FUNDATIA IOAN BARBUS

Palestinienii sărbătoresc în stradă, cu dulciuri, înjunghierea a 3 copii evrei

Acum două zile, la ora 1 noaptea, un terorist palestinian a ucis 5 membri ai unei familii din aşezarea Itamar din Samaria, Israel. 3 copii, unul de 11 ani, unul de 3 şi o fată nou născută, împreună cu părinţii lor au fost ucişi. Crima a fost motiv de sărbătoare pe străzile din Gaza. Familia avea 6 copii, 3 dintre aceştia au reuşit să fugă alertaţi fiind de ţipetele mamei.

Crima a avut loc în timp ce victimele dormeau.

Familia victimelor a oferit permisiunea publicării imaginilor de la locul crimei:

Palestinienii sărbătoresc pe străzi cu prăjituri înjunghierea celor trei copii evrei

Rezidenţii din oraşul Rafah din Gaza au ieşit în stradă sîmbătă pentru a sărbători atacul terorist din aşezarea Itamar. Şi-au împărărţit bomboane şi dulciuri pe străzi. Unul dintre rezidenţi a declarat că bucuria „este un răspuns firesc la răul suferit de palestinienii din Cisiordania.”

Purtătorul de cuvînt al Hamasului, Sami Abu Zuhri, a declarat că „cinci israelieni ucişi nu sînt de ajuns ca pedeapsă.”

.

Aşezarea Itamar, care este înconjurat de sate palestiniene, a mai fost în trecut martor unei scene similare.

 • În 2002 un terorist a pătruns în comunitate, a deschis focul şi a ucis pe Rachel Shabo şi pe 3 din cei 7 copii ai ei, Neriya, Tzvika şi Avishai. Un comandant al forţelor de ordine din zonă a fost şi el ucis în timpul atacului.

 • Tot în 2002, Matan Ohayon, de 5 ani, şi fratele lui, Noam, de 4 ani, ce locuiau în kibbutzul Metzer, au fost ucişi împreună cu alte 3 persoane în timpul unui atac terorist. Băieţii au murit în braţele mamei lor de 34 de ani. Teroristul a deschis focul în timp ce mama îi îmbrăţişa încercînd să îi protejeze. Alte două persoane au fost ucise în schimbul de focuri cu teroristul. Crima a fost revendicată de Brig[zile de Martiri Fatah Al-Aqsa.

Actualizare

Fars News relatează:

TEHERAN (FNA)– Un grup palestinian nou format numit după Imad Mugniyah – comandantul Hezbollah asasinat de Istael acum trei ani – afiliat Brigadelor al-Aqsa Martyrs Brigades, aripa armată a mişcării palestiniene Fatah, şi-a asumat sîmbătă responsabilitatea pentru uciderea celor cinci sionişti de lîngă oraşul Nablus din Cisiordania (West Bank).

Un membru al Brigadelor al-Aqsa a atacat o casă din aşezarea Itamar, la sud de Nablus, a declarat grupul sîmbătă.

A reuşit să ucidă cinci sionişti care erau în casă sîmbătă dimineaţa, se spune în declaraţie, menţionînd că combatantul palestinian s-a întors în siguranţă acasă după ce a îndeplinit misiunea cu succes.

Operaţiunea a fost un răspuns firesc la crimele regimului sionist împotriva poporului palestinian din Cisiordania şi Fîşia Gaza, se spune în declaraţie…
mulţumim lui Corneliu pentru articolul din Fars News, agenţia de ştiri oficială a Iranului.

Actualizare #2
Se pare că fetiţa nou-născută a fost de fapt decapitată: Writing in Cold Blood About Itamar (Claire Berlinski)

Actualizare #3
Glenn Beck:

(via israelianca)

Actualizare #4

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Religia Păcii

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

36 de comentarii

 1. Vlad M.
  14 martie 2011

  Brigazile de Martiri Al Aqsa tin de aripa „moderata” a lui Mahmoud Abbas, asa ca de fiecare data cand auziti de „moderatii” lui Abbas, ganditi-va la ei si veti evita capcana intinsa de media care lacrimeaza pentru „Palestina”. Astia-s o adunatura de criminali.

  Hai ca merita sa aiba si ei statul lor, nu? Ba chiar merita si putin ajutor financiar, ca-s oropsiti, sarmanii „palestinieni”!

 2. Anca Cernea
  14 martie 2011

  Iata cum a reflectat mainstream media cele intamplate. Titlurile:

  New York Times:
  SUSPECTING PALESTINIANS, ISRAELI MILITARY HUNTS FOR KILLERS OF 5 WEST BANK SETTLERS

  Washington Post:
  ISRAELI TROOPS SCOUR WEST BANK VILLAGES FOR KILLERS OF 5 JEWISH SETTLERS

  Tot IDF-ul e personajul negativ, care ii banuieste pe nedrept pe palestinieni! Chiar cine poate fi atat de paranoic incat sa ii banuiasca? Ce daca a declarat Hamasul, ce daca s-au bucurat unii si au mancat lokum… Iar pe baza unor astfel de banuieli, culmea, IDF-ul scotoceste satele si vaneaza pe bietii killers…
  A, si sa nu uitam ca cei trei copii si parintii lor erau „5 west bank settlers”. Settler, dupa cum se stie, in msm e un fel de injuratura.

  BBC nici macar nu s-a oprit asupra masacrului familei Fogel, problema sunt asezarile:
  Israel approves new settlers homes

  http://honestreporting.com/bab…..eal-story/

 3. George Daniel
  14 martie 2011

  Pentru unii, uciderea unor copii nevinovati reprezinta motiv de bairam. Pentru altii, lupta de a salva viata unui copil reprezinta cel mai important lucru pe care il pot face in timpul vietii.
  http://www.foxnews.com/us/2011…..ance-life/

 4. Vlad M.
  14 martie 2011

  Obama Regime Criticizes “Illegitimate” Israeli West Bank Settlement Construction Plan…

  JERUSALEM (AP) — The U.S. Embassy said Monday it was “deeply concerned” by Israeli plans to build hundreds of new homes in West Bank settlements, calling the Israeli enclaves “illegitimate” and an obstacle to resuming direct talks between Israel and the Palestinians.

  In a defiant response to a deadly attack on a settler family over the weekend, Israel swiftly approved the construction of between 300 and 500 new homes in major West Bank settlement blocks. Jewish settlement construction is at the crux of the current impasse in peace efforts.

  “They murder, we build,” Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu said Sunday during a condolence call to the grieving family. Palestinian militants are presumed to have carried out the assault.

  The plans for new construction infuriated Palestinians, and together with the attack that killed parents and three of their children, drove prospects for renewed peacemaking even further out of reach. A Netanyahu aide said the Israeli government informed the U.S. — which has been toiling with little success to break the negotiations deadlock — of the decision.

  “We’re deeply concerned by continuing Israeli actions on settlements in the West Bank,” the statement from the U.S. Embassy said. “As we said before, we view these settlements as illegitimate and as running counter to efforts to resume direct negotiations.”

 5. calehari
  14 martie 2011

  Teroristul palestinian , Obama , moderatii lui Abbas , mainstream media , toti sunt mai mult sau mai putin murdari de sangele nevinovat varsat . Crime caracteristice criminalilor in serie , faptuite in realitate de criminali in serie , sunt trecute sub tacere pentru ca victimile sunt evrei iar criminalii ” luptatori pentru libertatea poporului palestinian ” . Vad ca nu se vorbeste insa de altii care au si ei partea lor de vina , de altii care ar trebui sa aiba acum mustrari de constiinta , de altii care sunt si ei murdari de sange nevinovat si anume de conducatorii israelieni , de stanga israeliana , care au incurajat si incurajeaza niste vise desarte : multiculturalism si coexistenta pasnica cu niste oameni care invata din leagan ca cel mai mare dusman este evreul si ca el trebuie distrus oriunde , oricand , oricum . Teroristul palestinian a fost calaul , dar usa casei micutilor , i-a fost deschisa de unii dintre evrei .

 6. florentza
  14 martie 2011

  Terifiant ,bestial. Imagini care m-au blocat . Nici in filmele de groaza nu se pot privi asa imagini
  NIMIC NU POATE JUSTIFICA ACEST FAPT.

  Ma intreb cine poate ramane indiferent (in afara de teroristi) la aceste imagini terifiante!!

 7. Vlad M.
  14 martie 2011

  Idiotii de relativisti. Gasca aia de cretini e oricand gata sa stearga orice diferenta intre oameni si bestii.

 8. calehari
  14 martie 2011

  Dublul discurs palestinian : pe site-ul oficial in engleza, Hamas posteaza un scurt mesaj in care neaga vreun amestec in crime : ” Ezzat Al Rashak repezentantul oficial al Hamas declara ca miscarea nu este responsabila de asasinarea celor 5 membrii ai familiei de colonisti din Itamar si ca politica Hamas este de a nu face rau copiilor . El a precizat ca multiplul asasinat este posibil sa fi fost comis chiar de alti coloni evrei ”

  Pe site-ul in araba, insa Hamas are alta versiune : ” 5 sionisti uzurpatori au fost ucisi , sambata dimineata , martie 2011, de catre un palestinian in colonia uzurpatoare Itamar . Corespondentul nostru la Nabluse ne semnaleaza ca un mujahedin palestinian a reusit sa patrunda in colonia uzurpatoare si a injunghiat cinci sionisti uzurpatori ”

  Autoritatea Palestiniana a procedat la fel ca Hamasul .

 9. Silvapro
  14 martie 2011

  Citi ani au trecut de la Oslo?
  Daca acceptau, palestinienii aveau deja tara lor, puteau sa prospere, scapau de settlers si construiri noi, etc.
  Dar in Gaza au nevoie de senzatii tari si de motive de celebrare. Si mai ales sa dea vina pe cineva…

 10. adi
  14 martie 2011

  Imaginea face cat 1000 de cuvinte.

 11. Silvapro
  14 martie 2011

  Mi-au trecut fiori de la imagini. Sau sa ma gindesc ce au simtit victimele sau celalti copii, sau sora care s-a intors de la intrunirea de Bnei-Akiva. Momentul cind a dat ochii cu familia care a intrat in nefiinta, si singele si celalti frati infricosati.

  Exista oameni care nu cunosc mila, mila netinind macar de un cod la care sa aspire. Asta-i face incorijibili pe adeptii Islamului fundamentalist. De aceea ei sint cu atit mai mult de temut.

 12. Corneliu
  14 martie 2011
 13. Silvapro
  14 martie 2011

  Corneliu.
  Cred ca ai o greseala de tipar in linkul de mai sus. Numele site-ului trebuia scris: FarceNews. Ceea ce este.

  Insa o farsa cinica si deloc amuzanta: „5 Zionists killed”.

 14. Ce pot sa zic despre o religie in care intr-o poza cu un Coran se gaseste mereu un Kalasnikov (pistol mitraliera). In previziunile facute de unii profeti spune ca cel de-al 3-lea anticrist va folosi musulmani, fiind un neam usor de manipulat, in a prigonii si ucide evreii si crestini, pentru ca evreii sunt poporul ales de D-zeu, iar crestininii sunt cei care pazesc porucile lui D-zeu si tin marturia lui Iisus.

 15. Costin A.
  14 martie 2011

  de la israelianca, harta asta:
  http://jewishrefugees.blogspot…..-1948.html

  „Jews lived happily together with Muslims and in harmony before Israel was established.”
  How many times have you heard this said?

  We are indebted to Torbjorn Karfunkel, who has blown the myth of peaceful coexistence sky-high with his pre-1948 ‘massacre map’ of Jews by Muslims (click on the map to enlarge). The map should not be considered exhaustive, but it does go back to the 7th century, when Mohammed’s followers massacred Jewish tribes in Arabia. It reminds us that Jews were murdered in Spain in 1066, in spite of the ‘Andalusian Golden Age’. The cluster of explosive dots over Morocco recalls that relationships between Jews and Muslims during the 19th century were not always plain sailing.

  To this ‘massacre map’ one might add the blood libels which spread like wildfire across the Ottoman empire, often resulting not in massacres, but in individuals arrested, tortured and unfairly accused.

  As the great Tunisian-Jewish writer Albert Memmi has written: „coexistence with the Arabs was not just uncomfortable, it was marked by threats periodically carried out.”

  si cu ocazia dezastrului din japonia si a crimelor din israel, la onu o premiera a unui film antisiraelian http://www.israelnationalnews……spx/142915

  The Deadliest ‘Zation (Zak Meyers)
  Dennis Prager: The Other Tsunami
  Phyllis Chesler: J’Accuse: Palestinians of War Crimes and Genocide

 16. Silvapro
  14 martie 2011

  Sub linkul cu harta de la Costin si Israelianca, putem citi un comentariu care recomanda si o carte:

  The map does bring the visual aspect of the events but it does not do justice to the type of life ordinary jews endured on a daily basis. Sure, there were many pogroms against Jews in Arab lands before 1948. I mean countless ones. The ones in the map are only the ones that were recorded. I want to stress the fact of the wreched lives ordinary Jews lived under the yoke of muslim anti-jewish attitudes. I am well aware that the court appointed Jews had a somewhat relatively less constraining life, and that the European colonial penetration into the Arab lands lessed somehow the discrmination suffered by Jews.

  However, it is the daily life that ordinary Jews in Arab lands who suffered humiliation, scorn, and debasements rituals on a daily basis. The massacres are in a way the culmination of these attitudes. The fact that Jews survivee all this and maintained their dignity is a mere miracle. To me, Jews of Arab lands endured more than massacres and pogroms… And to this, the Arab social commentators never recognised. They can acknowledge pogroms and massacres and they even attribute them to extraneous political factors such as colonialism, Arab nationalism and all the „isms” under the sun, but they would always deny the daily lives as second class dhimmitude position of the Jews. And to this day they are still advancing the fabricated Jewish and Arab golden age of understanding and harmony.

  If someone wants to really dig deeper into the extrodinary description of daily lives of Jews (plus their killings) one must consult the seminal edited work of Andrew Bostom: „The legacy of Islamic anti-semitism”:. It is trully an eye opener in terms of all the sources Andrew Bostom gathered. There are some damning evidence about the outrage and sheer madness of islamic beliefs towards Jews. Beliefs that were acted upon on a dialy basis.

  Tot acolo mai apare si un comentariu din care invatam ca purtarea arabilor are justificatie divina:

  You can’t really blame them [Arabs] though. They are being used by God to punish the Jews for rejecting Jesus Christ as their Lord and Savior. If they only accept him they wouldn’t have gone through all this.

  De aceeasi maniera, putem sa-l justificam si pe Hitler. Era si el o arma divina.
  Daca continuam acest rationament, totusi ramine intrebarea: ce justificare divina are Stalin care a omorit atitea milioane de crestini?

 17. Silvapro
  14 martie 2011

  Costin A.
  Foarte bune articolele. Toate.

 18. Costin A.
  14 martie 2011

  Silvapro,am primit articolele de la lsraelianca.

 19. Silvapro
  14 martie 2011

  Costin A. si Israelianca,
  Dar unde e Israelianca? De ce nu posteaza dinsa? Transimite-i complimente si ca o asteptam.

 20. Costin A.
  14 martie 2011

  Silvapro, i-am transmis. Este ocupata in perioada asta

 21. Silvapro
  14 martie 2011

  Scria Costin #3 sub „Etica şi echitatea progresistă”:

  Stinga are nevoie de victime, iar cind nu le are, le inventeaza.

  Ziaristii si progresistii pregatesc incidente cu Palestieni pentru a le fotografia si apoi pentru a putea sa-i scoata pe palestieni victime, si pe israelni ca agresori.
  Acest filmulet este f. graitor: terenul a fost pregatit cu minutiozitate in prealabil. Nu-i intereseaza ca pot rezulta victime adevarate din ambele parti.

  Urmariti cu atentie (din buletinul de stiri)

  http://www.youtube.com/watch?v…..re=related

 22. Costin A.
  14 martie 2011

  Silvapro, din clip in clip, uite peste ce am mai dat:

  si asta:

  free palestine! (from palestinians, poate)

 23. Silvapro
  14 martie 2011

  Ingrozitor! Ca fiarele. Va dati seama sub ce conditii averse opereaza israelienii, armata si politia? Asa se intimpla in orice operatie sau atac din partea lor. Sau contra-atac din partea noastra. Merg cu penseta. Si cita grija au sa nu raneasca sau sa omoare. Cind dumanii nu incearca altceva decit sa omoare. Unde-i reciprocitatea?

  E asa de greu de inteles ca mai trag cite-un glont, cind n-au incotro?

  Cind o mare de mii de oameni atroci izbucnesc violent spre politie, ca de exemplu in Nazaret, in intifada. Nu e de mirare ca au fost nevoiti sa traga. Au murit cam 13-14 arabi. Nu era nici o alta cale. Daca nu trgeau, nu se oprea, se putea intinde in Nazaretul de Sus, evreiesc. S-ar fi soldat cu mult mai multi morti, din ambele tabere.

  Tot asa la Ierusalim, cind arabii din curtea misgadului El-Aksa aruncau de sus cu bolovane in multimea de oameni care se rugau pasnic la Zidul Pligerii. A propos, si crestini merg acolo sa vada zidul si sa plaseze biletele.

 24. Silvapro
  14 martie 2011

  From: Arab News [Jeddah, Saudi Arabia], 19 March 2011
  What if Arabs had recognized the State of Israel in 1948? / by ABDULATEEF AL-MULHIM (based in Alkhobar, Saudi Arabia)

  http://arabnews.com/opinion/co…..322715.ece

 25. ABOLISH PROPERTY
  14 martie 2011

  Bravo! E irelevant ce au făcut evreii din 1948 în Israel şi cum ţin ei popilaţia din Gaza, şi că ISrael fără sprijin european ar dispărea în 2-3 luni.

 26. costin a.
  14 martie 2011

  Comunistului de la 26, poti detalia mai exact ce fel de ajutor primeste Israelul din Europa? De la care Europa, aceasta? http://inliniedreapta.net/oria…..-european/

  Uite in schimb cine primeste si cit ajutor primeste, sau cine ar disparea in citeva luni fara miliardele eurodhimmilor:
  http://inliniedreapta.net/opri…..n-moldova/

  esti paralel cu realitatea, dar e de inteles, doar spamezi internetul sub numele ABOLISH PROPERTY ????

 27. Silvapro
  14 martie 2011

  Israelul ar duce-o mai bine fara ajutorul European, mai ales cel mediatic, care e absolut nociv si distrugator.

  Ar supravietui si fara ajutorul American (poate cu o scurta perioada de intarcare), daca nu ar exista problema palestiniana si araba. Adica daca ne-ar lasa sa traim in pace, fiecare sa-si vada de treburile lui.

 28. dr pepper
  14 martie 2011

  Silvapro, i-am transmis. Este ocupata in perioada asta

  zi’i ca dr pepper insista…

 29. XYZ
  14 martie 2011

  1. Manipulare made in Israel/Mossad. Tu sa fii sanatos, ca prosti esti indeajuns incat sa pui botu’ la „stirile” servite de sistem si sa le postezi, spre deliciul altor retarzi. Ai uitat sa spui ca arabii dansau de bucurie pe 9/11. Partea „frumoasa” e ca aia nu erau arabi, ci evrei deghizati in arabi, ca doar ei au clocit toata chestia timp indelungat. Ghici cine e stapanul din umbra al SUA (si nu numai)…
  2. HAMAS si FATAH sunt oricum „copiii” MOSSAD-ului.
  3. Continuati sa le plangeti de mila discriminatilor si victimizatilor planetei – evreii – in timp ce va fura si presul de sub picioare. Stat parazit, terorist, creat artificial. Pana la urma, ce au ales aia vor culege.

 30. Vlad M.
  14 martie 2011

  ???? Iar a evadat unul din Spitalu’ 9!

 31. Silvapro
  14 martie 2011

  D-le XVZ – ai uitat sa amintesti ca si El-Qaida si Hizbolla sint tentacule ale atot-puternicului si omniprezentului MOSSAD! Eu stiu mai bine, doar sint israelianca!

 32. uku
  14 martie 2011

  Foarte socante imaginile si este de condamnat orice fapt de acest gen din orice tabara.
  Vreau sa spun ca din pacate acestea sunt fetele extremismului si manipularii maselor si cei ce fac asta ar trebuii sa aiba toate aceste crime pe constiinta si sa le viseze de fiecare data.

 33. Silvapro
  14 martie 2011

  Israeli actor Juliano Mer-Khamis shot dead in Jenin
  Mer-Khamis, 52, was shot five times by masked militants; he had established his name as actor, director and political activist both in Israel and abroad.
  Mer-Khamis’ mother, Arna Mer, was an Israeli Jewish activist for Palestinian rights. His father, Saliba Khamis, was a Christian Palestinian. Mer-Khamis was born and raised in Nazareth.

  http://www.haaretz.com/news/na…..id=8087514

  Michael Handesaltz, senior editor and theater critic for Haaretz, described Mer-Khamis as a „great actor, an extraordinary human being whose life-story is part of the tragic reality of this country”, who in his death became „another tragic victim of life in the Middle East„.

  Parca nu e clar victima cui exact era.

 34. Silvapro
  14 martie 2011

  The Israel Project: Terrorists in Gaza, armed and financed by Iran, fired an anti-tank weapon at an Israeli school bus today, seriously injuring a 16-year-old and the driver. By a miracle, most of the students who had been on the bus minutes before, had disembarked — otherwise we would be mourning a major tragedy right now. Photos show the interior of the bus entirely destroyed.

  There are several points to make about this attack: the target was a yellow bus, internationally known as a symbol of a vehicle used specifically to carry children. And the terrorists must have seen their target because the range of an anti-tank weapon is relatively short. We should recall that the Hamas Charter calls for the destruction of Israel and urges followers to kill Jews whenever possible.

  Terrorists have already fired over 200 rockets and mortars at Israel this year from Gaza, compared to 238 for all of last year. It is only a matter of time until they cause major carnage. Yet Israel withdrew completely from Gaza in 2005.

  The world needs to understand that Israel has the right and duty to defend its citizens. Yet when Israel tried to suppress rocket fire and destroy the terrorist infrastructure in Gaza in December 2008, it was met with international condemnation and the biased, hate-filled Goldstone Report. Judge Goldstone himself now admits his report was fatally flawed.

  The last few weeks have seen a new upsurge in deadly terrorist attacks against Israeli civilians.

  In Jerusalem, a bomb set in the busiest part of the city killed a 59-year-old woman and injured dozens more. Terrorists butchered a family of five including three children in the West Bank community of Itamar.

 35. Silvapro
  14 martie 2011

  Linkul la TIP, cu fotografia autobuzului bombardat:

  http://www.theisraelproject.or…..id=8113472

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian