FUNDATIA IOAN BARBUS

Marea Britanie: “autosuspendat” din funcţie pentru că l-a criticat pe Gandalf the Gay

Bristol, Marea Britanie: Chris Windows, membru al Partidului Conservator, a dezaprobat, în una din şedinţele Consiliului Local Bristol, seria de prelegeri şcolare despre homosexualitate pe care a iniţiat-o Ian McKellen (actorul britanic care l-a interpretat pe vrăjitorul Gandalf în seria de filme Lord of the Rings) şi care urma să se desfăşoare în instituţiile de învăţământ din oraş. Drept urmare, a fost suspendat chiar de propriul partid, formaţiune ce pare că îşi doreşte să redefinească dreapta după chipul stângii.

Ce a stârnit a putut o asemenea controversă? Câteva afirmaţii deloc deplasate.

„Sunt nemulţumit şi un pic tulburat de implicarea Stonewall (organizaţie homosexuală din Marea Britanie n.t.) în şcolile noastre şi în special de folosirea unui anume actor ca potenţial model de urmat pentru tinerii noştri atât de uşor de impresionat. Nu sunt homofob, nici nu am fost vreodată, dar nu-mi place presiunea necuvenită la care sunt supuşi tinerii, mai ales atunci când avem de a face cu un personaj atât de faimos. Consider că trebuie să ne putem exprima opiniile fără a fi vorbiţi de rău.”

După cum era de aşteptat, consilierul Windows a fost imediat pus la zid şi executat corect politic, mai întîi de membrii consiliului şi apoi de cei ai Partidului Conservator. Tonul a fost dat de un coleg de consiliu, liberal-democratul Simon Rayner, care l-a acuzat că ar fi căzut în oribila erezie a homofobiei.

„Pot să traduc ce tocmai a spus? Nu este de părere că homosexualilor ar trebui să le fie permis să se afle în şcoli, în apropierea copiilor“.

Windows a încercat să se apere în faţa acuzaţiilor, dar fără prea mult folos.

„Nu am afirmat asta şi nu aş face-o vreodată. Încearcă să denatureze afirmaţiile mele. Nu am nimic împotriva persoanelor cu o orientare sexuală diferită de a mea, dar nu cred că trebuie să facem un subiect dintr-o astfel de temă. Astfel de lucruri trebuie lăsate acolo unde îşi au locul, în dormitor.”

Explicaţiile consilierului din Bristol nu au întâlnit înţelegere nici măcar în propria formaţiune politică. Partidul Conservator a remis un comunicat de presă, demn de o publicaţie sovietică PCUS, prin care anunţa că Windows s-a „autosuspendat” din funcţia publică pe care o deţinea în Bristol.

„În lumina controversei iscate de afirmaţiile făcute, Chris Windows, membru al Consiliului Local Bristol, a fost de acord să se autosuspende din funcţie pentru o perioadă potrivită de timp. Consilierul Windows a cerut grupului conservator să hotărască durata suspendării.”

Geoff Gollop, liderul grupului tory din Consiliul Local Bristol, a adăugat:

„În urma dezbaterii de la consiliu, i-am sugerat consilierului Windows să ia în considerare o întâlnire cu Stonewall pentru a dobândi o mai bună înţelegere a ceea ce încearcă ei să obţină prin aceste vizite şcolare. Mai mult, Chris şi-a exprimat bunăvoinţa ca această întâlnire să aibă loc. În această situaţie, îmi pare o modalitate practică de a ne depăşi diferenţele care au apărut în această chestiune.”

Critica tovărăşească şi-a atins scopul. Acuzat pe nedrept de homofobie şi renegat de către proprii colegi, Windows a fost obligat să îşi pună cenuşă în cap şi apoi să facă terapie de grup întocmai cu organizaţia homosexuală Stonewall. El este încă o victimă a corectitudinii politice din Marea Britanie. Singurul lucru de care se face vinovat este perceperea greşită a realităţii: libertatea de exprimare nu mai există în Marea Britanie; a dispărut, sub loviturile grupurilor agresive ale minorităţilor de toate tipurile. Noul crez al ordinii liberalo-socialiste britanice este corectitudine politică, iar aceasta adoră comportamentul deviant, fiind gata oricând să îi ostracizeze pe cei care îndărnzesc să îl pună la îndoială.

Gandalf the Gay trebuie lăsat să îşi desfăşoare, în linişte şi veselie, prelegerile pro-homosexuale, chiar şi în şcoli. Nu trebuie deranjat de vreun amărât de consilier conservator.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad M.

Vlad M.

13 comentarii

 1. Riddick
  22 noiembrie 2010

  Pe la noi, ministerele mediului şi educaţiei pun umărul la propaganda încalzirii globale:

  Cu ce se mai ocupă ministerele lui Borbely şi Funeriu

 2. andrei1205
  22 noiembrie 2010

  cat credeti ca mai este pana cand vom avea porturi USB si conexiune la cap wireless si ecran pe retina? deci daca mergem mai departe o sa ajungem oare sa ii pedepsim pe cei care nu dau hibernate si care nu isi activeaza toate optiunile power saver atunci cand se culca?

 3. andreeam
  22 noiembrie 2010

  „Gandalf the Gay trebuie lăsat să îşi desfăşoare, în linişte şi veselie, prelegerile pro-homosexuale, chiar şi în şcoli. ” -> ???

  Si ce e rau in asta? Ce e rau in a le spune copiilor despre ce inseamna a fi gay? Chiar crezi ca daca vine si iti vorbeste un gay devii ca el? A avea o alta origine sexuala nu inseamna a avea raie: nu se ia. Din punctul meu de vedere (si da, ma declar cu toata onestitatea left-liberala; asta ca sa elimin orice forme de presupuneri) treaba asta are doua consecinte, ambele pozitive:
  1- adolescentii care deja simt ca ceva „nu e in regula cu ei” (adica boys like boys si girls like girls) au un role model la care sa se raporteze, nu se mai simt singuri si izolati.
  2- adolescentii heterosexuali inteleg si ei care e treaba cu comunitatea LGBTQ si poate nu o sa isi mai jigneasca/;loveasca/impinga la sinucideri colegii care au alta orientare.

  Nu inteleg de cand a respinge heteronormativitatea este un lucru gresit. Nu inteleg de cand a incerca sa te aliniezi cu problemele acutale (iar minoritatile sunt probleme actuale, asa cum este si ecologismul si toate ideologiile eliberarii) este un act de inalta tradare fata de idealurile democratice. Din contra. A respinge drepturi cetatenilor tai doar pentru ca decizi tu ca nu e ok sa se vorbeasca despre barbatii care fac sex cu alti barbati (nu merg pana la „extrema” in care sa mai amintesc de faptul ca acestia sunt respinsi din functii, pierd joburi, prieteni, familie, etc) asta doar in baza unor credinte, din dorinta de a nu clatina nu-stiu-ce ordine, nu gasesc a fi democratie. Si da, pun individul: femeie/barbat, gay/heterosexual, normal/cu dizabilitati s.a.m.d desupra oricarei forme sociale. Iar daca o ideologie (indiferent de umbrele de tip „stanga”, „dreapta”) imi dovedeste ca incalca drepturile unui singur individ, imi este motiv suficient sa o resping. Ideologia cu care ma identific e cea care prezinta cele mai mari sanse la a evolua in functie si de modurile in care individul din societate, cetateanul platitor de taxe isi are garantate drepturile si libertatile. Cand nu o va face, cand nu va prezenta interes in a se adapta, o voi nega. Pana atunci aceasta imi este pozitia.

  Si apoi, vezi ca faci tu insuti niste erori:
  1 – „Noul crez al ordinii liberalo-socialiste britanice este corectitudine politică”, —> nu e DOAR asta. Exista in liberalism limite ale corectitudinii politice (nu critica ceva ce nu iti place sa nu stapanesti. Imi dau seama ca tonul acestui site nu este tocmai obiectivitatea si corecta raportare la ideologii, dar ar fi dragut sa faci din cand in cand acest lucru). Si apoi, stindardul left-liberalist nu e acesta, ci INDIVIDUL, OMUL, CETATEANUL. Au ramas principiile liberale de la JS Mill incoace.

  „iar aceasta adoră comportamentul deviant, fiind gata oricând să îi ostracizeze pe cei care îndărnzesc să îl pună la îndoială.” —> ce e comportament deviant? faptul ca ai alta orientare sexuala? faptul ca indraznesc sa am o alta opinie? faptul ca politicienii incearca sa nu ingradeasca drepturile celor din minoritatea LGBTQ? ce? si apoi, nu e paradoxal faptul ca toti politicienii, chiar si cei conservatori „se tem” de aceasta „insignifianta” si „parazita” minoritate?

  In fine…conservatorismul, asa cum il prezinti aici e deprimant de limitat. De inchistat in propriile reguli. Nu e o ideologie ce ar apartine nevoilor indivizilor secolului XXI.

 4. dr pepper
  22 noiembrie 2010

  mda, deci asta: faptul ca indraznesc sa am o alta opinie? din gura unui ma declar cu toata onestitatea left-liberala suna foarte aiurea.
  ma intreb daca te da cineva afara de pe undeva.
  pai leftistilor – voi nu demult ii executati sau ii trimeteati in lagare de exterminare pe cei ce indrazneau sa aibe o alta opinie.

  Si apoi, stindardul left-liberalist nu e acesta, ci INDIVIDUL, OMUL, CETATEANUL
  ce propaganda!

  WikiLeaks Embassy Cables Reveal Venezuela’s Health-Care System Collapsing
  si asta se tot bate cu pumnii in piept ca se lupta pentru binele INDIVIDULUI, CETATEANULUI si OMULUI.

  Some of Venezuela’s public hospitals are closing. Others are ridden with crime. Many physicians are quitting medicine — starting new careers in Venezuela or emigrating, upset at being paid a pittance or not at all. Medical supplies are in short supply.

  The Embassy cable released in December 2009 blames Venezuela’s ongoing health care crisis squarely on President Hugo Chávez — his Cuban-style health care initiatives and overall mismanagement and his politicization of the South American nation’s health care system. Physicians perceived as being anti-Chávez are disciplined, while incompetent military officials are placed in charge of public hospitals.

  The U.S. Embassy’s blunt anti-Chávez critique comes, ironically, as oil-producing Venezuela enjoys record levels of oil wealth while embarking on Chávez’s version of „21st-Century socialism.” This year, Chávez has seized 234 companies, according to the Venezuelan Confederation of Industries (Conindustria). The ongoing health care crisis says much about Chávez — and specifically about the way such populist and authoritarian rulers invariably wreck a nation’s economy with bread-and-circus socialism.

  Cuba-style heath care

  According to the Embassy cable, Chávez has undermined Venezuela’s public health care system by creating a „parallel” Cuba-inspired medical system that most Venezuelans dislike: community medical clinics called „Barrio Adentro” („Mission Inside the Neighborhood”) that provide „free” care by Cuban physicians.

  According to the cable, critics say the missions are inefficient and have drained funding away from public hospitals that poor and middle-class Venezuelans still prefer — thus „lowering the overall quality of medical care” for everybody. Of the 30,000 personnel staffing the Cuba-style free clinics, about one half are reportedly Cuban physicians.

  Interestingly, the Embassy cable is at odds with the two United Nations agencies — UNICEF and the Latin American branch of the World Health Organization. Both have reportedly praised the Cuban-style missions.

  Regarding the politicization of Venezuela’s health care system, the cable said health authorities have „suspended doctors for speaking out about the crisis while giving former military officers and community councils a greater role in hospital administration.”

  Another problem is Chávez’s plans to „eliminate a government health care benefit that pays for public workers to receive health care at private clinics, a move that would place even greater strain on already overburdened public hospitals,” the cable notes. This has outraged many middle-class Venezuelans.

  „The evidence suggests that all classes of Venezuelans continue to prefer public hospitals to Barrio Adentro, even as the quality of medical services in the former has deteriorated.”

  The cable added, „To the extent that President Chavez has acknowledged Venezuela’s health care crisis, (Venezuela’s government) has looked to Barrio Adentro and Cuba – and not the public hospitals – as the solution.”

  Here are some horrific examples of Venezuela’s health-care crisis cited by the Embassy cable:

  *”Criminals go to the public hospitals to rob, steal [from], and even kill patients. The emergency room in Hospital Vargas is only open for twelve hours-between seven in the morning and seven at night-because of security concerns.”

  *In the impoverished Catia area of Caracas, 140 physicians staged a mass resignation at one of the area’s „two largest and most important public hospitals” for poor Venezuelans. They were upset over unpaid wages and benefits, lack of hospital funding — and the Health Ministry’s suspension of four physicians accused of „inciting” patients to protest poor hospital conditions.

  *An Embassy officer was told by an unnamed person (the name was deleted by WikiLeaks or an Embassy official) that Venezuela’s government had „suspended doctors to discourage them from speaking out about the health care crisis. Last year four doctors were suspended when they exposed the accidental death of six babies in a maternity ward.” According to the unnamed person, Venezuela’s government „has limited the role of the resident doctors in hospital management and transferred authority to local community councils.”

  *Shortages of basic medical supplies have prompted physicians „to ask patients to purchase their own needles, disinfectants and gauze.” A Venezuelan whose name was deleted in the Embassy cable (presumably by WikiLeaks or an Embassy official) told an Embassy officer that „doctors sometimes dress wounds with the same dirty bandages. Other patients are told to bring their own X-rays from private clinics. In many areas of Caracas, public hospitals suffer from water shortages, forcing doctors to postpone important operations. In some of the older public hospitals, the plumbing systems cannot pump water above the first few floors of the building.”

  *”The maternity ward of the Lidice hospital – considered the second most important in Caracas for many years – has now been closed for two years, while Catia’s other major public hospital, Los Magallanes Jose Gregorio Hernandez, has been partially closed for over a year while awaiting renovation.”

  *Salaries for physicians are „barely enough to cover rent in Caracas.” Accordingly, „many doctors have left the public hospitals in search of other jobs, while some of the most qualified have left the country to earn better salaries abroad. In a December 4 press report, the Venezuelan Medical Federation (FMV) estimated that the public hospitals are understaffed by 43 percent.”

  *An unnamed Venezuelan (his name was deleted) told an Embassy officer „that the quality of health care in the public hospitals has deteriorated as [Venezuela’s government] has redirected resources to Barrio Adentro. Although Barrio Adentro has translated into political gains for President Chávez , its medical impact is questionable, despite having received massive government investment.”

  si mai toti leftistii declarati precum Stalin, Mao, Fidel, Ceausescu, Hitler luau caramida si dadeau cu ea in piept despre cum puneau ei pe stindardul leftist OMUL inaintea tuturor relelor.

 5. Pataphyl (Andrei R.)
  22 noiembrie 2010

  doc, tre’să ne punem să învățăm serios limba trollă, ,mai ales că se îmbogățește zilnic cu viteză cel puțin tumorală! ????

 6. dr pepper
  22 noiembrie 2010

  da, si sunt de o impertinenta si ipocrizie greu de inghitit.

 7. Pataphyl (Andrei R.)
  22 noiembrie 2010

  a, păi eu nu-i înghit, mă duc la loc dosnic și-i scuip…

 8. andreeam
  22 noiembrie 2010

  Dragilor, cu impertinenta leftista de rigoare, prin flegmele ce mi le aruncanti, va trimit un zambet. Asa ca de la o mama, la un copil retard. ????

 9. Vlad M.
  22 noiembrie 2010

  Concursul injuraturilor se incheie acum.

  Pataphyl, dr., sper ca imi puteti explica la ce folosesc:
  1. „sunt de o impertinenta si ipocrizie greu de inghitit.”
  2. „păi eu nu-i înghit, mă duc la loc dosnic și-i scuip”
  Multumesc anticipat.

 10. Pataphyl (Andrei R.)
  22 noiembrie 2010

  Vlad

  Sorry, o ironie ieftină, evident că așa fac cînd nu pot înghiți ceva (mă gîndeam la afirmații ce le consider ca atare), dar nu trebuia să exprim asta. Cer public scuze Andreei, în nici un caz nu m-am referit la persoana Dsale. De altfel nu am scuipat fizic pe nimeni, niciodată! ????

 11. Vlad M.
  22 noiembrie 2010

  andreeam

  Si ce e rau in asta?

  Nu este potrivit sa intri in clase si sa le vorbesti unor copii despre sex decat daca ti-ai propus sa ii vezi experimentand unii cu altii. La varsta asta esti usor de impresionat si prin astfel de campanii risti sa le creezi o impresie gresita despre relatiile sexuale. Daca simti ca trebuie sa le vorbesti unor tineri despre un subiect atat de delicat, cel mai bine este sa pui accentul pe sentiment si pe amanarea experientelor sexuale cat mai mult cu putinta. Repet, sunt doar copii, abia descopera cine sunt si nu stiu ce inseamna raspunderea. Oricum triaesc intr-o lume in care sexul este pe toate gardurile : reclame, muzica, jocuri, reviste, ziare, etc. Nu au nevoie si de sex institutionalizat. Pentru ce? Ca sa auda ca sexul oral si masturbarea sunt metode contraceptive? Asta vrem noi de la invatamantul de stat, inca un profesor de pornografie?

  Iti recomand sa te uiti pe Putere si sexualitate in Roma antica a lui Paul Veyne. Vei intelege astfel ca si orientarea sexuala poate fi influentata intr-o oarecare masura. Incurajand pederastia si celelalte forme de devianta sexuala – devianta, Andreea, considerata ca atare pana cand a fost eliminata din lista bolilor ca urmare a instituirii corectitudinii politice -, nu faci nimanui un bine: pe cei bolnavi, ii incurajezi sa se adanceasca in boala, iar pe ceilalti ii indemni sa guste un pic ca e cool.

  nu e DOAR asta

  Corectitudinea politica vine inaintea a orice altceva. Inaintea omului, se afla omul corect politic. Daca omul ar fi prioritatea nr.1 a aliantei liberal-socialiste, nu ss-ar mai chinui atat sa plieze realitatea pe considerente de ordin ideologic si ar fi mai preocupata de adevar.

  conservatorismul, asa cum il prezinti aici e deprimant de limitat. De inchistat in propriile reguli. Nu e o ideologie ce ar apartine nevoilor indivizilor secolului XXI.

  Asa si este, limitat. Conservatorismul nu e o ideologie, asa ca este marginit de posibil si nu e nimic anormal sau deprimant in asta. Eu am niste limite, tu ai niste limite, ei au niste limite – si e normal sa fie asa. Ar fi deprimant sa ne fortam la nesfarsit sa trecem dincolo de posibil.

  Pata> Nici o problema, dar te rog, mai multa atentie.

 12. Tolkien.ro
  22 noiembrie 2010

  Un lucru interesant de discutat: ce-ar fi avut catolicul si traditionalistul Tolkien de spus despre faptul ca un om care si-a capatat notorietatea jucand unul din personajele cele mai indragite ale Legendariumului si-o utilizeaza astfel.

 13. Vlad M.
  22 noiembrie 2010

  Cred ca ar fi fost indignat. Ceea ce face McKellen nu poate fi scuzat sub nici o forma. Se foloseste de imaginea lui Gandalf pentru a transmite unor copii o conceptie despre viata care nu face un bine nimanui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian