FUNDATIA IOAN BARBUS

Liar in Chief

Sa afirmi in mod public ca presedintele Americii minte de ingheata apele nu e un lucru iesit din comun in America. Au spus-o mereu – si-o spun si astazi – opozantii presedintelui aflat la putere. Cind in Casa Alba e un presedinte Republican – o spune si presa. Oamenii de rind o spun si ei, folosindu-se de cea mai la indemina “portavoce” cu care americanii fac politica: fundul si parbrizele masinilor. “Bush lied, people died” era un abtibild foarte la moda pe masinile democratilor, inainte de-a fi acoperit cu “Yes-We-Can”-ul lui Obama.

Da, sint si ei oameni, presedintii acestia. Fac promisiuni pe care nu le pot tine, exagereaza, inventeaza dar si mint cu nerusinare ca sa iasa basma curata, mai ales cind sint la ananghie. Toti presedintii pe care i-am avut de cind am poposit pe meleagurile americane au spus cite-o minciuna, doua (si chiar… 99 – in cazul actualului ocupant al Casei Albe).

Bush, batrinul, ne promitea solemn: “Read my lips: No new taxes!” Ne-a marit insa taxele… si a pierdut alegerile pentru un al doilea mandat in fata unui mincinos mult mai carismatic, Bill-I-didn’t-inhale-Clinton. Cine poate uita acel moment cind Fustangiul-in-Chief, uitindu-se tinta in ochii telespectatorilor americani, se jura pe ce-avea mai sfint ca “nu am avut relatii sexuale cu acea femeie, Miss Lewinski”? Dar a avut, si a recunoscut. Asa, mai strins cu usa si speriat de acea infama “pata de pe rochia albastra” (the semen-stained blue dress).

La scurt timp dupa acel scandal, in liceele americane – urmind exemplul intaiului om al tarii – baieti doritori de sex oral cereau fetelor sa le dea cite un “lewinski” (“can you lewinski me?”) Fiindca a mintit sub juramint, Clinton a fost “impeached” de Congresul American in 19 Dec 1998.

A urmat apoi Bush cel Tanar. “Minciuna” lui cea mare – cum ca Saddam ar fi avut arme nucleare – era, in realitate, o opinie impartasita de mai multe servicii de informatii occidentale. Iar cind a declarat apoi, solemn, ca “major combat operations in Iraq have ended,” nu stia saracul ca de fapt razboiul de-abia incepuse.

Acestea eu nu le consider minciuni. Minciuna e un neadevar pe care il spui constient fiind ca ceea ce afirmi nu e adevarul. Bush, de exemplu, a mintit atunci cind a afirmat ca musulmanii si crestinii se inchina aceluiasi Dumnezeu. A facut-o cu buna stiinta, din expedienta politica, ca sa mai potoleasca apele. Nu-i convenea imaginea de conducator al unei cruciade impotriva lumii islamice.

Si iata-ne ajunsi la Obama.

Aici problema e nitel mai complicata. Avem de-a face cu un caz patologic, memaintilnit inca in analele istoriei americane. Lista minciunilor lui Obama e prea lunga ca sa le enumeram aici. De fapt toata viata lui e invaluita in minciuna si nu se stie cu exactitate mare lucru despre trecutul lui.

Nimeni nu poate sa explice faptul ca Obama are un SSN (Social Security Number) eliberat de statul Connecticut, desi el nu calcase vreodata pe acolo; nici cum a reusit sa fie acceptat in scoli de elita – incepind cu cel mai scump liceu privat din Hawaii, apoi la Occidental College si Columbia. Despre Harvard se stie acum ca a ajuns acolo gratie banilor unui miliardar saudit si sforilor trase de agentul acestuia, un avocat de culoare, extremist si nationalist, mentor al fondatorilor organizatiei Black Panthers si convertit la Islam sub numele de Khalid al Mansour. Un adevarat candidat … “mansourian”, nimeni nu prea stie cu siguranta ce e-n capul presedintelui acum. Creierul lui a fost spalat mai intii intr-o madrassa musulmana in Indonezia si umplut apoi cu idei socialiste de catre mentorul lui, comunistul Marshall Davis si de catre profesorii marxisti pe care ca si i-a ales in college (v. “Dreams from My Father”: pag. 100).

Pentru multi, nu doar nationalitatea presedintelui e inca un mister dar si… sexualitatea lui (faptul ca n-a avut nici o prietena in tinerete – dar a avut in schimb amici “gay” – da drumul la tot felul de conspiratii). Cit despre religia lui Obama, iar nu stim ce sa mai credem. Sa fie oare inca Semiluna? Sa fie Crucea? Sau e doar secera si ciocanul?? Personal, eu cred ca Obama nu se-nchina nici Dumnezeului Bibliei si nici la Allah al Coranului. Nu are timp de moschee si nici de biserica. El joaca golf aproape in fiecare weekend si apoi se relaxeaza vizionind ESPN (Entertainment and Sports Programming Network).

Nu doar trecutul lui Obama e invaluit in minciuna ci si prezentul. Si inca mult mai virtos. Intreaga-i presedintie si campanie electorala au fost marcate de “spiciuri” doldora de promisiuni false si dezinformari. Pe internet, curiosii pot citi, asculta si vedea in direct cu cita emfaza “The Liar in Chief” vinde gogosi multimilor de adoratori si adoratoare, aduce acuzatii nefondate opozantilor sai si promite marea cu sarea naivilor ale caror voturi l-au propulsat pe pozitia de “cel mai puternic om din lume”. Liste cu 50 de minciuni, 70, 271 si chiar 446 “minciuni si faradelegi” comise de Obama sint prezentate si sustinute de video-clipuri si referinte din media:

Aflam astfel ca el n-o sa aiba “lobbyists” in administratia lui (a angajat de fapt zeci de lobbyists..), ca el o sa aiba cea mai transparenta administratie (dar e cea mai opaca), ca dezbaterile privind legea sanatatii o sa fie pe C-Span (n-au fost), ca o sa inchida Guantanamo in primul an din mandatul lui (nici vorba de asa ceva, si sintem in anul cinci…) ca el n-o sa promoveze agenda homosexuala (a facut-o mai mult ca toti presedintii dinaintea lui, mai ales in armata americana pe care o decimeaza sistematic, dind afara ofiterii care nu-i impartasesc agenda) etc. etc.

Minciuna cea mai sfruntata si nerusinata e insa cea prin care a inselat increderea propriilor sai sustinatori cind a afirmat, de zeci de ori, ca “If you like your health care plan, you can keep it. Period.” A afirmat totodata ca, in medie, o familie va economisi $2500 anual cind Obamacare va intra in vigoare. Iata insa ca milioane de americani, desi au platit constiincios politele de asigurari medicale au ramas fara ele. Cica nu se incadreaza in cerintele noii legi – lege care obliga la costuri mult mai mari, asa ca nici vorba de economisire sau cost redus; lege care obliga pe toti cetatenii sa-si cumpere asigurare, in caz contrar trebuind sa plateasca o penalizare. Ceea ce e dureros de ironic e faptul ca aceasta lege a sanatatii, Obamacare, are numele oficial de “Affordable Care Act”. Ne garanteaza, adica, o ingrijire medicala la pret redus. “Affordable” inseamna ieftin, la indemina oricui.

Dar iata ca, in sfirsit, America se trezeste. Nu ma refer la America cea conservatoare, ci la America cea progresista – pacalitii si fraierii care-au inghitit cu lacoma placere gogosile lui Obama, tineretul si ignorantii spalati la creier de CNN, MSNBC si Comedy Central, analfabetii cu diploma ale caror cunostinte politice sint insusite de la SNL, Stewart si Colbert sau de la profesorii marxisti din universitatile americane.

O mostra jalnica de astfel de specimene al caror vot ne-a pricopsit cu presedintia lui Obama – se poate vedea aici:

Faptul ca pina si votantii lui Obama incep sa vada acum ca imparatul lor e gol creaza panica in rindul sustinatorilor sai. Presa mereu adoratoare nu-l mai poate proteja mult timp, asa ca in scena intra iar artileria grea. Mai bine-zis… foarte grea. De calibrul lui Oprah.

Nu voi uita degraba imaginea mult mediatizata a reginei televiziunii americane, plingind de bucurie pe umarul unui strain la inaugurarea lui Obama. Avea si de ce sa se bucure. A contribuit enorm la campania electorala a celui ce-a afirmat ca-n “Era Obama” planeta se va vindeca, razboiul va inceta, cresterea oceanelor se va diminua, bolnavii vor primi ingrijire si somerii loc de munca… Si cite alte bazaconii si povesti de adormit copiii.

Oprah stie insa cum se cistiga razboaiele, mai ales in arena unde ea domneste suverana de ani de zile. Cind minciunile nu se mai pot acoperi cu alte minciuni ea scoate din maneca asul castigator, the “race card”. Spune peste tot – from her own… OWN to BBC – ca cei ce-l numesc pe Obama un mincinos sint niste rasisti. Adica Tea Party si NRA, Ted Cruz si Reprezentantii republicani din Congress, talk radio in frunte cu Rush Limbaugh, Fox News etc. – sint niste rasisti. Toti cei care cred doar ca Obama minte, sau ii striga direct, in fata, “you lie” – precum a facut-o congressmanul Joe Wilson in timp ce Obama tinea un speech in fata Congresului – sint, dupa spusele lui Oprah, bolnavi de rasism. Rasism care “va disparea doar odata cu moartea acestei generatii” – a afirmat Maria Sa, Queen Oprah.

Si eu cred ca actualul presedinte al Statelor Unite e un mincinos notoriu deci… ati ghicit – sint rasist.

Joia trecuta s-a intimplat insa un lucru remarcabil, pe care, daca nu l-as fi auzit cu propriile mele urechi, nu l-as fi crezut. Vorbind despre Obamacare si promisiunea mincinoasa pentru care va ramine vesnic in istorie (“daca-ti place asigurarea ta medicala, vei putea sa ti-o pastrezi in continuare”) Barack Obama a afirmat:

“I completely get how upsetting this can be – particularly after they heard assurances from me that if they liked their plan they can keep it. There is no doubt that the way I put that forward so unequivocally, ended up not being accurate.”

M-am uitat in sus… si nu se facuse nici o gaura in cer, desi Obama tocmai recunoscuse ca a mintit:
“Imi dau complet seama cit de deranjanta poate fi chestia asta – mai ales cind oamenii au primit asigurarile mele ca daca le place planul lor (de asigurare medicala) pot sa si-l pastreze. Nu mai incape nici o indoiala ca promisiunile ce le-am facut cu-atita siguranta s-au dovedit a fi false”.

Hmm… Barack Hussein Obama a declarat, iata, ca presedintele Statelor Unite e un mincinos. Deci – dupa logica lui Oprah – Barack Hussein Obama e un rasist.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Alex Pop

Alex Pop

6 comentarii

 1. Bogdan Calehari
  19 noiembrie 2013

  Obama, un Ponta la cub! Un text ce mi-a mers la suflet , felicitari autorului! De curand, Departamentul de Stat a recunoscut ca atacul asupra consulatului american din Benghazi (soldat cu moartea ambasadorului Chris Stevens si a trei soldati americani) a fost pregatit din timp de o grupare terorista, zeci de membri ai acesteia actionand cu armament greu impotriva obiectivului vizat, fapt fara precedent in istoria moderna a diplomatiei. Atentatul nu avut nici o legatura cu asa zisele “manifestatii spontane” ale populatiei contra difuzarii unui video considerat islamofob, asa cum sustinuse, inca de la inceput, mitomanul de la Casa Alba. Datorita acuzatiilor sale mincinoase, producatorul filmuletului a facut puscarie, asta in timp ce organizatorii atacului se plimba linistiti, si acum, prin Benghazi!

 2. DanCanada
  19 noiembrie 2013

  Nu se poate, Alex Pop a scos din context, trebe musai sa fi fost dupa cenusa aia in cap si un BUT (adica un ‘dar…’).
  Si este:

  “This fix won’t solve every problem for every person, but it’s going to help a lot of people.”

  Adica e vorba de un fix promis prostimii care bineinteles ca o sa ajute ????

 3. Costin Andrieş
  19 noiembrie 2013

  Bowie State administrators say they canceled students’ health insurance plans due to new Affordable Care Act regulations. Many students say they are left uninsured.

  “I can’t afford anything right now,” one said. “I can’t even afford my loans.”

  “We don’t have that money,” said another. “We can barely afford books.”

  Several students said that they felt they had been let down.

  “It’s stupid and it’s Obama’s fault,” one said. “You haven’t done anything, Obama, and I’m disappointed in you.”

  “What it was hyped up to be, was that it was supposed to solve a lot of problems and help a lot of people, and its not really doing that,” said another.

  Many students had no idea the plans had been canceled, which was announced only in an email to their school addresses.

  In a statement to Campus Reform, Bowie State said it was confident that Obamacare would fill the void left by the canceled plans.

  “Most students are now able to be covered under their parent’s health plans up to age 26 at no additional cost and new affordable coverage is becoming available through the Maryland State Insurance Exchange System,” it read.

 4. Alex Pop
  19 noiembrie 2013

  La capitolul ‘minciuni si dezinformari’ girate de administratia Obama s-a mai adaugat astazi una; un fapt petrecut chiar inainte de alegeri insa dovedit doar acum: in mod inexplicabil, desi economia mergea rau de tot, rata somajului a scazut brusc chiar inainte de alegeri! (somajul e factorul economic cel mai important care, practic, decide soarta alegerilor. De la FDR incoace niciun presedinte nu a fost reales cind rata somajului era mai sus de 7.2%). Desi somajul era cam 8.2%, oamenii lui Obama au avut grija sa masluiasca cifrele si astfel, cu doua luni inainte de alegeri rata somajului a scazut dintr-o data, deci economia era, cica pe drumul cel bun. Lui Mitt Romney, businessman-ul ce candida impotriva lui Obama i s-a taiat astfel craca … Criticile de natura economica aduse impotriva lui Obama nu mai aveau support. Obama a cistigat bazat pe aceasta minciuna, ca economia isi revenea si musai sa-l lasam sa-si continue treaba inca un mandat!
  http://www.rushlimbaugh.com/daily/2013/11/19/i_m_ready_to_accept_apologies_drive_bys_as_i_told_you_the_regime_manipulated_unemployment_numbers_before_the_election

 5. Alex Pop
  19 noiembrie 2013

  Numbers don’t lie, Mr. Liar-in-Chief!
  http://www.youtube.com/watch?v=DDdmtJCEWPA&feature=youtu.be

 6. Alex Pop
  19 noiembrie 2013

  Obama, heard on tape: “You know, I wrote two books; I actually wrote them myself”… Biiiig lie! Adevaratul autor, teroristul Bill Ayers, tocmai a admis ca el e autorul: http://www.thegatewaypundit.com/2013/11/jack-cashill-vindicated-bill-ayers-book-promotion-event-announces/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian