FUNDATIA IOAN BARBUS

Minerii din 2015 lovesc cu bâta rusească. Exercițiu de manipulare nereușit

După anunțarea listelor cu miniștrii cabinetului Cioloș, din zona de extremă stânga sau apropiată de Moscova, principala nemulțumire a fost aceea că sunt prea mulți foști țărăniști în Guvern și că astfel discursul anti-comunist ar putea primi un nou imbold.

Unele siteuri s-au limitat în a număra “țărăniștii”, altele zone au trecut însă la treaba. Astfel s-a născut o tentativă de manipulare în ceea ce îl privește pe Marius Bostan, nominalizat la Ministerul Comunicațiilor, țărănist în anii 90, în prezent om de afaceri. Marius Bostan este acuzat nici mai mult nici mai puțin decât că ar fi un fascist care susține la rândul său o platformă de blogging de “extremă dreaptă”, În Linie Dreaptă.

L-am cunoscut pe Marius în urmă cu aproximativ un deceniu, la mormântul lui Corneliu Coposu. Câteva luni mai târziu l-am revăzut la un eveniment al ambasadei SUA. De atunci am rămas prieteni. Am văzut de la început în Marius un patriot, un om dedicat valorilor democratice euro-atlantice, ce a militat în mod ferm pentru aderarea României la NATO și Uniunea Europeană.

De la el și de la colegii săi de generație am aflat cum au fost alergați de mineri în 1990, cum s-au ascuns de aceștia și cum au militat activ în ultimul deceniu al secolului trecut pentru democratizarea României și ruperea pentru totdeauna de trecutul comunist, reprezentat atunci de Ion Iliescu și partidul său.

Ulterior, Marius, alături de câțiva prieteni, au înființat Fundația Ioan Bărbuș, pentru a cinsti memoria unui lider țărănist ce a făcut 17 ani de închisoare. După 1990, Bărbuș a condus PNȚ-CD, alături de Corneliu Coposu, și este unul dintre artizanii victoriei CDR din 1996. Fundația a avut încă de la început rolul de a cinstit memoria luptătorilor anti-comuniști dar și pe acela de a atenționa asupra oricăror derapaje anti-democratice, fie ele comuniste, fasciste sau legionare. Dovadă stau textele publicate, orice persoană de bună credință le poate vedea.

La un anumit punct, Fundația Ioan Bărbuș a susținut construcția platformei independente de blogging, În Linie Dreaptă, un site cu poziții asumat pro-occidentale, pro-SUA, pro-NATO, pro-Israel, anti-comunist și anti-putinist. Ceea ce a diferențiat În Linie Dreaptă de alte site-uri de dreapta a fost acela că a susținut nu doar valorile politice și economice ale dreptei ci și valorile morale clasice europene: principiile iudeo-creștine, familia tradițională, patriotismul sau politicile pro-viață.

De la un punct încolo însă, În Linie Dreaptă a devenit o țintă pentru platformele de propagandă ale Moscovei și pentru idioții utili din România. Astfel, în urma unor interviuri și analize asupra pieței de energie din România, site-ul a fost atacat constant pe Vocea Rusiei. Un exemplu îl avem aici.

Odată cu întețirea atacurilor dinspre oficiosul lui Putin, au început atacuri din ce în ce mai puternice din interior, în special din zonele extremei stângi, apropiate de Moscova.

În momentul în care ILD a publicat “Lista prietenilor Rusiei din România, deconspirată de Alexandr Dughin”, toată zona apropiată de Moscova din România a luat foc, în frunte cu site-uri anarhiste precum criticatac. Vă amintesc că lista era făcută de consilierii lui Dughin și nu de ILD. Tot ce a făcut ILD a fost să o prezinte, în exclusivitate, în România.

Marius Bostan este acuzat, deci, că susține moral un site atacat de Vocea Rusiei și de stânga extremistă de la București, ce afirmă public că Tsipras este adevărata stângă, că rușii au dreptatesă anexe Crimea și că PSD este un partid prea capitalist și prea occidental. Ha ha.

Revenind la ILD, site-ul este atât de nefrecventabil încât a fost singura publicație din România, alături de Revista 22, cu care Robert Kaplan a stat de vorbă la ultima venire în România. Kaplan este fost analist-șef la Agenția Stratfor și fost consilier prezidențial pe probleme de securitate la Casa Albă. Kaplan este recunoscut pentru pozițiile ferme anti-rusești.

Site-ul este atât de nefrecventabil încât Anca Cernea (fiica lui Ioan Bărbuș și contributor ILD) a ținut recent, la Vatican, un discurs, în fața Sinodului Episcopilor și a Papei Francisc.

ILD este, deci, frecventabil la Washington sau la Vatican, nu însă și la Moscova.

În mod evident, Rusia nu este în poziția în care poate influența politicile administrației de la București. Le înțelegem însă neliniștea: un ministru anti-comunist e ultimul lucru pe care și l-ar dori. Păcat însă că de atâția ani n-au găsit și ei niște voci serioase care să le apere interesele, și apelează ba la comuniști bătrâni, ba la putiniști născuți în URSS. Dacă nu mă credeți, aruncați un ochi pe listă.

PS: Nu cred că Guvernul e perfect. Am dubiile mele în legătura cu unii oameni de acolo. Cred însă că în 2015, a fi anti-comunist, pro-american și militant pentru integrarea euro-atlantică a României nu poate fi ceva rău.

Articol publicat și pe Evenimentul Zilei și pe stiripesurse.ro

George Rîpă

George Rîpă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian