FUNDATIA IOAN BARBUS

Penurie de tăietori de capete la Mecca

Nimeni din presa românească nu va relata această ştire. Dă instantaneu junghiuri tăioase la beregata corect politică, aşa că mai bine se fac că nu ştiu. Dar ILD nu suferă de boala închipuită a „islamofobiei”.

arabia-saudita-decapitareOficii de presă saudite au relatat duminică faptul că un comitet guvernamental evaluează opţiunea de renunţare oficială la decapitări publice ca metodă de execuţie, întrucât se înregistrează o penurie în rândul tăietorilor de capete amploiaţi la stat.

Influentul ziar Al-Watan a declarat în ediţia de duminică faptul că respectivul comitet inter-ministerial ia în considerare execuţii prin împuşcare.

Conform ziarului Al-Youm, comitetul a argumentat că o astfel de măsură, dacă va fi adoptată, nu ar viola legea islamică, permiţând emirilor celor 13 regiuni administrative locale să înceapă implementarea noii metode atunci când va fi cazul.

„Această soluţie pare a fi practică, mai ales în contextul penuriei de mânuitori de sabie calificaţi în poziţii oficiale şi al instanţelor de sosire cu întârziere la execuţie. Scopul este de a evita întreruperea măsurilor de siguranţă care se iau în general”, a afirmat comisia într-o declaraţie.

Arabia Saudită este singura ţară din lume unde o condamnare la moarte rezultă într-o decapitare publică.

Au existat apeluri de înlocuire a decapitărilor publice cu injecţii letale administrate în închisoare.

Regatul saudit execută pe oricine condamnat pe motive de omucidere, furt armat, viol şi trafic de droguri.

În acest an au fost decapitate 15 persoane până la momentul de faţă, 76 de persoane au fost decapitate anul trecut şi 79 în 2011.

Nu a fost disponibilă o confirmare imediată de către organele saudite.

YNetNews

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

3 Comments

 1. Corneliu
  11 March 2013

  Vor trebui sa apeleze la taietori de capete particulari. Se gasesc din belsug prin acea zona…
  Apropo de corectitudinea politica, ea fiind unidirectionala in consens si cu sprijin universal , n-are sanse sa faca nici macar cea mai mica fisura in viitorul previzibil.

 2. Costin Andrieş
  11 March 2013

  Emil, nu ai inteles tu ce este corectitudinea politica. Corectitudinea politica nu este coafarea realitatii, cenzura si autocenzura, ca sa corespunda ideologic cu stingismul, „Inteleasa correct, corectitudinea politica este o emblema a gandirii liberale, nu relativiste. Aceasta idee incearca sa elimine inegalitatile pe care orice liberal onest le va gasi problematice. In alte cuvinte, un liberal adevarat nu poate fi decat politically correct”, ne spune Mihaela Mihai pe contributors.ro, in subsolul unui articol uber-corect politic despre discriminarea femeilor din Romania si Occident, scris de 8 martie, de ziua femeii socialiste. Si pentru ca e ziua femeii socialiste, dna/dsoara lector de filosofie politica la Universitatea York din UK ne vorbeste nu despre lupta de clasa, si despre lupta intre sexe. I se arata in mod repetat in comentarii ca articolul e gresit, raportat la realitate, pentru ca raportat la ideologia stingista, e corect, corect politic fiind. Ca sa raspunda, Mihaela citeaza niste studii/sondaje de pe siturile ONU si UE care nu prea au legatura cu subiectul. Nu cunoaste subiectul despre care scrie, si nu pare sa o intereseze, isi face pur si simplu meseria, asa cum poate.

 3. Francesco
  11 March 2013

  In pofida apelurilor Amnesty International, ieri 13 martie au fost impuscati 7 tineri condamnati pentru jaf armat in piata publica din Abha, oras din sudul Arabiei Saudite. Avand intre 20 si 24 de ani, condamnatii Sarhan Al Mashaikh, Saeed Al Zahrani, Ali Al Shahri, Nasser Al Qahtani, Saeed Al Shahrani, Abdulaziz Al Amri si Ali Al Qahtani au fost judecati in 2009 pentru fapte petrecute in 2005, cand se aflau la varsta copilariei.

  Phillip Luther, directorul MENA al Amnesty International a spus:

  Este o zi nenorocita cand un guvern executa sapte oameni pe baza unor „confesiuni” obtinute sub tortura si care au fost judecati fara aparatori si fara posibilitatea de a face apel.”

  http://newsinfo.inquirer.net/3…..ry-witness

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi