FUNDATIA IOAN BARBUS

Morto i Serbi!

Albania KosovaraUn program al terorismului islamo-albanez, finanţat de Occidentul mult prea prost sau cinic pentru a îşi schimba poziţia faţă de Kosovo-Metohia. Astăzi a avut loc evenimentul la care ne aşteptam de când Kosovo a intrat sub jurisdicţia Naţiunilor Unite: independenţa vechii provincii sârbe, cu sprijinul necondiţionat al Vestului, în special al Statelor Unite ale Americii şi al Uniunii Europene.  Un precedent periculos; nu atât pentru România, cât pentru state precum Moldova şi Georgia.


Da, în Kosovo au avut loc masacre organizate de sârbi. La fel de adevărat este că ostilităţile au fost declanşate de albanezi, cu ajutorul „luptătorilor pentru libertate” din UCK, iniţialele Ushtria Çlirimtare e KosovësArmata de Eliberare a Kosovo, activă din 1995, 4 ani înainte de anularea autonomiei Kosovo de către Slobodan Milosevic şi declanşarea ultimului conflict din trista serie iugoslavă.

Lecţia zilei este una singură: cine vrea să fie independent trebuie să îşi facă o grupare teroristă, să atace statul şi apoi să urle ca este agresat.

Voi reveni.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad M.

Vlad M.

7 comentarii

 1. tomato
  17 februarie 2008

  Din pacate Serbia si-a facut-o cu mana ei. Alte alternative nu existau pentru rezolvarea conflictului in zona dupa masacrarea populatiei civile.

 2. Imperialistu'
  17 februarie 2008

  Provincia putea ramane in interiorul statului sarb, avand o larga autonomie. Independenta Kosovo nu era singura solutie. De altfel, nici macar nu este o solutie a conflictului dintre albanezi si sarbi, cat o decizie luata in favoarea albanezilor. Cand verii lor din Macedonia vor face la fel, ce decizie va lua Vestul? Va sprijini si UCK-ul local?

 3. tomato
  17 februarie 2008

  Daca macedonii sunt suficient de prosti, astfel incat sa omoare populatia civila atunci vor pierde si ei o regiune. Nu poti omora populatie civila si dupa aia sa astepti sa uite lumea ( cel putin in Europa nu … ). Irlanda si-a castigat independenta in acelasi fel.

  Nu e singura solutie, dar e cea mai simpla. Din pacate nu putea ramane in cadrul serbiei ( desi tehnic era parte a Iugoslaviei cu o declaratie de independenta in 90 parca ). Si se vor apropia din motive economice …

 4. Imperialistu'
  17 februarie 2008

  Uiti cateva lucruri, tomato ???? : si albanezii au omorat, chiar inainte de represiunea organizata de sarbi, iar UCK a fost o organizatie teroristo-mafiota. Asa ca nu poti sa zici ca s-a facut in vreun fel dreptate. Pentru oficialii de la Bruxelles, Kosovo-Metohia nu este altceva decat un petic de pamant care abia se vede pe harta, de aici si dispretul.

  Daca Europa nu uita, cum de i-a luat atat de mult sa isi aduca aminte de criminalii croati? Daca Europa nu uita, cum de sarbii au fost declarati unicii responsabili pentru razboiul din Bosnia? Daca Europa nu uita, de ce a sters cu buretele promisiunile facute cum ca nu vor sprijini separarea Kosovo de restul Serbiei? Europa uita si – mai grav – mimeaza impartialitatea printr-o ipocrizie crunta. Acum i-a lasat pe sarbi fara Kosovo si se declara mirata ca nu vor sa ii mai raspunda la telefon. Sa nu se mai mire atata.

  In rest, mi se pare ca esti cam optimist. Apropiere intre Serbia si Kosovo, chiar si pe criterii economice? Nu se va intampla. Nu are cum, din moment ce Serbia nu va recunoaste Kosovo. Poate intre Kosovo si Albania, rezultat firesc al politicii filoalbaneze duse Vest, mai hotarat chiar daca Musssolini sa creeze Albania Mare ???? .

  P.S. Irlandezii nu venisera peste pamanturile englezilor, ci invers. ????

 5. tomato
  17 februarie 2008

  Nu zic ca albanezii sunt sfinti, dar sarbii au exagerat putin cu omoratul. Cat despre promisiuni & ipocrizie , lumea ar fi mult mai buna fara politicieni ( si avocati ???? ).

  Si sunt cam optimist ????

  PS Albanezii nu au atacat & cucerit Kosovo, s-au inmultit doar mult mai repede ca sarbii.

 6. Imperialistu'
  17 februarie 2008

  Toti sunt vinovati in acest conflict si de fapt asta este ceea ce ma revolta: ca au venit unii si au sters cu buretele tot ce au facut rau albanezii, acordandu-i o independenta pe care ei nu o meritau.

  E un pic mai complicat… sarbii au fugit din calea islamizarii si a tratamentului aplicat de turci, parasind Kosovo pentru alte zone din Serbia si in locul lor au venit albanezi, favorizati de administratia islamica a Imperiului Otoman. Batalia numerelor a fost pierduta de mult timp de sarbi, dar nu mi se pare normal ca acest pamant sa fie al albanezilor, chiar daca ei reprezinta majoritatea covarsitoare a populatiei. Kosovo trebuia sa ramana in componenta statului sarb macar pentru faptul ca a fost sarbesc. Larga autonomie, dar in interiorul statului sarb.

  O sa fac o paralela: Bucovina este ocupata si astazi, chiar daca romanii sunt doar o minoritate in zona. Nici pana in prezent nu au reusit sa ne stearga de pe harta asa ca pamantul ala nu este mai putin romanesc astazi decat a fost acum 70 de ani.

 7. emil
  17 februarie 2008

  Un articol care pune o serie de intrebari incomode in legatura cu noul stat de pe harta Europei.
  The West’s Fatal Mistake: We Are All Serbs Now

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian