FUNDATIA IOAN BARBUS LOGO SM

Klaus Iohannis și Antena 3. Lustrația rămâne mai actuală ca oricând.

Etichete:

Klaus Iohannis își încheie luna de miere cu alegătorii și începe luna de miere cu Antena 3. (dexonline.ro) LUSTRÁȚIE (‹ fr.) s. f. 1. Rit roman de purificare, având ca scop eliberarea de influențele rele asupra unor oameni, a unui spațiu locuit sau cultivat. Se desfășoară ca procesiune însoțită de rugăciuni și litanii, urmată de o …

Klaus Iohannis își încheie luna de miere cu alegătorii și începe luna de miere cu Antena 3.

(dexonline.roLUSTRÁȚIE (‹ fr.) s. f. 1. Rit roman de purificare, având ca scop eliberarea de influențele rele asupra unor oameni, a unui spațiu locuit sau cultivat. Se desfășoară ca procesiune însoțită de rugăciuni și litanii, urmată de o jertfă. ♦ (În mod curent) Purificare. 2. P. ext. (După 1989, în unele state din Europa de Est) Perioadă (între 5 și 7 ani) în care unui fost demnitar comunist cu funcții importante de stat sau în aparatul represiv i se interzice accesul la unele funcții în stat.  

L-am votat și m-am bucurat când a ieșit președinte și părea să iasă, sau era dispus să iasă, și din Grupul Infracțional Organizat.

Bucuria mea din 2014 (când alegerea lui ca președinte al României a fost întâmpinată cu un entuziasm copleșitor în România și diaspora) și până acum, când s-a poziționat în tabăra opusă celor care l-au votat, a fost reținută. Klaus Iohannis nu mi-a dat vreodată vreun motiv ca bucuria mea să nu fie reținută:

 • nu s-a dezis nici o secundă de lovitura de stat din 2012;
 • a declarat că se simte în elementul lui printre oameni ca Mihalache;
 • contrar promisiunilor din campanie/cu totul ne-ardelenește, a tăcut și n-a făcut;
 • a tăcut când nu trebuia și când a fost să facă, a făcut fix ce nu trebuia.

Conform DNA, în 2012, la referendumul de demitere al președintelui Băsescu, au fost descoperite 1.500.000 de voturi fraudate. Vorbele goale despre hope-n-change ale lui Klaus Iohannis nu au ținut și nu vor ține vreodată loc de “făcut”.

Poziționarea lui de ieri, publică și fără rezerve, de partea Grupul Infracțional Organizat, m-a revoltat, dar nu m-a contrariat (motiv pentru care nici nu i-am vreodată dat “like” pe Facebook). Fără lustrație, existau șanse foarte mici, spre inexistente, ca Herr-Ficus să nu fi fost de partea lui Dan Voiculescu.

Cred că nu avem de ce ne mira.

P.S. Alexandru Vișinescu a fost arestat. Peste 134 de mii de vizualizări a adunat, în cele 18 ore de când am republicat pe pagina de Facebook a Fundației Ioan Bărbuș această secvență de 45 de secunde (realizată de Digi24, în mai 2015), în care torționarul comunist Ioan Ficior, conducător al lagărului de exterminare de la Periprava, este confruntat de fosta sa victimă, Mokar Ianoș.

Lustrația e mai actuală ca oricând!

Tortionarul Ion Ficior, fata in fata cu una dintre victimeIon Ficior, urmatorul tortionar comunist judecat, dupa Alexandru Visinescu. detalii: https://goo.gl/1vYuOO

Posted by Fundatia Ioan Barbus on 17 Februarie 2016

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Comentarii

 1. AdiSpune:

  Răspunde
  februarie 18, 2016

  ’96 repeat

 2. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  februarie 18, 2016

  96, 2000 (sau 2001), 2009, 2012, 2013, 2014 etc.

 3. SampaleanSpune:

  Răspunde
  februarie 18, 2016

  “Cainele se intoarce la varsatura lui si porcul scaldat se tavaleste in mocirla”
  Cat adevar in zicala spusa de Sf. Ap. Petru ! (II – 2,22).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *