FUNDATIA IOAN BARBUS

Paris, 2010 A.D.

United American Committee

A trecut Eruopa de punctul din care se mai putea face ceva?

Am filmat asta în timpul călătoriei mele la Paris în ianuarie 2009, dar abia acum am apucat să îl uploadez. Înfricoşătoare secvenţe. Asta se întîmplă în faţă la Louvre unde este Mona Lisa.

1:35 O pancartă ce declară susţinerea rezistenţei irakiene

2:08 Puteţi vedea pe cineva care ţine o fotogragie liderului terorist Hassan Nasrallah

2:50-3:30 – Strigăte în arabă: „Sîntem soldaţii lui Mahomed”

2:55-2:50 – Jihadist batjocorind poliţia

6:10 – „Jeunes” („tinerii”, cum sînt numiţi în presa Franceză) dau foc unui steag israelian

6:48 – Arzînd un alt steag israelian şi strigăte de Allah Akbar.

Priviţi pînă la final. Cînd au început să ară steaguri am plecat de acolo înainte să înceapă violeţele, dar un McDonnalds a fost distrus şi cîteva maşini au fost incendiate în acea seară.

… ca doar este Franţa..

Secvenţele sînt de la protestele de anul trecut împotriva incursiunii israeliene în Gaza. Chiar dacă imaginile sînt de anul trecut, protestatarii tot în Franţa sînt:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

48 Comments

 1. despina
  22 February 2010

  Din pacate, eu sunt sceptica .E cam tarziu ca Europa sa mai poata face ceva
  Doar sa opreasca imigratia.In al 12 lea ceas.Si nu va fi usor.

 2. Riddick
  22 February 2010

  Franţa are „talentul” de a nu face nimic în momentele cheie. Când Germania începea înarmarea (1935-36), francezii votau guverne socialiste şi făceau întruna greve pe la uzinele de armament. Pe mai multe bloguri a apărut acum vreo două luni o poyă de la o „manifestaţie” din Paris unde apare unul cu o macetă:

  A Machete in Paris?

  http://gatesofvienna.blogspot……paris.html

  Sau ceva mai „vechi” (2008) :

  18/12/2008 – FOOTBALL – VIOLENCE
  Twenty fan injured by machete close to Paris stadium

  http://mobile.france24.com/en/…..l-violence

 3. despina
  22 February 2010

  Pur si simplu nu-mi vine sa cred.

  Ultima oara am fost la Paris in 2003 si arata tarnosit .
  Cand vad imaginile de sus ma ingrozesc…

  Noapte buna

 4. costin
  22 February 2010

  Riddick,

  Uite imagini de la evenimenul de care vorbesti:


  L-am pomenit in toamna aici (am aflat de el tot de pe Gates of Vienna):
  Sărbătorind diversitatea: În pas de dans, spre disoluţia totală
  Daca te uiti, acolo mai sint citeva reportaje din Suedia, Belgia si Olanda, despre evenimente similare.

  Si pentru ca totul sa fie si mai interesant, uite ce face UE:
  (intr-un comentariu lasat de vlad aici

  Rezolutia nr. 1605 a Consiliului Europei (15 Aprilie 2008 )

  Statele membre ale Consiliului Europei trebuie sa continue sa fie vigilente in prevenirea si combaterea fenomenului de “islamofobie”. Pentru aceasta, Adunarea Parlamentara cere statelor membre:

  9.1. sa actioneze cu tarie impotriva oricaror forme de discriminare in toate domeniile;
  9.2. sa condamne si sa combata islamofobia;
  9.7.6. sa incurajeze participarea imigrantilor in viata politica, in sindicate si organizatii neguvernamentale;
  9.7.7. sa ia toate masurile necesare pentru a elimina inegalitatea de sanse pentru imigranti, inclusiv somajul si educatia necorespunzatoare;
  9.7.8. sa inlature obstacolele legale pentru construirea unui numar suficient de locuri de rugaciune pentru musulmani;
  9.7.9. sa se asigure ca textele scolare nu arata o imagine ostila a islamului;
  11.6. sa incurajeze tinerii europeni musulmani sa devina imami;
  11.8. sa incurajeze promovarea realitatilor musulmane si opiniile musulmanilor in mass media si sa asigure ca vocea musulmanilor moderati e auzita;
  11.9. sa dezvolte principii etice de a combate islamofobia in mass media, in cooperare cu organizatiile mass media;

  Practic, daca pomenesti aceste evenimente esti islamofob si meriti inchisoarea. Exista deja cazuri de bloggeri-coate-goale arestati pentru islamofobie. Bloggeri arestati si politicieni dati in judecata.

  Viitorul suna bine…

 5. charlemagne
  22 February 2010

  sa incurajeze participarea imigrantilor in viata politica, in sindicate si organizatii neguvernamentale;

  Adica initierea unui soi de discriminare pozitiva

 6. costin
  22 February 2010

  ce spui tu presupune ca ei nu se integreaza pentruc a sint refuzati. problema e alta. nu se integreaza pentru ca nu vor sa se integreze.considera cultura lor islamica superioara si dispretuiesc occidentul cu tot ce are el. nu toti, dar cei mai zgomotosi da. discriminarea pozitiva nu ar face decit ca integrarea sa functioneze in sens invers: francezii se integreaza in islam, cum nu pot spune ca nu este deja cazul

 7. charlesmagne
  22 February 2010

  Nu, eu ma refeream la acel concept ( ca de ex afirmative action), limba de lemn, cel gasesc in panoplia political corectness-ului prin care un individ este promovat intr-un job sau functie- in mod preferential doar ptr ca apartine unei minoritati Aceasta discrimnare considerata „buna” „pozitiva” menita sa forteze multiculturaismul va avea ca rezulatat mediocrizarea societatii Ptr ca nu valoarea primeaza ci apartenenta la un grup neaparat minoritar E si asta o smecherie ptr subminarea organismelor nationale si rasiale

 8. costin
  22 February 2010

  De acord, doar ca nu inteleg de ce „organisme rasiale” vorbesti.
  deci daca nu e aceasta discriminare, care e? nu inteleg ????

 9. charlesmagne
  22 February 2010

  Obsesia promovarii multiculturalismul are dupa mine 3 componente :national,cultural si ..rasial Consider ca deasupra individului este acea identitate, organism national, cultural si rasial caruia ii apartine. Promovand agresiv multiculturalismul vei sparge aceasta entitate , atomizezi societate si creezi omul de maine un fel de om sovietic nou (eu il numesc homo walmartus ???? ), dominat doar de valoriile si nevoiile sale materiale UN fel de furnica depersonalizata teleghidata Iar afirmative actions imi par un instrument pervers de distrugere a vechii europe

 10. charlesmagne
  22 February 2010

  discriminarea pozitiva am observat-o folosita frecvent in presa anglo-saxona de peste ocean

 11. costin
  22 February 2010

  Consider ca deasupra individului este acea identitate, organism national, cultural si rasial caruia ii apartine

  consider ca deasupra individului nu este nimic. multiculturalismul considera ca deasupra individului este rasa, religia, clasa, grupul din care face parte un ins. acesta este motivul pentru care in Anglia, o fata musulmana a fost trimisa inapoi acasa la taica-su de politie (fugise la politie pentru ca era abuzata de tatal ei si o ameninta ca o va ucide) de doua ori. pina ta-su a omorit-o. politia a trimis-o acasa pentru ca tinara femeie pentru ei nu era un individ, cu facea parte dintr-un grup cu o anumita cultura/religie. Nu au vrut sa jigneasca pe nimeni, au preferat ca fata sa moara.

  pe de o parte blamezi multiculturalismul, dar pe de alta parte sustii viziunea lui asupra omului. pe de o parte sustii discriminarea pozitiva, pe de alta nu. imi e greu sa te urmaresc ????

 12. charlesmagne
  22 February 2010

  nu, m-ai inteles gresit, nu sustin discriminarea pozitiva Este ptr a promova minoritatiile Desi ei condamna discriminarea, ei considera ca aceasta discriminare este una pozitiva Interesanta saltimbacie asta a lor intelectuala in manipularea unor concepte .Promovarea unui negru,a homosexualului sau musulmanului doar ptr ca apartine unui minoritati La acest fel de discriminare ma refer Poate ca sunt uneori ambiguu in exprimare.
  Ma rog Nu snt de acord ca multiculturalism ar fi de aceeasi parrea cu mine Eu vad multiculturalismul ca o miscare impotriva identitatii, un ghiveci de toate culturile , natiunile , rasele un experiment in care ii amesteci pe toti si care din care vor rezulta doar indivizi- acele furnici depersonalizate. Iar deasupra individului se afla aceasta comunitate de natiune, religie , rasiala etc Secole de convietuire intr-o zona geografica ,legaturile stranse bazate pe limba , religie , rasa dau unui grup de Indivizi perenitate Odata distruse aceste legaturi nu vei avea decat Indivizi Amestecandu-i pe toti intr-un creuzet prin multiculturalusm distrugi aceast organism initial, nu-l promovezi.
  Iar musulmanii au aceasta constiinta a identitatii mai puternica (religioasa aici) decat occidentalii care si-au pierdut-o . D`aia suntem vulnerabili E opinia mea Introducandu-i in europa ne sapam propria groapa Eu regret doar faptul ca ne-am pierdut orice identitate Suntem indivizi doar. Nu mai avem natiune , religie , rasa Nu mai suntem romani , unguri , ortodoxi , albi Nu mai avem ancora de care sa ne agatam ptr a rezista altora cu o identitate mai puternica

 13. chriscross
  22 February 2010

  „…considera cultura lor islamica superioara si dispretuiesc occidentul cu tot ce are el…”
  interesant… as vrea sa stiu pentru ce au mai plecat din tarile lor de bastina daca nu pentru occident si tot ce are el. sau e vorba doar de alocatie si ajutorul de somaj?
  cred ca una din solutii ar fi sa stai de vorba cu respectivii si sa le explici ca exact din cauza culturii lor de acasa au ajuns in occident si daca isi vor aduce si stilul lor de viata in occident, in cativa ani o sa-l transforme in exact acel lucru de care au fugit (case de tină anyone? ma reprofilez pe constructii de lut pentru a satisface cererea in viitoarea eurabie)

 14. Imperialistu'
  22 February 2010

  Costin

  consider ca deasupra individului nu este nimic.

  Felicitari, asta o poate spune orice anarhist rosu. ????

  multiculturalismul considera ca deasupra individului este rasa, religia, clasa, grupul din care face parte un ins.
  […]pe de o parte blamezi multiculturalismul, dar pe de alta parte sustii viziunea lui asupra omului.

  Fals. Multiculturalismul ia o bucata de realitate – existenta comunitatii – si o denatureaza pentru a se potrivi relativismului: nu exista bine, nu exista rau, nu exista superior, nu exista inferior, toti suntem egali, toti suntem la fel. Cu alte cuvinte, multiculturalismul denatureaza comunitatea in numele relativismului. In schimb, anarhismul idolatrizeaza individul.

  Doua fete ale aceleiasi monede progresist-tovaraseasca. Nu degeaba iti spun ca tre’ sa te mai gandesti.

  Charlesmagne> Incearca sa scrii ceva mai atent, uneori este greu de urmarit. ????

  Chriscrooss> Eu zic sa te reprofilezi pe case in copaci (treehouses). Sunt scumpe si exista cerere. Faci bani, nu gluma. ????

 15. costin
  22 February 2010

  imperialistu’, nu m-am expirmat io bine. da nu pot sa ma explic acum. mi-e lene

 16. Imperialistu'
  22 February 2010

  Stiu, o lene de te doare. Nu-i nimic, sunt rabdator. Cand o sa ai chef, o sa vad. ????

 17. toro
  22 February 2010

  Sunt de acord cu charlesmagne.

  Problema nu cred ca este in faptul ca „culturile” se amesteca, problema este ca se face intr-un mod fortat shi nu natural, lucru pentru care mai devreme sau mai tarziu va veni o factura de platit caci crestinismul, neo-nazismul shi rasismul devin atragatoare.
  Totusi lucrul care ma frapeaza este faptul ca anumiti oamenii stiu lucrurile astea shi pot actiona in modul asta iresponsabil. Oare un ministru nu are atata creier sa-shi dea seama ce lume creaza pentru copiii lui?

 18. costin
  22 February 2010

  crestinismul, neo-nazismul shi rasismul devin atragatoare.

  expand on this, please

 19. despina
  22 February 2010

  @Costin

  „expand on this”- nu are curaj sa dezvolte, iti spun eu.
  Arunca doar pastile

 20. toro
  22 February 2010

  1) Crestinismul devine atragator pentru ca ateii sunt persoane rationale shi pusi fata in fata cu aberatiile islamice se vor ralia la cauza crestinismului. Pentru un ateu, crestinismul este o religie frecventabila, pe cand islamul nu este. Chestia asta deja se poate observa.

  2) Neo-nazismul shi rasism, devin atragatoare prin faptul ca musulmanii din prezent il hranesc cu argumente. Iar tensiunile acumulate in societatea occidentala vor gasi supape in partidele de extrema-dreapta.

  @despina: Nu am afiliatie neo-nazista, dar recunosc ca toleranta mea e mica cand e vorba de islam. In orice caz, citesc site-ul asta pentru ca vreau sa fiu informat. Atata tot.

 21. Imperialistu'
  22 February 2010

  Dar cine zice ca trebuie sa simpatizezi cu national-socialismul pentru a-ti displace Religia Pacii? ????

  Costin, Despina > Calmati-va, tovarasi si pretini, nu cautati mai mult decat este.

 22. costin
  22 February 2010

  imperialistu’, toro a cam amalgamat lucrurile (crestinism, nazism, etc) dar din ce a spus nu am inteles ca opozitia pentru islamism ar fi nazista.

  toro, despre simpatiile naziste ale islamistilor. Ce vreau sa spun?

  Ceea ce ii uneste este ura pentru capitalism, crestinism si in primul rind ura pentru evrei.
  Hezbollah


  Nazi Bosnian Pride Movement formed

  The new Nazi Bosnian Pride Movement (Bosanski pokret nacionalnog ponosa) believes that Serbs and Croats have no right to the state and that the state belongs exclusively to Bosnian Muslims, aka Bosniaks…

  The Nazi Bosnian Pride Movement has expanded its enemy list from their WWII predecessors, the Handzar Division and the Young Muslims.

  Iar treaba asta nu este nici pe departe ceva recent.


  Hitler cu Muftiul ierusalimului in Al Doilea Razboi mondial

  The Mufti of Jerusalem: Architect of the Holocaus

  nazismul si crestinismul sint doua chestii fundamental opuse, iar nazismul va fi in primul rind un aliat al islamismului, contrar a ceea ce spune BBC sau presa de larga circulatie cind descrie criticii si oponentii islamului ca fiind extremisti de dreapta, nazisti: vezi Wilders.

  imperialistu’.. aminteste-mi sa nu imi deschid covrigarie cu tine ca tu in loc sa vinzi covrigi o sa dai clientii afara in suturi cind nu vor intelege ca tu nu ai covrigi cu mac pentru ca aia cu susan sint mult mai buni :mrgreen:

 23. toro
  22 February 2010

  Nu am zis ca nazismul shi crestinismul sunt acelashi lucru, cred ca imi distorsionezi post-ul. Am zis ca ambele devin alternative atragatoare pentru tineri pentru ca baietii veseli din orient fac pe nebunii shi ofera argumente ambelor parti. Iar cand toata lumea e in aceashi barca shi unul se apuca sa se legene ca asha vrea el, mai devreme sau mai tarziu va fi aruncat peste bord. Nu mi se pare ca am zis o prostie.
  Acuma sincer, nu am nici o idee despre legatura dintre neo-nazisti shi islamisti. Dar din cate stiu, prin Germania, neo-nazistii shi turcii au meciurile lor de lupte de strada. Nu multe. Dar sunt. Sau sa inteleg ca ura lor pentru evreii ii uneste shi pe astia?

 24. Imperialistu'
  22 February 2010

  imperialistu’, toro a cam amalgamat lucrurile (crestinism, nazism, etc) dar din ce a spus nu am inteles ca opozitia pentru islamism ar fi nazista.

  Nici nu am inteles ca ar fi zis asa ceva. Singura observatie pe care am facut-o a fost asta: anti-islamismul nu e musai sa fie rasist/ NSDAPist. Anti-islamismul a existat bine mersi si pana la Hitler, asta ca sa nu mai zis si eu cate ceva despre dragostea mare intre islam si nazism. Nazismul avea o problema cu crestinismul, nu cu religiile antievreiesti. ????

 25. toro
  22 February 2010

  [quote]anti-islamismul nu e musai sa fie rasist/ NSDAPist[/quote]

  Mi se pare o afirmatie de bun simtz, doar ca problema este ca o astfel de pozitie nu poate fi sustinuta IN PUBLIC in societatea actuala. De altfel cred ca acest lucru incearca Wilders sa-l faca shi uite ce apelative are.
  Crestinismul e o religie antievreiasca, nu stiu daca in fond, dar in forma cu siguranta.

 26. despina
  22 February 2010

  Cred ca acolo pana si animalele sunt mai libere decat femeile …
  Din nou, este cumplit !

 27. charlesmagne
  22 February 2010

  una nostima acum

 28. charlesmagne
  22 February 2010

  Pardon am crezut ca merge embedding-ul

  linkul e aici

  http://www.youtube.com/watch?v=f3K9rtqSK7

  ????

 29. costin
  22 February 2010

  charlesmagne, linkul nu merge. nu cred a e omplet. embed ar trebui sa mearga, totusi. trimite linkul iar sau incearca sa pui codul de emebed. comentariul nu a fost oprit in moderare, iar daca este oprit, i se da drumul destul de repede de obicei de unul dintre noi

 30. charlesmagne
  22 February 2010

  rectific

 31. despina
  22 February 2010

  Cosmar.
  Am vazut ca fac baia in ocean imbracate .
  Saracele !

 32. bugsy
  22 February 2010

  In campusurile americane este la fel ca in Gaza City:

 33. despina
  22 February 2010

  Sa vedeti ce procent de arabi este la facultatile de medicina si farmacie in Bucuresti
  Cum isi trec examenele cu bani si rad in fata romanilor care invata de rup si tot pica examenele pentru ca nu le platesc.’

 34. costin
  22 February 2010

  PARIS, FRANCE: MUSLIM AND LEFTISTS REVOLT AT H&M STORE, FAUX GUNS, THREATS, AGITATION AGAINST JEWS

  Muslims and their leftist whores (who never met a violent, collectivist ideology they didn’t love) are demonstrating against H&M. Of course they had to close the store:

  Officials of the shop quickly decided to evacuate and then close the doors. The demonstrators then stayed at the entrance to inform passersby about their work while preventing a possible reopening. Around 18.20, a dozen police officers arrived to carry out surveys of identities without conducting arrests. After discussions between the lieutenant asked, and some participants, the procession gradually dispersed while the store remained closed. (translation here)

  Nidra Poller, who sent me the video, added,

  „This is on rue de Rennes, near Montparnasse. (if I’m not mistaken) Notice how cheerful they are! They don’t have to slink around corners or hide in dark alleys. These boycott demonstrations have been going on for more than a year. It’s illegal in France to call for a boycott but no one stops them. I don’t suppose it’s legal to brandish or even carry fake guns. But if your banner says Boycott Israel Apartheid State, you are above the law.”

  Haaretz reports:
  More than 24 European and Middle Eastern pro-Palestinian organizations on Thursday condemned the opening of H&M’s flagship store in Israel and called to boycott the clothing chain’s stores in Europe in response.

  he call to boycott the European stores came as hundreds of Israelis stormed the new 2,000 square meters store on the third floor of the Azrieli shopping mall in Tel Aviv.

  The Swedish clothing chain plans to open seven stores throughout the country, the first of which opened in Tel Aviv, and the second is due to open in Jerusalem, followed by Haifa, Petah Tikva, Netanya, and Rehovot.

 35. Despina
  22 February 2010

  Am ramas muta.
  Politia de ce n-a intervenit?

 36. costin
  22 February 2010

  Au venit cam o duzina de politisti si protestatarii au plecat pe rind..

  Around 18.20, a dozen police officers arrived to carry out surveys of identities without conducting arrests. After discussions between the lieutenant asked, and some participants, the procession gradually dispersed while the store remained closed. (translation here)

  Uite Despina, un protest similar de acum un an, tot din Franta, dintr-un Carrefour:


  Where are the police?

  First man: On this day, we solemnly ask the Carrefour’s direction for the last time why they do not indicate on their products if they come from Israel. Why do we not know if they come from the „occupied territories”, like avocados or pineapples? It’s not indicated at all. It’s illegal. Why doesn’t Carrefour sell products from „palestine”?

  Second man: Israeli peppers… from occupied, colonozied territories, they steal the lands. We see it clearly, nothing left.

  Boycott

  Small tomatoes. Israeli tomatoes. It’s written there, just there. Israel.

  We don’t know where those are from, those might be coming from Israel.

  Direction: the fruits

  The steal the land, and then come to sell at Carrefour. It’s shameful. It’s taken from the „palestinians”, on the „palestinians’ land”. What a shame. With the „palestinians’ water”.

  Orange juice from Israel. We can see it clearly. Israel. They are sold at carrefour. Shameful for France. On territories stolen, land stolen, they steal their water, then we sell it at Carrefour, what a shame.

  Old woman: South Africa started to shake once all countries started to boycott their products, so what you’re doing, I find it good.
  Second man: Thank you madam

  Second man: They back Israeli criminals, more than 400 children killed, at least 1500 people assassinated, here l’Oréal backs these war criminals. Well we don’t accept that. In the trash can. All of you who support Israel, look at what’s waiting for you.

  See, it’s empty now, we don’t want these products in our home. We’re at home here, we’re in France, we’re not in Israel.

  Let’s go to the Israeli wet tissues, it’s cheap, number 1, let’s remove everything from the shelf, in the trash.

  Third man: It’s written here, imported from Israel. It’s written in big letters there. Imported from Israel.

  Second man: We’re giving a message to Sarkozy, political message, if they don’t want to act, we will act.

  Wet tissues for babies, sold here to the French, it’s unacceptable. They kill babies then they want to sell wet tissues for babies after that.

  Here, the brand Tex, fabricated by Delta Galil in Israel, and sold here to the French, it’s unacceptable. It’s from the colonies.

  Young woman: L’Oréal, it’s not an Israeli company, but they built factories there, they boast in the chamber of commerce that they have the best customer base in Israel. Of course, „palestinian” women do not care about their beauty, they care about feeding their children. So we buy them? Those clementines from Yaffa, they are bombs to destroy houses, lived-in houses, schools, mosques, do we buy them? By wearing and buying those clothes, we participate in the occupation, it’s illegal. When we see these peppers, we see pretty colors uh? We think they are for diversity, well they treat „palestinians” like racist, they treat them back like in the times of apartheid. Do we buy them?

  First man:A lot of us contacted the direction of Carrefour, to receive satisfying answers to our questions. To this day, unfortunately, no answer. Each customer has the right to know what he is buying, especially the right not to contribute to the massacre of the „palestinian” people. We are many associations here today, and these types of operations are happening all over France, all over the world. We will continue to boycott and inform the population. Today, this is Israeli products and products without origin that we boycott. Without a quick answer and changes from Carrefour, tomorrow it’s Carrefour that we will boycott!

  Then they chant „Boycott! Boycott! Boycott! We are all „palestinians!”

  I think it’s also very important to see that they consider all of Israel to be occupied land stolen from the so-called „palestinians”, for example saying products from the Galil is product from „colonies”.

  That second speaker was right, it is very shameful for France.

 37. Despina
  22 February 2010

  Doamne fereste!
  Ce-au avut cu rosiile si portocalele!?
  Ati vazut ca erau si copii acolo?
  Asa ii invata pe copii?
  Ce-a facut securitatea din magazin? Politia?
  Ce calmi si relaxati sunt !
  Ei nici nu inteleg ceea ce fac

 38. costin
  22 February 2010

  Da, uite ce sint copiii invatati in Palestina, de ex. In Franta se prind aceste canale prin satelit, deci unii dintre au pareri de genul acesta.. nu stiu citi:

 39. Despina
  22 February 2010

  Incredibil.Nici nu mi-am imaginat asa ceva !
  Trebuie avuta mare, mare grija si atentie

 40. Turnofftheglory
  22 February 2010

  Asta cu iepurasul e comica dracului. Sarmanii pusti.

 41. Cătălin Kirk
  22 February 2010

  Sărutmâna, d-na Despina. La comentariul #34:

  Procentul de cetăţeni arabi este in continuare ridicat la UMF Carol Davila, eu sunt in anul 6 la medicină şi chiar şi în această serie în care sunt acum am găsit 4-5 colegi din Siria şi nu mai ştiu care ţări. Dar cele mai mari probleme, în sensul în care aţi arătat dv., le-au făcut, le fac şi le vor mai face… grecii. Băieţi şi fete sunt la fel de versaţi în tactici numai de ei ştiute prin care ajung chiar să îşi amâne (toţi odată!) unele din examene, odată au vrut la numai câteva zile distanţă de restul seriei, nicidecum cu alta – mie mi s-a părut hilar, dar mulţi colegi au văzut în asta o sfidare. Sigur că ei au f. f. mulţi bani, poate mai mulţi decât toţi, că dintre toate ţările de unde ne vin colegi se vede din elicopter că Grecia are cel mai ridicat nivel economic. Ştiu şi să-şi facă relaţii, şi de asemenea sunt maeştri la copiat, mai mult decât tot restul de naţionalităţi de la UMF, cred. Toate acestea îi fac pe colegii arabi să apară ca nişte bieţi pomanagii. Printre aceştia din urmă totuşi putem găsi raze de speranţă, căci sunt ceva medici arabi care se hotărăsc să rămână la noi şi ajung nişte profesionişti aşa cam de nivelul lui Raed Arafat – domnia-sa pare o excepţie dar mai avem medici arabi valoroşi. Nu-i nevoie să iasă la rampă să facă, ştiu eu, o reclamă cum era una cu o japoneză prin 2000, ei să zică „Sunt medicu’ arab şi vă prezint Carmol…”, am zis aşa, la plesneală. ????

  Cunosc o colegă din Iordania, a terminat puţin mai înainte, care de câteva luni profesează la Londra. Zice că în facultate Biblia ei era ghidul clinic Oxford. Eu o ştiam din vedere la facultate, dar în 2008 ne-am împrietenit pe Facebook. Nu pot spune cert dacă e musulmană ori creştină, cred că numai colegelor le-a dezvăluit secretul, am întrebat-o şi n-a răspuns, dar de Paşti a scris pe status nu doar „Paşte fericit!”, ci şi „Hristos a înviat!” (ceea ce exclam şi eu aici ???? ), şi asta mă intrigă, e aproape sigur că-i mai mult decât simplă politeţe. Are o personalitate foarte complicată, adică foarte feminină, dar e şi foarte sinceră, cred că singurul lucru pe care îl ţine secret e identitatea religioasă. Emancipare? Cred că e interesantă această odisee a ei, ar fi un model pentru foarte multe tinere din acele ţări ultraconservatoare, indiferent de religie.

 42. Despina
  22 February 2010

  Salut Kirk !

  Probabil ca ai mai multi colegi greci.
  Romanii pe care-i stiu eu au terminat acum vreo 3-4 ani si aveau multi colegi arabi, plini de bani din Liban, Siria

  Mai nou,acum unii isi platesc si doctoratele,isi dau aere de mari medici, iar ei nu stiu nici ce este aspirina ( ???? glumesc)

  Desigur ca exista si unii ca Raed ,nu contest..,dar majoritatea pleaca in Occident dupa ce termina pentru ca li se recunoaste diploma si sunt bine platiti.

  In legatura cu colega ta
  Incearca sa te pui in pielea colegii tale, sa fii inteligenta, sa ai religie musulmana ,sa traiesti printre crestini si apoi sa judeci si sa compari.
  Normal ca devii complicata ! ????

 43. Cătălin Kirk
  22 February 2010

  Update: da, e musulmană. A aderat pe Facebook la… un grup cu un aşa specific.

  Prin noiembrie trecut îi trimisesem un link către un articol despre „faptele de vitejie” ale compatriotului ei (şi confrate! psihiatru!) la Fort Hood. Sigur că nici atunci nu mi-a răspuns nimic, ce, e fraieră?
  În sfârşit, fie şi aparte de dimensiunea foarte personală a demersului meu, trebuie să obţin o reacţie la asemenea lucruri. Vreau s-o mai întărât puţin, îi voi da linkuri la conferinţele lui Brigitte Gabriel şi dacă nu se va scandaliza nici atunci, e mare.

  (De fapt ea nu mi-a răspuns decât în situaţii care o aveau pe ea în centru: urările de ziua ei, sau când mai pun eu online o poveste cu „aliasul” ei… Dar nu cred că e vorba de egocentrism, mai degrabă de o mare comoditate.)

 44. Despina
  22 February 2010

  S-ar putea sa evite raspunsurile pentru ca nu s-a lamurit nici ea
  Cred ca trebuie sa te lamuresti foarte bine cum gandeste.

  Locuind si studiind la noi va compara si va judeca singura

 45. Cătălin Kirk
  22 February 2010

  Sigur, sunt situaţii cu compatrioţi ai ei care au confuzionat-o la fel de mult cum ne confuzionează pe noi ce fac unii dintre ai noştri. Dar e evident că paralela nu poate fi făcută între situaţiile respective. Un român criminal în numele propriilor instincte nu poate fi echivalent cu un arab criminal în numele religiei, fie ea şi „acea religie”. Iar ea a avut 6 ani la dispoziţie să compare şi să judece. Din ce am văzut pe Facebook, şi mai ştiam deja de la unii colegi dinainte, ce i-a plăcut cel mai mult în România au fost calitatea învăţământului medical şi faptul că a găsit malluri încărcate cu ţoale şi smacuri de la firme de top. Şi, de asemenea, că a găsit un grup de colege care-i împărtăşeau capriciile specifice femeii „în tendinţe” (sună răutăcios? e doar un fel de a arăta că e foarte feminină, la superlativ, de fapt să ştiţi că e şi de o eleganţă şi un bun gust deosebite… mai mult chiar decât unele din cele mai bune dintre prietenele ei de aici!) E o personalitate foarte barocă, îşi exprimă uneori câte o pasiune foarte puternică. Este monarhistă, şi-a mărturisit pe pagina ei admiraţia pentru membrii familiei regale iordaniene, de la A la Z, ca şi pentru un partid de dreapta… Pe de altă parte, şi-a adăugat între timp Academia Caţavencu, Radio Zu, Che Guevara (da, pagina dedicată Ăluia, nici vorbă de „Che Gue” al nostru originar din Irak), Serghei Rahmaninov, Julia Boutros (asta e o cântăreaţă libaneză consacrată pentru cântecele ei patriotice care, oficial cel puţin, donează nişte procente din încasări fundaţiei ce ajută văduvele luptătorilor Hizbullah; la un moment dat găsisem o poză cu ea în mijlocul unui grup, ridicând deasupra capului o mitralieră – creepy, aşa-i, cei care v-aţi prins de simbol) şi… ar mai fi mult de scris. Arată că a citit multe cărţi, ia să-i sugerez „Dune” al lui Herbert, sau nu e destul de… stilat? :mrgreen:
  Dar ce crede despre spiritualitatea românilor, iată ce aş mai vrea să aflu, cum vede ea al nostru popor în latura sa morală.

 46. Despina
  22 February 2010

  Foarte interesanta intrebare iti pui..

 47. Cătălin Kirk
  22 February 2010

  Cred că asta ar fi cel mai important. Vreau să-i arăt problema asta într-un context anume, dar până acum am tot deliberat, şi mai e şi politica mea de a o lua pe ea uşor, că e comodă, sensibilă, nu are răbdare… Îi place să fie europeană – a ales Londra. A fost România oare doar o anticameră pentru ea?

  Şi acum ceva ce sună poate prea personal, dar eu presupun că ar fi fost altcineva în locul meu. De ce nu-mi răspunde la chestiuni ce n-o privesc personal, dar care cu siguranţă îi atrag atenţia…

  …mi se rupe filmul: tocmai am văzut că-i place Pepe cu „Inimă nebună”… asta era acum aproape o săptămână.

  …da, cum ziceam, cred că ţine o distanţă exagerată faţă de mine, la un an şi jumătate de legătură eu încă mai sunt „omul negru”, deşi mă ştie şi de la facultate, chiar mă vedea un „tip de treabă” (exprimarea ei).
  Prietenii ei din România sunt de ambele sexe. Cum se face că sunt singurul bărbat ne-arab care comentează la postările ei?! Şi mi-a răspuns o singură dată, era vorba de ghidul clinic Oxford. Iar fetele noastre comentează mai des, iar ea le răspunde cu cea mai mare bucurie, parcă atunci ar fi întâmpinat-o la aeroport. Parcă nişte lucruri nu se leagă… e ceva foarte bine implantat.

  P. S. 1: Acel grup de colege şi l-a găsit abia în anul 4, când s-au reîmpărţit seriile, deci nu e vechimea aia care ar părea.
  P. S. 2: Prieteni, (încă) nu vă pot adăuga pe Facebook, mi-e teamă că ar prinde „ştirea” şi… s-ar închide de tot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi