FUNDATIA IOAN BARBUS

Mucenicie lângă noi

1În seara zilei de joi, 19 noiembrie, aproape de miezul nopții, în una din bisericile periferice ale Moscovei, aflată într-un cartier cu populație compactă venită din țări musulmane, un individ mascat a tras cîteva focuri dintr-un pistol, fără a ști în acel moment cine e părintele Daniil Sysoev, pe care-l căuta, pentru a-l ucide. Cei doi părinți duhovnicești erau cu enoriașii, pe care-i spovedeau…Regentul, Vladimir Strelbițky a fost rănit, iar parohul Daniil Sysoev împușcat în cap, a murit în drum spre spital.
Părintele Sysoev era născut la 12 ianuarie 1974, și se manifestase ca un propăvăduitor activ, misionar, cu cîteva cărți la activ. Se pare că în ultima vreme primise amenințări cu moartea în repetate rînduri…Iată că o mînă criminală i-a curmat viața, lăsînd în urmă o soție îndurerată, trei copii și o turmă de enoriași stupefiați…Părintele Patriarh Kirill al Rusiei, aflînd această cumplită veste chiar de ziua sa de naștere, a oficiat o Sfîntă Liturghie pentru buna așezare a sufletului celui martirizat pentru Dreapta-Credință.
De asemenea, Părintele Patriarh a chemat întreaga suflare creștinească să se abțină de la presupuneri, etichetări și comentarii pripite, și să se roage Împăratului Păcii pentru ca Acesta să ne lumineze pe toți, și să întărească inimile rudelor, apropiaților și celor care l-au cunoscut pe părintele Sysoev…amintind că acesta se va bucura în ”Ierusalimul cel ceresc și de zeci de mii de îngeri în adunare sărbătorească, și de Biserica celor întîi-născuți …> și de duhurile drepților celor desăvîrșiți” (Epistola către evrei a Sfîntului Apostol Pavel, 12:22-23).

sursa

Vlad P.

Vlad P.

Comentarii

 1. emilSpune:

  Răspunde
  noiembrie 20, 2009

  Relatare de la ABC News:

  Russian Priest Gunned Down in Church

 2. vladSpune:

  Răspunde
  noiembrie 20, 2009

  mersi Emil,

  ”Russia’s Council of Muftis strongly denounced the murder Friday, saying differences should be worked out in a civilized way… Life was given to us by the Almighty! ”, iar ei sunt mandatați să o ia, când cred de cuviință

 3. costinSpune:

  Răspunde
  noiembrie 20, 2009

  Hotnews Moldova:

  Un preot ortodox care a criticat Islamul a fost împuşcat în biserică

  Un preot rus, care a primit amenintari cu moartea pentru ca a convertit mai multi musulmani la crestinism si care a criticat Islamul, a fost asasinat intr-o biserica din Moscova.

  Preotul a fost ucis de un barbat mascat, informeaza The New York Times.

  Acest eviniment poate pune in pericol relatiile dintre Biserica Ortodoxa Rusa si comunitatea musulmana.

  Barbatul mascat si inarmat s-a apropiat de preotul Danil Sisoev, i-a verificat numele si apoi l-a impuscat.

  “Teoria principala este ca motivele religioase stau in spatele crimei”, a declarat Anatoli Bagmet, purtatorul de cuvant al comisiei de ancheta a Procuraturii Generale.

  Preotul a murit in drum spre spital. Dirijorul corului de la biserica a fost ranit si se afla la spital. Acesta este pazit in permanenta, a mai spus Bagmet.

  Sisoev a anuntat in luna februarie ca a primit 10 e-mail-uri de amenintare cu moartea.

 4. vladSpune:

  Răspunde
  noiembrie 20, 2009

  Arma cu care a fost ucis pr. Sisoiev a fost descoperită, iar suspectul din acest caz a fost ucis

  Autoritatea de anchetă din cadrul Comitetului de investigaţie al Moscovei a descoperit arma cu care a fost ucis preotul ortodox rus Daniel Sisoev. Originar din Kârgâzstan, suspectul a fost ucis în urma unor schimburi de focuri cu poliţia, ulterior fiind confiscat şi pistolul, raportează mai multe surse din presa rusească.

  Poliţia rutieră din GIBDD Mahacikale l-a verificat pe suspect, iar acesta a opus rezistenţă, aruncând o grenadă şi apoi deschizând focul asupra ofiţerilor de poliţie cu un pistol. Poliţiştii au tras asupra lui.

  Poliţia a confiscat ulterior un paşaport pe numele Bexultan Karibekova, născut în 1987, originar din oraşul Oş, Kârgâzstan, şi pistolul cu care acesta trăsese asupra poliţiei. Iniţial un pistol cu aer comprimat, arma fusese modificată în armă de foc, de calibru 9 mm.

  Ancheta a stabilit că pistolul este exact cel cu care a fost ucis părintele Daniel Sisoev, în seara de 20 noiembrie 2009, în parohia pe care o păstorea – Sfântul Apostol Toma. Acesta avea vârsta de 35 de ani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian