FUNDATIA IOAN BARBUS

Logo-ul lui Obama similar unui simbol nazist

Rush Limbaugh nu lasă neamendate devieririle propagandistice ale obamicilor de toate gradele şi de aceea a punctat imediat când Nancy Pelosy, speaker al Camerei Reprezentanţilor i-a numit nazişti pe cetăţenii care protestează contra unei “reforme” a sistemului de asigurare a sănătăţii. Replica lui Limbaugh s-a amplificat în ultimele zile, aducându-l pe prima pagină a lui Huffington Post, superblogul stângist, o Scânteia în format secolul 21. Mai înainte de a-i da cuvântul lui Limbaugh, haideţi să vedem ce a spus Pelosy cu privire la câţiva demonstranţi anti-reformă Obama:

„Eu cred că ei sunt Astroturf – judecăţi singuri – cărând zvastici şi simboluri de acest fel la o întrunire orăşenească asupra sistemului de asigurare a sănătaţii”.

Notă: termenul Astroturf – este vorba despre un material plastic asemănător cu iarba, dar astroturfing în politică înseamnă acţiune de o spontaneitate artificială a unui grup mic de oameni. În cazul lui Pelosy, ea a dat de înţeles că era vorba numai de câţiva extremişti fascişti.

Răspunsul lui Limbaugh pentru Pelosy de pe 6 august a fost mai lung de aceea am ales partea cea mai interesantă. Nu trebuie uitat că avem de-a face cu un discurs pe postul de radio:

„Avem speaker-ul Democrat al Camerei care spune că oamenii, cetăţenii care sunt îngrijoraţi de asigurarea sănătăţii acum poartă svastici. Ea spune de fapt că noi suntem nazişti. Ea spune că oamenii care se opun sunt nazişti, de aceea vă voi arată ceva. Voi arăta o listă mai târziu în program, dar acest partid, Partidul Democrat şi unde este dusă această ţară, conducerea radicală de stânga a acestui partid are o mai mare asemănare cu politicile naziste decât orice credem noi cei de dreapta şi voi trece la acea listă imediat.

Există mult mai multe asemănări între Nancy Pelosy şi Adolf Hitler decât între aceşti oameni care vin la întrunirile orăşenesti ca să protesteze la o politică tip Hitler”.

Primul exemplu dat de Limbaugh a fost însăşi logo-ul campaniei de propagandă a reformei sistemului asigurare a sănătăţii. A dovedit că există asemănări frapante între logo-ul obamic şi o siglă nazistă ce înfăţişează un vultur cărând o svastică.

today_MainParTop_77291_ImageFile

Logoul obamic la stânga. Dreapta – simbolul nazist

S-a găsit şi un comentator conservator pro-liberal să reacţioneze negativ la spusele lui Limbaugh din 6 august, mă refer la David Brooks, care a spus: „Asta este nebunie. Ceea ce spune este o nebunie”. Răspunsul lui Limbaugh:

„Se ignoră că Pelosy a început asta, spunând că participanţii la întrunirile orăşenesti purtau svastici, etc. De aceea i-a numit nazişti, aşa cum Dick Durbin de la tribuna Senatului s-a referit la anchetatorii noştri de la Guantanamo. Am ascultat timp de opt ani compararea lui G.W.Bush cu Hitler făcută de Stânga. În întreaga mea carieră am ascultat cum Democraţii şi stânga compară conservatorismul cu nazismul. De data asta am răspuns. La fel, comparând politicile stângii radicale a naziştilor cu actuala conducerea radicală de stânga a Partidului Democrat. Nu mă surprinde că nu le place”.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

4 Comments

 1. Cosmin
  11 August 2009

  Nu cred ca are nicio legatura cu simbolul nazist. Dar nu mi se pare firesc sa foloseasca simbolul electoral de la alegerile presidentiale intr-o campanie.

 2. costin
  11 August 2009

  Are sau nu are legatura sigla cu simbolul nazis, nici nu cred ca are prea mare importanta. Important este ca asemanarile dintre oamenii care se opun democratilor au mult mai putine in comun cu nazistii decit democratii insisi.

  Democratii sint statisti, asta este evident pentru oricine, iar prin asta au puncte in comun cu cu nazistii care tot socialisti/statisti erau. Nu ii face la fel de rai ca pe nazisti, dar sint puncte in comun.

  Asta e o strategie cunoscuta si veche a stingii, recent in America devenita extrema stinga: auncarea a tot ce este la dreapta de ei in galeata cu nazisti. Nu au facut asta cu Bush 8 ani de zile? Nu uraste Europa pe Bush cu pasiune? (Daca isi mai aminteste cine e)

 3. Imperialistu'
  11 August 2009

  Cosmin, Limbaugh le da „a taste of their own medicine”. :mrgreen: Nu crede ca exista o asemanare clara intre simbolul obamist si cel nazist – intreaga faza e trasa de par -, dar cele doua imagini au mai multe in comun decat protestatarii injurati si nazistii (a se vedea nebuna de Nancy Pelosy). Sigur ca democratilor nu le place. E altfel cand ti se intampla tie. ????

 4. Francesco
  11 August 2009

  Logo-ul lui Obama are in centru un caduceu, sceptrul lui Hermes cu doua aripioare la varf, inconjurat de doi serpi ce simbolizeaza comertul si pacea. Fondul este bleu, o „pledoarie celesta pentru reforma” cum s-a explimat cineva. Difuz se vad siluetele unor oameni in jurul caduceului.

  Caduceul „izvoraste” din simbolul obamic, acel cerc cu trei dungi rosii, deci sanatatea pleaca de la The One – Alesul.

  De acord cu Imperialistu’, Limbaugh a vrut sa le raspunda democratilor cu aceeasi moneda, exagerand putin. A fost mai intai situl Sweeteness and Light la originea acestei comparatii.

  Simbolul nazist al NSDAP (partidul nazist) poarta numele de Reichsadler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi