FUNDATIA IOAN BARBUS

Pentru

De regulă, adepţii suprematismului islamic sînt bine versaţi în ramificaţiile corect politice, multi-culti ale noii limbi de lemn (lingua progresista) şi sînt mai alunecoşi ca peştele care înoată în balta cu concepte şi tabuuri din care se alimentează, în mare măsură, spaţiul intelectual, politic şi jurnalistic al Occidentului. E greu să-i prinzi cu mîţa-n sac în public.

Dar cînd eşti tînăr, militant şi idealist, adevărul îşi croieşte drum la suprafaţă cu uşurinţă.

Urmează un revelator schimb de replici între David Horowitz şi o studentă musulmană, cu ocazia unei prelegeri ţinute de Horowitz la Universitatea California din San Diego.

David Horowitz a fost marxist în tinereţe, apoi a devenit neoconservator. A scris o serie de cărţi despre radicalismul marxist din universităţile americane în deceniul 1960, despre transformarea instituţiilor de învăţămînt superior în bastioane ale conformismului stîngist şi despre convergenţa dintre mişcarea islamistă şi intelectualismul progresist.
Cu această ocazie, Horowitz a ţinut o cuvîntare la Universitatea California din San Diego, în contrapondere la Săptămîna Apartheidului Israelian, eveniment organizat de Asociaţia Studenţilor Musulmani. În prelegerea sa, Horowitz s-a referit la această manifestaţie drept Săptămîna Tineretului Hitlerist.

god_bless_hitlerJimena Bahiri: Bună seara, vreau să vă mulţumesc pentru faptul că aţi venit la universitatea noastră pentru a prezenta punctul dvs. de vedere; este întotdeauna important să avem la dispoziţie perspective diferite, prezentate simultan. Foarte util. Numele meu este Jimena Imad Musa Ahmal Bahiri şi sînt studentă, aici la Universitatea California din San Diego. Am citit materialul informativ pe care l-aţi distribuit şi mi s-a părut mai interesant decît prelegerea dvs.; am descoperit cîteva lucruri interesante despre Asociaţia Studenţilor Musulmani, care este o organizaţie foarte activă în cadrul universităţii şi care la momentul de faţă organizează săptămîna noastră anuală „Tineretul hitlerist”; n-ar strica să veniţi şi dvoastra la acest eveniment. Dacă se poate, clarificaţi legătura dintre Asociaţia Studenţilor Musulmani şi reţelele teroriste jihadiste, deoarece noi întotdeauna ne-am finanţat singuri, fără niciun ajutor din afară. Aşadar, dacă puteţi clarifica această legătură a ASM din USD, sau a altor organizaţii studenţeşti musulmane din cadrul Universităţii, întrucît aceste relaţii nu sînt clare în broşura dvoastra.

Horowitz: Bine. Condamni Hamas, aici şi acum?

Jimena Bahiri: Pardon, ce anume?

Horowitz: Condamni Hamas?

Jimena Bahiri: Dacă am de gînd să condamn Hamas?

Horowitz: Ca organizaţie terorista. O organizaţie care propovăduieşte genocidul.

Jimena Bahiri: Mă îndemnaţi să mă crucific singură?

Horowitz: Deci nu condamni Hamas. De fapt, am avut această experienţă de numeroase ori. Nu ai citit broşura, deoarece broşura este cît se poate de detaliată. Principala legătură constă în faptul că Asociaţia Studenţilor Musulmani face parte din reţeaua Frăţiei Musulmane, aşa cum este arătat de…

Jimena Bahiri: Cred că nu aţi înţeles ce am vrut să spun. Am vrut să spun că, în cazul în care ofer un răspuns la întrebarea pe care aţi pus-o, sînt convinsă că voi fi arestată, pe motive de securitate naţională. Aşadar, va rog să răspundeţi la întrebarea mea.

Horowitz: Dacă găseşti Hamas condamnabil, Agenţia de Securitate Naţională te va aresta?

Jimena Bahiri: Dacă susţin Hamas, deoarece întrebarea mă forţează să condamn Hamas. Dacă susţin Hamas, voi fi într-o postură tare nefavorabilă.

Horowitz: Dacă nu condamni Hamas, înseamnă, în mod evident, că îl susţii. Caz închis. Am avut această experienţă la Universitatea California din Santa Barbara, unde erau 50 de membri ai Asociaţiei Studenţilor Musulmani, ocupînd rîndurile din faţă. Pe parcursul prezentării mele de o oră i-am tot întrebat dacă sînt dispuşi să condamne Hezbollah şi Hamas. Niciunul nu s-a arătat dispus. Apoi a venit perioada de întrebări şi răspunsuri, iar preşedintele ASM a fost primul care a vrut să pună o întrebare. I-am spus, „Înainte de orice, condamni Hezbollah?”, iar el a spus, „Este o întrebare prea complicată pentru un simplu da sau nu.” Atunci i-am zis: „Bine, hai să formulez în acest fel. Eu sînt evreu. Şeful Hezbollah a declarat că el speră că noi evreii ne vom strînge toţi în Israel, astfel încît să nu fie nevoit să ne vîneze pe tot globul. Pentru sau împotriva acestei afirmaţii?

Jimena Bahiri: Pentru.

Horowitz: Mulţumesc pentru faptul că aţi venit la această întrunire şi aţi arătat tuturor cu ce avem de a face.Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

77 Comments

 1. Riddick
  12 May 2010

  Oh, oh… :mrgreen:

  Şeful Hezbollah este cam grandoman – de ce nu porneşte „la treabă” ? (numai gura e de el)… islamic sissies…

 2. Despina
  12 May 2010

  Ce tupeista este tipa !

 3. Corneliu
  12 May 2010

  Dragii mei prieteni Despina si Riddick, aici nu avem de a face cu un grandoman pe nume Nasrala (seful Hizbala – scriere fonetica) si nici cu o studenta tupeista.
  Reducand aprecierile la proportii personale pierdem din vedere imensa haita care de intinde de la ei si pana in zare. Si ceeace e periculos e haita.
  Avem de a face cu o miscare ideologica extrem de periculoasa si cu o adeziune in masa in publicul musulman, dar si in randul altora.
  Se poate face o paralela perfecta intre aceasta si nazi-hitlerismul german care a adus catastrofa omenirii, nu numai evreilor.
  Cum sa zic, dar destinatia drumului lor le este scrisa limpede pe frunte.
  Numai sa nu-si inchipuie unii ca ca problema nu-i priveste.
  Cand vor afla adevarul pe pielea lor va fi prea tarziu…

 4. Despina
  12 May 2010

  Stiu, este foarte grav.
  Pe aici insa, prin Romania ,totusi parca haita nu-i mai mare ca alta data.
  Nu-mi place ce se intampla insa in universitatile de aici( mai ales cele de medicina-farmacie) unde concentratia de arabi a deveni foarte mare .Si sunt la fel de aroganti ca tipa de mai sus.

  Mi-a placut insa cum a pus-o la punct tipul.
  I-a demonstrat ca-i discrimineaza pe evrei fara sa-si dea seama si a facut-o sa recunoasca public…

 5. Emil A.
  12 May 2010

  Ce cap in gura ar merita tipa asta…Intepata, impertinenta, aberanta, criminala in gandire.
  :))

 6. costin
  12 May 2010

  Da, tipa asta merita, dar i-ar sta mult mai bine cu o deportare in secunda 2. Capete in gura, la razboi.

 7. Pataphyl
  12 May 2010

  @Corneliu la #3 Subscriu total și mai mult decît atît. Am recente experiențe personale, cînd le voi rezolva voi relata. No calls, please! ????

 8. emil
  12 May 2010

  Emil A. Ai dreptate. Tinara cu pricina este exact cum ai spus: „Intepata, impertinenta, aberanta, criminala in gandire.”

  Acum, astept raspunsul tau la intrebarea lui Horowitz.

  Pentru?

  Impotriva?

  PS

  Ai 24 de ore pentru un raspuns simplu si clar. Prefer „pentru” sau „impotriva”. Poti divaga cit doresti, dar vreau sa vad unul din aceste doua cuvinte, deschizind raspunsul tau. In lipsa unui raspuns direct (pe care, jos palaria, tinara musulmana nu s-a sfiit sa-l dea, iute si la obiect) te vei descalifica singur. Voi confirma prin revocarea rolului tau de comentator pe acest sit. Indiferent de optiuni, fiecare are datoria sa si le asume, explicit si in mod direct.

 9. costin
  12 May 2010

  emil, nu cred ca e cazul cu Emil A. Pare a-si forma a opinie mai clara chiar acum.

 10. emil
  12 May 2010

  Atunci va avea nevoie de mai putin de 24 de ore.

 11. emil
  12 May 2010

  Despina, tupeismul acestor personaje este nemărginit şi imediat observabil. Am avut ocazia să stau de vorbă cu încarnări masculine ale tinerei din postare şi să urmăresc ca spectator discuţia între alţii şi reprezentanţi islamişti, şi într-adevăr, prima senzaţie, mai ales ca român, este: „Cunosc modelul. Ăştia te fac pe faţă”.

  Tupeism levantin pe care îl detectăm instantaneu (vezi şi intervenţiile lui Emil A.)

 12. emil
  12 May 2010

  Hassan Nasrallah, seful Hezbollah: 13. Despina
  12 May 2010

  Emil,
  Inteleg ce spui pentru ca am trait si eu experiente socante pentru mine .Am pe cineva foarte apropiat ,care a urmat o facultate medicala in Bucuresti si care a fost inconjurat de un astfel de mediu .Fiind un tanar in formare n-a fost greu de influentat si manipulat.
  Este foarte greu sa lupti cu ei si nu stiu ce sanse ai,daca lupti singur…

 14. bugsy
  12 May 2010

  F interesant si outfit-ul militantei: keiffaha palestiniana la gat, manta militara (dupa culoare pare a fi a trupelor Wermacht).

 15. Riddick
  12 May 2010

  Mă uit ce este prin mediul studenţesc. Acum ies în stradă cu revendicări sociale, chiar stângiste. În anii ’90, la început, organizaţiile studenţeştri se manifestau politic, împotriva regimului Iliescu. Apoi, treptat, pas cu pas, a început infiltrarea: organizarea de sindicate studenţeşti paralele, care mijloceau obţinerea de locuri în cămine, excursii, etc, cumpărarea sau infiltrarea de lideri în organizaţiile încă necontrolate de FSN/PDSR (unul dintre ei a fost Bănicioiu), încât acum nu mai putem conta pe studenţime în ansamblu ca forţă pozitivă în societate.
  Oare procesul care în Vest s-a produs în 2-3 decenii (infectarea ideologica a campusurilor) la noi este mai accelerat ? Încă nu este sesizabilă tendinţa pro-islamistă.

 16. bugsy
  12 May 2010

  Ce vad eu in mediul studentesc autohton: multe tricouri cu Che Guevarra si mai multe keiffaha, sentiment antisrealian si antievreiesc („conduc lumea, direjeaza mass media, oprima poporul palestinian ” si alte bla bla bla -uri similare) si, din ce in ce mai mult, antiamerican (pe principiul „au pornit razboiul in Iraq pentru petrol”), pro palestinian si in general pro islamist. A, uitasem, si un ortodoxism aproape „taliban”!

 17. Despina
  12 May 2010

  Da ortodoxismul taliban-pentru mine , general este inexplicabil.
  Cred ca este o expresie a sentimentului de nesiguranta pe care-l traim toti.

  In ceea ce priveste influentele proislam- eu am avut socul acum cativa ani si exista inca sechele.Poate ca in timp aceastea vor disparea.
  In 2008-2009 am fost si eu studenta la o facultate medicala ( voiam sa mai obtin o extracalificare).Ducandu-ma la cursuri am observat „compozitia” etnica a auditorului-O multime de arabi!
  Sunt si organizati in asociatii ale studentilor straini, in care daca am observat eu bine studentii arabi erau ceva sefi.
  Mie povestea nu-mi suna deloc bine.
  La doctorate : si aici arabii sunt procentual bine reprezentati (pentru ca platesc bine)

  Pe de alta parte, ref la stanga- cred ca Politehnica din Bucuresti este pe primele locuri-sa nu uitam cine este Rector!
  Mai toate cadrele didactice din mediul universitar,in general sunt fosti profesori ( sau studenti ) din timpul lui Ceausescu.Asa ca la ce altceva decat influentarea spre stanga a studentilor ne putem astepta?

 18. Riddick
  12 May 2010

  În 1919-1920, studenţii din universităţile poloneze s-au înrolat în masă în armată, ca voluntari, ca să lupte împotriva Armatei Roşii, care ameninţa să ocupe Polonia.

  Ar trebui o variantă de a angrena cumva tineretul în pregătire militară, deşi serviciul militar nu mai este obligatoriu. De cexemplu, aş acorda unele facilităţi pentru cei care ar urma un curs de câteva (2-3-4) saptămâni, cu şedinţe de tragere, cu tot ce trebuie, şi ar obţine calificativ bun.

 19. Despina
  12 May 2010

  Excelenta idee !

  Experinta m-a facut sa constat ca era foarte buna armata obligatorie.Desigur , nu era performanta….,dar cred ca era buna pentru pregatirea pentru o viata disciplinata, cumpatata rationala si responsabila .

  Asa cum este acum se poate observa un fel de infantilism mai ales la tineri si nu vorbesc numai de cei de la noi.

  Trebuie sa plec acum

 20. Paul
  12 May 2010

  Eu cred ca, in general, studentul roman de azi nu este mai deloc preocupat cu chestiuni ideologice/filosofice ci mai degraba cu lucrurile materiale (a se vedea pentru ce proteseteaza, cum bine a indicat Riddick). In fond am ajuns/suntem o natie de materialisti. In ceea ce priveste atitudinea lor vizavi de, spre exemplu, conflictul evreo-palestinian, sunt sigur ca peste 50% s-ar declara pro palestinieni, fara doar si poate. Nu cred, insa, ca aceasta optiune este foare inradacinata, ci tine mai degraba de o anumita moda. E cool sa fi anti-american, anti-evreu, pro-palestinian. Cand s-o schimba moda s-o schimba si „viziunea” studentului autohton…

 21. Corneliu
  12 May 2010

  Pentru Despina #17
  Chiar daca pentru tine „ortodoxismul taliban” pare sa fie de neinteles, el este absolut firesc pentru cei care-l practica.
  Nu exista niciun motiv sa desconsideram lucruri pentru motivul ca in sistemul de definitii cu care suntem obisnuiti acestea nu-si gasesc explicatia.
  Si in general, repet (nu e intotdeauna rau sa repeti, chiar daca nu e elegant): fundamentalismul islamic trebuie privit cu cea mai mare seriozitate si luat in consideratie ca amenintarea directa si nediseminata a civilizatiei occidentale.
  Islamismul este purtat de oameni foarte inteligenti care in nici un caz nu trebuie sa fie desconsiderati ca venind dintr-o lume nedezvoltata intelectual. Din contra, inversul e valabil.
  Acesti oameni se folosesc de realizarile occidentului, de cunoasterea profunda a culturii sale, a ingradirilor juridice si morale pe care si le impune singur omul de cultura occidentala si submineaza sistematic bazele acestei civilizatii, pentru a o introduce pe a lor in loc.
  Iar acolo unde incep sa perceapa teama si indoiala, ei aplica imediat loviturile directe prin impertinenta, aroganta, amenintari. Iar apoi si prin voilenta.
  Promotorii principali ai islamismului provin din randurile arabilor, comportamentul lor fiind cu totul diferit de cel european si de aceea greu de inteles.
  Si nu uitati principiul Islamului: „Din Muhamad be Saif”, adica „Legea lui Mohamed prin sabie”.

 22. Imperialistu'
  12 May 2010

  Riddick, lumea aceea a murit acum mult timp… Cele doua razboaie mondiale au dat nastere acestui om complexat, fricos si neprincipial pe care il intalnim astazi, mai preocupat sa nu deranjeze si sa traiasca animaliceste, fara scop, fara un ideal mai inalt. Sigur, situatia nu este peste tot la fel de albastra, dar in general se prezinta extrem de prost.

  Deunazi ma uitam pe locul religiei in tarile scandinave si, desi stiam in buna masura ce se intampla pe acolo, nu am putut sa nu imi infrang sentimentul unei infrangeri iminente si totale la care particip in mod indirect. Niste tari aproape decrestinate… Bun, putem discuta despre luteranismul de stat practicat Scandinavia si modul in care el a incurajat un astfel de deznodamant, dar nu putem sa ignoram deznodamantul. E interesant de stiut cum s-a ajuns aici, dar la fel de important este sa aflam ce facem in viitor acum ca am cazut in aceasta groapa.

  In ceea ce ma priveste, ma consider un soi de dinozaur, membru al unei specii de om pe cale de disparitie. The brave new world has fucked us up too much.

  Uite, tot vorbim de comunisti, cati cunosc oare ca toate depravarea care a ajuns sa fie considerata normalitate isi are radacina tocmai in propaganda bolsevica anti-familie? Toata lupta impotriva familiei si a moralitatii poate fi retrasata spre miscarea socialista si nenumaratii ei reprezentanti cvasi-dementi. Marx si Engels au dispretuit familia, legaturile intre soti si cele dintre parinti si copii, iar intreaga asa-numita lume civilizata se indreapta, constient sau inconstient, spre modelul lor. Femeia-nevasta este o prostituata, exploatata de sot si de societate, adica exact ceea ce spun feministele astea sinistre in prezent. Freelove isi are originile in propaganda bolsevica destinata artistilor revoltati. In realitate, hippiotii nu au inventat nimic, doar au reinnoit legatura bolsevica; miscarea pacifista tot in socialism isi gaseste radacinile, ca si relativismul moral, corectitudinea politica si alte manifestari ale Zeitgeistului.

  In sfarsit, eu zic ca progresismul avanseaza in Romania cu o viteza ametitoare, gratie mediului toxic din universitati si camine. O sa regretam pe viitor pentru ca am inlocuit pensionariatul comunist cu anarhismul universitar la fel de tampit, dar mai radical in manifestari. Orice studiu social ar scoate in evidenta stangismul fundamental, amoralitatea si ignoranta politica, incurajata de prostia universitara, studentului roman.

  Pregatiti-va pentru ce e mai rau.

 23. Francesco
  12 May 2010

  Riddick + Imperialistu au pus degetul pe rana: organizatiile studentesti s-au transformat din purtatoarele mesajului anticomunist din perioada post ’89, in unelte docile ale ideologiilor anarho-progresiste.

  PSD-ul are o multime de fani ghevaristi in universitatile de stat, iar in materie de organizare, acest urmas legitim al Partidului Comunist Roman este aproape la fel de eficient ca si parintele sau.

 24. Andrzej
  12 May 2010

  Despina: „Experinta m-a facut sa constat ca era foarte buna armata obligatorie.Desigur , nu era performanta….,dar cred ca era buna pentru pregatirea pentru o viata disciplinata, cumpatata rationala si responsabila .”

  Sa inteleg ca ai cu armata o experienta personala, adica ai facut-o?

 25. dr pepper
  12 May 2010

  trezirea europei din visul utopic socialist va fi foarte dura.
  insa marea problema este ca in europa nu exista dreapta/
  europeanul este convins ca lui totul i se cuvine, ca statul trebuie sa aibe grija de el – o fiinta superioara care nu munceste ( o fac chinezii), pacifista nevoie mare ( o apara americanii), isi creste populatia cu imigranti care stau pe carca statului :), studentimea e mai interesata de figura lui che de pe tricou decat de ce a facut acesta si iese debusolata de pe bancile scoli nestiind nimic altceva decat imaginea neclara de pe tricou si cat de mare e iq-ul sau in lupta impotriva capitalismului, americanilor si evreilor si se vor lupta la sange sa prinda un post la stat, in spatele unui birou cu calculator cu messenger si acces la bloguri.
  europa nu are un „tea party” – ei sunt cu mult prea inteligenti pentru astfel de vederi.
  si’au prelungit agonia cu un bailout iar asta va face trezirea si mai dureroasa.
  pentru ca bailout-ul dat, culmea, de merkel si sarcozy – nu va rezolva situatia economiei europene, mai rau decat atat – o va adanci, pentru ca atunci cand banii se vor termina iarasi, tarile europene vor sfarsi cu un deficit si mai mare si o economie in paragina.

 26. Andrzej
  12 May 2010

  dr pepper, subscriu!

 27. Riddick
  12 May 2010

  Analiză Stratfor, de azi:

  Setting the Record Straight on Grassroots Jihadism

  http://www.stratfor.com/weekly…..45b2994809

 28. Flo
  12 May 2010

  Aici ati pus punctul pe i.
  Scoala, din pacate este marele inamic al oligrhilor de tot soiul si de orice culoare politica. Nu poti conduce o lume de oameni inteligenti. Ca sa existe oligarhie trebuie sa existe un element esential: „PROSTI, DA MULTI”.
  Fie ca e comunism si totul e „al poporului” dar nimic al tau personal, fie ca e capitalism si tot ce ai „e al bancii” pana ce iti platesti creditul (care nu o sa apuci niciodata sa il platesti), deci, din nou nimic nu e al tau… tinta oligarhiloe e sa fie putini si sa aiba control absolut asupra celor multi. Pe un destept nu poti sa-l convingi nici sa-si dea tot pamantul la colectiv nici sa-si ia credit de 100 de ori mai mare decat poate plati. Un om inteligent va vedea ca ambele vartianate inseamna a lucra pentru altii toata viata. De aceea, scolile nu mai sunt demult institutii de instruire/invatare, ci institutii de indoctrinare/aliniere la unul sau altul dintre sistemele de gen „stai linistit ca iti dau eu”.

 29. Despina
  12 May 2010

  Ati vazut ce se dicuta :

  Homeschooling

  http://www.cadi.ro/Audio/Homes…..64kbps.mp3

 30. Cătălin Kirk
  12 May 2010

  Doamnă Despina… vă înţeleg că arabii la Medicină pot fi o prezenţă apăsătoare, dar e mai degrabă datorită felului lor de a fi, fără să se comporte în vreun fel anume, interesele lor în România sunt destul de limitate, extrem de puţini au de gând să se stabilească aici, vor fie să se întoarcă în ţările lor, fie să plece mai departe în Europa de Vest. Am mai spus de colega din Iordania care acum e la Londra. Anul trecut o bătea un gând să plece în misiuni umanitare. Anul acesta am în grupă un sirian care vrea să plece în Suedia, la Uppsala mai precis (nu la Malmo cum aş fi presupus şi eu). Zice că-şi duce şi familia cu el. Deci dacă îi va veni să polueze ideologic spaţiul public o va face acolo, noi putem răsufla uşuraţi. Aici el e cuminte şi chiar are o solicitudine care uimeşte cadrele medicale, de cele mai multe ori el se prezintă la spital înaintea noastră a tuturor, înainte de începerea programului studenţilor şi ajută întrucâtva pe doctori cu fişele. În seria asta în care mă mişc acum am în total 5 arabi, 3 băieţi şi 2 fete (şi ele cred că tot de prin Levant, că umblă descoperite precum mai vechea mea cunoştinţă).

  Nu cred că arabii care se stabilesc şi îşi fac familii aici îşi vor forma comunităţi compacte în care să se ghetoizeze, totuşi suntem încă o ţară prea creştină, gândiţi-vă cât îi jenează atmosfera generală care se creează de sărbători. E adevărat că ei ar urma să aibă zile libere de Eid, Anul Nou islamic şi ce ar mai avea, dar cum s-ar simţi să vină de Paşte şi Crăciun, poate doar ei în tot stabilimentul, ştiind cât se „alimentează” îmbuibatul lor de kafir-şef cu roada muncii lor de peste an… Aaa, sigur, excepţia e tocmai mediul sanitar unde vor lucra cot la cot, de cele mai multe ori sărbătorile fiind zile de lucru obişnuite… sau neobişnuite, pentru serviciile de urgenţă!

  Pe forumul IslamulAzi musulmanii din România se plâng că nu pot găsi locuri de muncă halal, din câte am înţeles doar în câteva oraşe unde sunt comunităţi ceva mai cristalizate au putut musulmani mai înstăriţi să deschidă localuri sau măcelării şi să găsească rapid fraţi de credinţă să-i pună la lucru. Aici în Bucureşti ar pierde dacă ar aştepta, aşa că la kebaburi vezi numai români.

  Şcoli şi alte aşezăminte culturale afară de moschei au deja, deci n-ar fi o problemă să-şi crească familiile în spiritul „acelei religii”. Dar le-ar trebui moschei de cartier şi nu cred că ar avea destui bani să obţină aprobări pentru ele. Repet, nu s-ar putea ghetoiza, mai ales că ar avea probleme cumplite cu clanurile ţigăneşti. Ei nu îi suportă pe ţigani în preajma lor, cred că le apar mai respingători chiar de cum ne apar nouă. Şi ţiganii i-ar nenoroci dacă şi-ar simţi teritoriile ameninţate. Deci nu ştiu dacă îi putem considera un pericol apropiat pentru România.

  Vă întreb pe toţi, ce musulmani credeţi că ne vor speria în ţară, în viitorul apropiat? Turcii constănţeni? Acolo-i linişte şi pace ca întotdeauna de când au comunităţi. Sunt bine delimitate comunităţile, dar nu sunt semnalate stări de conflict, ba chiar sunt nişte relaţii de muncă excelente. Ar fi interesant de ştiut, de exemplu, dacă vreun taximetrist turc sau tătar pe acolo a refuzat vreodată un client cu câine. Ăsta da semnal interesant.

 31. Despina
  12 May 2010

  POate nu stiti ca pe la Dristor exista un ditamai Liceu de informatica turcesc unde te obliga sa inveti turceste….

  Eu cunosc sirieni si libanezi care au terminat aici,au plecat prin Occident sau prin tarile lor pentru 1-2 ani si apoi s-au intors aici ,pentru ca le place Romania.
  S-au mai si insurat cu romance pentru ca n-aveau cetatenie….

  Despre romancele maritate cu arabii de pe aici cunosc o tipa,doctorita care are deja doi copii mar.Ea este o femeie frumoasa, desteapta, etc, dar se gandeste la divort pentru ca sotul arab este infidel,iar ea, dupa 20 de ani nu mai suporta asa ceva..
  Iar sotul este ceva sef al unei organizatii arabesti ( legala)de pe la noi….

 32. Cătălin Kirk
  12 May 2010

  Bugsy şi d-na Despina, aţi amintit de un ortodoxism taliban? Care, ăla al lui Danion Vasile şi al ASCOR-iştilor? Sunt nişte prezenţe notabile în mediul universitar, adevărat, dar ei predică rezistenţa pasivă şi proclamă cu bucurie venirea unui nou timp de persecuţii pentru a se arăta martiri, adică mărturisitori neclintiţi ai lui Hristos. Hristos s-a înălţat! Deci e foarte frumos, dar pentru musulmani ar fi apă de ploaie, pe holurile facultăţilor oricum ei sunt cei vocali, iar în Regie au aranjat regim special, colegii noştri se cazează aproape numai în B-uri sau E-uri, nu cred că s-au băgat în U-uri, iar în sărmanele P-uri nu vezi nici picior. Deci ce să facă ASCOR-iştii, să năvălească peste ei să le dea în cap cu volume de Filocalia în ediţie de lux? ????

  Eu mă gândesc mai degrabă că, la o adică, un scandal, ceva, s-ar strânge băieţii de la Noua Dreaptă, avem printre creştini mardeiaşi de top „pentru Neam şi Ţară”, şi să te ţii după aia…

  Costin, Imperialistule, toţi, mă bate gândul să fac un experiment, să-mi comand un tricou negru pe care să apară conturat de nişte flăcări un scris gotic cu textul I hate Islam şi să mă duc cu el la facultate sau chiar numai să mă plimb prin Bucureşti. Mă risc? ????

 33. Cătălin Kirk
  12 May 2010

  Da d-na Despina, International Computer School, acolo a fost colegul „Che Gue”, irakianul…

  Dar repet, la noi nu pot face mai mult decât să creeze un univers paralel. Nu vor determina schimbări în legile ţării. Încă mai putem să facem ceva, dacă luăm atitudine.

 34. Cătălin Kirk
  12 May 2010

  Vă rog să citiţi cu atenţie ce-am scris şi să mă contraziceţi pe puncte.

 35. dr pepper
  12 May 2010

  riddick, am citit articolul si nu inteleg, cum adica „british model”?
  adica acum 2 ani niste doctori musulmani crescuti in britanica au incercat sa arunce in aer aeroportul heathrow, si ala ca analist ajunge la concluzia ca se poate intampla si in america dupa doi ani si doua atentate esuate?
  ( detroit si times square).
  si il denumesc „british model”?
  poate sunt eu dus cu capu’ – da’ daca iti trebuie atata timp si doua experimente nefaste sa ajungi la o asemenea concluzie – asta da dovada de cu totul altceva…

  flo, citind comentariul tau m’a dus gandul la impresia imperialistului despre mine.
  si poate are dreptate.
  eu nu vad si nu inteleg zona gri.
  nu inteleg cum se poate pune pe picioare o afacere sau prospera fara capital.
  si nici nu inteleg cine ti l’ar da pe gratis.
  nu inteleg:

  Fie ca e comunism si totul e “al poporului” dar nimic al tau personal, fie ca e capitalism si tot ce ai “e al bancii” pana ce iti platesti creditul (care nu o sa apuci niciodata sa il platesti), deci, din nou nimic nu e al tau…

  1. pai cum sa fie al tau daca l’a achitat banca?
  2. si nici de ce nu ramane al tau dupa ce l’ai achitat.

  spre exemplu, daca ti’ai luat a/c cu banii bancii, mie mi se pare normal ca banca sa fie proprietarul de drept.
  bineinteles ca ai posibilitatea sa nadusesti trei veri la rand strangand bani de a/c sau sa il folosesti din prima zi platind rate.
  dar ai totusi optiunea.
  cand „totul e al poporului” e al poporului, si nu mai optiunea de a fi numai al tau personal.
  nici cu rate nici fara.
  eu vad in asta o mare diferenta si daca gresesc – ma puteti corecta.

 36. Despina
  12 May 2010

  Eu zic sa nu incerci chestia cu tricoul.

 37. dr pepper
  12 May 2010

  dar daca insisti, sa sti ca noi iti tinem pumnii. ????

 38. Cătălin Kirk
  12 May 2010

  Doc, zona gri e aia în care patronul angajează la negru şi/sau nu plăteşte impozite până ce nu ajunge să fie somat. Deci el are capital, dar dacă ar fi 100% corect n-ar avea profit, poate s-ar şi prăbuşi. El fentează statul, nu e neapărat rău-platnicul băncilor sau pomanagiul organismelor comunitare.

 39. Cătălin Kirk
  12 May 2010

  Dacă m-ar vedea colegul de grupă, cred că s-ar răci faţă de mine, cel mult mi-ar spune scurt că nu mai vorbeşte cu mine, asta ar fi toată supărarea. De el chiar nu mi-e frică cu aşa ceva. Pare destul de rigid în gândire, sigur că l-ar afecta totuşi.

 40. Cătălin Kirk
  12 May 2010

  Eu cunosc sirieni si libanezi care au terminat aici,au plecat prin Occident sau prin tarile lor pentru 1-2 ani si apoi s-au intors aici ,pentru ca le place Romania.
  S-au mai si insurat cu romance pentru ca n-aveau cetatenie…

  Şi celei din Iordania îi place în România, a zis mai demult că vrea să mai vină. Ia să o întreb, nu i-ar plăcea o cetăţenie? ????

 41. dr pepper
  12 May 2010

  ah, pai „zona aia gri”, CK, eu o vad tot rosie.
  unde statul iti confisca toti banii ca sa ii redistribuie.

 42. Cătălin Kirk
  12 May 2010

  Bine Doc, asta ne scapă vederii, din păcate prea des.

 43. bugsy
  12 May 2010

  Catalin Kirk, „ortodoxismul taliban” de care am amintit se refera, printre altele/altii, si la ASCOR.
  Dar cand m-am referit la „ortodoxism taliban” nu m-am gandit in sensul de a intra in conflict cu adeptii unei alte religii ci pur si simplu observam o tendinta tot mai evidenta in mediul studentesc autohton. Referitor la tricou, cred ca te risti. Eu am vrut sa fac alt experiment: sa port un Tshirt cu drapelul Israelului, genul de souvenir clasic pe care il gasesti la duty free, nimic provocator/jignitor/amenintator. Prietenii din ISR mi/au zis ca mai bine sa nu port asa ceva in Bucuresti.

  „Noua Dreapta” si baietii cu barbi din ASCOR au ce au, deocamdata, cu gay parade.

 44. Emil A.
  12 May 2010

  Emil,

  ma simt putin…nedumerit de intrebarea ta directa. Credeam ca e evident ca sunt IMPOTRIVA.

  Stii, nu merg pe principiul „cine nu e cu noi e impotriva noastra”. Ce a spus fatuca asta este f grav, n-as fi protestat daca cineva din sala ar fi smotocit-o putin de par, poate-i ies ideile astea din cap.

  Nu se poate sa spui astfel de lucruri si ramai nepedepsit!

  Dupa cum am spus in alt post, si respectivul caricaturist „si-a meritat” capul in gura, mi se pare inadmisibil sa-ti bati joc de religia ALTCUIVA, chit ca eu nu sunt de acord cu metoda asta, dar pot sa-l inteleg la nivel empatic pe tanarul respectiv. Asa cum as fi inteles pe orice evreu din sala aia care i-ar fi dat un scaun in cap musulmancei. Nu sunt de acord ca oamenii sa-si dea unii altora cu scaunul in cap, dar la nivel empatic, emotional, pot intelege un astfel de gest.

 45. emil
  12 May 2010

  Ok, mersi pentru raspuns.

 46. Cătălin Kirk
  12 May 2010

  Emil A., nici nu o va pedepsi vreun om vreodată.
  Bugsy, prietenii tăi din Israel (eu am avut şi un coleg din Ashdod, dar bunicii săi erau repatriaţi din România, ţin şi cu el legătura pe Facebook) se gândeau şi la anumite grupuri ortodoxe extremiste, nu doar la eventualii islamici. Blogosfera ortodoxă a împrăştiat multe texte de toată oroarea despre evrei. Şi se alimentează zilnic cu ştiri „conspiraţioniste”. Dacă ai afişa tricoul acela al tău prin Bucureşti există o mare probabilitate să ai probleme… tot cu Noua Dreaptă.

 47. bugsy
  12 May 2010

  CK, greu de crezut ca ar fi prin Bucuresti evrei ultraortodoxi care nu recunosc statul Israel si s/ar inflama la vederea drapelului, cat despre Noua Dreapta, e posibil sa am probleme. Daca iti plac sporturile extreme facem o incercare (sau sa/i zicem experiment social): tu cu tricoul cu Hate Islam, eu cu tricoul cu drapelul israelian, mergem intr-un restaurant arabesc in Bucuresti sa mancam humus si un falafel! ce crezi ca ar putea sa ni se inatmple?

 48. Cătălin Kirk
  12 May 2010

  Bugsy, hei! e vorba de creştinii ortodocşi! aoleu! tu eşti atât de tare legat de Israel, uite ce mi-a ieşit! Noua Dreaptă se revendică şi de la Ortodoxie, nu doar de la C. Z Codreanu.

  Aş merge cu tine acolo, sigur… Dar ca să venim amândoi cu acele tricouri… nu ştiu, cunoşti tu ceva Wu-Shu, Aikido sau ceva asemănător? Eu nu prea. Deci teoretic până acolo n-aş merge.

 49. Cătălin Kirk
  12 May 2010

  Bugsy, ???? , chiar mă distrează că ai supralicitat. Sunt eu deja puţin obosit, mă mai ţineam de ideile din comentariile precedente… Oricum nu ştiu când sau dacă-mi voi comanda tricoul.

 50. costin
  12 May 2010

  @Catalin, Uite un experiment facut de 2 nemti in Bruxelles:

  my three passengers and I arrived in Brussels and went into the metro, to go from the Maelbeek station to the Luxembourg place. In the upper part of the station, policemen stopped a fellow passenger and myself and accused us of wanting to participate in the demonstration. The other two passengers managed to stay unnoticed and escaped the arrest. The policemen stated they would have to take us into administrative custody. The arrest was confirmed by radio. After further inquiry, they explained that the reason for the arrest was the display of the European flag, the black-red-gold colours [German flag, note of the translator] on a sign as well as my Israel flag. The German flag in postcard size, likewise fastened to my backpack, did not attract any attention.

  i-au arestat pentru ca aveau steagurile, si dupa ce sta citeva ore in celula, cind le-au dat drumul:

  I was given the advice not to show the flag (steagul israelian) so openly in Brussels, once I would travel alone after transferring in the metro. Naturally I did not heed the recommendation, but I experienced quite fast, why I got this advice.

  Politia le-a recomandat sa ascunda steagul, si nu degeaba, ci pentru ca uite ce se poate intimpla:

  awakened the curiosity of two roughly 40-year old men, who by their dress style and language could clearly be identified as Muslim. Unquestioned, one of the men rose and tried to seize the flag at my backpack. I quickly reacted with a strong blow to his fingers and shouted a loud and furious “Finger weg!” (German: „Hands off!”) He looked somewhat irritated around (the train was quite well occupied) and then sat then together with a second man on the seats opposite to me and both began to talk to each other in Arab, whereby I several times clearly heard the word “Jahud” (Arab: Jew), while they were smirking at me, I looked furiously back.

  Brussels Journal

 51. Cătălin Kirk
  12 May 2010

  Sper ca atmosfera de la facultate să nu se tulbure atât de mult incât alţi colegi israelieni să nu mai aibă curaj să vină cu kipa albă cu albastru, cum îl vedeam pe Liron de câteva ori ???? …

 52. costin
  12 May 2010

  uite Emil A., spune-mi cu ce au fost astia provocatori, de cine si-au batut joc, pe cine nu au respectat. Stii pe cine nu au respectat? pe adeptii mai intr-o ureche ai lui Mahomed, fara formulari grosolane si „opere de arta” provocatoare, ci avind cu ei un steag care „jigneste”. a cui e vina acum? asta este problema, anumite pareri si mai mult sau mai putin „ilegale”. Cum e in Olanda lui Wilders care nu a fost dat in judecata pentru ca spunea minciuni sau pt ca instiga, ci pentru ca parerile lui sint ilegale.

  uite, haide sa luam o situatie ipotetica:

  sa spunem ca undeva in Germania are loc un protest pro-Israel iar niste musulmani arboreaza la geamul unui bloc pe linga care trec demonstrantii steagul Palestinei. pro-Israelienii se infurie iar politia intra in bloc, sparge usa, intra in apartamentul cu pricina si da jos cu forta steagul cu pricina. ce parere ai?

  povestea este de fapt adevarata, dar este pe dos. demonstratia era pro-palestina iar steagul dat jos de politia germana era stagul israelian. In Germania..la cit ani de la Holocaust?
  Germany OK’s Hamas Flags at Rallies… Rips Down Israeli Flags

  Si stii de ce a facut politia gestul asta absurd? Pentru a nu jigni sensibilitatile musulmanilor. nu vroiau sa bage cuiul in priza, doar nu sint prosti sa se curenteze singuri, cum spui nu. astea sint gesturi normale, dar „ilegale” intr-o societate plina de musulmani sensibili.

 53. euNuke
  12 May 2010

  dr pepper, in comentariul #25 ai schitat cat se poate de concis si direct criza reala a Europei: omul nou creat de neo-socialismul postbelic. nici eu nu pot zari nimic roz in evolutia actuala a economiei, a sistemelor birocratice europene si a partidelor de dreapta care nu mai pot fi conservatoare pentru nu mai au ce conserva si nici liberale in sens clasic -pro-individualism & pro-piata libera- pentru ca deja mediul de afaceri este puternic corporatizat sau afectat de economia planificata [sau cel putin dirijata prin asazisele proiecte de investitii, stipendii si subventii europene decise in centrala de tip sovietic- comisia europeana]]. Dreapta actuala nu poate fi decat reformista, radical reformista, altfel nu vor reusi sa iasa din fundatura.

 54. Cătălin Kirk
  12 May 2010

  Deci în mulţime, probabil şi zonă centrală deja, n-au mers dincolo de mârâituri. Deci asta în Bruxelles. Păi atunci eu şi dacă aş merge de la Pipera la Piaţa Sudului, tot n-aş avea şanse să mă „bucure” cineva în felul ăsta. Nu ştiu, Costin, cred că m-ai întărâtat puţin ???? …

 55. costin
  12 May 2010

  In Bucuresti, in Romania oriunde de fapt, in Medgidia de ex, unde sint cam 15% musulmani, nu cred ca ar fi probleme. Musulmanii nostri sint mai buni ca ai lor ????

 56. Cătălin Kirk
  12 May 2010

  Nu mai pot cu EU asta. Hai să facem referendum să ieşim din ea. Şi după aia vom dormi liniştiţi şi în privinţa actelor biometrice.

 57. euNuke
  12 May 2010

  @Catalin Kirk si Bugsy, inainte de a purcede in experimentul vostru [cat se poate de interesant si util dpdv sociologic], va recomand cu tarie sa vizionati filmul lui Elia Kazan, Gentleman’s Agreement, facut in 1947, cu un scenariu ce incearca sa abordeze pentru prima data in istoria cinematografiiei perceptia evreitatii in mediile teoretic tolerante dar inchise, elitizate, coagulate in jurul unor comunitati sau grupuri umane traditionaliste in care religia apare, cel putin la un nivel inconstient, ca prag psihologic pentru relationare sau chiar criteriu de socializare si vector ce influenteaza comportamentul in proximitatea unor intrusi de alta confesiune.

 58. costin
  12 May 2010

  Catalin, cred ca se va ajunge la asta. Tratatul de la Lisabona ar fi fost respins de o majoritate covirsitoare daca ar fi fost supus votului, cum s-a intimplat in 2005 in Franta si Olanda. A doua oara, aristocratii din birocratia UE nu s-au mai sinchisit de prostime si au ratificat tratatul in parlamente. Desi se stia ca nu este agreat de populatie, cu toata impotrivirea presedintelui Cehiei si al Poloniei.

  Perspectivele de viitor sint atit de sumbre incit mai am putin si zic „noroc cu criza asta!” ca zona Euro nu mai are zile multe. Criza va accelera eliberarea tensiunilor din occidentul European.. imigratia, UE, etc, iar cu cit structura UE din occident intra in colaps mai repede, cu atit tarile din estul Europei.. Polonia, Cehia, Romania, etc, au mai multe sanse de a nu fi atinse de molima multiculturalismului si socialismului birocratilor de la Bruxelles. Exista sansa ca pe viitor estul Europei sa ramana singura Europă respirabila.

 59. Cătălin Kirk
  12 May 2010

  Recepţionat, euNuke.

 60. vlad
  12 May 2010

  costin, bine ar fi sa fie cum zici: romanii sa invete din falimentul socialismului european. deocamdata insa nu se intrevede intelepciunea asta. uita-te ca in continuare Basescu este cel vinovat de criza; in Grecia oamenii s-au mutat practic in strada, dar pentru romanii criza este din cauza PDL.
  micutul CHE si tovarasii sai sunt pe val, iar valul se inalta tot mai sus. abia a inceput.

 61. vlad
  12 May 2010

  Exista sansa ca pe viitor estul Europei sa ramana singura Europă respirabila.

  sper sa ai dreptate, ma tem insa de mimetismul exagerat al emancipatilor nostri. mereu se copiaza Occidentul: ce este acolo e mana cerească

 62. Emil A.
  12 May 2010

  Costin,

  pai situatia ta prezentata intai pe dos, se poate intampla. Adica la o manifestatie pro Israel, cativa palestinieni infocati sa si-i ia pe coaja. Dar asta nu intr-o tara ca Germania unde exista comunitati foarte mari de musulmani.

  Ia puneti-va voi in locul autoritatilor germane, nu v-ar fi frica sa inflamati spiritele societatii musulmane din Germania? Ati discrimina pana si proprii cetateni in fata minoritatii musulmane atat de galagioase.

  E ca si cum intr-un tarc cu 80 de milioane de oi (nemti) au fost bagati 1000 de lupi. De cina sa asculte ciobanul, de vocea milioanelor de oi sau va fi extrem de sensibil la vocea celor 1000 lupi?

  Nu doar evreii au de suferit in Europa, dar si crestinii+ateii din Europa vor avea de suferit pe masura ce comunitatea musulmana va lua amploare. Iar comunitatea musulmana nu e rea in sine, la fel cum un lup nu poate fi judecat dpdv moral, dar apropierea celor doua tipuri de culturi, cea musulmana si cea de tip occidental, va determina societatea musulmana sa-si impuna punctul de vedere, pur si simplu ca un efect imanent valorilor si crezului musulman. La ei inca nu a ajuns porcaria occidentala „adevarul este la mijloc”.

  Vinovati sunt cei ce au permis accesul musulmanilor in spatiul european. Punct. Imi plac mult musulmanii, dar in tara lor, chiar va spun sincer ca-mi place ravna lor pentru Allah, rugaciunile lor zilnice, ca (inca) nu au gustat din decadenta occidentului. Dar daca muti o comunitate musulmana din pakistan in UK, s-ar putea unii sa devina violenti si sa incerce sa-si impuna punctul de vedere. Nu sunt de acord cu ceea ce fac, dar ii inteleg.

  Asa ca nu mai bine raman ei frumos in tara lor de origine ca sa fie liniste si pace?

 63. israelianca
  12 May 2010

  Draga Emil A., ce parte din musulmanii nu pot sta frumos in tara lor de origine pentru ca au obligatia sa converteasca intreaga omenire si sa instaureze califatul nu ti-e clar de iti place asa de mult de ei? De ce nu au stat ei linistiti in Arabia lor si s-au intins peste tot? Ca doar aia e tara lor de origine, nu Iran si nu Indonezia si nu Africa, nici Turcia, nici Orientul Mijlociu. Peninsula Araba si cu asta basta. Ce-ti place asa de mult ce fac ei in Iran? In Arabia Saudita? Sau mai clar – lapideaza, taie capete, miini si picioare. Asupresc femei si homosexuali, asupresc minoritati etnice si religioase. Practica mutilarea genitala a fetitelor (si desi ei sustin ca asta este o practica locala, mai mult culturala decit religioasa, cum naiba a ajuns pina in Indonezia?), isi omoara mamele si surorile pentru „onoarea familiei”.
  Chiar nu intelegi ca la ei totul se imparte intre obligatoriu si interzis? Chiar nu intelegi ca ei trebuie sa devina copii fidele ale lui Mahomed? In nici o alta religie nu exista asa ceva. Nici unui crestin nu i se cere sa moara rastignit pe cruce pentru a salva omenirea, iar la evrei nu exista asemenea sfinti si modele de urmat.

  Mai era aici un comentator (nu resusesc sa-l gasesc) care sustinea ca Mahomed a dat si sfaturi de bun simt. Vreau exemple concrete, va rog frumos. Da’ sa nu fie furate din Vechiul sau Noul Testament.

 64. dr pepper
  12 May 2010

  da eunuke, pentru mine „dreapta” insemnati voi, aici.
  noua dreapta e tot atat de dreapta cat de conservatori sunt „conservatorii” lui felix.
  mai inseamna dreapta.net – dar nu blogary.
  iar in europa nu exista un curent precum tea party care sa salveze situatia tocmai din cauza centralizarii excesive, controlului de stat asupra tot ce misca, deturnarilor de fonduri samd.
  nu am sa inteleg de ce a trebuit america sa se implice in bailout-ul greciei.
  ma rog, revenind la ce inseamna „tea party” care este atacat puternic din toate partile.
  pe langa cazurile deja celebre ale lui brown sau NY district 23 – „tea party” nu iarta nici republicanii.
  si asta pentru ca „europenizarea” americii nu a inceput nici cu nici de la obama.
  a inceput mai degraba de la mccain.
  iar acum „tea party” curata partidul republican:
  politicieni de cariera pierd in folosul adevaratilor conservatori pe care ii descopera „tea party” – si am doua exemple: bennett in utah, un republican conservator care a votat cu democratii la greu, unde scaunul senatorial era ca o afacere de familie din tata’n fiu si avea o majoritate confortabila de 84 de procente.
  ei bine, acest bennett a votat pentru TARP la brat cu mccain, de aceea conservatorii nici nu au iesit la vot la prezidentiale.
  iar in florida un alt „conservator”, charlie crist a fost nevoit sa iasa de pe listele republicanilor si sa candideze ca independent.
  intre timp, bucuria democratilor cum ca nici republicanii nu stau prea bine in sondaje e umbrita de propriul lor loc in sondaje care a ajuns la limita critica:
  New poll full of bad news for Democrats

  The bad news for Obama is that numbers like this make it less likely that Democrats, especially those in tough races, will play ball on what was already expected to be an incredibly tough legislative summer. Heading into the fall, the White House had hoped to tackle not only a rewrite of the nation’s financial laws but also major immigration reform and an energy/climate change bill.

  As Election Day inches closer, especially with polling numbers like this, that to-do list grows more difficult by the day.

  cum era de asteptat – democratii incearca sa arunce artileria grea in joc: obama va tine un discurs la cascada niagara despre cat de rai sunt republicanii care se impotrivesc planului de „relansare economica” – adica taxe mai noi si mai mari, bani cheltuiti cu lopata intre politicieni-banci-corporatii samd.
  adica, nici o sansa ca aceasta administratie sa se indrepte catre centru ( cum i’am spus si lui bugsy) – vor sa ingroape clasa de mijloc, afacerile mici si mijlocii care practic reprezinta atat motorul economiei cat si marea parte de angajati.
  ca si cei de la bruxell, evident ca nu ei sunt de vina – de vina pentru esecurile in lant – sunt evident – capitalismul si americanii nerecunoscatori/
  probabil ca in momentul in care romanii vor mai renunta la manele, antene sau cristoi si vor incepe sa se informeze de pe bloguri precum acesta, happy fish sau dreapta.net – vor incepe sa gandeasca in alti termeni, benefici as zice eu.
  prin anii 90 toata lumea se gandea cum sa deschida o mica afacere, cum sa o faca prospera, studentii ieseau in strada impotriva lui iliescu, astazi studentii ies in strada impotriva afacerilor ca sa salveze pamantul, afaceristii s’au transformat in oamenii muncii si ies in strada sa le fie crescute salariile de la stat cu toate ca nimeni nu munceste sau se fac ca muncesc, iar sectorul privat ala care mai este se lupta si nu mai stie cum sa faca evaziune ( la taxele care sunt – cine ii poate condamna?”), generatia 90 avida de libertate si’a luat zboru’ migrand spre orizonturi mai bune si romania a ramas cu comunistii lui ilici la parghii.
  tot ce a fost de vandut – s’a impartit intre cei ce nu vroiau sa vanda tara, spagile care trebuiau date – au fost impartite si acum clasa politica nu prea mai are de unde sa fure.
  industrie nu mai are de vandut si chiar daca ar avea – n’ar cumpara’o nimeni, populatia capsunara care trimetea bani in tara – s’a intors intr’un concediu prelungit, investitorii au strans ce au putut si au plecat si romania a ramas cu o armata de bugetari construita, culmea, de un guvern de „dreapta” aka partidul liberal.
  si colac peste pupaza – noul guvern pdl – s’a gandit ca ar fi bine sa creasca taxele.
  dar cine si de unde le mai poate satisface politicienilor pofta de bani?

 65. Despina
  12 May 2010

  Nu stiu daca ati citit aici:

  http://riddickro.blogspot.com/…..ki-da.html

 66. bugsy
  12 May 2010

  #57 euNuke: multumesc pentru recomandare!

 67. costin
  12 May 2010

  Emil A.,

  E ca si cum intr-un tarc cu 80 de milioane de oi (nemti) au fost bagati 1000 de lupi. De cina sa asculte ciobanul, de vocea milioanelor de oi sau va fi extrem de sensibil la vocea celor 1000 lupi?

  Ciobanul ar trebui sa asculte si de oi si de lupi, impunind lupilor sa respecte aceleasi reguli(legea intr-un stat de drept) pe care le impune oilor, iar in momentul in care lupii incep sa sara la gitul oilor, sa bage lupii intr-un tarc separat si izolat(inchisoare), sau mai bine, sa ii dea afara din tarc(deportare).
  Daca ciobanul de frica sa nu supere lupii cere oilor sa se ascunda, sa nu spuna/faca nimic ce ar da idei lupilo, sau sa adopte o atitudine(sa se dea cu petrol pe lina, de ex) care le-ar taia pofta de mincare/singe lupilor, cu alte cuvinte, in loc sa corecteze lupii, corecteza oile, atunci „ciobanul” nu mai reprezinta statul de drept, e un las. Un las care este las pe spinarea oilor nu pe spinarea lui, deci nu mai are dreptul sa fie cioban. Trebuie schimbat cu un cioban care este fan Winston Churchill, de ex. Ciobanii pacifisti de tip Chamberlain au dus, indirect, la al doilea razboi mondial.

  Asa ca nu mai bine raman ei frumos in tara lor de origine ca sa fie liniste si pace?

  ba da, era.

 68. costin
  12 May 2010

  Emil A.,
  si mai scurt pus: Nu poti fi tolerant cu intoleranta. Daca tolerezi intoleranta ajungi la situatii ca cele de mai sus. Asta este timpenia care au facut-o guvernele occidentale.

 69. Flo
  12 May 2010

  @dr pepper
  In ceea ce priveste capitalismul, ma refeream doar la cei care nu sunt in stre sa discerna intre o investitie buna (adica a lua un imprumut cu dobanda pentru a investii in ceva ce le va aduce bani si sa-si plateasca imprumutul inapoi si dobanda si sa le si ramana un profit) si o investitie rea (adica a lua bani imprumut, pe care nu vor fi capabili sa-l returneze, astfel pierzandu-si lucrurile cu care au garantat acel imprumut-casa, masina, pamanturi s.a.m.d). La asta ma refeream. Sistemul bancar este un sistem in permanenta cautare de profit. Bancherii nu vor scuti pe nimeni de la plata (ceea ce e si firesc) si astfel, un imprumut luat prosteste il poate costa pe om tot ce are. Cand nu mai ai nimic in posesie devi dependent. Pana aici doar cu asemanarea intre comunism si UNELE aspecte ale capialismului. In ambele sisteme omul poate devenii dependent. Cei ce vor sa ii aduca pe altii in aceasta situatie se pazeaza pe prostie.
  In nici un caz nu compar comunismul cu capitalismul. Comunismul iti ia tot prin fortza. Clar. In capiatalism, fiecare poate alege ce sa faca cu capiatalul sau. Simplul fapt ca in capiatalism pot exista indivizi care avand o putere mai mare (intelectuala, financiara, mediatica…) pot „PACALII” alti oameni in a-si preda libertatea si capitalui, nu face capitalismul un sistem rau. In capitalism fiecare are optiuni. Daca prostii aleg sa devina slugi, problema lor. Diferenta este de la cer la pamant.

  Ideea de baza era ca daca esti prost, nu conteaza in ce sistem te afli, ca tot sluga ajungi. Astfel, oamenii care au un interes, atat comunisti cat si capitalisti, aici, au acelasi scop: sa distruga sistemul de invatamant.

  Sper ca acum m-am exprimat putin mai bine.

 70. dr pepper
  12 May 2010

  Ideea de baza era ca daca esti prost, nu conteaza in ce sistem te afli, ca tot sluga ajungi.

  corect

  Astfel, oamenii care au un interes, atat comunisti cat si capitalisti, aici, au acelasi scop: sa distruga sistemul de invatamant.

  aici nu prea inteleg ce vrei sa spui.
  spre ex in america west point a devenit cea mai buna universitate.

  cred ca o sa va placa:
  http://hotair.com/archives/201…..ntational/

  este proaspatul guvernator al statului new jersey.

 71. Flo
  12 May 2010

  Existenta invatamantului de caliatate nu schimba faptul ca „ei” nu ar vrea ca toti sa fim prosti. Si, adevarul e ca au nevoie de specialisti bine scoliti (fara de care sistemul nu ar fi functional). Dar a fi specialist nu inseamna a fi si destept. Poti sa fi doctorul docent a lui peste in fizica aplicata fara a avea habar pe ce lume traiesti. La asta ma refeream.
  Lasand comunismu la o parte, in capitalism sabotajul invatamantului e mai voalat si se aplica (unde se poate) tintit. Adica saboteaza gandirea in favoarea robotismului.

 72. Flo
  12 May 2010

  Si aici nu spun ca ar fi cumva capitalismul de vina, ci spun ca si capitalismul permite (fiind de fapt o societate libera) ca unii sa se foloseasca de el in scopuri mai putin nobile, ca sa nu zic de-a dreptul anti-umane.

 73. dr pepper
  12 May 2010

  dar e normal sa fie avantaje si dezavantaje.
  ca spre exemplu capitalismul ii permite unui sisy sa isi exercite drepturile de libera exprimare – chiar daca e un idiot.
  dezavantajul este cand societatea se umple de idioti si formeaza o majoritate.
  dar paradoxal, incercand sa elimini un „dezavantaj” – distrugi libertatea.
  in capitalism nu ne ramane decat sa speram ca intr’o zi se va maturiza, isi va intemeia o familie, va avea un loc bun de munca si va privi cu tristete la trecut intelegand cat a fost de prost.
  evident ca exista posibilitatea sa nu se maturizeze niciodata.
  in comunism dupa cateva vizite la sectie si cateva batai bune, daca nu se potolea – ii putrezeau oasele la canal sau casa republicii.
  sau, si mai grav, ajungea undeva intr’o functie de partid de unde putea decide vieti.
  ( numai gandul ma’nfioara).

 74. dr pepper
  12 May 2010

  Jonah Goldberg de la LA Times a fost si el socat de acest video in care acea studenta a unei universitati americane este in asentimentul sefului hezbolah ca toti evreii sa fie stransi la un loc pentru ca sunt mai usor de ucis.
  Asa ca scris un e-mail catre universitatea din san diego dorind sa stie daca studenta cu pricina a patit ceva in urma acelei declaratii.

  Left, right and wrong

  A primit un raspuns pompos si evaziv despre cum universitatea in buna traditie aristotelica pretuieste discursul liber si schimbul de idei – chiar idea de baza a fondarii acelei universitati.

  JG le’a raspuns:

  „Thank you for your response. I must say I find it fairly non-responsive. Out of curiosity, if a UCSD student publicly called for the extermination of gays and blacks, would this be your only response as well?”

  va multumesc nespus pentru raspunsul evaziv. Dar doar din curiozitate, daca un student al UCSD ar fi declarat public ca sustine exterminarea homosexualilor si a negrilor – ati da acelasi raspuns?”

  JG 1 – UCSD 0 ????

  se pare ca a primit un raspuns de doua ori mai pompos si mai evaziv despre cum universitatea cu pricina lupta pentru drepturile si libertatile omului.

  Now, I could write at length about UCSD’s hypocrisy. – as putea scrie pagini intregi despre ipocrizia universitatii din san diego, conchide JG la sfarsitul articolului.

  si ca sa ne facem o idee despre ce monstruozitati ies de pe bancile universitatilor, va prezint o ‘telectuala care pune semnul egal intre constitutia americana si al qaeda:
  mi se pare nu numai relevant, dar si naucitor:

  naucitor? mai degraba infricosator cand vezi ce naste prostia ‘telectualilor.

 75. Pataphyl
  12 May 2010

  Doar o notificare pe linia co-rect-itudinii politice aberante care stîlcește ObAmerica (tema legii Arizoniene a imigrației n-am apucat s-o discutăm, dar e o parte importantă a ecuației progresiste progreșite). Chiar azi a apărut noul Andrew Klavan on Culture, inspirat și la obiect as usual.

 76. Scaune
  12 May 2010

  gura mare au toti la fel ca el!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi