FUNDATIA IOAN BARBUS

La Reconquista Mexicana şi Cinqo de Mayo

comentariu dr pepper
Se pare ca exista un curent numit “La Reconquista”, unde mexicanii doresc preluarea sudului SUA.
Nu, nu este o teorie a conspiratiei. Si eu am privit asta cu neincredere, insa in lumina noilor fapte… articolul din CS Monitor este scris de Walter Rodgers, un fost corespondent CNN! [toc auto=off]

Imigraţia ilegală produce un influx de hispanici ce nu adoptă valorile americane

De Walter Rodgers 30 martie, 2010

Santa Barbara, Calif.
immigrants crossing arizona amnestyPlimbîndu-mă pe plaja acestui oraş ultra-afluent, am dat peste doi bărbaţi hispanici scotocind în gunoi. Şocat de privelişte m-am uitat uitat mai atent un timp. Unul dintre ei a strigat la mine, Uită-te acum, dar în 50 de ani tot ce vezi va fi al nostru!” Dacă luăm în considerare ţunamiul de imigranţi ilegali şi rata natalităţii foarte prolifică a hispanicilor, am răspuns, „Cred că aşa va fi.”

Cifrele din Recensămîntul SUA arată că bărbatul care răscolea în gunoaie are dreptate. California este acum aproximativ 37% latino şi este de aşteptat ca pînă în 2042 va fi majoritar hispanică. O pătrime dintre americani vor fi probabil latino în 40 de ani.
…..

Stundenţii hispanici (de la Texas A&M International University in Laredo) [..] susţin că orice restricţie a imigraţiei ilegale la graniţa de usd a SUA cu Mexicul este o violare a drepturilor omului latino.
[…] Unii hispanici vorbesc deschis despre o reconquista, un efort de a recuceri sud-estul Americii ce a aparţinut odată Mexicoului.
[…]Cel mai alarmant este că afluxul de astăzi al imigranţilor săraci din America Latină provine din ţări mai puţin favorabile democraţiei, societăţii de drept, sau educaţiei publice. Mulţi experti sînt alarmaţi de faptul că, spre deosebire de imigraţia europeană şi asiatică din trecut, imigraţia masivă din sud nu pune valoare pe educarea copiilor deoarece mulţi părinţi hispanici nu să aibe copii mai educaţi ca ei. În 2000, doar 25 la sută din imigranţii bărbaţi au terminat liceul, un lucru trist care contribuie la crearea unei sublcase tot mai volatile.

Imigraţia latino limitată legal îmbogăţeşte foarte mult Statele Unite. Am văzut cum americanii hispanici aduc foarte multă loialitate şi calităţi de conducător forţelor noastre armate.[…]

Dar este ruşinos din punct de vedere moral să se aştepte de la contribuabili să plătească pentru fondul de educaţie şi îngrijire medicală gratuită pentru infractori, astfel încât cei mai bogaţi americani – proprietari de restaurante, fermieri, proprietari de complexe agroindustriale şi firmele de construcţii – să poate angaja forţă de muncă ieftină, indiferent de consecinţe naţionale.[…]

Sinucidere naţional nu este fără precedent. Olandezii îşi pierde rapid ţara. Nu peste mult timp cele mai mari oraşe vor aparţine imigranţilor musulmani. În ce se va transforma atunci tradiţia liberală a lui Erasmus şi toleranţa tradiţională olandeză?

Imigraţia ilegală, în cele din urmă, poate fi mai ameninţătoare pentru caracterul şi valorile SUA decât ameninţarea pusă de islamiştii radicali. Nu despre trib este vorba, ci despre lege.
link

———————————————————————————————–

comentariul şi secvenţa de la paradă sînt făcute de dr pepper
În mare, este aceeaşi problemă: imigranţi care nu vor să se integreze, mai mult chiar, sa-şi impună stilul de viaţă. Am ajuns sa aflu de “La Reconquista” în urma unui incident care m-a revoltat şi dezamăgit în acelaşi timp.

Pe scurt, America, ţara melting pot-ului şi a libertăţii oferă fiecărei naţii posibilitatea de a-şi sarbatori ziua naţională. Puerto Ricani, irlandezi, mexicani sau polonezi – toţi fac carnavă de ziua lor natională. Dintre toate, eu am fost doar la St. Patrick’s Day – where everybody wants to be irish for a day. În Chicago chiar vopsesc râul Chicago în verde in acea zi, iar urmaşii stramoşilor irlandezi defileaza mândrii nu numai de originea strămoşilor, dar si de faptul că sunt americani.

St Patrick's Day pepper

Ei bine, incidentul care m-a revoltat şi în aceeaşi măsura m-a dezamăgit cumplit, s-a petrecut de Cinqo de Mayo – ziua în care mexicanii îşi sărbătoresc ziua naţională. Aceeaşi mexicani care în california au spart magazine si distrus masini din cauza legii din arizona: Studenţi daţi afară din campus pentru că purtau tricouri cu steagul american

Ei bine, aceeaşi mexicani care îşi doresc nespus să fie “legalizaţi” se simt foarte ofensaţi de steagul american. Mai mult de atât – au reuşit cu ajutorul unor “profesori” să îşi impună regulile. La un liceu din California – cinci elevi au fost trimisi acasa cu amenintarea de a fi suspendaţi pentru ca au indrăznit ca de Cinqo de Mayo să poarte tricouri şi banderole cu steagul Americii – ceea ce a ofensat teribil elevii mexicani. Cum e posibil sa traieşti în America şi să te simţi ofensat de steagul american?!? Dar să fi profesor american şi să pedepseşti elevii pentru asta???

St Patrick's Day pepper2

P.S. (costin) California: Teacher Orders Student to Stop Drawing American Flag Because It’s “Offensive”… Cazuri ca acestea au fost multe în ultimii ani.

P.S.2 Ween – Buenas Tardes Amigo


Ween – Buenas Tardes Amigo – MyVideo

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

18 comentarii

 1. costin
  10 mai 2010

  P.S.3 Teacher Who Called for Mexican Revolution Will Not Face Disciplinary Action
  Profesor comunist indemnind studentii la revolutie si lovitura de stat in America. Furie proletara din „teritorrile ocupate”:

  School officials in Southern California said they will not take action against a history teacher who called for a Mexican Revolution in the United States.

  Ron Gochez, history teacher at Santee High School, made the inflammatory comments at a La Raza rally at UCLA approximately three years ago. Video of the speech recently surfaced on YouTube and has created a firestorm of controversy. The video has since been removed.

  “Where we now stand is stolen, occupied Mexico,” the history teacher told the crowd.

  “We are revolutionary Mexican organization here,” he said in the video. “We understand that this is not just about Mexico. Its about a global struggle against imperialism and capitalism At the forefront of this revolutionary movement is La Raza. We will no longer fall for these lies called borders. We see America as a northern front of a revolutionary movement Our enemy is capitalism and imperialism.”

  Robert Alainz, director of communications for the Los Angeles Unified School District confirmed to FOX News Radio that the teacher in the video is an employee of their district.

  ”It was given at a rally at UCLA and the teacher in question was apparently providing comments or a speech during the rally as an individual and not as a representative of the school sytem,” Alainz said.

  Gochez railed against what he called, “Frail, racist, white people” and “our enemy is capitalism and imperialism.” However, Alainz said the school teacher will not be disciplined for what he said.

  “We looked at the speech over and over again,” he said. “We found no violation in district policy.”

  Alainz said the school district’s legal department reviewed the video and they took into account the teacher was giving the speech on his own time and “not as a representative of the school system.”

  The principal of Santee High School said they’ve received calls from around the world inquiring about the speech. However, he declined to officially comment on the matter.

  As far as the school system is concerned, the teacher’s comments, no matter how inflammatory, are considered free speech.

  Unde esti tu McCarthy, doamne?

 2. costin
  10 mai 2010

  Mişcarea Tea Party face prima victimă în Congres

  Ana-Maria Vieru

  Recent-înfiinţata mişcare conservatoare radicală Tea Party a făcut prima victimă în cursa pentru alegerile parlamentare ce vor avea loc în noiembrie.

  Senatorul Bob Bennett (76 de ani), un republican veteran din statul Utah, a fost exclus de activiştii propriului partid din cursa pentru alegerile primare, pe motiv că este prea moderat.

  El a fost acuzat că face parte din cercurile de la Washington şi că a pierdut legătura cu idealurile conservatoare ale activiştilor de rând. I s-a reproşat că a susţinut ajutorul financiar acordat de guvern Wall-Street-ului şi că a susţinut pachetul de reformă a sănătăţii propus de administraţia Obama.

  Înfrângerea sa este şocantă, spun analiştii, deoarece senatorii veterani rar pierd alegerile primare. Bennett este membru al Senatului din 1992, şi, pe baza standardelor naţionale, e văzut drept un conservator. Delegaţii partidului au ales în locul său doi candidaţi relativ tineri, omul de afaceri Mike Lee şi avocatul Tim Bridgewater, ambii sprijiniţi de Tea Party. Noua mişcare e angajată într-o luptă cu actuala ordine politică, susţine piaţa liberă şi un guvern cu atribuţii limitate.

  „Este evident că mediul politic e toxic şi că unele dintre voturile mele au încărcat şi mai mult atmosfera”, a spus Bennett, abia stăpânindu-şi lacrimile.

  Urmează John McCain?

  Câţiva dintre cei mai cunoscuţi senatori republicani sunt ameninţaţi să nu fie realeşi, din aceleaşi motive. Printre ei se află John McCain, din Arizona, fost candidat la Preşedinţia SUA, şi Mitch McConnell, din Kentucky.

  Analiştii vorbesc de un adevărat război civil în Partidul Republican, care determină personalităţile majore ale acestuia să se ralieze la starea de spirit dominantă. „Obama a împins lucrurile atât de departe, încât avem nevoie de candidaţi eficienţi pentru a ţine piept marşului inexorabil al social-democraţiei de tip european”, a declarat republicanul Rudy Giuliani, fost candidat la Preşedinţie.

 3. Pataphyl
  10 mai 2010

  costin, e OK! doar cuvîntul „victimă” mi se pare cumva inadecvat, mai ales că-i vorba de state sigure ca Utah și Arizona. E nevoie de multă curățenie în grajdul elefanților. Apropo de McCain, mi-e cumva milă de el, e un om onest și cu reputație bine stabilită, a fost un erou în Vietnam dar totuși se pare că n-a înțeles nici măcar acolo ce înseamnă să te bați cu bolșevicii…

 4. costin
  10 mai 2010

  exact impresia asta o am si eu despre McCain. Ca om, ca persoana, mi se pare un om admirabil. Mi-ar placea sa fie bunica-miu, dar ca politician, not that much.

 5. Corneliu
  10 mai 2010

  Pentru precizia in exprimare:
  Sudul Americii, adica al continentului, este oricum in intregime latin.
  E clar ca autorul vorbeste nu de America de sud, ci de sudul Statelor Unite.
  Totusi, pentru pastrarea tinutei in exprimare, nu cred ca o formulare corecta ar fi fost inutila.

 6. costin
  10 mai 2010

  Corneliu, da, e mai clar. mersi

 7. vlad
  10 mai 2010

  Glenn Beck pomenește de Mexican Revolution

 8. gentleman jack
  10 mai 2010

  Am un mic detaliu care poate a mai fost amintit:
  5/5 nu este ziua nationala a Mexicului, mai degraba este o sarbatoare Corona. Evenimentele ce prilejuiesc sarbatoarea respectiva, infringerea neasteaptata a francezilor in batalia de la Puebla din 5/5/1862, sint datorate nu numai mexicanilor ci si ajutorului dat de SUA. Altfel, astazi poate tot latino ar fi fost numiti dar ar fi vorbit franceza. Numai mie mi se pare ca denumire de latino ( hispanici) este abuziva? La fel de „latino” sint si malgasii sau marocanii.

 9. dr pepper
  10 mai 2010

  jack, dupa cate am inteles acelasi lucru se aplica si la st patrick’s day.
  se sarbatoreste numai in america – si cred ca denumirea de latino este o prostie cat democratii de mare.
  am pus mai demult o ‘telectuala de la the view care intreba daca nu cumva vinerea neagra este o denumire cam rasista.

 10. gentleman jack
  10 mai 2010

  E adevarat doc, ca si ziua irlandezilor este tot una de betivaneala, dar nu se simte nimeni ofensat daca nu te imbraci in verde sau daca porti tricou cu „star and stripes”.
  Sper ca asistam la „inceputul sfirsitului” PC, unde intrebari idioate de genul celei puse de respectiva nu vor mai exista!
  Eu am ramas foarte uimit cind am aflat de existenta BET, daca aia nu este o chestie rasista atunci pamintul se roteste invers. ????

 11. dr pepper
  10 mai 2010

  nu cred ca statele unite au mai fost asa divizate de la razboiul de secesiune incoace:

  Arizona official threatens to cut off electricity to L.A. in retaliation for boycott

  aici e publicata scrisoarea.

  the change we can believe in…
  seattle si chicago s’au alaturat boicotului initiat de los angeles.

 12. costin
  10 mai 2010

  intradevar… dar intreb, cine boicoteaza? oamenii sau politicienii? din cite stiu 65% dintre oameni sint de acord cu legea din Arizona. Este atit de evident ca toate chestiile astea sint o facatura. Pina nu au terminat cu Health Care nu auzeai un cuvint despre imigratia din Arizona.
  Dupa asta ce crezi ca urmeaza pepper?

 13. dr pepper
  10 mai 2010

  te crucesti.

  Mexico probes hitmen motive in migrant killings

  Bref, in Mexic la numai o suta de mile de granita cu Texas, autoritatile mexicane au descoperit un masacru facut de cartelul drogurilor din zona.
  Este vorba de 72 de imigranti ilegali care au refuzat sa devina ucigasii lorzilor drogurilor pentru $2,000/luna.
  Cum ajung acesti imigranti ilegali sa aibe contact cu cartelul drogirilor?
  explicatia:

  Some 10,000 undocumented migrants were abducted in Mexico over six months from September 2008 to February 2009, the commission reported last year.

  sunt rapiti!
  Iar presedintele acestei tari unde se intampla asemenea atrocitati a tinut o lectie de democratie in fata congresului american unde a fost aplaudat la scena deschisa.

 14. dr pepper
  10 mai 2010

  stiri fierbinti:

  Mayor in violent Mexican border state killed

  NUEVO LAREDO, Mexico – Gunmen killed the mayor of a town in the drug-plagued Mexican border state of Tamaulipas on Sunday in a region where suspected cartel hitmen recently massacred 72 migrants, the government said.

  trebuie retinut ca aceste fapte se intampla la o suta de mile ( 160 km) de granita Statelor Unite.
  intre timp,
  Brewer blasts Obama over submission to UN specifying AZ immigration law

  Arizona Governor Jan Brewer angrily demanded yesterday that the White House withdraw their report to the UN Human Rights Council that singled out Arizona’s law as a cause for concern about the American track record on human rights. Calling such a reference “downright offensive” in her letter to Hillary Clinton, Brewer also called the entire report “internationalism run amuck”:

  fenomenal, de necrezut, inimaginabil,
  au parat arizona la ONU!
  nu e vorba de zapatero care se tot chinuia sa ii intenteze un proces lui bush, nici de ahmadingdangdong si nici macar de chavez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian