FUNDATIA IOAN BARBUS

Marele porc și fanii – De la iubiți-vă pe tunuri la iubiți-mă pe soclu

La o lună de la revenirea la putere a partidului lui iliescu, limba de lemn reînvie și Adrian Păunescu primește statuie în Grădina Icoanei, unul dintre cele mai importante parcuri din București.

vedeți și:

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Comentarii

 1. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  mai 27, 2012

  porcul la porc trage si la mizil:

  adrian nastase scrie pe blogul lui..

  Au fost prezente, la Mizil, la aceasta festivitate, presedintii judeteni ai PSD si PNL, precum si cateva sute de persoane.

  Inainte de a intra in sala Centrului cultural, am participat la dezvelirea unui bust al poetului Adrian Paunescu. Donatia pentru realizarea bronzului a fost facuta de Fundatia “Mihai Viteazul”, condusa de Mircea Cosma.

 2. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  mai 27, 2012

  in alba iulia paunescu are bust din 30 noiembrie 2010:

  De Ziua Limbii Române, a fost dezvelit bustul poetului Adrian Păunescu pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”. Lucrarea în bronz este semnată de sculptorul Romi Adam din Alba Iulia şi a fost realizată cu sprijinul Ministerului Culturii, al Primăriei Municipiului Chişinău şi al Ligii Românilor de Pretutindeni. La eveniment au participat politicieni, oameni de ştiinţă şi de cultură, fiul şi fiica poetului. Moderator al manifestării a fost Gh. Duca, preşedinte al AŞM. http://ziar.jurnal.md/2011/09/02/bustul-lui-adrian-paunescu-dezvelit-pe-aleea-clasicilor/

 3. calehariSpune:

  Răspunde
  mai 27, 2012

  “Zi-mi unde este paunescu, si iti spun unde se afla Romania” Nu este a mea(vorba), din pacate, dar este valabila in zilele astea. In rest, valabila este cea spusa de un comentator pe Contributors: ” Zi-mi unde este iliescu, si iti spun unde se afla Romania.” Nu pe soclu, ci la baza lui.

 4. Daniel FrancescoSpune:

  Răspunde
  mai 27, 2012

  Victor Ponta despre TVR in ziua inmormantarii lui AP:

  “Dacă la moţiunea de cenzură numai discursurile primului-ministru şi celor de la putere au fost date, probabil că TVR nu consideră important şi nici democratic să transmită poziţia partidelor care nu sunt la putere, a PSD şi a PNL, faptul că ieri (duminică – n.r.) TVR nu numai că nu a transmis momentul înmormântării lui Adrian Păunescu, ci dimpotrivă, a aranjat în mod evident o emisiune de denigrare a memoriei acestuia, este un act de slugărnicie politică şi un act antiromânesc, care din punctul nostru de vedere trebuie să nu treacă fără a fi sancţionat”.

  TVR este pe lista lui Ponta.

 5. tatadinuSpune:

  Răspunde
  mai 27, 2012

  Cu ceva ani in urma, cam pe vremea cand Ponta isi serba majoratul, o scoala generala din Pitesti a fost botezata cu numele imensului poet;Pe atunci, personajul in speta se afla in plina forma, posibil chiar sa fi si participat la ceremonie; Promotorul initiativei a fost bineinteles primarul etrn si extrem de rosu al acestei urbe;Nu m-ar mira ca in momentul de fata sa se caute un sit adecvat pentru amplasarea unui bust similar si la Pitesti; Propun ca asta sa se intample chiar la faimoasa fantana “cantatoare” exact intre Balcescu si Mircea cel Batran; Astfel genialul si ilustrul scriitor s-ar mai spala si el de toate cele iar preaiubitul si eternul nostru primar ar taia si el o panglica in campania asta electorala;

 6. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  mai 27, 2012

  pe blogul lui Adrian Cioflanca puteti citi scrisoarea trimisa de Paunescu lui Ceausescu din clipul de mai sus:

  http://adriancioflanca.blogspot.com/2012/05/propos-de-proslavirea-lui-adrian.html

 7. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  mai 27, 2012

  amenintari primite pe facebook de la admirator al lui Paunescu:

  Iosif Mircea http://www.facebook.com/groups/297965450260701/permalink/375927249131187/?comment_id=375958482461397&offset=0&total_comments=8

  Oamenii drepti ,romanii adevarati va vor judeca asa dupa cum meritati…TRADATORI si DUSMANI a tot ce e romanesc !lifte spurcate ,jidani nenorociti…veti plati pentru nemerniciile voastre atunci cand va veni timpul !

 8. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  mai 27, 2012

  Democratia originala iliescista in actiune, aparatorii lui Paunescu, postacii nostalgici ai ceausismului au ramas la fel de agramati si violenti:

  http://www.facebook.com/groups/297965450260701/permalink/375927249131187/?comment_id=376052495785329&offset=0&total_comments=167

  Claudiu Mihai Constantinescu La toţi cei ce veniţi si va cereti paminturile doar cu unic scop de a le vinde eu vas baga teroarea in oase sa va treziti in frica si sa va culcati in teroare, pe ochi vas pune pămînt!

  Claudiu Mihai Constantinescu Ori cum Adrian Paunescu a fost un mare Poet fie ca va place sau nu!

  Adriana Macsut Spre disperarea vostra mai traim inca. Nu ne-au omorat pe toti minerii in 1990.

  Claudiu Mihai Constantinescu Poate ca unde am greşit in perioada dec89-92 nu vom mai gresi in viitor:))))

 9. BogdanSpune:

  Răspunde
  mai 27, 2012

  Din noaptea dinaintea dezvelirii: http://mindporn.org/povestiri/bustul-tovarasului-adrian-paunescu/

 10. Costin AndrieşSpune:

  Răspunde
  mai 27, 2012

  ianuarie 2012
  O statuie a lui Deng Xiaoping va fi ridicata in Bistrita

  Municipiul Bistrita ar putea gazdui in curand o statuie a lui Deng Xiaoping, parintele reformelor care au transformat China intr-o putere economica mondiala, dupa ce consilierii locali si-au dat joi acordul de principiu, in urma unei solicitari a Prefecturii Bistrita-Nasaud, scrie CityNews.ro.

  Consilierul PNL Gavril Tarmure a afirmat ca nu intelege de ce in orasul Bistrita, care face parte dintr-o tara capitalista, trebuie ridicata o statuie pentru un lider comunist care a infiintat economia de piata socialista, potrivit sursei citate.

  Statuia ar urma sa fie ridicata in zona Independentei.

  “Am primit o adresa de la Institutia Prefectului, probabil pe filiera ambasadei Republicii China la Bucuresti. Nu este specificata o dimensiune sau o amplasare specifica, ci undeva in zona Independentei.

  Amplasarea in sine va trebui autorizata, iar in momentul in care vom primi documentatia tehnica vom vedea care sunt dimensiunile si culoarea”, a precizat purtatorul de cuvant al Primariei, Mihai Rusti, citat de CityNews.

 11. calehariSpune:

  Răspunde
  mai 27, 2012

  Deng Xiaoping : “Nu are importanta ce culoare are pisica, important este sa prinda soareci”
  Acum, daca Adrian Nastase s-a fotografiat cu Porcul la Mizil, de ce sa nu i se dea posibilitatea lui Ponta sa se fotografieze cu Pisica la Bistrita Nasaud? Trebuie, prin urmare, sa privim, cu optimism, jumatatea plina a paharului. Ce faceam daca tov’ Ponta dadea ordin prefectului sa ceara instalarea unei statui a lui Che Guevara sau, de ce nu, Mao? Si imediat dupa aia sa se declanseze Revolutia Culturala de la Prundu Bargaului ?
  Initiativa o consider binevenita, ea constituind un prim semnal, ce vesteste parafarea fabuloaselor acorduri comerciale cu aceasta uriasa putere economica.Nu m-as mira daca, inca din primi ani ai guvernarii Ponta, ni s-ar duce buhul: Romania cel mai mare producator si exportator de orez din UE!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian