FUNDATIA IOAN BARBUS

Mucenicie lângă noi

1În seara zilei de joi, 19 noiembrie, aproape de miezul nopții, în una din bisericile periferice ale Moscovei, aflată într-un cartier cu populație compactă venită din țări musulmane, un individ mascat a tras cîteva focuri dintr-un pistol, fără a ști în acel moment cine e părintele Daniil Sysoev, pe care-l căuta, pentru a-l ucide. Cei doi părinți duhovnicești erau cu enoriașii, pe care-i spovedeau…Regentul, Vladimir Strelbițky a fost rănit, iar parohul Daniil Sysoev împușcat în cap, a murit în drum spre spital.
Părintele Sysoev era născut la 12 ianuarie 1974, și se manifestase ca un propăvăduitor activ, misionar, cu cîteva cărți la activ. Se pare că în ultima vreme primise amenințări cu moartea în repetate rînduri…Iată că o mînă criminală i-a curmat viața, lăsînd în urmă o soție îndurerată, trei copii și o turmă de enoriași stupefiați…Părintele Patriarh Kirill al Rusiei, aflînd această cumplită veste chiar de ziua sa de naștere, a oficiat o Sfîntă Liturghie pentru buna așezare a sufletului celui martirizat pentru Dreapta-Credință.
De asemenea, Părintele Patriarh a chemat întreaga suflare creștinească să se abțină de la presupuneri, etichetări și comentarii pripite, și să se roage Împăratului Păcii pentru ca Acesta să ne lumineze pe toți, și să întărească inimile rudelor, apropiaților și celor care l-au cunoscut pe părintele Sysoev…amintind că acesta se va bucura în ”Ierusalimul cel ceresc și de zeci de mii de îngeri în adunare sărbătorească, și de Biserica celor întîi-născuți …> și de duhurile drepților celor desăvîrșiți” (Epistola către evrei a Sfîntului Apostol Pavel, 12:22-23).

sursa

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad P.

Vlad P.

4 Comments

 1. emil
  20 November 2009

  Relatare de la ABC News:

  Russian Priest Gunned Down in Church

 2. vlad
  20 November 2009

  mersi Emil,

  ”Russia’s Council of Muftis strongly denounced the murder Friday, saying differences should be worked out in a civilized way… Life was given to us by the Almighty! ”, iar ei sunt mandatați să o ia, când cred de cuviință

 3. costin
  20 November 2009

  Hotnews Moldova:

  Un preot ortodox care a criticat Islamul a fost împuşcat în biserică

  Un preot rus, care a primit amenintari cu moartea pentru ca a convertit mai multi musulmani la crestinism si care a criticat Islamul, a fost asasinat intr-o biserica din Moscova.

  Preotul a fost ucis de un barbat mascat, informeaza The New York Times.

  Acest eviniment poate pune in pericol relatiile dintre Biserica Ortodoxa Rusa si comunitatea musulmana.

  Barbatul mascat si inarmat s-a apropiat de preotul Danil Sisoev, i-a verificat numele si apoi l-a impuscat.

  “Teoria principala este ca motivele religioase stau in spatele crimei”, a declarat Anatoli Bagmet, purtatorul de cuvant al comisiei de ancheta a Procuraturii Generale.

  Preotul a murit in drum spre spital. Dirijorul corului de la biserica a fost ranit si se afla la spital. Acesta este pazit in permanenta, a mai spus Bagmet.

  Sisoev a anuntat in luna februarie ca a primit 10 e-mail-uri de amenintare cu moartea.

 4. vlad
  20 November 2009

  Arma cu care a fost ucis pr. Sisoiev a fost descoperită, iar suspectul din acest caz a fost ucis

  Autoritatea de anchetă din cadrul Comitetului de investigaţie al Moscovei a descoperit arma cu care a fost ucis preotul ortodox rus Daniel Sisoev. Originar din Kârgâzstan, suspectul a fost ucis în urma unor schimburi de focuri cu poliţia, ulterior fiind confiscat şi pistolul, raportează mai multe surse din presa rusească.

  Poliţia rutieră din GIBDD Mahacikale l-a verificat pe suspect, iar acesta a opus rezistenţă, aruncând o grenadă şi apoi deschizând focul asupra ofiţerilor de poliţie cu un pistol. Poliţiştii au tras asupra lui.

  Poliţia a confiscat ulterior un paşaport pe numele Bexultan Karibekova, născut în 1987, originar din oraşul Oş, Kârgâzstan, şi pistolul cu care acesta trăsese asupra poliţiei. Iniţial un pistol cu aer comprimat, arma fusese modificată în armă de foc, de calibru 9 mm.

  Ancheta a stabilit că pistolul este exact cel cu care a fost ucis părintele Daniel Sisoev, în seara de 20 noiembrie 2009, în parohia pe care o păstorea – Sfântul Apostol Toma. Acesta avea vârsta de 35 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi