FUNDATIA IOAN BARBUS

O posibilitate în Egipt: Republica de la Ploieşti?

Astăzi are loc marşul milioanelor. După aprecierea forţelor opoziţiei nici el nu va duce la demisia lui Mubarak. Aceste forţe nu acceptă propunerea vicepresedintelui proaspăt numit, bătrânul vulpoi Omar Suleiman, de a intra în tratative, pentru simplul fapt că se identifică cu conducerea existentă pe care ele o vor total eliminată. O idee care … …

Astăzi are loc marşul milioanelor. După aprecierea forţelor opoziţiei nici el nu va duce la demisia lui Mubarak. Aceste forţe nu acceptă propunerea vicepresedintelui proaspăt numit, bătrânul vulpoi Omar Suleiman, de a intra în tratative, pentru simplul fapt că se identifică cu conducerea existentă pe care ele o vor total eliminată.
O idee care circula pe teren este că forţele de opozitie, cu ajutorul maselor uriaşe de demonstranţi, ar putea să pună stăpânire pe unul din oraşele centrale şi să-l declare „teritoriu eliberat” sau „capitală liberă”, instaurând şi un guvern nou, alternativ celui existent, ceace ar putea exercita o presiune de nesuportat asupra lui Mubarak.
Deocamdată însă nimeni nu a hotărît cine ar putea să fie „noii conducători”.

Sursa şi amanunte, aici.

Corneliu

Corneliu

Asociația "21 Decembrie 1989", în colaborare cu doamna profesoară Daria Kustanovych, alungată din orașul Harkiv de hoardele Kremlinului, organizează sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 17, un nou protest autorizat împotriva agresiunii rusești ce se desfășoară la scară largă contra Ucrainei de peste 1 an și o lună. Manifestația va avea loc în Piața Universității …

Ce ai mai putea citi

Comentarii

 1. Vlad P.Spune:

  Răspunde
  februarie 1, 2011

  Din cate inteleg eu, strategul militar din Mubarak ii lasa sa fiarba in suc propriu. Deja am inteles ca se sufera de foame, sete… Munca a fost sistata, toate magazinele inchise.
  Revine Fratiei sarcina de a-si energiza sustinatorii

 2. abbuSpune:

  Răspunde
  februarie 1, 2011

  Tot ce se spune mai sus si in alte articole publicate aici pe aceasta tema mi se pare -personal-foarte adevarat .
  Am de adaugat un singur lucru.
  Arabii sunt vulpoi…sunt „Vulpile desertului”.
  Cu toata graba si dorinta de a prelua puterea,”Fratii musulmani ” nu se pot confrunta cu dezastrul economic ce urmeaza inlocuirii lui Mubarak.
  Nu au solutii si stiu asta.Nu au sprijin international,nu au parghii interne sa aduca o schimbare pozitiva situatiei.
  Asa ca vor accepta alegeri, cu speranta ca vor influenta „dinauntru” -daca nu in primul an in al saptelea.
  Nu au multe calitati unii arabi…dar rabdarea lor in a-si atinge telul este una din ele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian