.
Nu-s deloc multi, nu te lua dupa exagerarile din presa si de la televizor, progresistilor le place sa exagereze ca sa dea impresia ca e o miscare de mare amploare. Daca nu i-ar baga in seama televiziunile si ziarele, ar rugini de la sine.
emil borcean
4 October 2011Mercernar ???? era o exagerare voita, doar ei sunt 99%, nu?