FUNDATIA IOAN BARBUS

O întrebare incomodă şi Moartea Încălzismului Global™

Acum nici un an de zile, Al Gore ne anunţa profetic că Polul Nord se va topi în 5 ani. Au trecut 10 luni de atunci, nici o schimbare climaterică majoră nu s-a petrecut, dar minciuna nu mai poate fi ascunsă. Lumea se răceşte.

În vara 2008-2009, conform măsurătorilor prin satelit făcute între 1980 şi 2009, în Antarctica s-a înregistrat cea mai mică rată a topirii zăpezii din ultimii 30 de ani, deci cea mai mică valoare de cînd se fac măsurătorile.

Strong positive phases of both the El-Niño Southern Oscillation (ENSO) and the Southern Hemisphere Annular Mode (SAM) were recorded during the months leading up to and including the 2008–2009 melt season. The 30-year record confirms that significant negative correlations exist at regional and continental scales between austral summer melting and both the ENSO and SAM indices for October–January. In particular, the strongest negative melting anomalies (such as those in 2008 and 2009) are related to amplified large-scale atmospheric forcing when both the SAM and ENSO are in positive phases.
Geophysical Research Letters: An updated Antarctic melt record through 2009 and its linkages to high-latitude and tropical climate variability

În Bucureşti se prinde Radio BBC. Uneori îl ascult în drum spre servici sau seara înainte de culcare. Poveşti de adormit copii mari. Nu se întîmplă foarte des să ascult şi atunci cînd o fac e pentru mai mult de o oră. Cu toate astea, de fiecare dată cînd am ascultat am auzit vorbindu-se de încălzirea globală şi impactul devastator al lumii civilizate asupra mediului, despre reglementările ce ar trebui adoptate global, prin ONU, eventual, pentru preveni Apocalipsa ecologică. O singură dată mi s-a întîmplat să aud vorbindu-se cu un sceptic al teoriei încălzirii globale. Omul a fost lăsat să spuna 2 fraze, apoi argumentul lui a fost refutat în următoarele 10-15 minute. Ca să fie clar, numai un ignorant ar putea susţine aşa ceva.

Cei ce işi pun întrebări asupra autentucităţii Încălzismului subliniază ipocrizia josnică a lui Al Gore, sînt rapid puşi la colţ şi descalificaţi drept demenţi, extremişti de dreapta, vînduţi a-i corporaţiilora malefice, papuşi în mîinile capitaliştilor care sînt în stare să distrugă planeta şi sa ucidă focile şi urşii polari, orice pentru profit.
Iată cum este tratat un jurnalist care îndrăzneşte să confrunte cu An Inconvenient Question pe Mesia 0.5 (The One – Obama este totuşi Primul şi Singurul), Al Gore.

“O Întrebare Incomodă”

Dar nu se mai poate ignora faptul că în ultimimul deceniu nu a existat nici o creştere a temperaturii la nivel global. Ba dimpotrivă! În ultimii 3 ani se înregistrează uşoare scăderi ale temeraturii, calota glaciară creştea, urşii polari se înmulţeau iar sutele de milioane din contul lui Al Gore se înmulţeau şi ele văzînd cu ochii, odată cu colecţia de premii şi distincţii cîştigate pe întreg mapamondul. Al a luat premiul Nobel pentru Pace în 2007 pentru documentarul alarmisto-aberant “An Iconvenien Truth”, în timp ce vilele, yahturile şi maşinile de teren ale Profetului poluau de zeci de ori mai mult decît casa unei familii din clasa de mijloc.

Young greens party of Canada

Dar a devenit prea evident. Principalul merit al predicţiei apocalipsei ecologice a fost că le-a adus profeţilor milioane de dolari şi putere. Propaganda este asurzitoare, poate mai asurzitoare decît perioada alarmistă din anii ’70, în care apocalipsa la modă atunci venea prin îngheţul unei Noi Ere Glaciare. Dacă temperaturile vor continua să scadă, nu cred că alarmiştii ar rămîne fără obiectul muncii, va începe episodul “Noua Era Glaciară Se Întoarce“. Aceste teorii sînt doar unelete în mîinile politicienilor corupţi sau fără coloană vertebrală. Nici BBC, unul dintre cele mai importante motoare ale maşinăriei de vise urîte numite Isteria Încălzirii Globale/ Încălzismul Global/ Mesianismul Apocaliptic Ecologic nu a mai putut ignora evidenţele.

BBC: Ce s-a întîmplat cu încălzirea globală?

Acest titlu ar putea veni ca o surpriză, la fel cum ca o surpriză ar părea şi faptul că cel mai cald an înregistrat pe glob a fost 1998, nu 2008 sau 2007 [Anul Nobelului lui Al Gore]

Dar este adevărat. În ultimii ani nu au fost observate creşteri în temperaturile globale. Iar modelele climaterice nu au prevenit acest lucru, cu toate că nivelul cantitativ de dioxidul de carbon produs de om, gazul care se credea a fi responsabil pentru încălzirea planetei noastre, a continuat să crească[…]
BBC: What happened to global warming?

După ce Green Peace a fost prinsă cu mîţa-n sac:

Încălzirea Globală este în primul rînd folosită de oameni ca Al Gore pentru a-şi mări considerabil veniturile şi de politicieni ca ideal pretext pentru a lua măsuri intervenţioniste în economie, de mări influenţa statului în economie, cîştigînd astfel mai multa putere pentru ai, politici şi ONG-iştii dandy . Un exemplu este propunerea de lege a lui Obama, Cap and Trade care impune un plafon pentru cantitatea de CO2 eliberat în atmosferă, iar cei ce depăşesc acest plafon fiind nevoiţi sa platească. Acesta va afecta prea puţin marii poluatori, din moment ce cheltuielile de producţie ridicate se vor reflecta în primul rînd în preţul produsului finit, va lovi în primul rînd consumatorul. Iar banii unde se vor duce? La cei care susţin interesat şi ipocrit această isteria Încălizirii Globale™, politicienii deveniţi multimilionari ca Al Gore şi elitele în continuă căutare de cauze nobile pentru care să lupte, dar nu pe gratis, pentru că orice sacrificiu se plăteşte, elitele progresiste şi moralizatoare funcţionează şi ele dupa deviza “Tovarăşi, tavaraşi, dar brînza e pe bani!”

P.S. între timp în Romania

Între 29 şi 31 octombrie, în sălile teatrului Jean Bart din Tulcea, asociaţia REPER21 va expune o serie de postere care abordează diferite teme de mediu: încălzirea globală, energia, transporturile, apa şi deşeurile. În cadrul expoziţiei, vor fi proiectate documentare din seria “Mediul în media” şi va avea loc un concurs de desene, cu lucrări realizate de elevii şcolilor şi liceelor tulcene.

Costel, nu îţi fă griji. Obama veghează.

PS 2 (emil)

Jale mare, s-au topit şi sfintele moaşte ale Bisericii Încălzirii Globale: “crosa de hochei”, celebrul grafic care demonstrează evoluţia ascendentă a temperaturii în timp, este de fapt o făcătură.


hockey-stick-graph

Graficul de mai sus a fost realizat în 1999 de o echipă coordonată de Michael E. Mann. Acest grafic prezintă o reconstrucţie a variaţiei de temperatură din ultimul mileniu, bazată pe interpretarea unor eşantioane de trunchi de copaci (în speţă, cercurile concentrice de creştere) culese în anii 90 din taigaua siberiană. Concluzia acestui grafic este evidentă: odată cu Revoluţia Industrială, deci odată cu începutul la scară industrială a emisiilor de CO2, temperatura terestră a început să crească accelerat.

Din nefericire, cercetătorii Stephen Mcintyre şi Ross McKitrick au demonstrat recent că datele întrebuinţate au fost alese special pentru a obţine acest efect al graficului. După o perioadă îndelungată în care autorii graficului au refuzat să dea publicităţii setul complet de date din teren, cei doi cercetători au obţinut recent măsuratorile originale şi în urma analizei lor au publicat un articol în care arată că setul de măsurători a fost manipulat astfel încît să sprijine concluzia prestabilită a încălzirii globale datorată activităţii industriale umane. Aplicînd toate măsuratorile din setul original, Stephen Mcintyre şi Ross McKitrick au obţinut un grafic în care curba ascendentă a ultimilor două secole dispare complet.

Rezumatul acestui anunţ se găseşte aici. Aici este articolul lui McIntyre şi McKitrick, iar o relatare completă şi mai uşor de urmărit se găseşte aici.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian