FUNDATIA IOAN BARBUS

Operativi Hezbollah şi Taliban arestaţi la Bucureşti şi în Maldive

Un comunicat din partea Drug Enforcement Administration (DEA), agenţia Americană însărcinată cu combaterea traficului de stupefiante, informează media cu privire la patru arestări făcute ieri 26 iulie în conexiune cu ajutorarea organizaţiei teroriste libaneze Hezbollah şi a talibanilor. Au fost două operaţiuni sub acoperire care i-au deconspirat pe agenţii grupărilor teroriste.

Numiţii Siavosh Henareh şi Cetin Aksu au fost arestaţi la Bucureşti pentru „conspiratie în vederea acordării de sprijin organizaţiei Hezbollah”, iar Bachar Wehbe şi Taza Gul Alizai au fost arestaţi în Maldive. Cei arestaţi în România aşteaptă să fie aprobată cerea americană de extrădare pentru a fi deportaţi în vederea procesului din Statele Unite, unde au ajuns deja „colegii” lor din Maldive.

Procurorul Preet Bharara a declarat:

Punerile sub acuzare de astăzi aduc probe proaspete spre a demonstra ceea ce au spus de ceva timp mulţi dintre noi: că există o legătură între traficul de droguri şi terrorism, o legătură care este în creştere şi care pune un pericol foarte clar şi prA©cis asupra securităţii noastre naţionale. Combaterea acestei ameninţări letale necesită o abordare îndrăzneaţă şi proactive. Cu cât crima organizată se globalizează din ce în ce mai mult, iar ameninţările la adresă securităţii naţionale sunt globale, lungul braţ al legii trebuie să devină chiar mai lung.

Termenii actelor de acuzare faţă de activităţile celor patru se află aici. Henareh, Wehbe şi Aksu sunt acuzaţi de legături cu Hezbollah iar Taza Gul Alizai pentru trafic de arme şi droguri pentru talibani.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian