FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Modelul lui Nicușor Dan e Antanas Mockus, admirator al lui Chavez și simpatizat de gruparea narco-terorist-marxistă FARC

Nicușor Dan a declarat ca e inspirat de Antanas Mockus, ajuns primar al capitalei Columbiei, Bogota, admirator al comunistului Hugo Chavez și activist stângist-ecologist, simpatizat de grupările narcoteororiste marxiste FARC – care, prin metode de-ale lor, specifice, i-au și făcut campanie în alegerile pentru președinția Columbiei.

Aseară, pe terasa Green Hours din București, a fost difuzat un documentar despre comunistoidul Mockus, în cadrul campaniei electorale a lui Nicușor Dan.

O prezentare a documentarului „Bogota Change”, prezentat aseară din Green Hours:

Mockus a fost elogiat de plaforma stângistă Think Outside the Box (Columbia ar putea alege primul presedinte “verde” din lume), platformă care a mai făcut propaganda comunistă în trecut: Propagandă comunistă TOTB sub sigla hotnews.ro

Iată „societatea civila emergenta”.

Continuare: Nicușor Dan, Antanas Mockus și riscurile stângii infantile

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

5 Comments

  1. Mih.
    10 June 2012

    Costin,
    Este binevenit articolul tau! Este necesar in urmatoarea perioada pt ca multi dintre cei care declara optiuni (chiar ferme) de Dreapta, au considerat „formula ND” ca fiind formula corecta. Este aici o problema vitala de lamurit de catre multi dintre noi. De la reactia emotionala sub care privim lucrurile si actionam in momente importante si de mare tensiune, parcurgand cu rabdare si cu mintea deschisa un material ca acela pe care il propui,am putea gasi calea pt depistarea sursei propriilor erori care faciliteaza victoria adversarului.
    PS
    Cred ca ar fi utila o traducere in romana a filmului.

  2. Anca Cernea
    10 June 2012

    Elogiile nechibzuite pe care le auzim în România despre Mockus sunt dovezi de lipsă de responsabilitate și de seriozitate.
    Evident, Nicușor Dan nu știe prea multe despre Mockus, cum nu știu nici cei de la Green Hours, nici alți dătători-cu-părerea, care și-au mai exprimat zilele astea admirația pentru Mockus, pe facebook sau aiurea.
    Ei au văzut un film de propagandă despre isprăvile lui Mockus la primărie, și se cred îndreptățiți să se pronunțe. Asta deja e o dovadă de superficialitate.
    Dar a ți-l asuma drept model, pe acest tip, când habar nu ai ce joc face, e și mai grav, e un semn foarte rău din partea lui Nicușor Dan.

    Sunt curioasă ce va face Nicușor Dan față de această postare a lui Costin. Are puține opțiuni.
    1. Cea mai onorabilă: pune mâna și citește despre Mockus, având grijă ca informațiile să nu-i vină toate din stânga. Astea din stânga sunt pe toate gardurile, deja le-a văzut (că de n-ar fi, nu s-ar povesti). Mai greu e să găsească și ce spune cealaltă parte. Dar nu e imposibil. Noi, ILD, am dovedit că se poate, am găsit, și ne-am lămurit. Suntem gata să-l lămurim pe Nicușor Dan cu informațiile noastre despre Mockus.
    Acest studiu este însă absolut necesar, dacă Nicușor vrea să mai fie luat vreodată în serios. Dacă îl refuză, n-avem ce să-i mai facem.

    După ce face această cercetare, iar i se ivesc mai multe opțiuni.
    1.a. Cea mai onorabilă este să retragă ce a spus de Mockus, și altă dată să se gândească de două ori înainte să-și proclame drept model un politician ciudat de la capătul celălalt al lumii.
    1.b. Cea mai imorală este să nu fie deranjat de ce va afla despre Mockus, să nu i se pară nimic rău în faptul că e sprijinit de cercuri ca FARC, sau că el își anunță admirația pentru Chavez. Ar înseamna că Nicușor Dan chiar este un Mockus potențial.
    1.c. Cam la fel de rușinoasă este și varianta în care Nicușor Dan, aflând ce face Mockus, știind că nu e bine, să o țină în continuare pe a lui, că îl place, etc, pentru a nu recunoaște ce nesăbuit a fost când și l-a anunțat drept model.

    2. a. Altă opțiune, atât rușinoasă cât și imorală, este să nu citească nimic, dar să pretindă că e chestie de păreri, ILD cu părerea lor de reacționari, Nicușor și staff-ul lui, cu părerea lor, de progresiști.
    2. b. Sau, să se facă, pur și simplu, că plouă, și că nu i-a zis nimeni nimic de articolul ăsta și de faptul că ar putea exista probleme cu Mockus. Asta ar fi o minciună, pentru că eu știu că el știe și el știe că știe.

  3. Anca Cernea
    10 June 2012

    Un caz particular al 1.c. ar fi să zică „eu îl admir pe Mockus-ca-primar, nu mă interesează restul”. (Deja am auzit-o și pe asta de la unii sprijinitori ai lui Nicușor.)
    Este, desigur, o variantă delirantă, întrucât Antanas Mockus este un singur individ, un singur om politic, nu o colecție de personalități diferite, din care poți să-ți alegi una care-ți place, făcând abstracție de tot restul. Subliniez că restul, în cazul lui Mockus, înseamnă lucruri foarte importante, opțiuni morale și politice vitale pentru țara lui, unde ele se concretizează prin mii de victime făcute de FARC, vărsare de sânge, morți, oameni schilodiți, sechestrați și torturați, etc (chestii față de care Mockus visează să desființeze armata!).
    A te face că aceste opțiuni ale lui Mockus-candidatul nu există, sau că ele pot fi anulate de eventuale merite gospodărești ale lui Mockus-primarul, e rușinos și imoral.

  4. Tastoniu
    10 June 2012

    Antanas Mockus e un nume real sau un pseudonim? Din secvenţele de pe YouTube pare un mascarici periculos. Iar daca e un pseudonim, atunci Dumnezeu să-i aibe în pază pe columbieni (anagrama de la Antanas – Satanas Mockus – „Satan batjocoritorul” mai pe româneşte…), căci lumea devine din ce în ce mai uşor de dus de nas… (ca să nu spun de prostit).
    Unde nu-i vegherea înţelepciunii, nimic nu e…

  5. Anca Cernea
    10 June 2012

    @4 Tastoniu
    Numele este real, e un nume lituanian. Da, e foarte bine zis, un măscărici periculos.
    Nu e sigur în ce măsură Mockus făcea în mod conștient jocul lui Chavez și al FARC. Nu știu ce îl mână în luptă pe Mockus, și, de fapt, ceea ce contează sunt rezultatele, consecințele reale pe care le puteau aștepta columbienii în cazul punerii în practică a ideilor lui Mockus – de exemplu:

    1. Zicea că îi va extrăda în Ecuador (țară comunistă) pe conducătorii democratici ai Columbiei, care, apărând viața cetățenilor proprii, au decapitat FARC – prin operațiunea Fenix. Operațiunea Fenix, ordonată de fostul președinte, Alvaro Uribe, fusese o zdrobitoare victorie împotriva FARC; în cadrul ei a fost doborât șeful FARC Raul Reyes, pe teritoriul Ecuadorului, în jungla din apropierea graniței cu Columbia – unde teroristul se bucura de protecția și sprijinul dat de autoritățile ecuadoriene.
    2. Mockus își declara deschis admirația pentru Chavez, cel mai mare dușman al Columbiei, țară pe care a amenințat-o în repetate rânduri cu război, și împotriva căreia Chavez, la rândul lui, sprijină pe teroriștii FARC, dându-le adăpost și sprijin.
    3. A dat de înțeles că visează la desființarea Armatei Columbiei – pentru ca aceasta să fie o țară fericită și prosperă precum Costa Rica.

    Din fericire, Mockus a pierdut alegerile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *