FUNDATIA IOAN BARBUS

O şansă pierdută

Nu pierdeţi mingea din vedere. Mingea e tot justiţia.
Au mers pe o cale greşită aproape 10 ani. Se pripesc, n-au răbdare să construiască şi sînt cam grei de cap. Dar s-au luminat, în sfîrşit: nu te baţi frontal cu Băsescu, cu Macovei, cu Departamentul de Stat. Te alături lor, te pui în fruntea lor. Occupy!
Care era visul lui Iliescu şi Patriciu? 2 forţe, alternanţă la putere, democraţie: Stînga şi Dreapta Stîngă. Iată că visele devin uneori realitate. Puteau s-o facă mai demult. I-a trădat şi i-a împiedicat Băsescu – asta au înţeles liberalii rapid, în 2005. Aşa că au amînat fuziunea, au crezut că o pot rezolva. Dar nuca s-a dovedit a fi prea tare. Şi avea şi susţinere euro-atlantică. Acum însă s-au împlinit condiţiile: concentraţia de idioţi utili dar intelectuali e suficientă, Băsescu a dat cu oiştea-n gard, e şi cam răcit, deci se poate crea Dreapta Română Unită – Jos Băsescu şi Americanii.
Crin Unificatorul reales, la primul congres!
Urale şi muzică. Pristanda ţine cu mîna tactul uralelor. Toţi ciocnesc şi beau. Macovei, înghesuită între Norica şi Renate, sufocată, fluturată deasupra capetelor, pe post de prapuri anti-corupţie.
Noapte bună, România!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Liviu Crăciun

Liviu Crăciun

19 comentarii

 1. Argo
  27 mai 2014

  NU va fi crin candidatul la prezidentiale (sondajele arata ca pierde in turul 2). dar da, crin va avea contributia la unificarea dreptei, vrem, nu vrem. macar isi mai spala din pacate inainte de a se retrage peste o luna.

 2. Liviu Crăciun
  27 mai 2014

  Argo
  in momentul asta candidatul la prezidentiale e irelevant; daca le iese miscarea, poate fi oricine

 3. Bogdan Calehari
  27 mai 2014

  Cateva randuri spun totul! Stanga+Dreapta Stanga = Dreapta Romana Unita. Ceva nou! Speranta reapare pe postament sub forma unui patruped aurit. Vor avea din nou in cine sa creada.

 4. ST
  27 mai 2014

  Daca e asa, nu exista iesire, e case closed. Nu mai e timp de nimic pina in toamna. Poate doar un occupy al occupyului. In ultima instanta si Tiranul in 2005 s-a parasutat in spatele liniilor inamice si i-a mitraliat scurt de la sold. Tariceanu are si acum sechele si nu intelege ce l-a lovit atunci.

 5. Toiu
  27 mai 2014

  Sunt din ce in ce mai convins ca alegerea pe care am facut-o-Noua Republica- a fost cea corecta. Chiar daca pare, la prima vedere, o alegere inutila avand in vedere scorul inregistrat de aceasta formatiune.
  Pentru ca aceste alegeri nu au fost uninominale. Nu s-a votat o persoana sau mai bine zis NU IN PRINCIPAL o persoana. S-a votat o lista de partid. A fost, in principal, un vot care a validat un partid si mai putin o persoana anume. A fost un vot care a validat (sau invalidat) politica de partid.
  Mai bine un idiot inutil decat un idiot util. ????
  Astept cu nerabdare voturile doamnelor Nicolai si Weber pe, mai mult ca sigur, noile motiuni privind familia, avortul, etc, introduse in PE de lepadaturi gen Lunacek, Estrela, etc. Sunt convins ca aceste doamne isi vor armoniza votul cu restul europarlamentarilor din PPE. Sau, de fapt, “restul” isi va armoniza votul cu aceste “doamne”. Nu te poti opune la nesfarsit progresului sau argumentelor pertinente ale acestor femei onorabile (cu barba sau fara barba). De altfel pragmaticul Cristian Preda a si furat startul in aceasta intrecere socialista.
  P.S. Daca tot privim aceste alegeri uninominal: alegerea doamnei Macovei a fost asigurata de masinaria de partid: membri, activisti de partid, primari. Adica de zestrea electorala pe care orice partid mare o are la dispozitie. Pentru ca doamna Macovei era pozitionata a doua pe lista. Cei neimplicati efectiv in politica de partid si care au votat cu PDL, de fapt, au asigurat confirmarea politicii lui Blaga si a unor indivizi gen Buda. In legislatura (nationala) trecuta acest terchea-berchea s-a evidentiat in mod deosebit prin promovarea unui proiect de lege care transa disputa dreptului de proprietate asupra bisericilor greco-catolice confiscate (a se citi furate) in 1948, invocand principiul (?!) majoritatii. Remarc ca acest individ este de profesie, avocat. Cu alte cuvinte este un ticalos si nu un naiv.

 6. markwilliams
  27 mai 2014

  Daca ar fi sa acordam mai multa atentie analizei Stratfor citez:”Rusia îşi foloseşte serviciile de informaţii în încercarea de a manipula procesul politic din România, afirmă preşedintele Stratfor, George Friedman, care a vizitat săptămâna trecută Bucureștiul…”ar trebui sa intelegem ce se petrece cu toata degringolada asta politica din Romania.
  PSD-ul lui Iliescu si alui Hrebenciuc tocmai a votat..cca doua milioane din 18…Sunt nostalgicii comunismului pe care il evoca cu accent antiamerican si cu nostalgie dupa lumina de la rasarit..
  Sa credem ca ILICI nu este activ?Sau Hrebenciuc? si fostii nomenclaturisti pusi in functii caldute sau finantati din sumele uriase ce au devastat Romania?
  Curg intrebarile cu posibile raspunsuri regasite in analiza Stratfor:
  De ce PSD l-au recrutat pe Tradiceanu??Pentru relatiile sale speciale cu Kondyakov?
  De ce Ponta si-a subordonat serviciile de CI ale armatei si MI??Cine ne garanteaza ca aceste informatii nu ajung la rusi??Sau nu sunt periate inainte de CSAT si Presedinte?
  De ce Ponta VREA STS?
  De ce si-a facu Ponta birou la MAN??Ca sa ce?
  De ce Ponta a pus paie pe foc rusilor cu interdictia lui Rogozin de survol aerian?Insotita si de declaratii iesite din comun,peste atributiile Presedintelui??
  De ce Voiculescu lanseaza pe blogul personal “ca nu exclude o a treia suspendare” a Presedintelui,cind acesta mai are doar patru luni in aceasta functie??De unde atita graba a il inlatura pe proamericanul Basescu?
  Sa ne imaginam ca orice se poate VOTA in acest Parlament obedient si majoritar PSD??ORICE!
  Chiar si o inexistenta motivatie pentru suspendarea Presedintelui Traian Basescu pentru inalta tradare!
  Poate ca cineva se va gindi si va actiona pina nu este prea tirziu..Tradiceanu ajuns interimar va da drumul la amnistiere..
  A trecut neobservata trecerea Sefului Politiei in subordinea directa a lui Ponta.Cu rang de secretar de stat.
  Se presupune ca si ungurii ar putea fi de partea PSD..doar se va impli federalizarea mult visata..incurajati de politica extremista a lui Orban ce priveste sprijin rusesc..
  O concluzie:
  Cel mai mare dusman al romanilor ,al celor 15 milioane care nu au dat votul lor PSD-ului nu este altul decit PSD!

 7. markwilliams
  27 mai 2014

  Mi-a disparut comentariul.Rog cautati la cos.Sau comunicati ca nu este binevenit

 8. Vlad M.
  27 mai 2014

  Sa nu ne pripim. Akismet este un program care functioneaza dupa anumite reguli. Cand gaseste un mesaj care seamana cu unul de tip Spam, il retine.
  Eram sigur ca asa se va intampla daca PNL si PDL vor avea mai multe voturi decat PMP si Forta CIvica. Capcana pregatita de el, Macovei pe locul II pe lista PDL, acelasi Blaga care o dispretuieste pe Macovei si a fost in spatele multora campanii interne impotriva ei, a functionat perfect: a dus PDL-ul la un scor mult mai mare decat era in realitate. Acum Vasile Blaga se foloseste de voturile date lui Macovei (multe dintre ele in plus – parlamentarul european isi recastigat mandatul si daca PDL primea 6-7%) pentru a spune ca marile partide ale „dreptei”, PDL si PNL, validate prin vot popular, vor negocia „coagularea”, iar ailalti n-au decat sa se ralieze „efortului unificator” sau sa se duca dracului. Planul vechi de eliminare a lui Basescu din orice ecuatie si intarire a PNL a intrat in actiune gratie votului de la alegerile pentru Parlamentul European.
  Bine ca lumea a fost principiala cu Udrea pentru a-l face pe Blaga vicerege al dreptei „unite”. ????

 9. markwilliams
  27 mai 2014

  Desi exista parerile acide ale unora care o pun pe Elena Udrea tap ispasitor cu reactia “V-am spus eu” cred ca singurul cistigator real este PMP..partid mic,de citeva luni..cu voluntariat,fara bani si structuri teritoriale. Elena Udrea a facut publicitatea necesara a fi cit de cit cunoscut …Negativa si opozanta totodata…Mai mare a fost cea negativa – de respingere si neprezentare la vot drept “pedeapsa”…
  Eu spun ca femeia asta si-a facut cu brio datoria…altfel PMP nu intra …a stiut Base de ce a trimis-o acolo..
  Toti cei care se pronunta pro Basescu ar trebui sa sprijine Miscarea Populara …fie sa se inscrie ca membrii,fie sa sponsorizeze..sau sa ajute ca voluntari..
  Cel mai mare perdant este PSD-ul…cu numarul de votanti de la europarlamentare nu va intruni 51 % pentru prezidentiale..

 10. Vlad M.
  27 mai 2014

  Mark, multe dintre parerile alea il ajuta acum pe Blaga sa „uneasca dreapta” in jurul lui Crinisor. Campania PMP a fost, fara indoiala, un dezastru, dar de acest dezastru sunt responsabili mai multi, nu doar Udrea. Prostiile cu parasuta, partidul in blugi si atatea alte nebunii au costat scump partidul. Pe de alta parte, nu i-a impiedicat nimeni pe marii barbati din PMP sa intervina intr-un mod inteligent. Nu au facut-o.

 11. markwilliams
  27 mai 2014

  Vlad
  Da-mi voie sa cred ca Traian Basescu nu este ‘nevinovat” in tot ce se petrece..Cred ca a prognozat corect ce va fi si a prevazut scenariile posibile..Nu degeaba s-a dezis de PDL…in acest mod a dat drum liber la aceasta alianta ,imposibil de infaptuit daca PDL ar fi fost perceeput ca si acum PMP, a fi partidul sau.
  A facut tot ce a fost posibil pentru destramarea USL….si i-a mers..
  De altfel,Emil Boc,Roberta Anastase,Sulfina Barbu,Anca Boagiu,Flutur,Falca,Scripcaru si atitia altii SUNT LA PDL.Inca nu stiu raspunsul la DE CE?
  Daca facem o analiza intre mamutul PDL ce vine din 1990 si partiduletul Miscarea Populara infiintat de trei luni ,procentul obtinut de PMP este jumatate din procentul PDL..care isi datoreaza,in mod unilateral succesul Monicai Macovei.Este oare de neglijat faptul ca pina si redutabilul,nepatatul,doctul,pragmaticul MRU cu FC cu tot nu a trecut pragul?
  Cu atit mai mult apreciez si valorific procentul de 6,2 % a PMP…Mi se pare foarte bun!
  “Prostiile cu parasuta,partidul in blugi si alte nebunii” au adus PMP publicitatea electorala,pe care,in lipsa de bani nu o putea face…
  PMP are un subtitlu-partidul ALTFEL ,de aceea ,oricit s-ar fi straduit sa faca propaganda favorabila “baietii cu morga din partid”(si nu au facut)nu ar fi adus atitea procente ..poate nici nu treceau pragul..este adevarat vizibilitatea si-a atins maximul cind Traian Basescu a participat la lucrarile Fundatiei ,in diverse localitati…
  In alta ordine de idei..PMP ,nici nu luase fiinta cind si din dreapta si din stinga s-au asmutit cainii..
  Elena Udrea s-a achitat de sarcina primita..pentru un partid ALTFEL .o propaganda ALTFEL..Iar cei care nu si-au dat votul PMP din cauza de Udrea..sunt dezarmonizati in gindire nepricepind ca aceasta nu are nici o functie,nu era candidata,ca de fapt,se vota un partid ce pleca de la zero..cu voluntari,majoritatea anonimi,noi in politica..si fara resurse materiale..Votul lor nu ar fi fost in nici un fel insusit si folosit de Udrea…ci lui Traian Basescu si proiectului sau pentru Romania.Nu poti condamna un partid intreg pentru propriile tale simpatii sau empatii..

 12. Emil Borcean
  27 mai 2014

  Markwilliams, toate ca toate – blugi, parasute, heirupisme de marketing – dar eu unul nu pot sa uit racolarea lui Anton. Asta nu a fost cu nimic altfel…

 13. Vlad M.
  27 mai 2014

  A fost la fel, din multe puncte de vedere.

 14. markwilliams
  27 mai 2014

  Emil Borcean
  De acord.Nici mie nu mi-a picat bine..De altfel trebuie sa spun ca nu am prea mare efuziune in ce o priveste pe doamna in cauza.Atita doar ca eu am mare incredere in ce spune si ce face Presedintele.In acest context..sunt aprecierile de mai sus..

 15. Emil Borcean
  27 mai 2014

  Multam pentru precizari, markwilliams.

 16. Vlad M.
  27 mai 2014

  Nea Vasile e pe B1 TV si ne explica foarte frumos ca, vezi Doamne, construieste un partid PENTRU ROMANIA impreuna cu domnul Crin Antonescu. Despre Basescu? Numai de bine. Sa sprijine dreapta unita, dar ciocul mic.

 17. Liviu Crăciun
  27 mai 2014

  Vlad M.
  connstructia asta e un test; daca iese bine, la anu se uneste ue cu uniunea eurasiatica

 18. Bogdan Calehari
  27 mai 2014

  @17
  Vrei sa spui ca se iau si oficial, pentru ca evenimentele de pana acum au dovedit ca sunt de ceva timp impreuna.

 19. markwilliams
  27 mai 2014

  Bogdan Calehari
  Au fost impreuna inca din 1990..poate si mai inainte de asta..Sa nu uitam cine a construit opozitia..Cu ce scop..Constructia a fost fezabila si mai este…Nea Vasile a respectat legea tacerii impusa de Iliescu si nu a atacat niciodata ,in mod direct,fatis adversarul politic..desi are toate calitatile si argumentele sa o faca.Traian Basescu a defectat din sistemul ticalosit pe care Iliescu l-ar fi condus pe calea socialismului cu fata umana..daca nu ar fi existat adevarata implicare a romanilor impotriva comunismului din ianuarie 1990..
  Politrucii comunistoizi ,intre care cel mai longeviv si activ se dovedeste a fi Hrebenciuc au tras din greu la lopeti sa incerce a darima corabia Piratului..s-au organizat intr-o iluzorie oponenta ..practicind ciclicitatea predarii -primirii de alternanta la Putere..
  Nu scapam de ei..nu avem cum..poate parteneriatul cu SUA sa ne mai schimbe mentalitatile rudimentare..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian