FUNDATIA IOAN BARBUS

Nu ne vindem țara! „Dreapta adevărată” a vorbit.

Gabriel Laurențiu Pătrașcu (politicstand.ro):
„Nu se agită nimeni pentru ceea ce a mai rămas statului. Scuze! CE NE-A MAI RĂMAS, NOUĂ! Pentru că fiecare dintre noi suntem ACȚIONARI la OLTCHIM, CFR MARFĂ, DISTRIGAZ, TRANSGAZ, POȘTA ROMÂNĂ, SNLO, etc. Chiar și cei care s-au născut ieri. Observați cum s-a schimbat prezentarea, în 23 de ani? Ce-i spune acum fiului său, un tată din România: „Știi, fiule, țara în care te-ai născut e foarte bogată. Avem aur, petrol, sare, minereuri, mii de izvoare cu apă pură, soluri dintre cele mai fertile, doar că….de fapt, nu mai sunt ale noastre. Dar, McDonald’s s-a gândit la tinerii ca tine și avem McMici și Fundația pentru excelență Dan Voiculescu!”…ceea ce borăsc unii „privatizați”, că e mai bine dacă vine privatul să scoată profit, că noi nu suntem în stare, e boală de cap.” ( https://politicstand.com/unde-e-dreapta/ )

Cristi Pantelimon (Vocile Dreptei, evz.ro):
„Viaţa socială a a majorităţii românilor în „postsocialism” seamănă ciudat cu viaţa dintr-un alt socialism, mai cosmopolit, dar la fel de trist. Dovadă, una singură, în afară de realitatea la vedere: cartea lui David Kideckel despre România postsocialistă, cartea unui antropolog american cinstit, fără alte interese decât cele de cunoaştere, va trezi, cu siguranţă, nostalgia pentru vremurile de tristă amintire de dinainte de 1989. Şi totuşi, uneori parcă ne e dor de acea Românie. Era mai a noastră! ( https://www.evz.ro/detalii/stiri/impunerea-democratiei-un-concept-refuzat-1031596.html#ixzz2W0QzY8zJ )

Haideți, Angela, Cristi, toți în cor: ilieescu, ilieescu!

P.S.

Cristi Pantelimon e o comoară!
https://www.evz.ro/detalii/stiri/miscarea-populara-nu-va-aparea-1030430.html#ixzz2Pl71W8BI

Scrie pentru „vocile dreptei” că, de fapt, dreapta nu există. Cristi Pantelimon a fost elevul lui Ilie Badescu ( aici ), care îl promovează de ani de zile pe Alexandr Dughin, pe situri legionare, aici. Dughin e ideologul lui Putin care promovează „tradiția” și a inventat național-bolșevismul (comunism + nazism = traditie/pace/dreapta) — despre Dughin și prietenii lui din România : https://inliniedreapta.net/the-missing-link-vasile-ernu-si-infratirea-dementelor-ideologice/

După ce ne spune că dreapta nu există ( „această nouă formă fără fond” ), continuă:

„de dreapta este şi un personaj extrem de cuceritor în postura sa singulară, ca Mircea Platon, care declara, superb, că ţine la România „neintegrată”, adică la aceea de dinainte de 2007”

[ din scrierile cuceritoare ale lui Mircea Platon, ( astăzi autor de povești de groază despre „valenţele neofasciste” ale Agelei Merkel, pe cotidianul.ro):

Vladimir Tismăneanu a „măsluit cărțile” la alegerile din 2009, ca Băsescu să fie reales:

„dl Tismăneanu anunţă, cu aplomb de crupier, că “jocurile nu sunt făcute” încă. [1] Interesant e că şi la alegerile prezidenţiale din 2009, înaintea celui de al doilea tur de scrutin, când Băsescu părea că va pierde alegerile, dl Tismăneanu anunţa în EVZ că Jocurile nu sunt făcute. [2] Atunci, în decembrie 2009, Băsescu a câştigat într-adevăr alegerile, într-un mod care m-a făcut să-mi amintesc cum a câştigat George W. Bush preşedinţia S.U.A. în 2000.”

Antonescu îl „entuziasmează”:

„Dacă regimul băsist a vrut să abolească politicul, o declaraţie precum cea a lui Crin Antonescu la mitingul din Piaţa Victoriei… e o declaraţie care mă entuziasmează.

Îi acuză pe DP Aligică și pe Mircea Mihăieș de rasism, compară CIA cu fosta securitate (ca să lovească mai eficient în Vladimir Tismăneanu și MRU), și multe altele, idei pe care Cristi Pantelimon le găsește „cuceritoare”: https://inliniedreapta.net/neoconii-lui-mircea-platon/ ]

Dar să continuăm cu ce scrie Dl Cristi, sociolog, publicist, scriitor, azi:

„Dreapta nu poate fi cu acel Occident care deschide porţile pentru medici şi specialişti IT, dar ne torpilează zilnic cu imaginea ţiganilor ce spală parbrize sau sparg bancomate. „

(paranoia și mania persecuției)

„Dreapta nu poate fi… acel Occident care a încurajat şi finanţat dezindustrializarea României, iar acum ne şantajează cu instrumentarul MCV. ”

( traiască neadomprofesor!)

„. Dreapta nu poate să nu vadă că revoluţiile arabe sunt încercări de a mai salva ce se mai poate salva din fostul imperiu colonial african în faţa invaziei Chinei. ”

( iarna islamistă e lupta pentru pace, da? )

„Dreapta e de partea Rusiei, care apără un regim sirian pe nedrept atacat de Occident.”

( hă-hă ???? )

Nu știu despre Dvs, dar pe mine m-a cucerit.
„Dreapta” romanească. Poftă buna!

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

11 comentarii

 1. Ovidiu
  12 iunie 2013

  Tom Gallagher despre Romania

  Tony Blair este liderul european responsabil pentru ca a aruncat Romania, o tara cu coruptie sistemica si o economie in farame, in Uniunea Europeana, sperand intr-o schimbare ce nu a mai venit. Romanii obisnuiti au avut o experienta mai rea cu globalizarea decat britanicii, le-au disparut slujbele si au crescut preturile pentru ca Romania sa se poata proclama economie de piata. Firmele de stat si utilitatile au disparut sau au fost vandute pentru a fi inlocuite de firme germane sau austriece, care au facut profituri incredibile.
  Statul roman a oferit contracte grase firmelor apropiate partidelor de guvernare din Franta si Germania, asa ca cine ar fi putut refuza Romania in 2007, la integrarea in UE ?
  Seful comitetului ce a vizitat Bucurestiul saptamana trecuta isi aminteste cum a inceput Blair procesul prin care Romania a devenit o colonie economica a statelor principale ale UE, intrucat Keith Vaz a fost ministru pentru Europa din 1999 in 2001, tocmai cand Blair desfasura mirajul europenizarii Romaniei, scrie Gallagher.
  http://www.ziare.com/diaspora/…..ic-1240690

  si articolul in engleza

  http://www.thecommentator.com/…..mk.twitter

 2. Costin Andrieş
  12 iunie 2013

  politicstand (taraba politica):

  grupuleţe încropite precum “Blogary”, cu ai săi creştini agresivi, aroganţi şi interesaţi membri “de la centru”: Mirel Axinte Valentin, Dragoş Paul Aligică, George Ripă, Elenina Nicuţ (Sebastian Lăzăroiu) la care se adaugă cei de la “Capitalism pe Pâine” şi “În Linie Dreaptă”;

  mai bine „crestin agresiv” decat ceausist! ????

  (capitalismpepaine, ce cauta hiperventilatul asta aici? el are alta treaba, cu brigazileparamilitare)

 3. Costin Andrieş
  12 iunie 2013

  alt dreptaci (Bogdan Duca):

  Să fie clar: cine este de acord să voteze pentru un Parlament unicameral şi de doar 300 de parlamentari în România, intră în trei categorii posibile:

  1) Politician populist şi anti-democrat.
  2) Cetăţean anti-democrat.
  3) Cetăţean ignorant.

  Costurile cu cei 500 de parlamentari sunt muult mai mici decât o grămadă de costuri inutile ale Statului.

  Parlamentul este instituţia fundamentală a unui stat democratic. Cu cât este mai mare numărul de parlamentari, cu atât acel Parlament este mai reprezentativ.

  asta in timp ce Romania, la o populatie de sub 20 de milioane de locuitori, are mai multi reprezentanti decat SUA la o populatie de peste 300 de milioane de locuitori.

  Noul Parlament al României va întrece, după numărul membrilor, Legislativul Statelor Unite ale Americii. SUA are 535 de membri în tot Congresul – 100 la Senat şi 435 la Camera Reprezentanţilor. În Legislativul 2012-2016 din România, numărul de aleşi va fi de 588 – 394 de deputaţi şi 176 de senatori, cu 117 mai mare decât în Parlamentul anterior. Cei 117 de aleşi în plus vor costa însă peste 32 de milioane de euro în următorii patru ani.

  Romania are mai multi parlamentari decat Polonia, care are o populatie dubla, are printre cei mai multi parlamentari raportat la populatie din Europa, in logica lui Bogdan Duca (membru fondator Initiativa Romania Liberala si aliat cu Forta Civica a lui MRU) romania ar trebui sa fie una dintre cele mai performante democratii din lume, de peste 10 ori mai democratica decat SUA. In schimb, este plina de puscariasi, puscariabili, incompetenti si cel mai corupt parlament de dupa 89.

  P.S.

  Toţi vorbesc despre „mineriada” din 13-15 iunie, dar uită că cei care au distrus, au asediat instituţii ale statului, au cucerit televiziunea, au agresat şi au ameninţat cu moartea erau…. „studenţii” din Piaţa Universităţii.

  …crimele comise de mineri sunt cel puţin la fel de oribile ca şi cele ale „golanilor”.

 4. Vlad M.
  12 iunie 2013

  Io propun sa bagam 10000 de parlamentari, cati specialisti promitea Milica in campania lui electorala. Macar sa stim un lucru.

 5. Costin Andrieş
  12 iunie 2013

  Vasile Blaga, liderul „dreptei”:
  „am dorit să împărtăşim din experienţa vastă a Partidului Comunist Chinez, care îmi dau seama că este într-o permanentă reconstrucţie. Incredibil, dar colegii noştri chinezi, practic, şi asta mă bucură, împărtăşesc aceleaşi valori cu noi în tot ceea ce înseamnă construcţia unui partid, pornind de la necesitatea atragerii în partid a elitelor locale, pentru a da valoare organizaţiilor, cât şi a modului în care te raportezi la cetăţean” http://romanian.cri.cn/341/2013/06/13/1s138018.htm

 6. John Galt
  12 iunie 2013

  Vasile Blaga, liderul “dreptei”: “am dorit să împărtăşim din experienţa vastă a Partidului Comunist Chinez

  Daca a zis Crin ca Ceausescu a fost de dreapta, doar nu era sa se lase Blaga mai prejos, nu? Oricum, le-a inchis gura la toti Iliescu inca din 90, cand le-a explicat ca si Stalin a fost de „dreapta”, asa ca..

  http://youtu.be/n-kimlJME9Q?t=32s

 7. Costin Andrieş
  12 iunie 2013

  interesant de stiut e cine e mai la dreapta dintre cei 2 prieteni, PCC sau Blaga?

 8. Ovidiu
  12 iunie 2013

  tara noastra-i tara noastra, dulce aripa albastra….

  ——-
  Exxon Mobil nu a facut nici un secret din ambitia de a exploata petrolul si gazele din Marea Neagra. „Investitia noastra in explorarea si dezvoltarea domeniului ar putea ajunge la cateva miliarde de dolari”, a anuntat compania americana.
  Si alti moguli de pe piata petrolului au inceput sa acorde atentie Romaniei. In 2010, Hunt Oil, una din cele mai mari companii de prospectare, considera ca potentialul Romaniei este urias asa ca si-a mutat sediul european de la Londra la Bucuresti, de unde coordoneaza toate operatiunile din Europa si Orientul Mijlociu.
  ———

  http://www.ziare.com/afaceri/c…..an-1241167

 9. Ovidiu
  12 iunie 2013

  din seria „noi nu ne vindem tara, ne-o vand cei care ii alegem sa ne guverneze” ..
  Adrian Nastase despre cum s-a realizat afacerea Petrom

  http://nastase.wordpress.com/2…..-romanesc/

 10. Ovidiu
  12 iunie 2013

  Un alt subiect, de la 1 ianuarie 2014 -Romania e obligata (conform tratatului EU) sa d-a liber la cumpararea terenurilor agricole de straini.

  Ungaria a negociat o amanare de 3 ani cu Comisia Europeana, Romania nu pare capabila de asa ceva..dupa cum nu pare capabila sa amane liberalizarea preturilor la gaze desi asta insemana punerea pe butuci a industriei si, estimat, aparitia unor noi 350 000 de someri…nu-i nimic, pleaca si ei la cules de capsuni in Spania iar femeile la „produs” sau, cele mai in varsta, la lucrat ca menajere in Italia si Germania.
  Deja 10% (ca. 1 milion hectare) din terenul agricol este deja in propietatea strainilor (printr-o smecherie cu firme cu capital majoritar strain ce au cumparat terenuri).

  Intrebare : mai ramane ceva din Romania in 20 de ani ? Mai exista politica nationala ?
  Populatia tanara (generatia urmatoare a Romaniei) pleaca din tara (3.5 milioane plecati)…industrie si finante-banci romanesti nu mai exista, resursele si pamantul agricol vor fi cumparate sau concesionate…

 11. ciobi
  12 iunie 2013

  Asta este dragi romani. Intr-o zi veti trezi fara tara. sau mai bine zis ,veti fi slugi in propria tara. Oare de ce au primit Romania in UE. Sa stiti ca nu pt. ca va iubesc asa de mult. Ci pt. ca au interes. Ginditi-va la indieni din America. Aia fac si acuma cu tarile est europene. Cu o singura diferenta, in loc de arme folosec banii si smecheri. Daca ati primit banni de la ei ,veti face ce spun ei. Veti lucra pt ei pt un salariu de nimic,veti vinde pamantul stramosec, vor scumpi gazu, lumina etc. pt. ca e a lor. Si vor avea grija sa nu muriti de foame, si atat si nu mai mult.
  In loc sa va ocupati cu aceste probleme, va ocupati cu niste probleme, care defapt n-ar trebui sa fie probleme ,ca steagul secuiesc,autonomia etc. Un ungur daca isi pune chilotii la uscat ,dupa foarte putin timp este interzis si socotit ilegal. In timp ce va razboiti ,ca doua triburi indiene si pierdeti energia si atentia pt nimic, vin bogatasi occidentali si va cumpara (va ocupa) tara. Nu unguri va va lua tara, ci altii cu bani multi.
  Doresc ca Romania sa fie inca mult timp a romanilor (prin asta inteleg cetateni romani) si sa nu fie straini in propria tara. Si aveti grija pe limba voastra frumoasa. Pt. ca si limba romana ca si maghiara este in pericol de degradare si disparitie.

  Va urez numai bine si sanatate.

  Un ungur care a parasit tara natala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian