FUNDATIA IOAN BARBUS

Magdi Allam s-a convertit la creştinism

Magdi Allam

Directorul adjunct al cotidianului italian Corriere della Sera, ziaristul şi scriitorul Magdi Allam a primit botezul creştin din partea Sanctităţii Sale Papa Benedict al XVI în timpul veghei pascale.

Cinci bărbati şi două femei au fost botezaţi în catedrala San Pietro, să zicem că până aici nu este nimic deosebit. Un număr de oameni s-au hotărât să devină creştini după o matură introspecţie, iar pentru a deveni catolic trebuie sa studiezi catehismul catolic. Cei şapte catehumeni nu au fost trecuţi printr-o sită specială pentru a fi botezaţi de Sfântul Părinte. Ei doar au cerut acest lucru – botezul – şi au fost acceptaţi. Deci iaraşi nimic deosebit. O zi de Paşte ca oricare alta.

Deosebirea iese în evidenţă când îi spunem numele unuia din cei şapte, este vorba despre Magdi Allam, un ziarist cu faimă la nivel naţional. De origine egiptean, fost musulman nepracticant, s-a făcut cunoscut ca un critic acerb al fundamentalismului islamic. Se ştie că nu este uşor să trăieşti în Europa şi mai ales în Italia criticând lumea islamică. Într-un articol recent, Magdi Allam a făcut cunoscut opiniei publice că s-a început asupra sa ceea ce în Statele Unite se cheamă “Jihad by Court”, deci “războiul sfânt islamic prin intermediul tribunalelor”: Se il nemico dell’ islam viene zittito in tribunale

Iată ce este şi cum se face acest război prin tribunale:

“(Jihad by Court n.t.) înseamnă să-l asediezi şi să-l inunzi pe “inamicul islamului” cu denunţuri în tribunal, cu cereri de rectificare în presă, cu cereri de daune materiale, cu procese penale şi civile, până îl constrângi să capituleze, obligându-l să ia act că nu îi mai este posibil să continue în acţiunile de rezistenţă la extremismul şi la terorismul islamic, deoarece costul este prea împovărător în termeni de bani necesari pentru a-i plăti pe avocaţi, sau în termeni de timp de dedicat la adunarea materialului de documentare, de tensiune umană pentru prelungirea unui adevărat razboi legal, material şi psihologic.”

Magdi Allam a fost înştiinţat în trei zile de faptul că au început nouă acţiuni în tribunal contra sa. Vor mai fi fost şi altele înainte, sunt convins că vor urma nenumărate alte procese, cereri, denunţuri, calomnii şi aşa mai departe. Adepţii Religiei Păcii™ învaţă repede căile propice de atac în societăţile occidentale, iar sfătuitorii şi aliaţii lor din zonele roz-roşii-brune ale spectrului politic le sar în ajutor când nu mai găsesc resurse. În acelaşi articol, Magdi Allam a povestit despre acţiunea lui Daniel Pipes din Statele Unite care a organizat un birou de consultanţă legală pentru asistenţa celor intraţi în vizorul islamiştilor.

La aflarea veştii despre botezul lui Magdi Allam, reprezentanţii UCOII – Unione delle Comunità e Organizzazioni Islamiche in Italia, organizaţie a organizaţiilor musulmane ce îl hărţuiesc cu procese penale şi civile, nu au vrut să cadă în capcana unor ameninţări faţişe faţă de noul creştin. Cu toate că de acum încolo poate să cadă victimă a represaliilor islamiste deoarece a renunţat la o aşa de pacifistă religie, Magdi Allam a vrut ca botezul său să fie public şi celebrat într-un moment de mare înălţare spirituală pentru toţi credincioşii catolici şi pentru mulţi protestanţi, de Paşte.

În articolul din care am citat mai înainte, finalul este poate cea mai frumoasă profesiune de credinţă pe care o poate face un jurnalist:

“Extremiştii islamici şi complicii lor să ştie că în orice caz nu voi ceda niciodată în faţa terorismului tăietorilor de limbă, aşa cum nu m-am lăsat intimidat de terorismul tăietorilor de gâturi. Pentru libertatea cuvântului şi scrisului meu mă voi bate până la sfârşit.”

Să îl ajute Dumnezeu!

P.S. Hamas şi PKK – Duplicitatea judecătorilor, articol scris de Magdi Allam.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

4 comentarii

 1. oceania
  24 martie 2008

  Isalmul interzice credinciosilor sa se converteasca la alte credinte. In unele state acestia sunt condamnati la moarte. Sper ca Allam sa aiba viata lunga eliberat de-acum de o “religie fiziologic violenta si istoric conflictiva” cum el insusi defineste Islamul.

 2. emil
  24 martie 2008

  Oceania, uite un caz recent de apostazie (parasire a credintei islamice). In 2006, afganul Abdul Rahman a fost judecat in Afganistan pentru apostazie (trecuse la crestinism cu ani inainte si s-a aflat oficial abia atunci) si a fost condamnat la moarte. In cele din urma, in urma interventiilor SUA si altor state, Rahman a fost scapat cu viata si Italia i-a dat azil. Interesant, aceeasi Italie unde Magdi Allam a comis apostazia lui. Sa revin. Acest caz a prilejuit o serie de reactii in presa referitoare la felul in care apostazia este pedepsita in Islam. Evident, au fost destule voci care au incercat sa convinga opinia publica ca Vestul intelege superficial problema complexa a apostaziei in lumea musulmana. Au fost oferite toate variatiile de explicatii si justificari, de la analize convolute care in cele din urma acuza imperialismul occidental pina la acceptarea faptului ca exista o tradiite stricta in jurisprudenta islamica care interpreteaza Coranul si Hadiths in sensul aplicarii pedepsei capitale, dar e o traditie care fie (1) e in general neaplicata in ziua de azi, fie (2) e doar una intre alte intrepretari mai umane si deci e absurda generalizarea, sau (3) e o traditie care interpreteaza fals textele sacre islamice.

  Robert Spencer, invariabil etichetat drept „islamofob” de denigratori, face aceste observatii referitoare un astfel de articol in presa.

  But it is not true that Muhammad ordered the execution only of apostates who joined the enemies of Islam. His statement baddala deenahu, faqtuhulu — if anyone changes his religion, kill him — includes no caveat. He didn’t say, „If anyone changes his religion, kill him only if he joins the enemies of Islam.” He simply said, „If anyone changes his religion, kill him.” This statement is amply attested in the Hadith, and is accepted as authentic by all except the most disingenuous Islamic scholars. It appears in various forms in Bukhari, Ibn Majah, An-Nasai, Tayalisi, Malik, Tirmidhi, Abu Dawud, and other authorities.

  Academic Lies About Killing Apostates

  In acest context, Spencer raspunde afirmatiei autorului ca de fapt Coranul prescrie moartea doar pentru apostatii care parasesc islamul si trec de partea inamicului pe timp de razboi. Spencer argumenteaza ca o astfel de intrepretare nu are sprijin in textele sacre invocate de autor. E un articol interesant, pentru ca prezinta un caz practic de al-Taquia, preceptul islamic clasic de derogare de la inselaciune: a-i minti pe infideli pentru avansarea credintei islamice nu este un pacat.

 3. emil
  24 martie 2008

  Jihadul Litigios este cea mai periculoasa arma a islamistilor. Este perfect legal, cu zero varsare de singe si profita de sistemul judiciar al societatilor Vestice pentru a intimida criticii Islamului si a institui o cenzura bazata pe precedente judiciare. Este cea mai perfida modalitate de a paraliza riposta la jihad, din interiorul societatilor tolerante si liberale. Este un exemplu de virus letal – jihadul islamic – adaptindu-se la sistemul imunitar deficient al gazdei printr-o mutatie genetic-culturala. Un sumar de cazuri:
  More Overlooked History: The Muslim Libel Cases

 4. Francesco
  24 martie 2008

  Odata cu botezul, Magdi Allam a primit si un nume de crestin. Si l-a dorit pe cel mai simplu, Cristiano – crestin; de acum inainte se va semna cu mandrie, Magdi Cristiano Allam asa cum a aratat
  intr-o scrisoare pe care a trimis-o directorului ziarului Corriere della Sera:
  http://www.corriere.it/cronach…..c667.shtml

  Voi cita doar o fraza din aceasta extraordinara marturie:
  In primul meu Paste de crestin, nu l-am descoperit numai pe Isus, am descoperit pentru prima data adevaratul si unicul Dumnezeu, care este Dumnezeul Credintei si Ratiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian