FUNDATIA IOAN BARBUS

“Noul plan verde” al Ocasiei Cortez ar fi trebuit să se numească “Noul plan roșu”

Sunt ani buni de când Jay Leno prezenta interviuri cu tineri ce păreau instruiți dar erau incapabili să răspundă la întrebări simple legate de istoria recentă și geografie elementară, incapabili să facă legături logice simple ori calcule de școală primară. O fantastică paradă a prostiei umane care te făcea să îți pui întrebări serioase legate de viitorul Americii – dacă ăștia sunt cei care merg la școală, ceilalți cum or fi? Și, mai departe, cum or să strice oamenii ăștia viitorul lumii? Despre felul în care vor vota nu erau nici un fel de suspiciuni – tinerii care aveau zero înțelegere a istoriei, a civilizației, nu puteau fi atrași decât de promisiunile stângii, ale societății socialiste, da, multilateral dezvoltate, lumea aia bună pentru toți, cu plăcinte căzând din cer, cu frigidere pline la nesfârșit, slujbe bune pentru fiecare, totul gratuit și libertate absolută în lagăr. În condițiile astea apariția domnișoarei Alexandria Ocasio Cortez are logică – cineva trebuia să ii reprezinte si pe toți tinerii aia. Ea e una dintre ei, asemeni lor, purtând aspirațiile și visele lor, ale celor cu un nivel de inteligență comun pentru categoria mentionată aici. Apariția ei a fost benefică pentru socialismul american, prins între doamna Clinton, recomandată că sofisticată dar albă, bonomul unchi Bernie, tot alb, și Elizabeth Warren aka Pocahontas, cu voia dumneavoastră, de asemeni tot albă. Alexandria Ocasio Cortez e imaginea tip a revolutionarului comunist așteptat în America – complet neputiincioasă în a înțelege economia dar vorbind cu convingere despre ea, absolut incapabilă să facă calcule elementare dar pusă pe construit și explicat strategii la scară mare. Nealba absolventă de Științe Politice vorbește din toată inima ei tânăra despre visele socialiste în care crede și asta a convins alegătorii din circumscripția ei să o voteze. Democrații clamau până acum că le e rușine cu președintele țării lor, Trump, pe temeiul lipsei de înălțime intelectuală a acestuia, dar se vede că, în schimb, sunt mândri cu entuziasta și vizibil prea puțin inteligenta domnișoară Alexandria Ocasio Cortez, numită de marea centrală de propagandă a stângii, CNN, “nouă față a Partidului Democrat”.

Având studii de relații internaționale și economie (!!!), cu experiență de muncă dobândită ca barman/ospătar de unde a sărit direct la conducerea campaniei electorale a lui Bernie Sanders, apoi de acolo în Congresul American, tânăra Alexandria Ocasio Cortez a fost găsită ca fiind cea mai potrivită să prezinte programul ecologico-economic “The Green New Deal” în congres.

Noul Plan Verde

Șirul de stângisme înșirate acolo chiar par a fi producția domnișoarei care a absolvit cum laude, în 2011, Boston University, relații politice și economie. Dintre toate, una ne sună nouă, celor trăiți în Estul Europei, tare familiar – slujbe pentru toți americanii! Șomaj zero. Timp în care, se înșiră pe mai departe visul comunist în document, economia să rămână performantă.

Discuția asta despre slujbele pentru toți vine când șomajul în America este la un minim istoric datorită performanței economiei americane din vremea administrației Trump, și vine din partea democraților, care au avut economia în perioada Obama la o fantastică scadere. Documentul Green New Deal spune că democratii vor să creeze exact acum slujbe, adică să repare ceva ce nu e deloc stricat, ba din contră. E o sfidare masivă a bunului simt ca tocmai din partea stângii americane să vină pretenția că șomajul poate fi eradicat în condițiile unei economii cât de cât libere, conduse de ei. Și știm bine cum repară socialistii economia… Problema e că documentul nu vorbește de scăderea șomajului, ci de dispariția lui. Adică, da, exact, o teza absolut comunistă. E drept, comuniștii cunosc economie cam cât cunosc românii cricket, dar nebunia e că între cei care o susțin pe Alexandria sunt economiști apreciați de mass media, care predau în universități prestigioase americane.

Robert C. Hockett, consilier al Alexandriei, este unul dintre profesorii cunoscuți de la Cornell University. Specializat în drept, filozofie și finanțe, cu o mulțime de lucrări publicate despre macroeconomie, a fost preluat și publicat ca expert de Reuters, Bloomberg, The Wall Street Journal, The Economist, Financial Times, CNBC, MSNBC, National Public Radio și de multe alte publicații mari. În același timp este și consultant pentru Fondul Monetar Internațional și pentru cea mai activă și mai mare bancă dintre cele 12 care formează Rezervă Federală, Federal Reserve Bank of New York.

Omul a fost însă și consilier al lui Bernie Sanders, ceea ce lămurește până la urmă din ce e făcut. Cei doi ridicoli, Sanders și Ocasio Cortez au avut susținerea unui specialist recunoscut, a unui om care ar trebui să știe ce spune și ce face. Și nu a fost numai el.

În spatele celor mai proeminenți activiști ai stângii americane a momentului sunt specialiști din universități și alte instituții de stat ori private care asistă si participă la producerea oricărei noi prostii stângiste.

The Green New Deal nu e inventat de Sanders, Ocasio Cortez și oamenii lor. O mulțime de angajamente care ar fi trebuit să se numească astfel au fost propuse în ultimii ani. Al Gore, “omul care poartă pe umerii săi largi însăși greutatea supraviețuirii civilizației noastre” cum spunea despre el “The Guardian” în 2009, a fost printre primii care au vorbit serios despre un astfel de angajament. Susținut și el de o mulțime mare de specialiști. Diferența e că el predica despre o economie verde dar cu un capitalism “sustenabil”. https://www.theguardian.com/world/2009/măr/14/al-gore-climate-change Acum s-a trecut la următorul nivel – economie verde și socialism. Ceea ce nu îl împiedică deloc pe fostul vicepreședinte să susțină actul prezentat în congres de Alexandria Ocasio Cortez. În același timp, democrata Nancy Pelosi, președinte al Camerei Reprezentaților, al treilea om in stat, a luat cu mare precauție documentul lansat de tânăra socialistă, spunând despre document că “e doar una dintre sugestiile pe care le primim”. E foarte probabil ca vechii democrați nu se simtă foarte confortabil văzând avântul marxist de la tribuna congresului, pentru care sunt vinovați într-o oarecare măsură. Problema e că tinerii ăștia progresiști care vorbesc deschis despre visurile lor socialiste, au votanți, au susținerea unor specialiști, au presă favorabilă, au tot ce le trebuie să înșele cu sau fără voie mulțimi mari de oameni, fără să se bage de seamă că sunt agenții celui mai mare și întunecat rău din istorie. Ai unui alt iad comunist.

ACP

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

ILD Contributor

ILD Contributor

7 comentarii

 1. Dorin
  13 februarie 2019

  Excelentă analiză !
  Mulțumim !!

  Cu „economie verde dar cu un capitalism „sustenabil” „ ne-am reamintit de varianta „economie înfloritoare și democrație sub conducerea lui putin”….

  Doamne Apără și Păzește !!!

 2. linus
  13 februarie 2019

  Ocazia in aur a lui Cortez…
  Individa asta este invataceaua comunista perfecta, daca nu cumva o fi chiar profesoara.

 3. Preot Alexandru Coman
  13 februarie 2019

  Trump are un intreg razboi economic in derulare cu China si o Europa deschis ostila, lucruri care ar fi trebuit sa incetineasca ori chiar sa opreasca cresterea economica a Americii. Dar chiar in conditiile astea administratia Trump reuseste performanta sa adune puncte importante de crestere economica.

 4. Adi
  13 februarie 2019

  Am citit prima jumatate a Planului Verde pana m-a luat durerea de cap.
  Pentru mine suna asa:
  – Deportari si relocari fortate in masa a populatiei din zone rurale in zone urbane.
  – Deposedari de proprietate a tuturor care detin teren cu acces la apa “curata”, paduri sau alte resurse naturale.
  – Desfiintarea tuturor industriilor care “polueaza”, adica a tot ce vor muschii lor.
  – Accesul universal la “healthy food” si “clean water” se va face prin ratie… cu cartele. (Oare cine va da definitia la “healthy” … Alcoolul e healthy oare? dar zaharul?)
  – Acces limitat la mijloace de transport personal. Alternativa vor fi troleele acelea lente si imputite si suprapopulate.
  – Taxe Carbon pe respirat, pe basini si in functie de gretutatea fiecaruia. Esti mai gras, platesti mai mult… sau tot, sau poate te baga si la inchisoare pentru ca poluezi prea tare.
  – Nationalizarea sistemului bancar (financiar), de sanatate, de transport, de energie
  … si alte vise comuniste si marxiste care rasunau si in presa romana din anii 40 si care s-au materializat ulterior ducand la saracie, demoralizare, regres tehnologic si cultural, izolare mondiala, etc.
  Un manifest anti-american, nu stiu de ce a fost bagat in seama, tipa aia trebuia scoasa de acolo in suturi, vot sau nu.

 5. DanC
  13 februarie 2019

  Green Deal-ul cucoanei AOC? Bineanteles ca e o tampenie monumentala si analizarea punct-cu-punct e pierdere de timp.

  E de fapt doar un pretext pt avansarea acelorasi idei de Socialism/Comunism. AOC nu prea a avut succes in mod direct cu socialismul, asa ca il strecoara acum prin acest Green Deal.

  Dar nici-o problema, incep sa se prinda si americanii: un comunist sa nu-l crezi nici daca-ti spune ca 1=1.

 6. .
  13 februarie 2019

  Prostia monumentală publicată de “ocasional cortex” a emis un răget atât de înfiorător de penibil încât până și așa zișii democrați au sărit urgent din trenul propagandei electorale ocasio-cortesiene după reculul fenomenal al electoratului de stânga, din ce în ce mai nedumerit și mai dezamăgit de giumbușlucurile ridicole în crescendo ale cabotinilor de proastă factură ai stângii americane.Singura lor speranță se leagă acum de ilegalii ce trec granița în sud și cei 60.000.000 existenți deja în țară si de ajutorul frățesc dat de baronii drogurilor.

 7. Cătălin TUTUNARU
  13 februarie 2019

  Am mai spus-o și o voi repeta până când cineva se va trezi… aberațiile neo-marxiste sunt rezultatul tăcerii vinovate a dreptei în problema corporațiilor care exploatează abuziv resursele naturale și distrug fără discernământ mediului înconjurător.

  Dreapta trebuie să se reîntoarcă la baza ei creștină și să caute acolo resursele de principii și viziune asupra unei societăți umane bazată pe o competiție orientată în a dezvolta forme economice care să acorde respect planetei ce Dumnezeu a creat-o și ne-a lăsat-o în grijă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian