FUNDATIA IOAN BARBUS

Miloš Zeman – Trimis în judecată pentru declaraţii contra islamului

Miloš Zeman, fost prim-ministru al Cehiei între 1998 şi 2002, a fost trimis în judecată pentru declaraţii referitoare la islam. La o conferinţa internaţională despre Europa în luna iunie 2011, fostul conducător al Partidului Social-Democrat din Cehia a spus printre altele:

„NATO s-a autodeclarat ca o alianţă defensivă fără să pună în discuţie împotriva cui ne apără. Dar totul porneşte de la definiţia inamicului. Inamicul este anti-civilizaţia care se întinde din nordul Africii până în Indonezia. Locuită de două miliarde de oameni, această zonă este parţial finanţată din vânzarea de benzină şi parţial din vânzarea de droguri. (1)

Nu cred că există musulmani şi radicali musulmani. De altfel nu cred că există comunişti moderaţi şi comunişti radicali. Există doar musulmani şi comunişti.”

Cunoscut pentru declaraţiile sale tăioase, Miloš Zeman şi-a dat demisia din PSD Cehia şi este în prezent şeful Partidului Drepturilor Civile – Zemanovici. Candidat din partea Partidului Social-Democrat la alegerile prezidenţiale din anul 2003, Miloš Zeman a căzut de acord cu preşedintele Vaclav Klaus că este puţin probabil ca activităţile umane să influenţeze încălzirea climatică.


Nota 1. Vânzarea de droguri se referă în special la Kosovo şi Afghanistan.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

3 comentarii

 1. calehari
  12 iulie 2011

  In 2005, televiziunea ceha l-a filmat cu o camera ascunsa pe Imamul moscheii din Praga, declarand in fata credinciosilor : ” Islamul este singurul viitor ceh si european”. Bineinteles ca Imamul nu a fost anchetat, nu mai zic judecat.
  Sunt arabi foarte constienti de ce ne asteapta pe noi europenii. Unul dintre ei, scria cu regret intr-un ziar din Kuweit : ” La capatul unei generatii sau doua, lumea intreaga si lumea araba in primul rand, vor regreta Europa, cea care a fost, pentru ca ea se va transforma profund sub efectul imigratiei musulmane „.
  Ahmed Al Sarraf vorbea despre Europa, mama civilizatiei moderne, centrul culturii mondiale si incarnarea constiintei internationale.
  Din nefericire pentru europeni, nu arabul acesta va avea posibilitatea sa faca ceva ci idiotii utili care conduc politica europeana, si care, din cand in cand ii judeca pe cei care isi fac auzit glasul in apararea ” mamei civilizatiei moderne „

 2. Costin Andrieş
  12 iulie 2011

  Preşedintele-ales al Cehiei, Milos Zeman, se pronunţă în favoarea convocării alegerilor legislative anticipate, pe fondul situaţiei fragile a actualului Guvern de centru-dreapta condus de Petr Necas.
  “Dat fiind că actualul Guvern este menţinut la putere de un partid care nu este rezultat din alegeri libere ci este format din politicieni traseişti, ar fi de dorit să organizăm alegeri anticipate”, a spus Zeman.
  Învestit în iulie 2010, actualul Guvern este format din partidele de dreapta ODS şi TOP 09, fiind susţinut şi de formaţiunea LIDEM, creată după destrămarea partidului de centru Afaceri Publice. Mediafax
  Luni, 28 ianuarie 2013
  Preşedintele ales al Cehiei, Milos Zeman, vorbeşte fluent limba rusă. În cadrul unui interviu acordat revistei Pražský Telegraf în noiembrie anul trecut, printre altele, el a declarat următoarele:
  „Rusia trebuie să fie percepută ca o ţară a lui Dostoievski, Turghenev, Cernâşevski, Soljeniţân, Ceaikovski, Repin. Eu o văd în rândul celor mai mari puteri ale lumii, oamenii noştri de afaceri au nevoie de pieţele lor. Cândva, la o întâlnire cu un om de afaceri rus am spus: În 1968 ne-aţi furnizat câteva sute de tancuri la un preţ foarte ieftin. Eu cred că trebuie să dezvoltăm relaţiile noastre economice pe o bază complet diferită livrând reciproc mărfuri de care au nevoie cetăţenii noştri. Pentru Cehia, tramvaiele, troleibuzele, echipamentul pentru centrale electrice au fost mărfuri tradiţionale de export. Această tradiţie trebuie să continue”.
  Care va fi politica lui faţă de Rusia în calitate de şef de stat? Iată opinia jurnalistului ceh Jan Petranek.
  Milos Zeman iubeşte în felul său Rusia. Eu, de exemplu, ştiu că el apreciază faptul că în perioada dificilă de destrămare a URSS, autorităţile ruse au reuşit să evite un război civil. Cred că fiind un politician pragmatic Zeman va depune toate eforturile pentru a intensifica relaţiile ceho-ruse la toate nivelele. El va insista asupra unui dialog egal între ţările noastre şi va face paşi reali de apropiere cu Rusia. Eu sunt convins că el este la curent cu situaţia din Rusia şi va face tot ce-i stă în puteri pentru a proteja Rusia de atacuri nefondate din partea mass media cehe. Vocea Rusiei

  http://inliniedreapta.net/moni…..ul-rusesc/

 3. Vlad M.
  12 iulie 2011

  E mai complicat.

  Președintele ceh cheamă NATO la acțiune dacă Rusia invadează Ucraina

  Președintele ceh Milos Zeman a declarat că NATO ar trebui să desfășoare trupe în Ucraina dacă Rusia invadează estul țării, notează Reuters și AFP.

  „Dacă Rusia decide să-și extindă expansiunea teritorială în estul Ucrainei, atunci comedia a durat destul de mult”, a declarat Zeman, primul președinte ales în mod direct din istoria țării, la radioul public ceh.

  În acest caz, nu aș fi singurul partizan ca UE să adopte sancțiunile cele mai dure posibile, dar de asemenea, să zicem, ca NATO să fie militar pregătită, de exemplu prin intrarea trupelor sale pe teritoriul ucrainean„, a adăugat acest președintele de stânga, în vârstă de 69 de ani și în funcție de un an.

  Ucraina este condusă de un guvern interimar prooccidental de la răsturnarea președintelui Viktor Ianukovici după demonstrațiile de masă împotriva regimului său acuzat de proastă gestionare și corupție.

  Washingtonul estimează că Rusia a masat circa 40.000 de militari la granița cu Ucraina.

  Protestatari proruși au ocupat clădiri guvernamentale în trei orașe din estul Ucrainei duminică, declanșând acuzații din partea guvernului proeuropean de la Kiev că președintele Vladimir Putin a orchestrat „dezordinea separatistă”.

  Republica Cehă este membră NATO din 1999, când s-a alăturat la doar câteva săptămâni înainte ca alianța să decidă să bombardeze Iugoslavia, punând noul venit și pe Zeman, atunci prim-ministru, la test, notează Reuters.

  În sistemul constituțional ceh guvernul este cel care are ultimul cuvânt în politica externă, deși președintele este comandantul șef al forțelor armate. Guvernul a rezistat la sancțiunile puternice ale UE împotriva Rusiei după ce Moscova a anexat Crimeea, când primul ministru Bohuslav Sobotka a subliniat impactul economic negativ al unui astfel de pas.

  Cehia este o tara mai ciudata. Are un partid comunist foarte puternic si nu este prea entuziasmata de NATO, dar mai exista si genul asta declaratii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian