FUNDATIA IOAN BARBUS

Obama, petrolul şi Congresul boicotat de Democraţii ecologişti

Patrupezi,

Aici, la mine, a fost ca la casa de nebuni:

1. Obama propune ca Exxon, etc. (companiile care distribuie benzină consumatorilor), să dea fiecărei familii americane cîte un cec de o mie de dolari, drept compensaţie pentru profiturile imense pe care le fac.

2. În timp ce dezbaterea despre deschiderea limitată a forării subsolului din largul Californiei pentru petrol, bănuit a avea resurse importante, dar interzis pînă acum, continuă în Camera Deputaţilor, Nancy Pelosi, speakerul Democrat al Congresului, şi „dăscălimea”, Democraţii opuşi din principiu „distrugerii mediului inconjurator” şi care vor să îi anihileze pe Democraţii care sunt pentru forare, părăsesc sala, închid microfoanele, uşile şi sting luminile, lăsîndu-i pe Republicani să dezbată/urle între ei pe întuneric. N-am auzit că şi aerul condiţionat a fost oprit… A fost căldură mare azi.

3. Ca rezultat, vacanţa congresională e ameninţată şi poporul a început să ceară „capul” lui Pelosi, adică punerea ei sub acuzaţie pentru subminarea procesului democratic…

4. Obama îşi schimbă poziţia şi spune că ar fi deschis forării limitate a subsolului din Pacific, dacă ar obţine concesii similare de la Republicani.

Staţi pe recepţie şi procuraţi-vă cartea lui Jerome R. Corsi, The Obama Nation, apărută azi, care explică legăturile lui Obama cu mafia politică din Illinois, statul cel mai corupt din SUA, despre care am scris într-o altă postare, dar şi cu mediile radicale şi comuniste din Chicago, cum ar fi cel al lui Saul Alinsky, mentor absolut şi activist prin excelenţă, sau al teroriştilor din Weather Underground, care l-au format pe junele Obama.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Cristina R.

Cristina R.

14 comentarii

 1. emil
  1 august 2008

  Eu sint „vinovatul”, Panseluta. De mult timp te astept la cotitura ????
  Si in plus, faci niste referinte care merita explorate in amanunt pentru a intelege din ce aluat e facut acest Obama. De aceea si linkurile din text.
  PS
  Sper sa nu te superi.

 2. Panseluta
  1 august 2008

  Dragule,
  Suparare?? Habar n-am despre ce vorbesti…
  Multam de linkuri.
  Corsi pare sa fie facut din aluatul bine dospit traditional de la Harvard (doctorat in stiinte politice), erudit cu insticte de Sherlock Holmes politic care nu se lasa dus de aparente. Mi-a revelat si mie cultura radical-comunista (de cea traditional corupta stiam) din Chicago dominata de figura lui Sol Alinsky, pe care Obama l-a urmat la Chicago si al carui tel suprem era redistribuirea veniturilor de la „opresori” la „oprimati”–de unde si ideea lui Obama de a cere cecuri de o mie de dolari de la distribuitorii de benzina–si de prietenii teroristi ai lui Obama, Bill Ayers si Bernardine Dohrn, care sunt bine mersi ca profi la University of Illinois, femeia dupa ani de puscarie, barbatul scapat de pirnaie printr-o greseala de prosecutie.

  Pune in ceaunul asta vrajitoresc Black Liberation Theology a Reverendului Wright, si-l ai pe Obama intreg ca om politic.

 3. Francesco
  1 august 2008

  Panseluta>
  Obama-people din Europa nu vad decat costumul-bine-croit-zambetul-de-180-de-grade si cuvintele magice ale idolului.
  Nicaieri nu vorbeste de mama, tatal este cel care-l inspira (daca ne luam dupa titlul cartii sale Dreams from My Father: A Story of Race and Inheritance) dupa cum afirma Sharon Churcher in Daily Mail din 27.01.2007:

  Yet an investigation by The Mail on Sunday has revealed that, for all Mr Obama’s reputation for straight talking and the compelling narrative of his recollections, they are largely myth.

  We have discovered that his father was not just a deeply flawed individual but an abusive bigamist and an egomaniac, whose life was ruined not by racism or corruption but his own weaknesses.

 4. Francesco
  1 august 2008

  emil>
  Nu stiu cum ai reusit dar rezultatul este incantator!

 5. Panseluta
  1 august 2008

  Francesco:
  Asa e. Si mai e ceva: Adorindu-l pe O. ei se simt moral superiori plebei, ei sunt progresisti…E un fel de dragoste de sine, un narcisism, nu o optiune politica „la rece”.

  Am citit fragmente din „Dreams of My Father” pe net–n-am de gind sa-mi pun dolarii greu cistigati in buzunarul lui O.–si m-a izbit un lucru: felul in care si-a construit identitatea si cariera politica, pornind de la ambitia de a deveni Presedinte. Din vraistea care e identitatea lui rasiala si culturala–alb/Midwest–african prin tata cu, probabil, mult singe arab in vine–tata adoptiv indonezian–scoli musulmane–colegii ale elitei albe–a ales ce stia ce ii asigura o cariera politica fulminanta, in Chicago-ul lui Jesse Jackson.
  Daca stai sa te gindesti, desi O. e etichetat ca „African American”, omul n-are absolut nimic in comun cu ceea ce e numit aici, pompos, „experienta African-Americana.” Nu provine din africani negroizi adusi aici ca sclavi, nimeni in familia lui n-a trecut prin experienta segregarii si ale legilor Jim Crow; in fiecare punct al carierei sale, insa, O. a profitat de identitatea African Americana, de „affirmative action” si cote puse deoparte pentru African-Americani in invatamintul superior (e asa de evident ca tipul nu straluceste ca inteligenta si eruditie; da la o parte verbiajul si fluenta si tonul incantatoriu de profet, si nu ramine mare lucru; citeste oricare din discursurile lui King si diferenta e covirsitoare).
  E, cumva, de admirat ca dintr-o mostenire familiala si culturala asa de incarcata si dureroasa tipul a reusit sa-si faca o viata buna, decenta.
  Asta nu-l face, insa, bun de Presedinte.

 6. Panseluta
  1 august 2008

  Oops:
  „experienta segregarii si a legilor Jim Crow.”

 7. Panseluta
  1 august 2008

  Am gasit o relatare despre ce s-a intimplat in Congres aseara.

  O nota explicativa: Dezbaterile in plenul Congresului pot fi urmarite de orice cetatean de la galerie. Vara, la galerie, majoritatea sunt turisti, dornici sa vada republica in actiune. De obicei n-au ce vedea. Americanii nu-s ca britanicii in parlament. Au morga, se cred „tribuni” si n-au, de cele mai multe ori, spirit si umor. Umorul e, cit e, involuntar, cum se intimpla cind vorbeste una ca Sheila Jackson Lee, democrata negro din Texas, care se revolta ca toate uraganele sunt numite cu nume de albi „Hugo”, „Katrina”, etc.) si propune, in plenul Congresului, ca uraganele sa fie numite si cu nume care „suna” african-americane, ca Jamal, Keisha sau Deshawn. „Toate rasele ar trebui sa fie reprezentate”, a zis deputata. (Link la Black Political Thought, un blog negru de dreapta).
  Cind sunt mai spectaculosi, sunt circari si panglicari, ca la romani.

  Aseara merita sa fii la galerie:

  „It’s too bad they’ve turned off the cameras and microphones in the House of Representatives because the Republicans are orchestrating an excellent political scene. As I was making my way over to the House chamber, I could hear the crowds inside chanting, „Drill! Drill! Drill!” Families, staff members and press were sitting in the gallery space above the floor listening to one speech after another – there were even some families and staff members sitting down on the floor – when one of the members came to the floor and said,

  „The Capitol Police are going to be closing the Chamber in a few minutes, which means all of you are going to have to leave. But we’re not going to let that happen. Instead, we want everyone in the gallery – yes, everyone – to come down to the floor so they can’t kick you out of the Capitol. Members will be coming up to escort you downstairs right now.”

  And sure enough, one member after another starting bringing groups of us down to the floor. The place was packed and people continue to come into the chamber as members were speaking without microphones from the central pit in front of the dais. The atmosphere reminded me of a session of Prime Ministers Questions in the House of Commons. People were shouting out from the crowd that they wanted to Democrats to come back to debate this issue, members were requesting the President to exercise his constitutional right to request the House to come back from recess to debate gas prices, and when I left the floor five or six Congressmen were hosting a press conference outside the chamber.

  According to one speaker, forty-eight members had come to the floor to speak for a total of more than five hours. ”

  Sper sa nu fi fost doar un episod a la Conu Leonida. Macar de dragul turistilor si al celor care se pling de plictisul din vacanta politica a Washingtonului.

 8. krossfire
  1 august 2008

  O exceptionala propunere a lui Obama. Am citit si eu minunatia. In ritmul asta o sa-i vina repede ideea unor ”cooperative agricole”.

 9. Imperialistu'
  1 august 2008

  Panseluta, felicitari pentru debutul involuntar! :> Bine a facut Emil ca te-a pus cu forta autoare ???? . La ce comentarii scrii pe aici, ar fi trebuit sa o facem mai de mult. Nu strica sa il demontam pe catindatul Obamessiah. Din contra, la cati fani are, poate ca ar trebui sa ne luam mai in serios opozitia ???? , poate se mai trezeste lumea la realitate.

 10. Panseluta
  1 august 2008

  Imperialistu’:

  Mersi frumos.
  Cind l-am vazut pe Obama prima oara, la Conventia Democrata de acum 4 ani, mi-am dat seama ca tipul va fi un fenomen: retorica melifluoasa, incantatorie dar lipsita de idei (ale naibii ideile astea, te forteaza sa gindesti dincolo de aparente si provoaca discomfort psihic), aparenta ambiguu minoritara (vag alb, vag negru–imagineaza-ti unul cu fata lui Mugabe in locul lui, si-ti vei da seama de ce multi albi l-au cooptat pe Obama), sarmul facil, a la Bill Clinton, costumul care-i venea perfect, pasul elastic….
  Si asa a inceput povestea.

  In afara subiectului:
  Cum imi fac rost de niste emoticons/smilies ca ai vostri? De mult mi-i doresc. Sunt de mare ajutor cu imponderabilele comunicarii in scris.
  Exista un site unde-i pot gasi?

 11. emil
  1 august 2008

  Krossfire, CAP-urile vin in al doilea mandat. Zicea Obama la o conferinta de presa recenta cu ocazia turneului din Orientul Mijlociu:
  „… and in the next 8 to 10 years I shall sit face to face with world leaders…”
  Citat aproximativ, dar se desprind doua idei tari. Obama e ca si ales pe doua termene consecutive si (2) ca la concertele de rock, publicul va refuza sa paraseasca sala pina cind Elvis Obama nu va da un bis de inca doi ani.

  Tovarasi ???? am schimbat Arhiva. Va rog dati pe acolo si spuneti-mi cum vi se pare. As mai avea ceva de adaugat, dar cam acesta ar fi noul „look”.

  Panseluta, nu trebuie sa faci nimic special pt emoticoane.
  De ex, pt ???? type in this in your comment
  : – )
  dar fara spatii albe intre ele.
  ????
  : – (
  O sa-ti trimit o lista scurta.

 12. costin
  1 august 2008

  Panseluta, felicitari! ????
  Chiar citeam comentariile tale de zilele astea si ma gindeam ca este ciudat ca nu scrii articole pentru ca evident te pricepi. Noroc cu emil! ????

 13. Panseluta
  1 august 2008

  Costache:

  Multzam si pupaturi apasate, nu pupici.
  Cu promotia asta la Patrupezi am senzatia pe care-am avut-o cind am devenit pioniera, in clasa a 5-a. Restul „realizarilor” nu conteaza.

  Stie cineva unde-i Gradinariu? Mi-e dor de el.

 14. Imperialistu'
  1 august 2008

  Nu stiu ce inseamna la Emil „lista scurta” ???? , asa ca pana una alta => http://codex.wordpress.org/Using_Smilies .

  Arhiva > Arata grozav, Emil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian