FUNDATIA IOAN BARBUS

Musulmanii nigerieni au măcelărit 500 de creştini

Duminica în care nu au mai ajuns la Liturghie:

Duminică dimineaţa în zori musulmanii i-au atacat cu macete pe sătenii creştini din Nigeria. Unele trupuri au fost carbonizate. Altele aveau tăieturi pe faţă. O victimă tânără a fost scalpată, iar câteva avea mâinile şi picioarele retezate. Musulmanii au strigat „Allah Akhbar” (Dumnezeu este Mare) înainte de a năvăli în locuinţe şi de a-i ucide pe creştini. Există supravieţuitorii care au relatat cum s-a produs hăcuirea victimelor. Musulmanii furioşi nu au cruţat nici măcar copiii, dimpotrivă i-au scalpat. Printre victimele feminine au fost găsite trupuri violate.

În timp ce au fost detaşate trupe pentru a preveni noi atacuri, forţele de securitate au reţinut 95 de suspecţi, dar se confruntă cu critici aspre pentru turbarea cu care criminalii au reuşit să acţioneze. Mass-media a semnalat faptul că vecinii musulmani au fost avertizaţi prin sms-uri cu două zile înainte de atac, tocmai pentru a se putea refugia înainte de intervenţia trupelor. Supravieţuitorii spun că atacatorii au reuşit să diferenţieze membrii grupului Fulanis de cei ai grupuli Berom, scandând „nagge”, termenul fulani pentru vite. Cei care nu au răspuns în aceeaşi limbă, au fost măcelăriţi. Bisericile au fost arse alături de alte clădiri.

Corespondenţii BBC în zonă spun că aceia care au încercat să fugă au fost prinşi în capcane de animale şi plase de pescuit şi au fost torturaţi până la moarte.

Au avut loc funeralii pentru victimele măcelului de trei ore din trei sate creştine.

nigeria-3

Relatări mai detaliate (pentru cei care doresc să urmărească eventualele comentarii şi mai multe fotografii) în GatewayPundit, Reuters, News23, News.Yahoo, SevenSidedCube, JihadWatch

„Ani la rând oamenii de aici au trăit împreună în pace … Nu ştim ce s-a întâmplat” – mirarea unui sătean către un reporter Reuters.

S-a întâmplat un act de jihad, atâta tot. Cine nu este cu noi… dă de dracu’. Cel mai probabil, păstorii din tribul Fulani au început să se simtă mai puternici decât fermierii creştini din tribul Berom. Scenariul clasic în Islam: when you have the upper hand, strike! (când eşti majoritar/superior, loveşte!)

să ne reamintim puţin din Carta nobleţii umane aureolate de lumina Islamului:

Sura 9: 123

“O, voi care credeţi! Luptaţi-vă cu necredincioşii învecinaţi vouă şi aceştia să găsească în voi cruzime, iar voi să ştiţi că Allah este cu cei ce cred.”

Sura 9: 29

“Luptaţi-va împotriva celor care nu cred în Allah, nici în Ziua de Apoi şi nu opresc ceea ce Allah şi Mesagerul lui au oprit; luptaţi-vă împotriva oamenilor Scripturii (adică evreii şi creştinii), care nu recunosc Islamul ca religie a adevărului, până când vor plăti Jizyah (taxa de protecţie, în clasicul stil mafiot) şi se vor supune de bună-voie.”

Walid Shoebat despre Sura 5: 32-33

Omorâţi-i când îi veţi întâlni, oriunde îi veţi găsi.”(2:191) Acest „ucideţi” nu este o metaforă, ci este acel literal „a ucide”. Este exemplul de crimă a lui Zarqawi chiar în faţa camerelor. Este linşajul pe care-l vedeţi în Ramallah. Este uciderea a milioane de sudanezi în Sudan, tăierea mâinilor şi picioarelor din laturile opuse. Iar aici e dilema: tocmai versetul paşnic, care este citat chiar şi de Bush: „Oricine ia o viaţă fără îndreptăţire, sau pentru vreo stricăciune pe pământ, este ca şi când ar fi ucis întreg pământul.” Veţi găsi acelaşi verset în tradiţia iudaică, dar cei mai mulţi occidentali nu trec mai departe de acest verset, unde se limpezeşte totul: „dar celor care luptă împotriva lui Allah şi aduc stricăciune pe pământ, tăiaţi-le mâinile şi picioarele din părţi opuse şi răstigniţi-i„… literalmente. Iar asta aţi văzut întâmplându-se în Afganistan. La fel aţi văzut în Sudan: multiplele crucificări, asasinate, decapitări, amputări şi execuţii publice. Ei chiar doresc să reînvie Islamul aşa cum obişnuia să fie (sub Sharia). Din acest motiv îl numesc fundamentalism.

Sura 7:124

“Va voi tăia mâinile şi picioarele din părţi opuse şi apoi vă voi răstigni pe toţi!”

Dar să fim atenţi, nu cumva să înţelegem greşit Islamul. Cu siguranţă sunt înţelesuri ezoterice inaccesibile minţilor de rând. Iar presa, DACĂ va mediatiza această tragedie, va avea grijă (de doică) să ne repete că zecile de musulmani implicaţi nu sunt reprezentativi pentru Islam, că, de fapt, Coranul este Nobil şi face parte din marea zestre spirituală a Umanităţii, că, nu-i aşa, Islamul este, în definitiv (care finalitate?) o religie a păcii, omiţând dintr-o ignoranţă tot mai criminală, prin complicitatea la distorsionarea realităţii, faptul că, din mandatul direct şi explicit al profetului pedofil, versetele paşnice sunt abrogate în Coran de cele războinice: MAKE WAR, NOT PEACE!

jos-500-3-6-10

Când se întâmplă să intraţi pe la o biserică, chiar şi pe fugă, amintiţi-vă de creştinii persecutaţi din ţările majoritar musulmane şi aprindeţi o lumânare şi pentru ei. Aceştia nu se bucură de luxul nostru de a dezbate pe net „cam cum” ar trebui înţeleasă corect (politic) esenţa absconsă a Islamului. Ei pur şi simplu nu mai ajung duminică la Liturghie.

Active Compassion for the Persecuted from Watermelon Ministries on Vimeo.


Persecution Project Foundation

ACTUALIZARE:

România Liberă:

Regiunea din jurul oraşului nigerian Jos, situat în centrul ţării, este afectată în mod regulat de violenţe religioase sau etnice, cele mai multe având, de fapt, ca motivaţie accesul la resurse. În ianuarie, peste 300 de persoane au fost ucise în timpul unor violenţe între creştini şi musulmani.

Costin:
accesul la resurse, spune Romania Liberă. Ucizi sute de femei şi copii strigând Allah akhbar, dar nu pentru că aşa îţi spune Coranul, ci pentru resurse… cum de nu mi-am dat seama?

gmt: România Liberă traduce de fapt o depeşă France Presse, la fel şi EVZ care concentrează şi mai halucinant aceste enormităţi într-o ştire foarte scurtă.

Procesul e descris in Catholic Herald de Fratele Alex Longs, staret al unei manastiri augustiniene din Jos:

“În seria de crize care au cuprins Jos în 2001, în 2008, şi acum, în 2010, strategia Hausa (Fulani) a urmat un model: lansarea de atacuri asupra vieții și proprietății creştinilor (evident, inclusiv asupra bisericilor), în zonele sărace cu populaţie mixtă situată la periferia ghetoizată, astfel încât să se pună capăt prezenţei creştine.

Când praful se așază, se urmărește convingerea creştinilor să-şi vândă proprietăţile distruse cumpărătorilor dispuși Hausa. Strategia a reuşit, zona controlată de Hausa a crescut constant. După criza din 2001 au numit-o cu mândrie ”Republica talibană”. În cadrul acesteia a fost impusă Sharia și n-a mai ramas aici nici o biserica și niciun creștin..” sursa

Ce acces la resurse, sărăcie, lipsă de dialog? E o strategie rece, bine calculată.

Ultimul atac a fost perfect coordonat şi organizat, observă Arhiepiscopul anglican din Jos:

“Chiar şi copiii au fost cu toţii masacraţi – în vârstă de o zi. O femeie era pe punctul de a naște – până și pe ea și copilul nenăscut i-au ucis. Pe toți fără deosebire – femei, copii, bărbaţi.

“Puțin mai târziu în cursul zile, am primit informaţii că un alt sat umplea de morți, iar mai târziu din nou, mai multe cadavre au fost descoperite într-un al treilea sat.

“Când am început să întreb mi s-a spus că au venit musulmani Fulani înarmaţi cu săbii şi cu macete. Atacul a fost destul de sistematic şi de bine organizat. Nu le-a lăsat sătenilor nicio şansă de scăpare..

“Pentru a reuşi aşa ceva trebuie să fii un grup organizat. Vreau să spun, este o stare de asediu militar laolaltă cu poliţia, aşa că pentru a-i reuşi unui grup aşa ceva, trebuie să fie foarte, foarte, foarte, foarte organizat.

“Dar, de asemenea, dacă vă uitaţi la tăieturi, veţi vedea că ele sunt provocate de lame ascuţite şi cele mai multe tăieturi sunt la spate şi la gât. Iar multe capete au fost desprinse de trup. Deci, în opinia mea aceştia sunt într-adevăr luptători.

“E vorba şi de metodă – în două ore, trei sate. Trebuie să fi fost oameni care au ştiut ce au de făcut şi care au fost instruiţi în să facă acest lucru..” sursa

Nişte “păstori” înfometaţi, disperaţi de acces la resurse, nu aveau cum să procedeze atât de calculat.

ACTUALIZARE, 17 MARTIE

13 ucişi în noi violenţe religioase în centrul Nigeriei: oficial

13 creştini au fost ucişi de păstori musulmani Fulani într-un atac în timpul nopţii asupra unui sat din centrul Nigeriei, a declarat Plateau State Information Commissioner Gregory Yenlong miercuri.

„Pot confirma că 13 persoane au murit şi alte 6 au fost grav rănite. Acum sînt sub ingrijire într-un spital misionar din Vom”, în apropierea capitalei Jos, a declarat Zenlong pentru AFP.

sursa: AFP via Weasel Zippers

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad P.

Vlad P.

32 de comentarii

 1. costin
  9 martie 2010

  Crime savirsite de musulmani care inteleg Coranul gresit, vor zice. Se pare ca din nou musulmanii au inteles gresit Coranul. Dar ce este mai important pina la urma? Ca milioane si milioane de musulmani gasesc justificare pentru crime si violenta in Coran, sau ca un prezentator CNN si toate somitatile progresiste vad islamul ca o Religie a Pacii? Cine il intelege gresit? Islamistii care striga Alah Akbar in timp ce taie capete si spinteca femei si copii, sau progresistii care in secunda doi voi schimba subiectul spre cruciade, care si ele au fost o reactie doar la atacurile Semilunei?

 2. heraasku
  9 martie 2010

  Sfânta Evanghelie după Ioan

  Cap. 15

  20. Aduceţi-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu, şi pe al vostru îl vor păzi.
  Amin!

 3. despina
  9 martie 2010

  Incredibil!
  Iar presa nu spune nimic?

 4. Imperialistu'
  9 martie 2010

  Nu are ce sa spuna, Despina, pentru ca faptasii sunt mahomedani si nu crestini asa cum cere ideologia. De altfel, persecutia este interesanta numai daca implica opresori crestini. Atata timp cat ea este comisa de non-crestini, nu intereseaza, cu atat mai mult daca este vorba despre musulmani, comunitate religioasa ce beneficiaza de clauza religiei favorizate. ????

 5. despina
  9 martie 2010

  Este sinucidere curata.dar si multa prostie si fudulie de mari ‘telectuali

 6. costin
  9 martie 2010

  Una articol suprinzator de realist de la NY Times:
  Ravaged Nigerian Village Haunted by Horror

  DOGO NA HAWA, Nigeria — Nightmare images haunt this dusty sun-baked village, fresh memories of tall young men emerging from darkness to slash the unarmed with long knives in a frenzy of ethnic and religious hatred.

  It was a particularly brutal sectarian massacre in a region that has seen thousands die in the last decade in clashes between Muslims and Christians, and Tuesday, a day after hundreds were buried in mass graves here, groups of villagers in this Christian farming community a few miles south of the central Nigeria metropolis of Jos sat mutely among their mud-brick homes remembering Sunday’s horror.

  Some of the small houses had been burned in the attack; tin roofs were caved in and twisted, facades were charred, and carbonized hulks of vehicles littered the dirt streets. Traces of blood were evident in the sandy soil.

  Official and human-rights group estimates of the number of dead have ranged from 300 to over 500 in the attack here and two nearby villages, Zot and Ratsat.

  The people here spoke of a well-organized gang of dozens stealthily surrounding the village before dawn. They had come on foot from the low hills surrounding this rocky plateau, Muslim herdsmen apparently bent on revenge for similar killings in January and angry over what one rights group said were cases of cattle rustling.

  They crept around the stand of tall cactus that screens the village of some 2,000. Gunmen fired rounds of shots in the air, to panic the residents and flush them from their homes. “I heard a powerful gunshot, then sporadic shots from all angles,” recalled Isaac Pam, a civil servant who lives here. “The village had been surrounded. And the firing was coming closer.”

  A separate corps — the men with machetes or “cutlasses” as some villagers described them — began their work. “I saw them with very long white swords,” Mr. Pam said. “Some were dressed in black, and some in camouflage.” The men were ruthlessly efficient, and in halting sentences the villagers described the carnage that followed.

  “They killed my daughter and my son,” said Ezekiel Chwang. “It was Sunday night. They surrounded our house. They were shouting.” He climbed into a tree to escape the marauders, and dropped back down after they had left, to find a horrific scene in his home. The men, he said, had discovered his 6-year-old daughter and 4-year-old son sleeping in the bedroom. They slit their necks with a machete, then set them on fire.

  Though Sunday’s attack appeared unusually vicious, human rights experts on this region said it was all too reminiscent of previous episodes, including the killing of Muslims by Christians in January. “There many similiarites as far as the targeting of unarmed residents, including women and children,” said Eric Gutschuss of Human Rights Watch.

  Residents here emphasized the extensive use of machetes in Sunday’s attack. “They killed seven people in my family,” said Bitrus Dimrang, including his mother and stepmother. “I heard the women crying,” he said. “They were cutting them.”

  A young woman, Elizabeth Joseph, heard her stepmother’s unavailing plea for mercy. “They were cutting my stepmother,” Ms. Joseph said. “She kneeled down. She was begging them not to hurt her. It was very terrible.” Another young man said: “I saw people with the knives. They were just slashing them.”

  Perhaps 3,000 have died in these ethnic-religious conflicts in the region surrounding this village since 2001, in the estimates of rights groups. There have been investigations and commissions of inquiry, but little retribution. The police here, known for their summary methods, say they have already arrested around 100 in connection with Sunday’s killings.

  Tuesday, well-armed soldiers in camouflage guarded the entrance to the village here. In Jos there is a dusk-to-dawn curfew, with few venturing out after dark.

  The National Assembly member for the district, visiting from the capital, Abuja, said she was shocked by by the violence. “We’re talking about Rwanda and other faraway places, and here, it’s happened here,” said Martha Bodunrin. “It’s just such a mystery.”

  Anger simmered here Tuesday. Some spoke in terms of a bitter religious conflict that was not about to disappear soon.

  “Plateau state is dominated by Christians,” said Isaac Pam, the civil servant. “From time immemorial there has been an Islamic struggle to overthrow it.”

  Jude Owuamanam contributed reporting from Dogon Na Hauwa and Jos, Nigeria.

  …si de incorect politic…

 7. Schwarzmann Skinski
  9 martie 2010

  Vai şi amar de capul lor! Pe când un transfer de astfel de fapte pe bătrânul continent?

 8. costin
  9 martie 2010

  Dreapta.net au scris si ei despre masacrul din Nigeria, analizind modul in care presa a prezentat evenimentele.

  Patruped:bun a scris despre masacrul din Nigeria, Musulmanii nigerieni au macelarit 500 de crestini. „Dar sa fim atenti, nu cumva sa intelegem gresit Islamul. Cu siguranta sunt intelesuri ezoterice inaccesibile mintilor de rand. Iar presa, DACA va mediatiza aceasta tragedie, va avea grija (de doica) sa ne repete ca zecile de musulmani implicati nu sunt reprezentativi pentru Islam”, eram avertizati.

  Am cautat din curiozitate printre primele stiri publicate de agentii. Mi-a atras atentia in mod deosebit aceasta stire a France Presse: Central Nigeria on red alert after over 100 killed. Depesa ampla, documentata, mentioneaza undeva climatul de „confruntari religioase”. Insa nicaieri nu apare cuvântul „crestin”, nici „musulman”. E o performanta sa legi oarecum coerent 650 de cuvinte despre un „conflict etnico-religios” si sa nu mentionezi vreo religie.

  Cu doua ore inainte, Reuters mentionase totusi ca e vorba despre „clashes involving Muslim herders and Christian villagers”. Cu o ora inaintea depesei France Presse, si AP facea aceasta mentiune: „The bodies of the dead – including many women and children – lined dusty streets in three mostly Christian villages”.
  ………

  mai departe pe dreapta.net

 9. costin
  9 martie 2010

  de cel putin o sapt, la TVR-ul olandez, NOS, in loc de stiri cu masacrul din niger sau homosexualii aruncati in canalele amsterdameze, sau orice ar avea de aface cu Wilders, sint reportaje peste reportaje cu pedifilia catolica, maltratarea copiilor de crestini potestanti si ce natii de crestini mai au olandezii.. nimic despre nigerieni

 10. vlad
  9 martie 2010

  mari ticalosi, incredibil

 11. vlad
  9 martie 2010

  Nigerian Islamic leader: Islam is a Religion of Peace™, Jews and Christians commit acts of terror on a daily basis

  Abubakar has said it is not right to generalise the entire Muslims as terrorists whenever an individual among them does something wrong.

  eh, in cazul de fata a fost vorba de un trib (deocamdata 95 de retinuti), care s-a trezit sa macelareasca trei sate (500 de suflete). but who’s counting

  dupa o asemenea tragedie, individul delireaza cu metoda:

  rather than accuse all Muslims of terrorism, the acts of the United States and its agents should as well be examined. He alleged that violent acts being perpetrated all over the world were being carried out by non-Muslims, including American citizens and agents of the American government. According to him, many Christians and Jews perpetrate terror acts on a daily basis but they are not tagged terrorists by the US and the media.

 12. vlad
  9 martie 2010

  Initiativa celor de la RadicalIslam.org

  Sign a Petition Demanding the State Department Condemn the Nigeria Massacre

  LA Times: Hundreds of nomadic Fulani herdsmen launched coordinated attacks on three Christian villages — Dogo Nahawa, Ratsat and Zot, just south of Jos — about 3 a.m. Sunday.

  „People came out of their houses and started falling into the animal traps and mosquito nets and then they were hacked down. They were the kind of traps used for wild animals.”

  This year’s attacks have had a more sinister pattern: They are carefully planned and brutal, with hundreds of villagers killed — including babies, the elderly and anyone else unable to flee.

  One survivor, Sylvanis Mathias, said the attack was well planned. „They fired in the air, scared people out of their houses and then attacked them with machetes as they tried to escape, and then burned their bodies. They set the houses ablaze. More than half of the houses have been burned.”

 13. despina
  9 martie 2010

  Foarte bine.

  La noi in presa n-am vazut nimic in afara de voi si Dreapta.net

  Pentru mine este naucitor de fiecare daca cand citesc ceea ce s-a intamplat

 14. Imperialistu'
  9 martie 2010

  E plin de drepte-Ersatz, despino, greu sa auzi ceva pe tema asta. Plus ca „dreptacii” nostri au lucruri mai interesante de discutat precum Udrea, Boc, d’astea. ????

 15. despina
  9 martie 2010

  Ai observat si tu ,nu-i asa, nivelul „de dreapta jos” adoptat de cei ce se autointituleaza mari „liberali” .
  Ti-am zis ca e „cool” ….

 16. vlad
  9 martie 2010

  Complicity In The UN

  A couple of years ago UNICEF estimated that at least 300,000 children were involved in 30 armed conflicts worldwide. I am not talking about victims. As victims, children number in the millions from the murdered, to the maimed, left homeless or parentless internationally. UNICEF is talking about perpetrators. Children who are combatants, messengers, porters and cooks and those forced into providing sexual services. Or more accurately, children who are abducted or forcibly recruited to fight for one side in armed conflict.

  African child soldiers are often discussed in the media as are little boys in left wing guerrilla forces in Latin America. No one questions their status as manipulated victims. Surprisingly, little is said about the child suicide bomber, who is kidnapped, bought, drugged or indoctrinated to not only kill others, but him or herself as well.

  merită citit integral

 17. vlad
  9 martie 2010

  Amnesty International Mainstreams the Jihad

  Amnesty International famously advocates on behalf of people persecuted just for expressing an opinion. However, last month the group suspended Gita Sahgal, the head of its gender unit, after she expressed an opinion of her own: that by working with Taliban supporter Moazzam Begg, Amnesty has betrayed its mission to advance human rights. Here is a look at the scandal that the American media — once known for championing whistleblowers — have all but ignored.

  Begg, a British citizen, moved to Kabul in 2001, was captured in 2002 on suspicion of al-Qaeda links, and ended up at Guantanamo Bay after admitting that he had attended terror camps and was prepared to fight for the Taliban. Released without charge in 2005, he became the face of Cageprisoners, which implores that Gitmo be closed and displays a disturbing level of sympathy for terrorists, even convicted ones. Begg himself has called the Taliban „better than anything Afghanistan has had” in decades and cited positively jihad theorist Abdullah Azzam.

  Begg’s troubling past did nothing to dampen Amnesty’s eagerness to team up with him; the two collaborated on a recent visit to Downing Street and a European tour urging countries to grant detainees „safe haven.” But while Sahgal endorses his views of Guantanamo, she thinks that the partnership is severely misguided, writing to her organization’s leaders in a January 30 email:

  I believe the campaign fundamentally damages Amnesty International’s integrity and, more importantly, constitutes a threat to human rights. … To be appearing on platforms with Britain’s most famous supporter of the Taliban, whom we treat as a human rights defender, is a gross error of judgment.

  Hours after she made the contents of the email public on February 7, Amnesty suspended Sahgal. She fired back by slamming the organization for having „created the impression that Begg is not only a victim of human rights violations but a defender of human rights.” Care must be taken, she says, in „maintaining an objective distance from groups and ideas that are committed to systematic discrimination and fundamentally undermine the universality of human rights.” A leaked memo from a senior Amnesty executive reveals that Sahgal is not alone in such fears.

  Leftists and Islamists frequently portray individuals detained for possible terrorist offenses as martyrs. However, for the world’s most prominent human rights institution to collaborate so closely with a man of Begg’s track record is out of the ordinary — a result enabled by his unique station as a charismatic and articulate former Gitmo inmate released into the West.

  The Amnesty-Begg convergence may be rare, but it has done quite a bit of damage — and not only to the group’s reputation. In working with Begg and standing by those efforts, Amnesty has set a dangerous precedent of making violent Islamists politically respectable. Just as worrisome, the bar now is even lower for radicals not tainted by violence to enter the mainstream.

  As for the U.S. media, their ongoing blackout of this story demonstrates once again how scandals involving Islamists and left-wing icons fail to qualify for „all the news that’s fit to print.”

 18. despina
  9 martie 2010

  In sfarsit

  http://www.romanialibera.ro/ma…..aceta.html

 19. costin
  9 martie 2010

  Regiunea din jurul orasului nigerian Jos, situat in centrul tarii, este afectata in mod regulat de violente religioase sau etnice, cele mai multe avand, de fapt, ca motivatie accesul la resurse. In ianuarie, peste 300 de persoane au fost ucise in timpul unor violente intre crestini si musulmani.

  accesul la resurse, spune Romania Libera. Ucizi sute de femei si copii strigind allah akbar, dar nu pentru ca asa iti spune Coranul ci pentru resurse… cum de nu mi-am dat seama?

 20. gmt
  9 martie 2010

  @costin
  Costin, Romania libera traduce de fapt o depesa France Presse, la fel si EVZ care concentreaza si mai halucinant aceste enormitati intr-o stire foarte scurta.

  Procesul e descris in Catholic Herald de Fratele Alex Longs, staret al unei manastiri augustiniene din Jos:

  „În seria de crize care au cuprins Jos în 2001, în 2008, şi acum, în 2010, strategia Hausa (Fulani) a urmat un model: lansarea de atacuri asupra vieții și proprietății creştinilor (evident, inclusiv asupra bisericilor), în zonele sărace cu populaţie mixtă situată la periferia ghetoizată, astfel încât să se pună capăt prezenţei creştine.

  Când praful se așază, se urmărește convingerea creştinilor să-şi vândă proprietăţile distruse cumpărătorilor dispuși Hausa. Strategia a reuşit, zona controlată de Hausa a crescut constant. După criza din 2001 au numit-o cu mândrie ”Republica talibană”. În cadrul acesteia a fost impusă Sharia și n-a mai ramas aici nici o biserica și niciun creștin..”

  http://www.catholicherald.co.u…..0527.shtml

  Ce acces la resurse, saracie, lipsa de dialog? E o strategie rece, bine calculata.

  Ultimul atac a fost perfect coordonat si organizat, observa Arhiepiscopul anglican din Jos:

  „Chiar şi copiii au fost cu toţii masacraţi – în vârstă de o zi. O femeie era pe punctul de a naște – până și pe ea și copilul nenăscut i-au ucis. Pe toți fără deosebire – femei, copii, bărbaţi.

  „Puțin mai târziu în cursul zile, am primit informaţii că un alt sat umplea de morți, iar mai târziu din nou, mai multe cadavre au fost descoperite într-un al treilea sat.

  „Când am început să întreb mi s-a spus că au venit musulmani Fulani înarmaţi cu săbii şi cu macete. Atacul a fost destul de sistematic şi de bine organizat. Nu le-a lăsat sătenilor nicio şansă de scăpare..

  „Pentru a reuşi aşa ceva trebuie să fii un grup organizat. Vreau să spun, este o stare de asediu militar laolaltă cu poliţia, aşa că pentru a-i reuşi unui grup aşa ceva, trebuie să fie foarte, foarte, foarte, foarte organizat.

  „Dar, de asemenea, dacă vă uitaţi la tăieturi, veţi vedea că ele sunt provocate de lame ascuţite şi cele mai multe tăieturi sunt la spate şi la gât. Iar multe capete au fost desprinse de trup. Deci, în opinia mea aceştia sunt într-adevăr luptători.

  „E vorba şi de metodă – în două ore, trei sate. Trebuie să fi fost oameni care au ştiut ce au de făcut şi care au fost instruiţi în să facă acest lucru..”

  http://www.channel4.com/news/a…..os/3573367

  Niste „pastori” infometati, disperati de acces la resurse, nu aveau cum sa procedeze atat de calculat.

 21. emil
  9 martie 2010

  gmt… nu citiesem originalul din RL, insa doar cititd fragmentul postat de Costin mi-a fost deajuns ca sa ma intreb: „oare de unde au copiat?” … stilul e foarte specific bien-peizanilor multiculti din Vest. Care, bineinteles, sint emulati de presa romaneasca.

 22. costin
  9 martie 2010

  Baron Bodissey de pe Gates of Vienna a postat discursul colonelului american Allen West subtitrat in limba romana, despre confruntarea dintre islam si occident si despre natura totalitara a islamului. O explicatie pragmatica si pe sleau a masacrului din Nigeria, printre altele. Traducerea am facut-o eu, nu fiti prea aspri, iar subtitrarea a facut-o Vlad Ţepeş.

  Discursul subtitrat a fost postat ieri de Baron aici: A Rosetta Stone for Col. West: Part Four

  E doar un preview. Zilele urmatoare il voi posta impreuna cu ceva comentarii sau vad eu ce context ii gasesc.

 23. Pataphyl
  9 martie 2010

  good job costin, l-am revăzut cu multă plăcere pe col. West, mulțumesc!

 24. camil
  9 martie 2010

  aproape că mi-a venit rău când am citit despre aşa ceva. însă am ajuns să nu mă (mai) mire nimic…animalele s-ar simţi jignite comparate cu asemenea „oameni”. totul în numele lui Allah…

 25. costin
  9 martie 2010

  gmt, multumim pentru comentariu si linkuri.
  Vlad a adaugat comentariul tau si citeva pasaje traduse din articolele citate de tine.

 26. costin
  9 martie 2010

  ACTUALIZARE 17 MARTIE

  13 ucişi în noi violenţe religioase în centrul Nigeriei: oficial

  13 creştini au fost ucişi de păstori musulmani Fulani într-un atac în timpul nopţii asupra unui sat din centrul Nigeriei, a declarat Plateau State Information Commissioner Gregory Yenlong miercuri.

  „Pot confirma că 13 persoane au murit şi alte 6 au fost grav rănite. Acum sînt sub ingrijire într-un spital misionar din Vom”, în apropierea capitalei Jos, a declarat Zenlong pentru AFP.

  am facut o actualizare la postare

 27. costin
  9 martie 2010

  The Islamization of Nigeria

 28. vlad
  9 martie 2010

  Un tribunal islamic nigerian a interzis dezbaterile pe Twitter privind amputările ca pedeapsă

  Un tribunal islamic din Nigeria a interzis unui grup militant pentru drepturile civile să ţină dezbateri pe Twitter şi Facebook cu privire la utilizarea amputării ca pedeapsă.

  Tribunalul din oraşul nigerian Kaduna a sprijinit un proces intentat de un grup pro-Sharia argumentând că astfel de forumuri ridiculizează legile islamice. Grupul militant, Congresul pentru Drepturi Civile în Nigeria, a declarat că va face recurs împotriva hotărârii.

  Judecătorii Sharia pot hotărî amputări ale membrelor pentru crime mărunte în unele state nigeriene. Aceste instanţe, în cea mai mare parte, se ocupă de problemele interne, cum ar fi căsătoria şi divorţul. Judecătorii Sharia au condamnat unele femei la moarte prin lapidare pentru adulter, dar pedepsele nu au fost efectuate.

  Publicaţia This Day a citat hotărârea unuia dintre judecători: “Această hotărâre restrânge acuzaţilor, atât prin ei înşişi cât şi prin reprezentanţii lor, să deschidă vreun forum de discuţii pe Facebook, Twitter sau pe orice blog cu scopul dezbaterii privind amputarea lui Malam Buba Bello Jangebe.” În anul 2000, Jangebe a facut istorie ca fiind prima persoană din Nigeria pedepsită prin amputare în temeiul legii islamice după ce a fost găsit vinovat de a fi furat o vacă.

  Congresul pentru Drepturile Civile în Nigeria a declarat că a început o dezbatere pe Twitter şi pe Facebook despre Jangebe pentru ca “nigerienii să-şi expună propriile opinii despre Sharia ca sistem.” Grupul face recurs împotriva hotărârii tribunalului.

  Codul Sharia domină în paralel cu sistemul de stat laic în 12 din cele 36 de state nigeriene, iar cetăţenii pot alege la ce sistem să se raporteze. Nu este încă clar dacă tribunalul din Kaduna are autoritatea de a aplica hotărârea, despre care analiştii spun că este prima de acest fel luată de o instanţă în Nigeria.

 29. alexxx
  9 martie 2010

  nu vedeti ca e razboi,este exact ce facea hitler pina a intervenit puterile mari

 30. adi
  9 martie 2010

  Fanatism-islamul nu e o religie sau o credinta, este pur si simplu „Fanatism”.Dar sunt multi dupa parerea mea personala care nu sunt de acord cu ceea ce fac ,cui ii se inchina sau cui se roaga,ei de mici sunt indroctinati in a gandi ca un ”fanatic”,de a deveni ceva ce in sinea lor stiu ca nu e bine ,dar le este frica sa creada alceva sau sa cerceteze si „religii” ca sa le zic asa sau alte concepte despre viata sau despre Dumnezeu,ei pur si simplu nu mai gandesc pentru ei ,sunt niste „roboti” si sunt „setati” sa nu gandeasca altceva decat Islam,Mohamed si Dumnezeu si restu altceva nu mai exista… sincer imi este mila de cei ce stiu in sinea lor, ca ceea ce fac nu este bine si nu au incotro pentru si le este frica de ce se intampla cu ei si familile lor daca cauta alte raspunsuri inafara de Islam,din ceea ce am auzit eu ,e ca daca citesc macar altceva care nu are legatura cu Islam,Mohamed pot sa-si piarda viata si multe altele ,pacat de sufletele lor ca nu au libertatea de a alege singuri ce sa creada si in cine sa creada…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian