FUNDATIA IOAN BARBUS

Omenirea e salvată! JR Ewing e aici!

În Dallas JR Ewing este capitalistul nemilos, un chiabur fără scrupule pe care foamea de bani, putere şi petrol îl fac să exploateaze totul în calea lui, de la oamenii la Mama Natură. „Cînd petrolul la preţuri acceptabile va fi pe terminate, avem probleme mari – vorbesc de prăbuşirea civilizaţiei, între 15 şi 20 de …

În Dallas JR Ewing este capitalistul nemilos, un chiabur fără scrupule pe care foamea de bani, putere şi petrol îl fac să exploateaze totul în calea lui, de la oamenii la Mama Natură.

„Cînd petrolul la preţuri acceptabile va fi pe terminate, avem probleme mari – vorbesc de prăbuşirea civilizaţiei, între 15 şi 20 de ani.”

Dacă în Dallas Jere lupta pentru petrol, în realitate Larry Hagman (cel care joacă rolul lui JR) luptă împotriva lui. Este un personaj orwellian perfect aliniat zeitgeist-ului contemporan, gata în orice moment să salveze planeta şi civilizaţia (ca Brad Pitt). Larry Hagman a semnat un contract cu o firmă germană de celule fotovoltaice, iar dacă alarmismul eco-apocaliptic aduce mulţi bani şi ca bonus conştiinţa omului superior care luptă pentru binele planetei, de ce să nu se implice? Al Gore o face cu succes de mulţi ani.

via Weasel Zipper

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă

Asociația "21 Decembrie 1989", în colaborare cu doamna profesoară Daria Kustanovych, alungată din orașul Harkiv de hoardele Kremlinului, organizează sâmbătă, 25 martie, începând cu ora 17, un nou protest autorizat împotriva agresiunii rusești ce se desfășoară la scară largă contra Ucrainei de peste 1 an și o lună. Manifestația va avea loc în Piața Universității …

Ce ai mai putea citi

Comentarii

 1. fishSpune:

  Răspunde
  iulie 15, 2010

  e o vorba, ca lumea e plina de prosti, totul e sa-i gasesti. de ce nu?

 2. FrancescoSpune:

  Răspunde
  iulie 15, 2010

  fish, comentariul tau a fost cel cu numarul 20000 in cei trei ani de functionare a patrupedbun.net.

  Pe 25 iunie 2007 a fost prima postare pe acest site, s-a intitulat Indraznesti sa razi de talibani?!

  Dupa un an, pe 24 iunie 2008, aparea articolul Primul an patruped, iar in zilele aniversarii din 2009 aveau loc masacrele din Iran si pe site era publicat articolul Masacru în Teheran. Obama, solidar cu protestatarii, a anulat invitaţia corpului diplomatic iranian la hot-dogul prezidenţial de pe 4 iulie

  Ce s-a intamplat anul acesta? Am uitat cu totii, la fel ca anul trecut?

 3. costinSpune:

  Răspunde
  iulie 15, 2010

  Francesco, se pare ca da ????

 4. ramanujanSpune:

  Răspunde
  iulie 15, 2010

  Larry Hagman nu e prost. A fost angajat ca purtator de cuvant si isi face treaba pentru care e platit. Acum vreo 10 ani era angajat, tot ca purtator de cuvant, de compania petroliera ruseasca Lukoil. Venise si in Romania sa promoveze Lukoil-ul.

  Cariera lui de actor s-a cam sfarsit demult, dar omul trebuie sa manance, nu? Plus ca nu-l deranjeaza sa fie din nou in centrul atentie. Daca el crede sau nu in ce spune nu are nicio importanta pentru ca nu e cercetator sau om de stiinta. El doar citeste un text.

  Probabil ca in urmatorii 15-20 de ani nu o sa se intample nimic dar pana la urma petrolul tot o sa se termine si o sa trebuiasca sa ne gandim si la alte solutii.

  Normal ca afirmatiile companiei germane sunt exagerate dar ei vor sa-si vanda produsul, asa ca ce mai conteaza. Asa functioneaza capitalismul. Ce credeti, companiile petroliere nu investesc in PR? Cine finanteaza din greu tabara scepticilor incalzirii globale?

 5. costinSpune:

  Răspunde
  iulie 15, 2010

  Ca e prost sau nu cred ca e mai putin important, si nu poate fi condamnat in sine. Ca incearca sa promoveze un produs bagind frica in oameni prin ineptii alarmiste, totul ca sa faca un ban (cum face mai premiatul sau coleg, Al Gore) este respingator si condamnabil. Dar deh, asta e moda. Apocalipsa vinde.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian