FUNDATIA IOAN BARBUS

Monica Macovei, să nu mai pierdem timpul

De ce ar rămâne Monica Macovei în combinația PNL-PDL, alături de asemenea personaje? Macovei nu e datoare cu nimic PDL-ul, ci din contră. Fără ea, PDL-ul s-ar fi zbătut să atingă pragul la europarlamentare. Acum, că vrea să fie luată în seamă la selecția pentru prezidențiale, Vasile Blaga îi transmite femeii că are toane. … …

De ce ar rămâne Monica Macovei în combinația PNL-PDL, alături de asemenea personaje?

Macovei nu e datoare cu nimic PDL-ul, ci din contră. Fără ea, PDL-ul s-ar fi zbătut să atingă pragul la europarlamentare. Acum, că vrea să fie luată în seamă la selecția pentru prezidențiale, Vasile Blaga îi transmite femeii că are toane. De fapt, Blaga nu agreează acest gen de oameni, integri și cu principii. Și mai antipatizată este Macovei de PNL-iști, ajunși în opoziție nu de onești, ci pentru că nu au mai folosit alianței PSD-Felix. Erau prea mulți, prea lacomi și s-au descotorosit de ei.

Nu doar cei din poză – adică Sorin Roșca Stănescu, Tudor Chiuariu, Calimente, Norica Nicolai, Petre Roman etc.-, dar întregul PNL este o sumă de dilii, parșivi, învârti, complexați perfizi și turnători, portrete în care se încadrează perfect și Antonescu, Ludovic Orban, Alina Gorghiu, Mihai Voicu, Quintus…

De ce să fii coleg de alianță, de partid sau să împarți ceva, orice, cu așa oameni?
Ce poți avea de câștigat într-un asemenea anturaj politic?
De ce să dai mâna cu ei, să-i asculți, să fii nevoit să-i justifici în public, ba chiar să le faci campanie, când partidul ți-o va cere?
De ce să stai într-o formațiune condusă de un personaj ca Vasile Blaga, care își bate joc constant de presă și de electorat, declarându-se supărat pe ginerele care încasează milioane din contracte cu statul?
De ce ai pierde vremea într-un grup reprezentat de personaje ca Raluca Turcan sau Sulfina Barbu?
Cu alte cuvinte, de ce să trăiești într-o astfel de mediocritate dubioasă, alimentând dezinteresul general pentru politică?

Macovei nu va primi niciodată ceva de la această alianță. Ideile sale nu vor fi luate în seamă decât la momentele electorale. O vor suna o dată la câțiva ani pentru a defila cu ea și nimic mai mult. Atunci de ce să rămână în PDL?

Iar dacă pleacă, de ce să nu candideze independent la președinție? Ce are de pierdut? Compania unei mulțimi de neisprăviți.

De câștigat? Scoate țara din amorțire. Și poate și președinția României.

Dorelian Bellu

Dorelian Bellu

Ce ai mai putea citi

Comentarii

 1. RazvanSpune:

  Răspunde
  iulie 24, 2014

  Eu cred că are chiar de pierdut alături de această „combinaţie”.

  Pot înţelege motivele pentru care a luat în primă fază în calcul varianta PDL, însă o candidatură independentă ar fi mult mai atractivă pentru un foarte mare număr de indecişi.

 2. doruSpune:

  Răspunde
  iulie 24, 2014

  Mă indoiesc că vreun partid sau vreun ”puternic” om de afaceri îi va sprijini cu sinceritate, fără calcule meschine, campania electorală. Cred că ar trebui o mobilizare a persoanelor publice de aceeași orientare cu a domniei sale. Dar una clară în care nu au ce căuta cei care stau într-o ezitare ce nu odată s-a dovedit pe cât de dubioasă pe atât de păguboasă. Cu cât se vor face valuri mai mari cu atât vor câștiga dintre cei care formează electoratul ezitant, scârbit, dezesperat.

 3. doruSpune:

  Răspunde
  iulie 24, 2014

  Scuze! În loc de ”stau într-o ezitare”,rog a se citi ” stau într-o expectativă”. Nu știu cum se stă într-o ezitare dar o să aflu, probabil, tot de la mine într-o zi!

 4. carmen cujbaSpune:

  Răspunde
  iulie 24, 2014

  Candidatura independenta a MM alaturi de alti *N* candidati independenti sau de *iepurii lui Ponta* (vezi Tariceanu) nu va face altceva decat sa rupa voturile dreptei si mai mult, lasand drum liber lui Ponta la presedentie. MM ar trebui sa negocieze cu PMP

 5. doruSpune:

  Răspunde
  iulie 24, 2014

  Da, PMP! Ar fi cel mai credibil dintre toate celelalre. Chiar dacă e încă tânăr. e cunoscut și, în bună măsură, previzibil.

 6. doruSpune:

  Răspunde
  iulie 24, 2014

  Previzibil, deci poate fi corectat într-o mai mare măsură dacă alunecă în direcții nedorite.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian